15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A finom kalla liliomok megfelelő gondozása otthon

csokor fehér calla liliom Ha olyan esztétikus és kifinomult virágot választott, mint a kalla, akkor az otthoni ápolás bizonyos szabályok betartását jelenti. A fő tényezők, amelyek jótékony hatással vannak a növények növekedésére, a fény, a melegség és a megfelelően kiválasztott edény. A növekedés folyamán sokkal több nehézség merülhet fel, amelyek megkerülhetők, ha kellő tudással “felfegyverkeznek”.

Calla egy edényben: otthoni ápolás

növekvő calla liliom egy edényben Annak ellenére, hogy ez a kecses növény otthona a fülledt Afrikának, gyakran használják dekorációként számos belső térben szerte a világon. Az európai országokban ezt a virágot kizárólag beltéren termesztik, ahol minden szükséges feltételt megteremtenek ehhez. Még ha nincs is tapasztalata a kalla liliomok termesztésében, az otthoni gondozás meglehetősen egyszerű lehet..

Az otthoni példányok meglehetősen szerények, minimális karbantartást igényelnek. Annak érdekében, hogy a kalla liliomok kellemes megjelenést keltsenek, elegendő fényt, meleget és megfelelő méretű edényt biztosítani. Az öntözésnek csak a növekedési időszakban kell bőségesnek lennie. A többi időben a beltéri kalla inkább a mérsékelt öntözést részesíti előnyben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a növény nem szereti a permetezést. Rendszereseknek kell lenniük, hogy a virág elegendő nedvességet kapjon..

A virágzási időszak végén az öntözést hetente egyszer kell csökkenteni. Egyes szakértők a következő módszert javasolják: augusztusban hagyja abba az öntözést, majd 1,5 hónap múlva folytassa.

Kalla liliomok termesztése otthon

Calla liliomA kezdő virágtermesztőknek ajánlatos ragaszkodniuk a klasszikus öntözési rendszerhez. Nyáron a kalla liliomot hetente egyszer ajánlott öntözni, augusztus végétől pedig gyakoribbá kell tenni az eljárást. Általánosságban elmondható, hogy a növény árnyéktűrő, ezért az edényt a lakás szinte bármely részébe lehet helyezni. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a calla liliomok nem szeretik a sok napfényt..

calla palántákA kalla liliom termesztésekor az otthoni ápolást az is leegyszerűsíti, hogy ez a növény könnyen tolerálja a szoba normál (legfeljebb 20 ° C) hőmérsékletét. Ha a szobahőmérséklet nagyon magas, akkor a virágot szórópalackkal kell permetezni. Időről időre ki lehet vinni a friss levegőre, elkerülve a perzselő napot..

Annak érdekében, hogy a virágzás bőséges legyen, el kell távolítani a fiatal gyökérnyakakat, amelyek a növekedési folyamat során jelennek meg..

Miért nem virágzik otthon a calla liliom??

színes kallaNe várja el, hogy szoba környezetben elég gyakran virágzik. Ez általában évente kétszer történik, pontosabban olyan hónapokban, mint május és október. Ha azonban a virágzás teljesen hiányzik vagy meglehetősen passzívan halad a jelzett időszakokban, akkor ennek komoly okai lehetnek..

A virágzást befolyásoló káros tényezők a következők:

  • gyakori változások a virág helyén;
  • a gumók túlnövekedése;
  • gyakori transzplantáció;
  • elégtelen megvilágítás a szobában;
  • rossz növényi táplálkozás;
  • a gondozási szabályok megsértése a tenyészidőszak alatt.

Jobb a növény megtermékenyítése a januártól márciusig tartó időszakban. Ezt hetente legfeljebb egyszer kell elvégezni speciális eszközök használatával..

calla levél betegségA kalla liliom otthoni termesztésekor nagyon fontos a huzat elleni védelem. Tavasszal fokozatosan hozzá kell igazítania a virágot a természetes fényhez. Azokat a leveleket, amelyeken sárgaság jelentkezett, le kell vágni. Ha helytelenül gondoskodik erről a növényről, egyes betegségek megjelenhetnek, beleértve a szürke rothadást, valamint az antracnózist és mások..

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei