15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba

Inkubátor kiskacsák Ha a tyúkok különböző időpontokban ülnek a tengelykapcsolón, akkor a mesterséges inkubáció lehetővé teszi nagyszámú egyenletes, erős kiskacsa egyidejű keltetését. Mielőtt kacsatojást rakna az inkubátorba, azokat megfelelően össze kell gyűjteni, tárolni és otthon el kell dobni. Csak ebben az esetben a fáradozott erőfeszítések adják a megfelelő eredményt..

Lásd még: a csirke tojás helyes inkubálása és a hőmérséklet!

Kacsa tojás gyűjtése és tárolása az inkubátor számára

Kacsa tojás Az élő csibék nagy százalékát csak akkor engedik szabadon, ha betartják a tojások gyűjtésének és tárolásának szabályait, valamint azt, hogy a baromfiház tulajdonosa milyen gondosan figyeli a tisztaságot..

A penész, paraziták és egyéb fertőzések megjelenésének elkerülése érdekében a fészkekben lévő alom minden nap cserélődik. Kényelmesebb ezt este megtenni, és kora reggeltől kezdje el gyűjteni a kacsatojásokat az inkubátorhoz. Ha egy friss tojás baktériumok által megtermékenyített felületre kerül, nedves, meleg környezetben, a jövőbeni csibék számára pusztító minden patogén flóra behatol a héj pórusain..

A meleg évszakban, amikor a tojásokat nem fenyegeti hipotermia és az embriók halála, óránként szüretelik. De minél hidegebb van kint és a házban, annál gyakrabban kell a tenyésztőnek megvizsgálnia a rétegek fészkeit..

Közvetlenül a begyűjtés után a tojásokat nem mossák meg és semmiképpen sem tisztítják olyan mechanikai módszerekkel, amelyek károsíthatják a héj épségét, hanem antiszeptikus oldatba mártják. Amíg elegendő számú tojást nem gyűjtöttek a keltetéshez, addig azokat tálcákra kell helyezni, éles végükkel lefelé, függőlegesen vagy kissé megdöntve..

A kacsa tojást hűvös szobában tárolja.A kacsatojások inkubátorban való inkubálására csak 10-15 napig és 75-80% -os páratartalom mellett lehet tárolni legfeljebb 8 napig, ellenkező esetben a keltetési százalék jelentősen csökken, és a kapott csibék legyen gyenge. Lásd: Mularda kacsák fotó!

Kacsatojások kiválasztása inkubáláshoz

Kizárólag a kiválasztott tojások kerülhetnek az inkubátorba, amelyeket a megfelelő alak, a növekedés vagy a héj megereszkedése nélkül lehet azonosítani. A kacsatojásnak körülbelül azonos méretűnek, egyenletesnek és tisztának kell lennie..

A sebességváltó segít megerősíteni a helyes választást. Ezen eljárás során könnyű azonosítani a mikroszkopikus repedéseket, egyenetlen héjakat, eldobni a megtermékenyítetlen, régi vagy más módon életképtelen tojásokat, például sötét penészfoltokkal vagy kiömlött sárgájával.

A tojások ellenőrzése a csibék fejlődése szempontjábólAz otthoni inkubátorba való belépésre érdemes kacsatojásokban látható, hogy:

  • a sárgája szigorúan a közepén található;
  • a fehérje nem tartalmaz idegen zárványokat, és áttetszően teljesen átlátszó;
  • a tojás belsejében lévő légkamra kicsi, és pontosan a tompa csúcs alatt vagy közelében található.

Kacsatojás inkubálása otthon

Helyes tojásrakásA kacsatojásokat az inkubátorban hegyes végükkel lefelé, enyhe lejtéssel helyezzük el. Ha pézsmakacsát kell keltetni, akkor tojását vízszintesen a tálcára kell helyezni. Ez biztosítja az embrió leggyorsabb fejlődését és a keltetés magasabb százalékát..

Egy olyan inkubátorban, ahol a tálcákat el lehet forgatni, jobb, ha a tojásokat előre rögzítik a tartályokban.

