15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Karácsonyi bál készítése saját kezűleg: ötletek, technikák, fotók

karácsonyfa játék Az újévi ünnepek előtt hihetetlen vágy van a ház díszítésére, a karácsonyfa díszítésére és gyönyörű ajándékok készítésére. Az ötletek megvalósításához javasoljuk, hogy karácsonyi bálokat készítsen saját kezével – az ilyen eredeti mesterségek méltó játékszerek lesznek az újévi fához. Sokkal jobbak, mint a gyári termékek, hiszen egy része az emberi gondolkodásnak, melegségnek.eredeti labdák a karácsonyfához

Hogyan készítsünk labdát a karácsonyfán szalagokból?

csináld magad kanzashi labdaAz elmúlt néhány évben egy új kézműves művészet jött divatba – a kanzashi. Ez a technika szaténszalagok, szövetdarabok használatát foglalja magában különféle mesterségek gyártásához. A Kanzashi karácsonyi bál elegáns és stílusos játék, amely fényesen díszíti az újévi fát. Sokak számára ez a technika bonyolultnak tűnik, de egy könnyű mesterkurzus kiválasztásával maga is létrehozhat egy remekművet.

anyag a kanzashi számáraA munkához 7 cm átmérőjű habgolyóra van szüksége, darabokra vágott szaténszalagokra is szükség van. A szalagok mérete és száma a következő: 2,5 cm széles szatén lila szalag – 5 cm darab 40 darab; lila szalag 2,5 cm széles – 5 cm -es darab 40 db. Szüksége lesz 1 négyzetméter 5 cm -es lila szalagra is. Egy kézműves boltban vagy írószer -boltban kis csapokat kell vásárolnia.

A kanzashi karácsonyfa labda készítésének folyamata így néz ki:

 1. Fogjuk a lila szalag négyzetét, és tűvel rögzítjük a labda közepére.
 2. Most folytatjuk a termék kialakulását: minden szegmens sarkát befelé hajlítjuk, hogy egyenlő szárú háromszöget alkossunk.
 3. 4 háromszög lila szalagot alkalmazunk a tetejével a közepére, a négyzet körül. Minden darabot mindkét oldalon csapokkal kell rögzíteni.Rajt
 4. A karácsonyi bál megalkotása akkor kezd eredeti körvonalazódni, amikor virágrétegek váltakoznak: ki kell díszíteni az egész hab alapot, egyenként megváltoztatva a színeket.
 5. Amikor a teljes munkadarab meg van töltve, hurkot kell rögzíteni a karácsonyfához. Ehhez 20 cm vékony szalagot kell venni, és forró ragasztóval ragasztani a golyóra.üres és a kreativitás folyamata

Annak érdekében, hogy a kész kézművesség inkább dudornak tűnjön, vegye a szalagok barna árnyalatait, és készítse el a hurkot a zöld szalagból.

Még egy gyerek is készíthet kézzel készített karácsonyi labdákat a kanzashi technikával. A termékek fényesek, eredetiek és finomak egyszerre..

Festjük a festékkel a karácsonyi bált

díszített karácsonyi bálEgy másik egyszerű lehetőség a kézművesség díszítésére a színes festékekkel való festés. Ez a feladat képes lesz megbirkózni a kezdőkkel és azokkal, akik soha nem foglalkoztak karácsonyi bálok gyártásával saját kezükkel. A technika lényege egy vázlat előzetes rajzolása a játékon és annak további színezése..

gyönyörű karácsonyi bálokA munkához szüksége lesz magára a labdára – jobb, ha megfelelő színű műanyag opciókat, vékony ecseteket és akrilfestékeket vesz fel. Ha már van tapasztalata ebben a technikában, akkor festékek helyett kész akril kontúrokat használhat fúvókákkal..

Mivel a kézművesség időzítése egybeesik az új évvel, jobb, ha tematikus rajzot választunk hozzá. Ezek lehetnek madarak képei, ünnepi gyertyák és koszorúk, medvék, szarvasok, egy mese szereplői.

Az összes anyag előkészítése után elkezdheti saját kezűleg festeni a karácsonyi golyókat:

 1. Ezen a mesterkurzuson a téli tájra összpontosítunk. Kezdetben az alapot alapozni kell – ehhez világoskék hátteret használnak, a havas tél szimbólumaként. Miután befejezte a hátteret, várnia kell, amíg megszárad 10 perc.
 2. A barna szín segítségével rajzoljon házat, fatörzseket.
 3. A karácsonyfák vastag ágait zöld akrillal díszítjük.
 4. Sárga szükséges ahhoz, hogy fényt húzzon a ház ablakaiba..
 5. Fehér színt alkalmazva díszítjük a hó részleteit – a ház tetejét, a fák tetejét.

Tehát a saját kezűleg festett karácsonyi bálok készen állnak: a mesterkurzus kis fehér csillogással fejezi be a játék feldolgozását-hó lesz. Nyugodtan kipróbálhatja a kész ünnepi mesterséget a karácsonyfán..

