15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai

Nyírlé. hasznot és kárt Tavasszal a falusiak nyírlevet isznak, jótékony hatásai és ártalmai régóta ismertek. Az allergiások, akik félnek a fa virágzásától, tiltott nedvnek számítanak. Mindenki más számára ez egy finom vitamin ajándék a természetből. A nyírfa nedv a természet hibernálás utáni ébredését jelzi. Az erős gyökerek visszaadják a tápanyagokat a talajrészbe a kamrából. Minél nagyobb a fa, annál több lé szükséges az ébresztéséhez. Kölcsönkérni a természetből néhány éltető nedvességet.

A nyírfa nedvének jellemzői

nyírleves tavaszi gyűjteménye A tavaszi nyírfa ligetben az alföldön hó van, és a szabadban álló fák már sírni kezdenek. Ha télen valaki óvatlan taposást végzett a fán, a sokogon kezdetével a sebek átlátszó édeskés folyadékcseppeket bocsátanak ki. Az éltető nedvesség felbecsülhetetlen értékű koktélt hordoz, táplálja a fát. Ez az az idő, amikor a nyírlevet összegyűjtik.

A tavaszi nedváramlás sok fában megkezdődik. Csak nyírlevet használnak és gyűjtenek ipari méretekben.

Az emberek megértették, hogy a gyógyító folyadékot meg lehet inni a seb mélyítésével és az áramló nedvesség összegyűjtésével. Bereznitsa bányászata a szomjúság csillapítására, a gyermekek kezelésére volt alkalmas egyhangú téli étkezés után. A gyümölcslé kéthetes rendszeres használata után az emberek energiahullámot éreztek. Később kiderült, hogy a nyírfa nedvének előnyei egy többkompozícióban, és nem árt senkinek.

környezetbarát italA környezetbiztonság fogalma azonban elsősorban a nyírlevet érinti. Lehet -e gyógyító föld az autópályák mentén, ipari területeken vagy a városban? A gyökerek nem a talajt választják, hanem abból táplálkoznak, amijük van. A forgalmas úttól 50 m -es sávban a nyírfa nedves nem lesz előnyös, és az ólom jelenléte ártalmas. Kiderült, hogy gyógyszert csak tiszta területen lehet bevenni..

A szappant kora tavasszal, a kifejlett fák bimbózása előtt gyűjtik, több mint 20 cm -es szakaszon.

A természet ajándékait elvonva gyengítjük a fát. A buzgó gyűjtő kis fát vesz le több fáról, eltakarja az üreget, levezeti a nyír könnyeit.

A nyírfalevél kétségtelen előnyei az összetételben, literenként:

 • kalóriatartalom – 240 kcal;
 • szénhidrátok – 58 g;
 • zsírok – 0,0;
 • fehérjék 1,0 g;
 • hamu – körülbelül 5 mg.

A mikro- és makrotápanyagok emésztésre kész formában vannak jelen a folyadékban. Hulladékmentes diétás termék, biokémiai összetétele széles spektrumú terápiás és profilaktikus eszközként működik. Nincsenek teljesen egészséges emberek. A nyírfa hasznos, sokoldalú. Megelőző, vitamin, stimuláns lehet inni. A test maga talál majd felhasználást az értékes összetételnek.

A leghasznosabb friss, nem konzervlé használata, ha a biokémiai folyamatok aktívak. A gyógyító italt 2 napig tárolhatja a hűtőszekrényben..

Hogyan kezelik a nyírlevet?

a nyírlevek egészségügyi előnyei és ártalmaiA népi gyógyászatban naponta háromszor, 2-3 hétig egy finom italt írnak elő a test tisztítására:

 • a szív és a vérképző rendszer betegségeivel;
 • Emésztőrendszer, beleértve a fekélyes betegségeket;
 • ízületi gyulladás, köszvény, reuma;
 • külső betegségek kezelésére.

