15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ismerkedés a gabonafélékkel

gabonaföld A gabonafélék nemcsak jól ismert mezőgazdasági növények. Vannak olyanok, amelyek szabadon nőnek, és nem hasznosak az emberek számára, valamint a tervezéshez használt típusok..

A gabonafélék leírása és jelentőségük az emberek számára

A gabonafélék gyümölcse egyszikű magvak, amelyek a héjjal együtt nőttek fel. A levelek hosszúak, párhuzamos bordázattal, keskeny, két sorban. A szár üreges, vékony. Általában hosszú. A virágzat pánikszerű, tüskés vagy racemózus.

gabonanövények A gabonafélék értéke nagy, tőlük, már az ókorban is megtanulták kenyeret és gabonaféléket készíteni. Eleinte a kékfű (a gabonafélék családjának második neve) nem fordított nagy figyelmet, amíg rájöttek, hogy gyümölcseiket porrá, azaz lisztre lehet őrölni. A tésztát lisztből készítették, és a tésztából süteményeket sütöttek, mivel ma nem voltak kenyerek és kenyerek. Később a gabonaféléknek nemcsak táplálkozási, hanem orvosi jelentősége is volt a bennük található hasznos anyagok miatt. Az emberek javára termesztett növények mellett vannak a mezőgazdaságra káros gyomnövények, valamint a teljesen ártalmatlan évelő füvek is..

Termesztett gabonafélék

Idővel az emberek rájöttek, hogy nem minden gabonafélék ehetők és alkalmasak főzésre. Csak azokat keresték, akiknek gabonájából finom ételeket készítettek. Vagyis éppen a termesztett gabonafélékre volt szükség. Ezenkívül a személy rájött, hogy nem szükséges valamit gyűjteni valahol.

Keresse meg a megfelelő növényeket, sétáljon minden alkalommal, és megtudja: hol és milyen mennyiségben nőnek. Ezután vegye be a magokat, vigye haza és így tovább körben. Végül is elkezdheti a gabonafélék termesztését saját otthona közelében. Ültesse el a gyümölcsöket, a vizet és várja meg, amíg kihajtanak, a növények belőlük nőnek és érnek.

Új gyümölcsöket szüreteltek, néhányat őrölni hagytak, másokat pedig a következő vetésre. Így fejlődött a mezőgazdaság. Új fajta gabonaféléket tenyésztettek, amelyeknek ellenállniuk kell az aszálynak és más negatív hatásoknak. A tenyésztők figyelembe vették a gabonafélék virágának képletét, hogy megjósolják az új növények genetikai szerkezetét, és hasonló képletet dolgozzanak ki.

A megváltozott személyeket alapos kutatásnak vetették alá. A tenyésztők fő célja tökéletes fajták létrehozása. Ezeknek a növényeknek feltétlenül ellenállniuk kell a szárazságnak, a gyomoknak és más káros hatásoknak. Minden fajtának saját neve van.

A termesztett, gyomnövények és lágyszárú növények listája

gabonafélék a kertben

A kékfű három fő kategóriába sorolható: gabonafélék, gyomok és füvek. A díszítéshez néhány azonos típust használnak..

A listákon nem minden képviselő képviselteti magát, de számos jól ismert termesztett, gyom- és lágyszárú faj. Valójában sokkal többen vannak.

Gabonafélék:

 • közönséges köles;
 • zab;
 • árpa;
 • kukorica;
 • rizs;
 • rozs;
 • búza.

Gyom:

 • kúszó búzafű;
 • csirke köles;
 • rozs tűz;
 • humay;
 • sokszínű pelyva;
 • éves kékfű.

Gyógynövények:

 • remegő fű;
 • árpagyöngy;
 • eszpartófű;
 • tüske;
 • villám.

Nem szükséges minden gabonafélét gyomnak nevezni, amely szabadon nő a réteken. Ezek az állatok és baromfik fő takarmányai..

Fotók és gabonafélék nevei

A termesztett gabonaféléket kifejezetten élelmiszerként használják. Írásban teljes és zúzott szemeket, lisztet és péksüteményeket használok.