Labda készítése horgolótűvel és fonalból

kötött golyókatAmikor a szokatlan karácsonyfadíszítési lehetőségeket keresi, figyeljen a fonalból készült mesterségekre. Nem túl kényelmes kötni egy ilyen terméket kötőtűvel, és a horog kiváló munkát végez. Segít kis hurkok kötésében és szerkezeti minta létrehozásában. Horgolt karácsonyi bálok harmonikusan fognak lakni a karácsonyfán minden ünnep alatt.

kötési mintákA munkához szüksége lesz az eszköz kötésének készségére és a sematikus szimbólumok olvasására. Fontos, hogy előre válassza ki a megfelelő mintát, vékony szálakat, például “Írisz”, valamint egy ballont, PVA ragasztót és ecsetet. A hurok díszítéséhez organza szalag szükséges. Miután megtanulta, hogyan kell ilyen játékokat készíteni, a jövőben díszítheti a karácsonyi bálokat és eladhatja őket..

labda készítési folyamatA mesterkurzus egyszerű lépésekből áll:

 • golyó kötése a rendszer szerint;
 • egy felfújható golyó behelyezése belsejébe és feltöltése levegővel;
 • a fonal nyersdarabjának megkenése ecsettel és PVA ragasztóval.

a séma szerint golyót kötöttünkA karácsonyi bálok horgolásának utolsó szakasza a kiegészítő léggömb átszúrása. Ezt követően egy erős és gyönyörű karácsonyfa játék marad a kezedben. A befejezéshez le kell vágnia 50 cm -es organza szalagot, és óvatosan kötött egy íjat hurokkal, hogy a terméket rögzíteni lehessen.

Annak érdekében, hogy saját kezűleg karácsonyfa labdákat adjon eredetiségnek, a mesterkurzus diverzifikálható, ha élénk színeket ad a kötéshez. Például a terméken lévő piros, sárga és zöld szálak egyediek és stílusosak..

Léggömb készítése öko-stílusban

Öko-stílusú karácsonyi bálEz a stílusirányzat a természetes alapanyagok divatjához vezetett. Az Ecostyle diktálja a mester számára a kizárólag természetes anyagok választását. A munkához a következő anyagok szükségesek:

 • zsineg vagy zsineg;
 • hab üres vagy kész karácsonyi bál;
 • fehér csipke 5 cm széles;
 • gyöngyház félgyöngyök-10 db;
 • forró ragasztó;
 • olló.

eredeti, természetes anyagokból készült mesterségekA munka során akár logóval ellátott karácsonyi bálok is használhatók – a játék felülete teljesen be lesz fedve. egyszerű dekoratív golyókA mesterkurzus azzal kezdődik, hogy óvatosan és gondosan be kell csomagolni a munkadarabot zsineggel. Ehhez forró ragasztót használnak: kis mennyiségű ragasztót visznek fel a felületre, és lefektetik a zsinórt.készlet golyókat a fa

Amikor az egész munkadarab be van keretezve, a zsineg hegye gyönyörűen el van maszkolva. Ezután fehér csipkét vesznek, megmérik a labda kerületét, és levágják a szükséges mennyiségű dekorációt. Csipke van ragasztva a felületre, félgyöngyökkel díszítve. A saját kezű karácsonyi bál készítésének végén érdemes egy zsineg hurkot rögzíteni.

A mesterség megjelenésének javítása érdekében dekorációként fahéjrudat, csillagánizscsillagot vagy szárított citromszeleteket használhat..

A vékony, rugalmas gallyakból készült golyók szokatlan díszek lesznek a karácsonyfán..gallyakból gallyakat

Fűrészvágásokból, természetes bogyókból készült labda fogja meglepni a vendégeket.dekoráció fűrész vágással és bogyókkal

Eredeti ötlet egy újévi bálhoz – videó

Lehetőségek labdák karácsonyfára fotónyomtatással

Karácsonyi bál fotónyomtatássalKreatív oldalról közelítheti meg a játék gyártását, ha van otthon nyomtatója. Amikor dolgozik, minden habszivacsot vagy átlátszó műanyag alapot is használ.. ajándékok az egész családnakA fényképes karácsonyi bálok készítése a technikától függően változhat:

 1. Decoupage. Ez a technika magában foglalja a kész kép kivágását, lézernyomtatón kinyomtatását és annak egyfajta lefordítását üresre. A munka során PVA ragasztót, lapos szintetikus ecsetet, festékeket használnak. Jobb papír nyomtatást készíteni karácsonyi bálokon lézernyomtatón, hogy a fénykép színe ne változzon. A kivágott képeket meg kell fordítani, és nedves kézzel meg kell próbálni eltávolítani a papírréteget. Ezt követően a fényképet a munkadarabra ragasztják, ragasztót alkalmazva a közepétől a szélekig, hogy ne keletkezzenek ráncok. Díszítse saját belátása szerint.labda fotó decoupage módszerrel
 2. Egyszerű lehetőség. Ez a technika egy átlátszó nyersdarab használatából áll, amely két részre van osztva. Csak annyit kell tennie, hogy gyönyörűen körbevágja a képet, és beilleszti a munkadarabba. A fényképes karácsonyi bálok készen állnak, már csak hurkot kell kötni.átlátszó golyó fényképekkel

A játéknak ezt a változatát tekintik a legkönnyebbnek és legeredetibbnek. Felhelyezhető karácsonyfára, vagy felakasztható a szobában lévő lámpa kampójára. Emlékeztetni fogja az eltöltött pillanatokra, ünnepi hangulatot teremt.

A játékok állandó öngyártásával egyéni bélyegzőt helyezhet a karácsonyi bálokra. Ehhez ajánlott gumi radírt használni, ahol a mester logója lesz ábrázolva. A radírt a festékbe mártva eredeti nyomtatás marad a termék felületén. Ez egy kézműves munkáját fogja jellemezni.

A kézzel készített karácsonyi golyók használata a lakberendezésben melegséget, nyugalmat és kényelmet hoz. A termékek felvidítanak, ha az ablakon kívüli havas időjárást élénk színekkel hígítják.

Mesterkurzus újévi labda készítéséhez – videó

Previous Post
A magvak személyes telekről történő gyűjtésének és tárolásának szabályai
Next Post
Αρμόδια φύτευση και φροντίδα του πεύκου κέδρου της Σιβηρίας στο εξοχικό τους