15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell kezelni a mókusokat a kertben

mókus behatolása a hátsó udvarba Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan lehet azonosítani és megszabadulni a mókusoktól a külvárosi területen, mert sok problémát okozhatnak. A látszólag aranyos és ártalmatlan állatokról gyakran kiderül, hogy az igazi szerencsétlenség..

Miért kell aggódnia a fehérjék miatt?

a mókus szereti a gyümölcsöket, zöldségeket és virágokat A friss zöldségek, gyümölcsök és virágok iránti szenvedélye miatt a közönséges szürke mókus kellemetlenséget jelent a hobbikertészek számára. Az Egyesült Államokban ezek az áruló lények muskátlit húznak ki az ablakdobozokból, cseresznyeparadicsomot szednek szőlőjükről, és rágcsálják az almafákat, mint a tapasztalt gyümölcsszedők. Bár az év bármely szakában aktív, az őszi mókus -razziák őrjítőek lehetnek..

Ebben az időszakban különösen aktív. Az állatok nem hibernálnak, ezért földalatti raktáraik létfontosságú téli tárolóhelyek. A mókusoknak van ösztöne a készletezésre, ami segíti őket a túlélésben. A kis gazemberek elrejtik az ételt, és mindenütt eltemetik a területükön.

Bár Észak -Amerikában több mókusfaj is él, a szürke mókus okoz sok gondot a kertészeknek (és a baromfi embereknek). Hogyan találnak ezek a találékony kártevők az izzókra? Miért terrorizálnak egyes területeket, és nem nyúlnak másokhoz? Mit esznek?

A mókusok általában diót, makkot, fenyőtobozot, kérget, gyümölcsöt, bogyót, gombát és rovart gyűjtenek, de nem madártojást és hagymát. Néha csak szórakozásból rontják el a virágokat. Vigyázzon ezekre a váratlan vendégekre, és próbálja ki néhány tippünket, hogy megszabaduljon tőlük..

Hogyan lehet azonosítani a mókust a kertben

mókus fáj az oldalonLeggyakrabban a szürke mókus szennyeződik be a kertben. Súlya körülbelül egy font, szőrzetszíne a szürkétől a sötétbarnáig és a feketéig terjed. A mellkason a szőr világos. A test hossza eléri a 25 cm -t, ugyanezt a bolyhos farok foglalja el – a mókus híres tulajdonsága. A fényűző szőrme réteget melegségre, kommunikációra és egyensúlyra használják.

A mókusoknak nagyon élénk szaglásuk van, ami lehetővé teszi számukra, hogy félreismerhetetlenül ássák az izzókat. Ezeknek a szakértő tolvajoknak az orra nagyon kicsi, de rendkívül hatékony eszköz a diófélék és bogyók megtalálására. A kertészek nem biztosak abban, hogy a mókusok szándékosan ásnak -e hagymát, de a probléma valós és széles körben elterjedt..

Mint már említettük, ha azt tapasztalja, hogy a rugós hagymák feltörnek, akkor mókusokkal vagy mókusokkal van dolgunk. Imádják ezt az őszi etetés során, hagymát enni és a lyukak segítségével tárolni a diójukat..

A mókusok ürítik a madáretetőket is. Ha észreveszi, hogy az étel túl gyorsan eltűnik, valószínűleg bolyhos rágcsálók jutottak el webhelyére..

Hogyan lehet megszabadulni a fehérjétől

a mókusok nem szeretik az emberi szagotPróbálja meg megőrizni a narancs és a citrom héját télen. Tegye őket a fagyasztóba, és tavasszal ássa a földbe a megfelelő helyeken. Ez elriasztja a kártevőket az ásástól..

Kutyaszőrt vagy emberi hajat dobhat a kertben. Az egyik gazda megosztotta tapasztalatait: „Régebben problémáim voltak az izzókat ásó fehérjékkel. Most egyszer tavasszal és egyszer ősszel megkérem a fodrászomat, hogy állítson össze nekem egy nagy hajpakolást, majd keverje össze a hajat a földdel. A mókusok nem bírják az emberi szagot, és más területekre mennek táplálkozni. “.

Az ágyakon szétszórt vérliszt szintén hatékony módja a harcnak. A kávézacc ugyanolyan hatású, elriasztja a kártevőket a föld ásásától..

Ne próbálja meg elkapni és szállítani a mókusokat, hogy távolabb eresszék őket. Ez köztudottan veszteséges módszer, mivel a bolyhos dióevők populációja rendkívül nagy. Ezenkívül, ha az állat nőstény, akkor van esély arra, hogy eltávolítja a kölykökből, akik túlélése teljesen az anyától függ..

Megelőző intézkedések

szelídítse meg a mókust, és tegye a madárházbaKerülje a figyelem felkeltését az újonnan eltemetett hagymákra úgy, hogy héjmaradványokat hagy a felületen. Takarítson ki maga után teljesen, és ne tegye az íjat a földre, miközben ássa az ültetési lyukakat. A mókusok messziről szagolják kedvenc illatukat, és azonnal rohannak.

Szeretné távol tartani a kártevőket a madáretetőktől? Telepítse őket a talajtól körülbelül 180 cm magasságban, és legalább 3 méter távolságra a fáktól és épületektől (a mókusok megugorhatják ezt a távolságot, és néha még tovább is).

Temessen néhány gerezd fokhagymát a rugós hagymák közelében. Az ültetvények körüli földet fokhagymaporral vagy cayenne -i borssal is kezelheti, amikor a növények virágzási fázisba lépnek. A szagnak el kell ijesztenie a mókusokat..

A laza talaj hajlamos az ásásra, ezért a munka befejezése után jól csomagolja be a talajt..

A drótháló egy másik hatékony módszer. Vedd körül ezzel a védelemmel a hagymaültetést. A növények könnyen növekedhetnek a dróton, de a fehérjék nem érik el a hagymákat. Fontolja meg azt is, hogy olyan növényeket ültessen, amelyeket a kártevők nem szeretnek: nárciszok, muscari, allíum és hóvirág..

A mókusok szeretik a tulipánokat és a krókuszokat, ezért jobb, ha nem ültetjük ezeket a virágokat, tudva, hogy bolyhos állatok jelentek meg a kertben.

Most már tudja, hogy azok az aranyos állatok, akiket szeretünk a kezünkből etetni a parkban, igazi szerencsétlenség lehet a nyaralókban. Tanácsainkat követve megszabadulhat tőlük, vagy egymás mellett élhet, és nyugodtan ültethet..

Mókus az országban – videó

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση