15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A “halhatatlan” virággomphrena ültetésének alapvető technikái

gomfrena virágzik a kertben A sok zöld növény között, amelyek a Föld bolygót benépesítik, különösen a “halhatatlan” fajok emelkednek ki. Gomfrena az élénk, halhatatlan virágok bájos képviselője. Amikor ilyen növényeket figyel, akaratlanul is csodálkozik, miért élnek olyan kevesen az emberek. Egyes teknősök 300 évet élnek, fák – ezret, az emberek pedig csak 70 – 80. Ennek ellenére van időnk a földi szépség maradéktalan élvezetére, különösen a virágokra.

az amerikai trópusok virága Gomfrena a távoli amerikai trópusokról érkezett Európába, ami a meleg iránti szeretetét jelzi. Ennek alapján hazánk déli régióiban a növény nyílt terepen termeszthető magvak vetésével, középső szélességeken – palántákon keresztül. Mielőtt azonban beleszeretne ebbe az aranyos növénybe, alaposabban meg kell vizsgálnia, hogy észrevegye minden varázsát..

A “halhatatlan” virág finom mozdulatai

száraz virágok homfrénGomfrenát a szárított virágok bájos képviselőjének tartják, amelyeket széles körben használnak a nyaralók díszítésére. Az Amaranth családhoz tartozik, és nagyon hasonlít a közönséges lóheréhez. Ezzel szemben a növény sokkal nagyobb, és a rügyek különböző színűek..

A Gomfrena egy szabadtéri gyógynövény, amely lenyűgöző szőnyeg szépséget hozhat létre. A virág hajtásai felállóak, sok ággal. Egyes fajták kúszó jellegűek. Fél méter magasra nőnek, és sűrű, kocsánytalan, elliptikus lombok borítják. Szürke apró szőrszálak láthatók minden levéllemezen.

A kis rügyeket golyó alakú virágzatban gyűjtik össze, és főként a virág oldalsó és fő szárának tetején helyezkednek el. Mindegyiket eredeti természetes papír borítja, amely soha nem fakul. Ezenkívül világos pöttyök láthatók a világos rügyek fején. Kis arany rovarokra hasonlítanak, amelyek élvezik a virágzat édes nedűjét..

Természetes környezetében a gomfrén növény különböző színű rügyeket dob ​​ki, nevezetesen:

 • hófehér lehetőségek;
 • rózsaszín árnyalatok;
 • vörös tónusok;
 • sárga és narancssárga;
 • lila.

Érdekes, hogy a gomfrén perianth -ja is serdülő szerkezetű, mint a levelek. Ez a “design” bizonyos varázst és eredetiséget kölcsönöz a növénynek. A rügyek a nyár kezdetével virágoznak, és örülnek a nyári lakosok szívének az első őszi fagyokig.

A növényen legelsőként virágzó rügyek nem veszítik el szépségüket az egész szezonban. Ez az egyedülálló tulajdonság a “halhatatlan” virágot értékeli.

Eredeti gomfrénfajták

különböző fajtájú gomfrénAmi a szárított virágokat illeti, megérti, hogy ezek az egyedi virágok gyakorlatilag nem veszítik el dekoratív hatásukat. Ezért a tenyésztők számos fajtát biztosítottak a kertészeknek..

Bájos Ball Gomphrena

gomphrena gömb alakúAz ilyen egyszerű nevű növény egy ágazó bokor, amely hasonlít a golyóra. A Gomphrene Spherical ellipszis alakú levelekkel rendelkezik, amelyeket vastag finom szőrszálak borítanak. Amikor a napsugarak elérték őket, úgy tűnik, hogy a növény szürke ködbe merül, ami jelentős csodálatot vált ki..

buja gomfrén bokorA finom serdülő rügyek nem kevésbé vonzóak egy fényes nyári napon. Bár kemény tapintásúak, ez nem akadályozza meg, hogy a szárított virágok felkeltsék a kertészek figyelmét. A gomfrén virágok kifinomult árnyalatai szüntelenül örülnek rajongóiknak az egész szezonban. A következőket szeretném megjegyezni:

 • hófehér;hófehér virágok
 • krém;krém
 • kármin;gomphrena kármin
 • lila vagy lila.gomfrén lila

Érdekes tény – a rügyek még akkor sem veszítik el színüket, ha teljesen megszáradtak. Ezért a virágokat dekoratív csokrokban használják az otthoni belső terekben..

A Gomphrena Spherical első virágai július elején jelennek meg, az utolsó szeptember-októberben. A magok ősszel érnek, leggyakrabban a növény fő szárán. Achene -ben tárolják – egy kis virág gyümölcse.

Kiváló minőségű ültetési anyag megszerzése érdekében az érett rügyeket szárítják. A gyökereiket felfelé, beltéren vagy a lombkorona alatt akasztják fel. Ezután csépelnek és magokat kapnak.