Köles

köles tüskékA köles egy növény, amely jól tűri a meleget és az aszályt. A közönséges köles értékes, magjából vonják ki a kölest. Hazája – Délkelet -Ázsia. Mindenütt termesztik, beleértve a szikes talajokat is. A magas savasság a köles egyetlen gyengesége, nem bírja elviselni és meghal. A gabonaféléket gabonafélék, levesek készítésére, valamint baromfi takarmányozására használják..

Zab

zabszemekEgynyári növény, amelyet széles körben használnak a mezőgazdaságban. Ellenáll a negatív környezeti feltételeknek, azokon a területeken termeszthető, ahol elég hideg van. Eredetileg Kelet -Kína néhány tartományából, Mongóliából. Korábban a gazdák gyomként fogták fel, de takarmány tulajdonságai cáfolták ezt a véleményt. Később különféle péksüteményeket készítettek belőle, és a németek főzték az úgynevezett fehér sört. Filmszerű és meztelen lehet. Ez utóbbi kevésbé gyakori, mint az előbbi, és sok nedvességet igényel..

Árpa

árpaföldAz egyik legfontosabb gabonanövény, viszonylag nemrég, mintegy tizenhétezer évvel ezelőtt alakult ki. A Közel -Kelet lakói az elsők között vették észre annak előnyeit. Az árpa lisztből készült kenyér nehezebb, durvább, mint a búza, de még most is egészségesebb terméknek számít. A növény egyvirágú, önállóan beporzik. Manapság az árpát takarmány- és élelmiszer -szükségletekre egyaránt termesztik. Az árpa sör is gyakori a termék ínyencei körében..

Kukorica

kukorica füleMás néven kukoricának vagy csemegekukoricának is nevezik. Takarmány- és élelmiszer -szükségletekre használják. Az egész nemzetségből ez az egyetlen képviselője a termesztett gabonaféléknek. Az egész család más fajaitól nagy sárga magvakkal különbözik. Származási ország – Mexikó.

Az eladásokat tekintve a búza után a második helyen áll. Kukoricakeményítő, konzervek és még gyógyszerek készítésére is használják.

Rizs

hámozott rizsEgynyári gyógynövény. Különös figyelmet igényel, a növény szeszélyes, sok nedvességet igényel. Ázsiai országokban termesztik, de bizonyos rizsfajtákat – afrikai országokban. A rizsföldeket úgy készítik, hogy a növény érett állapotban vízzel (napfény elleni védelem) eláraszthatóak legyenek, de a betakarításhoz leeresztik. Gabonaféléket és keményítőt készítenek gabonafélékből. Ha a magok csíraképesek, akkor kiválóan alkalmasak rizsolaj készítésére..

Az alkohol és a gyógyszerek rizsből készülnek. A rizsszalmából papír, a héjból pedig takarmánykorpát készítenek.

Rozs

érik a rozsNapjainkban az őszi rozsot elsősorban vetésre használják, mivel ellenállóbb a kedvezőtlen körülményekkel szemben. Egy szerény növény, ellentétben a búzával, a rozs nem különösebben érzékeny a talaj savasságára. A legjobb talaj a termesztéshez a fekete talaj. Liszt, kvasz és keményítő előállítására használják. A gyomfű rozs könnyen elnyomja, ami nagyban megkönnyíti a harcot a termesztés káros tényezői ellen. A növény kétéves és éves. A legnépszerűbb Németországban.

Búza

búza tüskékA termesztés és értékesítés tekintetében az első helyen ez a gabonatermés áll. A legmagasabb minőségű kenyeret búzalisztből sütik, édességeket és tésztákat állítanak elő. A búzát sör és más alkoholos italok előállítására is használják. Szinte minden területen termesztik, kivéve a trópusi övezethez tartozó területeket. Körülbelül tíz típust tartalmaz.

Sokan úgy vélik, hogy a sárga tüskék hosszú bajusszal búzák. Azonban nem az. A búzának szürkés tüskéi vannak, kevesebb szeme és rövid bajusza..

