15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan készítsünk csirkeszállót az országban saját kezűleg?

tyúkól az országban Az emberek egyre inkább vidéki házakat választanak állandó vagy legalább szezonális tartózkodásra. Ezért az a vágy, hogy ne csak az ágyakból származó betakarítást, hanem friss csirketojást is biztosítson magának, nemcsak érthető, hanem nagyon is megvalósítható. És ha nem mindenkinek van lehetősége monumentális szerkezetet építeni egy csirkehálóhoz, akkor szinte mindenki gondoskodhat több réteg kényelmes karbantartásáról..

Ezenkívül számos érdekes lehetőség áll rendelkezésre a vidéki csirkehúsok számára, amelyek lehetővé teszik, hogy az országban található csirkeszállót ne csak funkcionális melléképületté alakítsák, hanem dekorációs elemé is alakítsák, amely meghatározza az egész személyes telek stílusát.

Ahhoz, hogy családját környezetbarát termékekkel lássuk el, és hogy a csirkék gond nélkül maradjanak az országban, elegendő egy csirkeháló a madarak számára. Azonban bármennyi réteg is van, a kényelmes tyúkól építése igazi tudomány, mert ennek a háznak nemcsak erősnek és szépnek kell lennie, hanem a csirkéknek is kényelmesnek és biztonságosnak kell lenniük benne..

különböző típusú csirkehús

A tyúkól elhelyezkedése az országban

Egy kezdő baromfitenyésztő számára, a háziállatok magas színvonalú felügyeletéhez jobb, ha csirkeházt építenek az országban a ház mellett, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy a csirkéknek megfelelő életkörülményeket kell biztosítani:

 • A tyúkól alatti talajnak száraznak kell lennie, és még jobb, ha homokos.
 • Ha a talaj agyagos, mocsaras vagy gyakran túlzottan nedves, akkor intézkedéseket kell hozni annak elvezetésére nedvesség eltávolításával, csatornákkal, lyukakkal vagy homokfeltöltéssel. Ezenkívül az összegyűjtött nedvesség átirányítható a csirkék fürdésére kijelölt helyre..
 • Jó, ha a tyúkól alatti terület délkeleti lejtéssel rendelkezik, ami hozzájárul a legjobb megvilágításhoz..
 • Az ország csirkeszárnyát el kell keríteni a huzattól és a szélektől, amelyekhez zöld kerítéseket vagy épületszerkezeteket használhat.
 • Kényelmes pázsitot kell biztosítani a sétáló madarak számára, amelyek kötelező óvóhelyeket biztosítanak a naptól vagy a rossz időjárástól.
 • Kívánatos egy sekély úszómedence is.

Ha nem tartja be ezeket az ajánlásokat a csirkék országon belüli tartására vonatkozóan, a baromfi letargikussá válhat, a tojótyúkok kevesebb tojást termelnek, és a csirkék betegségei sincsenek kizárva. Ezenkívül a madarat ugyanúgy negatívan befolyásolja a túlmelegedés, anélkül, hogy elegendő árnyékolás lenne a naptól, valamint a megnövekedett páratartalom, zsúfoltság és hideg.

DIY csirkehús építése

csirkeháló építésének szakaszaiAmikor tervez egy csirkeháztető építését az országban, figyelembe kell vennie ezeket a jellemzőket, és meg kell próbálnia biztosítani a jövőbeli lakosoknak a kényelem minden feltételét..

A mennyezetnek megbízható védelemnek kell lennie nemcsak a napfénytől, hanem a madárház túlzott felmelegedésétől is, ami nemcsak a madár letargiájához, hanem a nyomasztó csirkeparaziták kolóniáinak kialakulásához is vezethet.

A csirkeháló padlójának melegnek és megbízhatónak kell lennie, ugyanakkor légáteresztőnek kell lennie, hogy ne legyen túlzott nedvesség, ami penész és penész kialakulásához vezet..

Ezért a tégla, aszfalt vagy kő padló nem alkalmas a baromfiházhoz. Hideg padlón a csirkék reumától és a láb egyéb betegségeitől szenvednek..

Tehát a középső sáv körülményeihez képest a legjobb megoldás egy kétrétegű fapadló..

Csirkehálózat elrendezése az országban

csirkeháló építésének szakaszaiA tyúkólban élő tojótyúkok kényelme:

 • Bőséges hely esetén ajánlott legalább 50 négyzetmétert biztosítani. cm terület.
 • Rendelkezésre álló etetők és itatók;
 • Különböző magasságú oszlopokban.
 • Felszerelt fészkekben, ahol tojótyúkok fognak elhelyezkedni az országban.
 • Jó világításban és szellőzésben.

A szalma almot etetési helyeken és fészkekben készítik, amelyeket rendszeresen meg kell tisztítani és meg kell újítani..

Ha a madár télen tartandó, fontos, hogy biztosítson egy különleges helyet az úszáshoz és a paraziták önálló megsemmisítéséhez, tíz centiméterrel hamuval és szürke homokkal keverve.

Madárséta

csirkefarmMinél több madár gyűlik össze egy zárt területen, annál nagyobb a fertőzések és más betegségek kockázata a csirkékben. Ezért fontos, hogy elegendő sétáló helyet biztosítsunk a csirkéknek, ami növeli a rétegek tojástermelését és a húsfajták kövérségét..

Ebből a célból a csirkéket, különösen tavasszal, 10–12 madárra osztják, külön területet biztosítva számukra.

