15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A vad lovak a természetben ritkák, de csodálatosak

vad lovak a természetben A modern lovak őseit kihalás fenyegeti. A vadon élő lovak a természetben igazi ritkasággá váltak, de ha akarod, láthatod őket. A korunkig fennmaradt alfajok (például a Przewalski ló) Közép -Európában, valamint Ázsiában találhatók. A mustangok (Észak- és Dél -Amerika), a Bramby (Ausztrália) és a Camargue (Franciaország, Földközi -tenger) nem tartoznak ebbe a nemzetségbe, bár nagyon hasonlítanak rájuk. Ennek oka az, hogy korábban háziállatok voltak, de idővel vadak lettek.

Vadlovak a természetben teljes pompájukban

vad lovak a természetben Ennek a fajnak a képviselőit kis termetük és meglehetősen zömök testük jellemzi. A rövid lábak és a kócos sörény párhuzamosan a vadlovak változatlan jelei. Magasan fejlett hátsó és elülső végtagjaik vannak, így a kitartás jellemzi őket..

vad lovakAz emberi gazdasági tevékenység és a gyors városiasodás az állatok legelőinek eltűnéséhez vezetett, és így maguk a fajok is. A vadlovak megtalálása ma nagyon problémás.. lóállomány a tartalékbanA csordák leggyakrabban az emberek által védett természetvédelmi területeken vagy parkokban találhatók. A részletes leírás segít jobban megismerni őket..

Őfelsége Tarpan

vad ló tarpanKözép -Európa volt az alfaj élőhelye. A 18. és 19. században a nárpánok Oroszország déli és délkeleti részét lakták. Megemlítették, hogy Szibéria és Kazahsztán nyugati régióiban találkoztak.

A vadlovak megjelenésének jellemző jellemzői:

 • zömök;
 • alacsony növekedés (marmagasság 136-140 cm);
 • rövid farok;
 • vastag, álló sörény;
 • nincs frufru;
 • Aquiline orr;
 • hegyes fülek.

Ma már csak a Tarpan utódai maradtak fenn. A Mestizos, amelyet egy alfaj hazai fajta párosításával nyertek, a Heck és a lengyel lófajták ősei lettek.

egyedi egérruhaNarpanov megkülönböztető jellemzője az egyedi egérruha volt. A füstös hamu szín (a brit besorolásban kék) még mindig nagyon ritka. A télhez közelebb szőrük intenzíven növekedni kezdett, ami lehetővé tette az egyének számára, hogy túléljék a zord hónapokat. A házi lónak ezt az ősét félénkség és óvatosság különböztette meg..

Mi a Tarpan alfaj vadlovának neve? Amikor populációjukat nem fenyegette a kihalás, akkor a faj két formáját különböztették meg: az erdőt és a sztyeppet. Az emberek vad európai lovaknak nevezték őket..

Tarpan lóMivel a fajta egyáltalán nem volt alkalmazkodva a szelídítéshez, vadászat tárgyává vált. Az állati hús finomságnak számított, a bőr pedig kiváló anyag a cserző számára. Emiatt, és ahogy a földet is háziasították, az alfajok kihalni kezdtek. Ma a tarpanok csak a történelem lapjain találhatók..

Ellenállhatatlan Przewalski lova

Przewalski lovaTalán ezek az egyetlen vadlovak a természetben, amelyek megőrizték populációjukat. Azonban még őket is kihalás fenyegeti. A fajta újjáéledése néhány fogságban nevelkedett vad egyedmel kezdődött. Eddig közeli rokon fajokkal keresztezték őket. Ez negatívan befolyásolja a génállományt, de a zoológusok nem veszítik el a reményt.

Annak ellenére, hogy a vad Przewalski ló országa Mongólia (sztyepp), ma az alfaj megtalálható:

 • Kína;
 • Kazahsztán;
 • Orenburg régió;
 • Csernobil zóna.

lócsorda a csernobili övezetben és KazahsztánbanEzeken a területeken sikeresen gyökeret vernek a tudósok fáradságos erőfeszítéseinek köszönhetően. Bár az állatokat az emberek szorosan figyelemmel kísérik, idővel visszatérhetnek természetes élőhelyükre. Przewalski lova játékos karakterű, az állatok nagyon gyorsan futnak. Az egyének még mindig félénkek és nagyon érzékenyek a külső zajokra..

Az alábbi funkciók segítségével megtudhatja őket.:

 • az egyetlen szín a savrasaya (vörös vagy világos homokos gyapjú);
 • sörény, farok és sötét árnyalatú lábak;
 • rövid kiálló sörény;
 • az orr és a has világos;
 • a testalkat kompakt, de erős és sűrű;
 • a fej nagy;
 • a nyak egyenes és vastag;
 • jól fejlett izmok és csontok;
 • a marmagasság 150 cm.

sűrű gyapjúAz állatok szőrme a hideg idő kezdetével hosszabb lesz. Tehát jobban tolerálják a telet, mint a hazai fajták. Az alfaj sörénye felálló, de sajnos nincs frufru. A sötét öv és a zebra csíkok a lábakon tökéletes összhangban vannak a kontrasztos harisnyával. A ló farka szokatlan, mivel rövid szőr nő a tetején..

vad lovak a természetbenMa ezekből a vadlovakból akár kétezer is él a természetben. Kiváló minőségük van – képesek alkalmazkodni a helyi étrendhez. Télen a növényevők közvetlenül a hótakaró alól kapják táplálékukat. Az alfaj várható élettartama átlagosan 25 év..Przewalski lova egy magashegyi völgyben

Korábban a Przewalski lovak csordái a magashegyi völgyekben (2000 m magasságban), valamint a száraz pusztákon gyarapodtak. Nem csak a gabonafélék voltak elegendőek számukra, hanem a víz is. Most csak természetvédelmi területeken és állatkertekben vannak..

Mustang – egy házi ló vaddá változtatása

musztángAz amerikai kontinens prériinek lakóit az andalúziai lovak leszármazottainak tekintik. A háziállatok természetes környezetükben való hosszú távú jelenléte a lovak karakterének és megjelenésének megváltozásához vezetett..

Olyanok lettek:

 • nagyobb;
 • erősebb;
 • szívósabb;
 • szorosabb.

mustang színűA fajta színe meglehetősen változatos. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a lovak vérét folyamatosan keverték, a nemzetségben vörös, öböl és köpenyes szín található. Van még bak, palomino és appaloosa is. A fekete mustangok különösen fenségesen néznek ki. Egy felnőtt mén marmagassága 130-150 cm között változik.

A mustang elnevezés a spanyol “szelíd vagy vadállat” szóból származik. Ez annak köszönhető, hogy a spanyolok elhozták a Mustangok hazai őseit Észak -Amerikába..

Egy nap a vadlovak életében

vad lovak a természetbenA Lófélék család képviselői csordaállatok. Az egyedek csordákba gyűlnek, amelyek gyakran 4-5 nőstényből és utódaikból állnak. Egy ilyen “hárem” csoport élén mindig egy felnőtt vezető mén áll (kora körülbelül 6-10 év). A tápláló legelők “felderítőjének” és egy kalauznak a szerepét azonban egy tapasztalt vagy legidősebb kanca látja el. Ez az alfa nőstény, aki engedelmeskedik az egész állománynak, a fő mén kivételével. Ő pedig felelős a lovak nemzéséért és biztonságáért a vadonban, amikor legelnek vagy pihennek. A csordát fenyegethetik az egyedülálló hímek, akik 3 éves koruk után elhagyták a csoportot..vad lovak legelnek

A jövőben a fiatal “legények”:

 • egyedül élni (ez vonatkozik a háremet nem tudó öreg hímekre is);
 • legényállományt szervezni;
 • hozzon létre saját családot, vagy harcoljon valaki más állománya ellen;
 • monogám kapcsolat kialakítása (ló, kanca és utódaik).

1,5 éves korban az állatok készen állnak a párzásra. A tavasz és a nyár első hónapja kedvező időszak erre. A magzat szülésének időtartama nőstényekben 11 hónap.

lócsordaA nap folyamán a vadlovaknak több ébrenlétük és pihenésük van. Bár általában napközben legelnek, reggel és este különösen aktívak. Annak érdekében, hogy ménjeiket megvédjék a ragadozóktól, az állomány gyűrűt képez a fiatalok körül. Az ilyen védekező taktikákat ritkán alkalmazzák, mivel az állatok minden suhogást vagy zajt fenyegetésnek tekintenek, és rohannak a repüléshez. A versengő kanokkal folytatott küzdelem során egy tapasztalt kanca is biztonságos helyre viszi az állományt. Ilyenek – vadlovak természetes élőhelyükön.

Kanadai vadlovak a természetben – videó

Previous Post
A fukszia reprodukciója dugványokkal otthon: tippek és trükkök
Next Post
Ελληνικός μουσακάς με μελιτζάνα: Μεσογειακά κλασικά
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org