Fotók és a gyomok nevei

Az embernek harcolnia kell a gyomok ellen. E növények közül sokat állati takarmányként használnak..

Kúszó búzafű

kúszó búzafűKönnyen kiszorítja a termesztett növényeket. Nagyon szívós, képes levet húzni a földből, amelyre más fajoknak szüksége van. A gyökerek erőteljesek, erősebbek, mint a kulturális képviselők. Nagyon jól érzi magát nedves, termékeny talajon.

Csirke köles

csirke kölesCsirke köles vagy barnyard. Ezt a nevet viseli, mivel ez a növény nagyon hasonlít termesztett rokonaihoz. Megkülönbözteti nagy méretét és nagy leveleit, amelyek sok tápanyagot igényelnek. Természetesen kénytelen más növényeket kirabolni, és mindent magának venni..

Rosichka

rákfűA harmatcsepp, különösen a vérvörös, ugyanolyan túlélési képességgel rendelkezik, mint más gyomok. Savas talajokon is előfordulhat. Sok mag van a pánikszerű tüskéiben. Hogy kihajthassanak, mindössze két fokos hőség elég..

Rozs máglya

rozs tűzKönnyen összetéveszthető a rozzal, de a túlélési arány valamivel magasabb. Szárazságálló. Rozsföldeken lakik. Ha magjait aratáskor összekeverik egy termesztett rokon magjával, a termés minősége romlik..

Gumay

humayMás neve is van – Alepskoe cirok. Ez az egyik legveszélyesebb növény, és komoly veszélyt jelent a gabonafélékre. Szárazság idején is jól bírja, de ennek ellenére a cirok nagyon igényes a nedves és termékeny talajra. Erőteljes rizómával rendelkezik a folyamatos tápanyagbevitelhez.

Köpni többszínű

pelyva sokszínűA hüvelyeseket és a gabonaféléket érinti. A pelyva mindenütt elterjedt. Kedvező körülmények között jól túlél. A növény erős, elérheti az egy métert. A nitrogéntartalmú talajt részesíti előnyben.

Éves kékfű

éves kékfűA mezőgazdaságot károsító gabonafélék egy másik képviselője. Szántóföldeken nő, főleg ahol gabonaféléket termesztenek. Az éves kékfű ellenáll a negatív hatásoknak. Ez az egynyári növény széles körben elterjedt Közép -Ázsiában, Nyugat -Szibériában, valamint a Kaukázusban..

A gabonafélék fényképei és nevei

A füvek nyaralóink ​​díszeivé válhatnak, ha megtanuljuk helyesen használni őket..

Zizegő fű

reszkető fűFőként Európa rétein nő. Egy bokorhoz hasonlít, lapított tüskékkel. Szereti a napfényt és a mérsékelt nedvességet. Nagyszerű szarvasmarha és baromfi számára.

árpagyöngy

árpagyöngyAzért nevezik így, mert magjai nagyon hasonlítanak a gyöngy árpához. Évelő növény erdőkben, néha pusztákon. Gyakran megtalálható a tavak és mocsarak partján. Több fajtát tartalmaz.

Eszpartófű

toll fű a természetbenAz európai pusztákon, réteken lakik. Hosszú, vékony tüskével rendelkezik, amely távolról világosszürke szálra hasonlít. Nagyon jól használható haszonállatok takarmányozására. Napos, semleges talajra van szüksége. Beporzás önmagában.

Kolosnyak

tüskés bozótEurópa déli részein nő. Hosszú gyökere van, mivel homokos talajon nő. A növény masszív, hosszú, vastag tüskékkel. A levél színe – kék -zöld.

Molinia

villámNagy évelő növény. Erdőkben, mocsarakban, valamint a folyók és tavak partjain található. Úgy néz ki, mint egy bokor, egyenes levelekkel. A tüskék pánikszerűek, nagyok, sötétlila színűek. A kontinens európai részén, napos területeken vagy mérsékelt árnyékú felületeken nő. Gyakran használják dísznövényként.

Hogyan kell használni a gabonaféléket nyaralójukban – videó

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org