Ülők tojó tyúkok számára az országban

Miután saját kezével csirkeszállót készített az országban, a nyári lakosnak figyelnie kell a fészkek elrendezésére, ahol a csirkék kényelmesen tojhatnak..

Egy tucat csirke esetében legalább két vagy három fészek van elrendezve, és nyáron ajánlott ülőket elhelyezni a levegőben, ahol a madár sétál.

Az ülőhelyek közötti távolságnak legalább fél méternek kell lennie, míg a padlótól legalább fél méterre elhelyezkedő fészkeknek nem szabad hajlítaniuk. A fészkek tisztán tartása lehetővé teszi a felettük lévő szemellenzők eszközét. A fészkek feltöltéséhez pedig rendszeresen tisztított és cserélt szalmát használnak..

Nem érdemes szénát használni, mert gyorsan rothadni kezd, és a fertőzés és a kártevők kialakulásának oka lesz..

A fészkeket kissé sötétíteni kell, mert az országban a tojótyúkok nem szeretik, ha erős fényben szállítják őket. Nos, ha a süllők eltávolíthatók, akkor évente kétszer eltávolíthatók és tisztíthatók..

Tippek a csirkehálózat elrendezéséhez az országban

A sok háztartási telek szerény mérete miatt a legkülönfélébb tervek készültek a keresett csirkeszállókhoz, beleértve a szokatlan, de nagyon praktikus épületeket..

moduláris tyúkól

Ez vonatkozik a hordozható mini konstrukciókra is. Készíthet csirkeszállót az országban saját kezűleg, csak így, ami megkönnyíti a szerkezet mozgatását, miközben a csirkék mindig láthatóak lesznek, és soha nem rontják el a kulturális ültetvényeket, ami gyakran előfordul, ha szabadon tartják.

Egy ilyen miniatűr csirkeháló kialakításakor, mint bármely más, három fő területet kell biztosítani:

 • hely a lakásokhoz;
 • baromfi sétáló hely;
 • tojó tyúkok fészkei az országban

Mi jobb építeni egy csirkeházt az országban?

Leggyakrabban a következő anyagokat használják nyaralócsirke építéséhez:

 • A csirkeháló keretéhez fából készült tömböt használnak;
 • A falburkolat gyakran fából készült bélésből készül;
 • A tisztítás gyorsabb és hatékonyabb elvégzése érdekében feltétlenül kihúzható tálcát kell biztosítani a süllő alatt. Ehhez a raklaphoz horganyzott lapot veszünk;
 • Kerítéshez vegyünk egy fémhálót finom hálóval.
 • Ha zöldtetős csirkeszállót terveznek, ahol dekoratív vagy zöld növényeket ültetnek, akkor a tető vízszigetelésére van szükség. Bármilyen vízszigetelő anyag tekercsben ideális ilyen szigeteléshez..

A zöld tető nemcsak a csirkeháló eredeti megjelenését hozza létre, hanem megbízhatóan védi a madarat a túlmelegedéstől a házban a forró napokon.

Nos, ha nincs elegendő építőanyag, akkor saját kezűleg készíthet csirkeszállót az országban, rögtönzött eszközökkel, például műanyag csövek, raklapok vagy teljesen eredeti megoldások alapján készült íves csirkeszárnyakat találhat..

kompakt csirkeszárnyak

Miután felépítettünk egy csirkeházt az országban, a szerkezet összes fa eleme, méretétől és kialakításától függetlenül, fontos, hogy speciális vegyülettel borítsa be, amely megvédi a fát a kártevőktől és a légköri hatásoktól..

Tervezési lehetőségek vidéki csirkeszállásokhoz

Helyhez kötött házak különböző kapacitású csirkék számára, nyári vagy egész szezonra szánt baromfi számára.

kétszintes tyúkól

Egy kezdő baromfitenyésztőnek tanácsot adhat egy egyszerű csirkeszárny -kialakításról, amelyet két hordozható fogantyúként szolgáló deszkával kívánság szerint új helyre lehet helyezni. Ugyanakkor a csirkehálózat hasonlít egy padlásos egyszintes házhoz..

háromszögletű tyúkól

Az egyemeletes hordozható csirkeháló az országban még kompaktabb, mint az előző.

háromszögletű tyúkól

Íves, hordozható tyúkól.

mobil tyúkólok

Manapság sok nyári lakos figyel a mobil szerkezetekre, és saját kezűleg készít egy ilyen mobil csirkehálót..

Mobil tyúkól talicska formájában.

Az ilyen eszközöket egytengelyes kerekekre szerelik fel. Ez a rendszer nagyon jó a csirkeszállók számára, ami megkönnyíti a madár áthelyezését a terület gyepén vagy a kerített legelőn..

mobil tyúkólok

Mobil csirkefedél trailer.

Ez egy kéttengelyes utánfutó a jelentős méretű és kapacitású, nehéz csirkeszárny készülékéhez, amely lehetővé teszi, hogy a madarat távoli legelőkre vigye..

mobil tyúkólok

Mobil vidéki csirkeszárnyak görgőkön.

A kisméretű görgőkön található mini-coops laposra állítható és kis területen belül mozgatható.

Csirkehúzó készülék – praktikus videó tippek

Previous Post
Melyek a kurkuma előnyös tulajdonságai és a használat ellenjavallatai
Next Post
Η Μολδαβική πιπεριά Gogoshary έχει ασυνήθιστο σχήμα και γεύση
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org