15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – otthont szereltünk egy szeretett őrnek

Segítségre van szüksége, hogy saját kezűleg kutyaházat készítsen. A gyermek alabai -t kért a születésnapjára. Valójában már több mint egy éve kéri, de nem volt helyünk egy ilyen nagy állatnak, egy lakásban laktunk. De a felesége régóta álmodozott egy magánházról, ezért lassan keresgéltek a lehetőségek között. És itt, véletlenül, szerencséje volt – a barátoknak sürgősen távozniuk kellett, és eladásra adták a házukat. Gyorsan találtunk vevőket is, és nemrég költöztünk új otthonunkba. Most a kutyára gondolhat, de először építsen hozzá madárházat. Mi legyen?

hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével A nagy állatok minden tulajdonosának azonnal vagy röviddel az alapítás után felmerül a kérdése, hogyan készítsen madárházat egy kutya számára saját kezével. A helyszínen szabadon sétáló kutya kiváló védelmet nyújt a tolvajok ellen. Viszont mit kell tennie, ha olyan vendégek érkeznek, akik nem ismerik az őrsét? És nem akarja, hogy egy négylábú barát otthont teremtsen egy virágágyás közepén, vagy leverjen mindenkit a lábáról, rohanva az udvaron? Nem, a kutyák, különösen a nagy fajták számára a legjobb megoldás a saját területük madárház formájában. Ott tartósan, megbízhatóan védve élhet az időjárástól, de csak akkor, ha az ingatlan kényelmes. Ehhez ismernie kell néhány szabályt..

Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – általános ajánlások

kutyatároló méretek Kezdjük a mérettel – ez az állat fajtájától és méretétől függ:

  • kutyáknak, akiknek a marmagassága nem haladja meg az 50 cm -t, 6 négyzetméter. m.;
  • a legfeljebb 65 cm magas állatoknak legalább 8 km -re van szükségük. m.;
  • nagy kutyáknak, amelyek marmagassága meghaladja a 65 cm -t, 10 négyzetméteres karámra lesz szükség. m.

A szekrény magasságára nincsenek szigorú követelmények. Ezt az ellátás kényelme alapján határozzák meg, és csak a személy magasságától függ. Minél magasabb, annál kényelmesebb lesz a kutya területének tisztítása, ha a madárház is magas..

Szükséges a madárház felállítása, hogy a kutya egyszerre lássa a tulajdonosokat, és áttekintést kapjon a bejáratról. Mindazonáltal ez az oldal őre, akinek figyelnie kell az érkezőket. És nincs értelme elrejteni a hátsó udvarban, mert az állat állandóan nyafogni fog a kommunikáció hiánya miatt.

Az utca, a vécé vagy a közmű udvara közelében lévő helyek leánygazdasággal nem alkalmasak madárház rendezésére. Az állatok nem szeretik az erős szagokat, az autók és a járókelők nem hagyják nyugodtan ülni, a kutyák pedig folyamatosan ugatnak.

A kutyaházat is védeni kell az esőtől és a havatól, különösen akkor, ha állandó tartózkodásra szánják. A huzat elkerülése érdekében legalább két falat tömörítenek. Egy kényelmes fülke megvédi Önt a hidegtől.

A madárház elrendezése lépésről lépésre

kutyaházAhhoz, hogy hangulatos, privát területet szervezzen állandó lakhelyére nagy kedvence számára, a következőkre van szüksége:

  1. Készítsen alapot. Egy könnyű és kicsi madárháznak összességében nincs szüksége alapra, de nincs értelme földborítást sem hagyni. A kutya lyukakat ás, piszkos lesz az esőben, és mancsaiban is hideg lesz, és megbetegszik. Ezért tanácsos könnyű beton esztrichet készíteni még a sétálóhelyen is. És már fölötte építsen deszkákból fa padlót. Ebben az esetben legalább 10 cm -rel fel kell emelni, és lejtőt kell készíteni, hogy a hulladék lefolyjon.
  2. Biztosítson biztonságos házat. Ugyanakkor megbízhatónak és biztonságosnak kell lennie nemcsak az emberek, hanem a kutya számára is. Nincsenek éles sarkok és részletek, valamint nagy lyukak, amelyeken keresztül az állat kijuthat. A legjobb megoldás, különösen nagy sziklák esetében, egy keret és egy rács, amely fém sarkokból és rudakból áll. Két falat vagy jobb esetben három falat teljesen süketnek kell tenni, és deszkákkal kell összevarrni.
  3. Szerelje be a megfelelő kaput. Nem csak megbízható székrekedéssel kell rendelkeznie, hanem befelé is nyitva kell lennie. Ez megakadályozza, hogy a kutya ugrás közben meglazítsa az ajtót..
  4. Fedjük le tetővel. A tető anyaga bármilyen lehet, a rendelkezésre állás függvényében. De maga is lejtős, és kissé túl kell lépnie a kerítésen..

Szükségem van egy fülkére a madárházban

kennel kutya számára fülkévelMindenképpen szükség van rá, ha a kutya állandóan ott fog lakni, télen is. A kennel mérete az állat méretétől is függ, de nem lehet túl nagy. Magasságának és szélességének 1,5 -szerese ahhoz, hogy megfordulhasson. Jobb, ha kennelt készítünk fából és lapos tetővel, mivel a kutyák gyakran másznak és fekszenek rajtuk. A bejáratot a védett fal felé kell irányítani, hogy ne fújjon befelé.

Saját kutyaházat építünk

Previous Post
Nő, karfiol, hatalmas, hatalmas
Next Post
Πυροβόλο κόλλα από την Κίνα – ένα γρύλο όλων των επαγγελμάτων