15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dorotheanthus – kristálykamilla ültetése és gondozása nyílt terepen

A dorotheanthus telel a kertben, ültetése és gondozása a nyílt terepen megvannak? Mindig szezonon kívül veszek magokat, amikor kedvezmények és akciók vannak. Szóval tegnap elmentem vásárolni, és virágmagot adtak ajándékba nagykereskedőként. Köztük volt egy dorotheanthus is, korábban nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Hogyan kell vetni, azonnal egy virágágyásra vagy palántákra, szüksége van, és mit kell tennie vele télen?

dorotheanthus ültetés és gondozás nyílt terepen Ezek a bájos kis bokrok rendkívül szerények. Nem igényelnek etetést vagy gyakori öntözést, csak meleget és napot. Ez az egyik csodálatos és ritka pozsgás növény – dorotheanthus, amelynek ültetése és gondozása nyílt terepen sokszor könnyebb, mint más kerti növények esetében. Óriási erő rejlik a virágágyáson elterülő kompakt rozettákban. Csak virágot kell ültetnie, és akkor szó szerint magától nő, sok fényes virággal örvendeztetve.

Doroteanthus – ültetés és gondozás nyílt terepen

dorotheanthus A virág az Aizaceae családhoz tartozik, és zamatos. A kultúra második hivatalos neve még összetettebb – mesembriantemum. Természetes körülmények között, forró és száraz Afrikában évelő. Éghajlatunkon a dorotheanthus -t leggyakrabban egynyári termesztik, évente vetőmagokat vetnek. Csak a legdélibb régiókban, ahol nincs fagypont télen, megpróbálhatja a kertben tartani, jól fedve.

A növénynek húsos kúszó szára és lédús ovális levelei vannak. Öntözés vagy eső után méretük megnő, mivel “tartalék” nedvességgel telítettek. És a levelek felületén vastag hajszálvonal van, amely gyönyörűen csillog a napon. Ehhez a virágot népies becenevén “kristály kamilla” -nak nevezik. A Dorotheanthus virágok valóban kamillának tűnnek, csak keskeny szirmokkal. Színükben a szivárvány szinte minden színe megtalálható, és a virág átmérője nem haladja meg az 5 cm -t. Maga a bokor magassága nem haladja meg a 25 cm -t, és teljesen morzsák vannak, legfeljebb 5 cm magasak. A virágzás a nyár közepétől a fagyokig tart.

Hogyan, mikor és hol ültessünk dorotheanthus -t

hová ültessük a dorotheanthus -tA kristály kamilla mag módszerrel szaporodik. Vetheti:

  • közvetlenül a nyílt talajra tavasszal, amikor a talaj felmelegszik;
  • palántákra február végén, májusi virágágyásba történő további ültetéssel.

A palántákon keresztül termesztett Dorotheanthus 2-3 héttel korábban virágzik.

A szokatlan zamatos százszorszépek kertjében a legfényesebb helyet kell elfoglalni. Hiszen rügyei csak ebéd után, a napsugárzás alatt virágoznak. Csak egyes fajták virágoznak ilyen erőteljesen és hosszú ideig részleges árnyékban. A legtöbb virágfajnak szüksége van a napra, de mindegyik nem igényes a talaj összetételére..

A kristály kamilla gondozásának jellemzői a kertben

dorotheanthus ültetés és gondozás a szabadban a kertbenValójában nincsenek különleges jellemzők. A Dorotheanthus jól fejlődik önmagában. Ritkán szükséges öntözni – a nedvesség feleslege a zamatos növény számára a gyökérzet rothadását fenyegeti. És a gyökerek, amelyek a talajba kerülnek 30 cm mélységig, maguk is biztosíthatják a bokrot nedvességgel. A virágnak szintén nincs szüksége etetésre, mert természetes körülmények között azt teszi, amivel rendelkezik, tehát már megszokta.

Az egyetlen fontos dolog a hideg elleni védelem. Ha tavasszal visszatérő fagyokat jósolnak, és a kristály kamilla már felemelkedett vagy palántákkal ültetett, akkor le kell fedni. Azonban mindig van egy másik lehetőség: ültesse a dorotheanthusot egy edénybe, és vigye el a házba. Ott sok évig nő, és nem fagy meg. Talán nem is olyan buja, hiszen kevesebb a fény a szobában, de biztosan nem kevésbé szép.

A Dorotheanthus virág áttekintése

Previous Post
A 16 legjobb korai virág választéka nyaraló díszítésére
Next Post
Παρατηρούμε τη σωστή γειτονιά στα κρεβάτια, δημιουργώντας μικτές φυτεύσεις λαχανικών