15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Melyik automatikus etetőt válasszuk akváriumi halakhoz

automatikus halas etető Még a tapasztalt akvaristáknak is vannak olyan helyzeteik, amikor elfelejtik, vagy bizonyos körülmények miatt nem tudják időben megetetni néma kedvenceiket. Ilyen esetekben nagyszerű megoldás lehet az automatikus halas etető. Ez egy egyedülálló eszköz, amely lehetővé teszi, hogy teljesen automatizálja az akvárium lakóinak etetési folyamatát..

Az ilyen eszközök adagolt adagolást végeznek, ezáltal megakadályozzák a takarmánykeverék túlzott felhalmozódását a vízben. Így a halak normális és egészséges táplálkozása biztosított a tulajdonos távollétében..

Az automatikus adagolók funkcionális jellemzői

automata dobadagoló Szinte minden modern modell ugyanazzal a működési elvvel rendelkezik, bizonyos időközönként adagolt takarmányon alapul. Ezek különbözõ funkciókkal különbözhetnek egymástól, például digitális kijelzõ vagy ventilátor jelenlétében.

Nagy a kereslet az automatikus dob típusú halas etetők iránt. Ebben az esetben az ételt speciális dobadagolóval adagolják, amelynek nyílásán keresztül a takarmány egy része a vízbe kerül. Ezt követően a dob elfordul, visszatér eredeti helyzetébe, és újratöltődik a közös kamrából. Az etetőtér kapacitását egy speciális retesz segítségével állíthatja be, amelyet egyik vagy másik oldalra tolhat, amíg jellegzetes kattanást nem hoz létre..

automata adagoló csigaelosztássalEzenkívül a piac kínálja a csiga előtolással ellátott automatikus etetőket, amelyekben egy spirál működik adagolómechanizmusként, valamint a tárcsás eszközöket, amelyeknél a haltápot egymás után adagolják a tárcsán lévő rekeszekből..

Kivétel nélkül az automatikus adagolók minden modellje elektronikus vezérlőegységgel van felszerelve, amely biztosítja a készülék folyamatos és megfelelő működését. Az ilyen típusú készülékek működhetnek mind a hálózatról, mind az AA elemek energiájából..

Saját készítésű automatikus adagoló

házi készítésű automatikus óraadagolóA megvásárolt eszközök alternatívájaként házi készítésű automatikus etető akváriumban lévő halak számára válhat. Egy ilyen eszköz gyártása nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel speciális készségeket..

Annak érdekében, hogy saját maga készítsen automatikus adagolót, a következő eszközökre van szüksége:

  • asztali óra riasztóval;
  • könnyű műanyag tartály;
  • 7-8 mm átmérőjű műanyag cső.

műanyag tartály és csőA „csináld magad” automatikus haladagoló a következőképpen történik:

  1. A műanyag tartályba lyukat készítenek, amelynek átmérője valamivel kisebb legyen, mint a cső mérete. Ez kiküszöböli a ragasztó szükségességét. Ezután egy csövet helyeznek a kapott lyukba.
  2. Száraz ételt öntünk a dobba. Annak érdekében, hogy a granulátumok egyszerre ne essenek ki saját súlyuk alatt, elegendő kétharmaddal megtölteni a tartályt.
  3. Az ébresztőóra óratengelyére házi dobot tesznek, majd ragasztószalaggal rögzítik az óramutatóhoz. A tartály helyzetét úgy kell megválasztani, hogy a cső nyílása naponta kétszer, meghatározott időpontban legyen az alján.
  4. A takarmány addig adagolódik, amíg az óramutató egy bizonyos utat meg nem halad a tárcsán..

házi etető a munkahelyenA mesterséges tározók tulajdonosai számára a tóban lévő barkácshal-etető kiváló segítő lehet. Manapság sokféle ötlet létezik az ilyen eszközök házi készítésére, használhatja a fantáziáját, és kitalálhat valamit saját, tökéletesebb.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az automatikus etető egy pótolhatatlan eszköz, amely segít megszervezni a halak megfelelő táplálását a tulajdonos távollétében..

Videó automatikus haltáplálóról

Previous Post
Tápfajták macskáknak, tanácsok az ételek kiválasztásához
Next Post
Φροντίδα του νηματάνου στο σπίτι: φύτευση, πότισμα και φωτισμός