A táblázat tartalmazza az összes szükséges intézkedést a kacsatojások keltetéséhez otthoni inkubátorban. Könnyen belátható, hogy a hőmérséklet az inkubációs időszak alatt fokozatosan csökken, míg a páratartalom éppen ellenkezőleg, növekszik..Kacsa tojás inkubációs táblázat

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ahogy az embrió a ciklus közepén fejlődik, a tojás maga kezd hőt kibocsátani a légkörbe. A kacsa tojás optimális hőmérsékletének fenntartása mellett az inkubátorban a páratartalom szintjét is ellenőrzik..

Minél közelebb van a csibék kikelési ideje, annál nagyobb a nedvesség elpárolgása, amely a héj pórusain keresztül kifelé hatol. Egy ellenőrizetlen folyamat fenyegeti az embrió halálát, és rendszeres permetezéssel megakadályozhatja és lehűti a tojásokat.

Az öntözéshez használjon tiszta vizet vagy gyenge kálium -permanganát -oldatot, amelyet az ötödik naptól kezdve permeteznek a szellőzés során naponta kétszer..

A tojásokat rendszeresen megnedvesítik

  • az 1. és a 14. nap között – 37,5–38,0 ° C;
  • 14. és 21. nap között – 38,0–38,5 ° C;
  • 21. és 26. nap között – 38,5–39,0 ° C.

A tojásokat folyamatosan megfordítják, amíg át nem helyezik a keltető tálcákba. Ezt naponta 4-12 alkalommal kell elvégezni, az inkubátor kialakításától és az inkubációs időszaktól függően..

A tojásokat rendszeresen ellenőrzik a fejlődés szempontjából.Annak érdekében, hogy ellenőrizzék a tojások állapotát a keltető kiskacsák inkubátorában, otthon a 8., 13. és 25. napon, átvilágításnak vannak kitéve. A tojásokat, amelyek belsejében nincsenek fejlődési jelek, függetlenül attól, hogy vannak -e romlási tünetek, eltávolítják.

Ha kacsatojást töltenek az inkubátorba, akkor a baromfitenyésztőnek tisztában kell lennie azzal, hogy az inkubáció egy kicsit tovább tart. Általában a kiskacsák 33-36 nap múlva jelennek meg az inkubátorban..

A táblázat bemutatja a teljes ellátási ciklust a tojástól a pézsma kacsa fiókáinak kikeléséig..Kacsatojás ápolási ciklus

Kacsatenyésztés otthon inkubátorban

A csipegetés első jelére a kacsatojásokat keltető tálcákra helyezzük. Itt vízszintesen vannak elhelyezve. Az első fiókák a 26. napon kelnek ki, az utolsók leggyakrabban a 28. nap elejére.

Az első kiskacsa kikeltAmikor a kiskacsák keltetése megkezdődik az otthoni inkubátorban, akárcsak a libák keltetésekor, fontos a jó szellőzés és a hőmérsékleti rendszer betartása. A felbukkanó csibéket száraz, szellőztetett helyiségekbe szállítjuk, amelyek hőmérséklete körülbelül 20-24 ° C. Itt a kiskacsáknak ki kell száradniuk. A kikelés befejezése után a madarat szétválogatják, és ha szükséges, elutasítják..

A további tartásra és nevelésre alkalmas kiskacsa súlya a tojás méretétől függ, míg leggyakrabban 55-70 gramm között mozog. Egy napos korban az inkubátor kiskacsái jól állnak a lábukon, mozgékonyak, kiváló étvágyuk van, és még kiváló minőségű pehely is borítja őket. A vizsgálat során figyelmet fordítanak a szemek és a csőr tisztaságára, a leesett és sikeresen meggyógyult köldökzsinórra, valamint a feszes, nem lógó hasra..

A témáról: Indo -lányok – tenyésztés, karbantartás és otthoni gondozás télen!

Kacsa tojás inkubálása – videó

Previous Post
Függöny a hálószobához: 265+ (Fotó) Újdonságok a modern dizájnhoz
Next Post
Θα μάθουμε από έμπειρους κηπουρούς 12 μυστικά της καλλιέργειας σπορόφυτων λάχανου