A kiütések és az öregségi foltok megszabadulásához az arcon elegendő reggel gyógyító folyadékkal mosni..

A nyírfával való kezelés szezonális, meg kell ragadnia a pillanatot, és a megfelelő időben közel kell lennie az erő és az egészség forrásához. Megőrizheti a készítmény gyógyító tulajdonságait, ha a folyadékot közvetlenül a begyűjtés után lefagyasztja. Minden módszert, beleértve a hőkezelést, a biológiailag aktív anyagokat, eltávolítják a forgalomból. A konzerv termékben nyomelemek maradnak, az ilyen termék jótékony hatása lesz, terápiás nem.

A gyümölcslevet 600 ° C hőmérsékletű vízfürdőben elpárologtatva lehet tartósítani, a víz 75% -át eltávolítva. A fennmaradó szirupot sterilizált üvegekbe tekerjük..

a nyírfa előnyös és káros a szervezetreGyakran felmerül a kérdés, hogy lehet -e nyírlevet használni szoptató anyának a terhesség alatt. Az éltető folyadék nem tartalmaz allergéneket, és az orvosok azt javasolják, hogy a szervezetet biológiai aktivátorral töltsék fel. A hasznos anyagokkal való telítettség mellett az ital vizelethajtó, eltávolítja a folyadékot a szervezetből, csökkenti a puffadtságot. A terhesség alatt italra van szükség, etetéskor az anya teste védelmet és táplálékot kap.

Néhány egyszerű gyümölcslé recept:

 • vérszegénység – igyon 100 g gyümölcslevet naponta háromszor;
 • a kövek eltávolításához a vesékből naponta háromszor igyon levet egy pohárban;
 • a hörghurut gyógyul, ha mézet inni;
 • az ital eltávolítja a toxinokat és mérgeket.

Csak nyírlevesre van szükségünk, előnyei és ártalmai nyilvánvalóak. De ha vigyáz a saját egészségére, megölhet egy fát..

A nyírfából készült kvaszt üvegpalackban készítik, maroknyi mazsolával és 2 tk. cukor literenként. Zárja le szorosan az üveget, tartsa hűvösen. Az italt 2-3 hónap múlva, vagy néhány nap múlva használhatja.

A nyírfa nedv gyűjtésének helyes technikái

nyírfa nedv helyes gyűjtéseA legjobb gyümölcslé egy domboldalon álló nyírfából származik. A fa kéregének fehérnek és feketének kell lennie, ami azt jelenti, hogy a fa érett. Egy ilyen fa akár 6 liter gyümölcslevet is termel naponta. Ha a nedvet a teljes időszak alatt veszik, a fa gyengül anélkül, hogy táplálékot kapna. Több fát kell használni, a használat után le kell zárni a vágásokat. A legkíméletesebb megoldás 2 cm mély horony kialakítása a csövön keresztül történő nedvszívással.

A nyírfa jótékony tulajdonságai erjedéséig megőrződnek. Ezért a gyűjtőnek naponta ki kell ürítenie a tartályt..

A gyógyító folyadék legkíméletesebb kiválasztása egy ágvágáson alapuló módszer lesz. A talaj feletti 2 méteres szinten egy vastag ágat levágnak, és egy tartályt állítanak össze a gyümölcslé gyűjtésére. A nyitott seb lefolyik a léből, amelyet össze kell gyűjteni, és a seb két héten belül meggyógyul. A sebgyógyszer szállítja a levet.

Az ipari betakarításhoz fakivágási területeket használnak, amelyeket kivágnak. Ebben az esetben nem ijesztő a fa előszárítása. Jelenleg kevés léfeldolgozó vállalkozás maradt, jó szerencse, ha ilyen terméket vásárol..

Videó a nyírleves előnyeiről

Previous Post
Hogyan kell bevenni az egyik elit méhészeti terméket, a sajtfoin mézet az egészség javítása érdekében
Next Post
עגבניות שרי – גדלות בבית על אדן החלון