Egzotikus fajta – gomfrena Eper

gomfrena eperA hihetetlenül fényes egynyári a halhatatlan szárított virágoké. Elágazó bokrai csak 30 cm magasra nőnek, és eperrétre emlékeztetnek. Az eper -gomfrén lombja sötétzöld színű, hosszúkás. A nagy virágzat hosszú kocsányokon található. Festett, mint az eper, élénkpiros színű. A fajta szereti a laza és tápláló talajt. A legjobb növekedési lehetőség a napos területek. A Gomfrena Eper a külvárosi terület díszítésére szolgál, kúszónövényként. A virágüzletek is szeretik, amikor szárított virágokból virágcsokrokat készítenek..

Gomfrena, a távollétű

gomphrena szétszórvaEz a fajta szárított virág kúszó hajtásokkal rendelkezik, amelyek különböző irányokban nőhetnek. A kertészek megfigyelései alapján észrevették, hogy egy bokor rövid idő alatt 1 m² nyaraló virágágyását boríthatja be. Függő edényekben nevelve a hajtások leesnek, síró alakot hozva létre..

Gomfrena Hare

Gomphrena HareA növény 30 cm -re nő, amelyet sikeresen használnak a háztáji terület parkosítására. Nyáron élénk narancssárga vagy korall virágok jelennek meg a zöld kúszó szárak hegyén..

A Gomphrena Hare fotóján láthatja ezeket a gyönyörű rügyeket, amelyek soha nem látott szépségűek.szokatlan virágzás

A “halhatatlan” növény ültetésének alapvető technikái

a gomphren magvak csírázásaAnnak érdekében, hogy a virág a lehető leghamarabb megjelenjen a dacha virágágyásban, fontos, hogy helyesen ültessük. Végül is ezen múlik, hogy a virág gyökeret ver -e a helyszínen, vagy sem. Bár szárított virág, mégis figyelmet igényel..

Ha a homfrént a magvakból kora tavasszal tartályokban termesztik, akkor a következő szezonban látni lehet a virágzását. Ehhez márciusban vagy április elején elő kell készítenie egy megfelelő talajt. Először az aljzatot vegyszerekkel fertőtlenítik, vagy egyszerűen forrásban lévő vízzel öntik. Ezután a talajt meglazítják, hogy puha legyen. A gomfrén magokat vastagon, sekély lyukakba vetik, meghintik földdel és fóliával borítják.

Ne hozzon létre túl forró környezetet a növény számára. A növények 20 fok körül virágoznak.

gomfrenikus palánták termesztéseAmint az első hajtások megjelennek, a tartályokat világos helyre kell vinni. 14 nap elteltével a terményeket külön edényekbe vagy edényekbe lehet meríteni. Érdekes, hogy a gomfrena jól tolerálja a merülési folyamatot, és gyorsan új talajra kerül. A fő feltétel számára mérsékelt öntözés..

virágzó homfrén a nyílt terepenA gomfrén ültetése nyílt talajra és gondozása akkor kezdődik, amikor az utolsó fagyveszély eltűnik. A legjobb megoldás május vége vagy június eleje. Az is fontos, hogy sikeresen válasszunk egy helyet a hőkedvelő növény számára. Napos helyek alkalmasak, ahol a talaj jól felmelegszik a szezon során. A gyakori nyári esőkkel rendelkező területeken célszerű üvegházakban termeszteni a gomfreneket..

gomphrena cserépbenA növény kényelmes ellátása érdekében fontos, hogy ne felejtsük el rendszeresen szántani a talajt. Ezt óvatosan, a fiatal hajtások károsítása nélkül kell elvégezni. Az időben történő öntözés biztosítja a gomfrén állandó hozzáférését az éltető nedvességhez. És a komplex műtrágyákkal való öntözés hozzájárul a rügyek gyors megjelenéséhez.

jó palántákGyakran előfordul, hogy a trágyázást már a palántákkal ellátott tartályokban elkezdik hozzáadni a talajhoz. Virágágyra ültetés után – 2 hetente. Ha a növényt virágcserepekben termesztik, akkor gyakrabban adnak műtrágyákat, de kis koncentrációban. Amikor a gomfrena virágozni kezd, az etetést azonnal le kell állítani. A Gomfren fotóján látható leszállás, amelynek gondozása, hozzáértően és időben, nem szünteti meg rajongóinak örömét.

Ha a talajt mértéktelenül megtermékenyítik szerves anyagokkal, a növény buja növényzettel nő. De egy egész szezonban talán soha nem virágzik.

Gomfrena és szépségértők

nagy virágágyás gomphrenávalMivel a gomfrén a dekoratív szárított virágok közé tartozik, különféle virágkompozíciók készítésére használják. Amikor a növény pompásan virágzik, a rügyeket gondosan levágják és megszárítják. Ehhez sötét helyiségbe kell helyezni, jó szellőzéssel. A hajtásokat több darabból álló csokrokba gyűjtik, és lehajtott rügyekkel függesztik fel. A teljes szárítás után a virágokat virágkötők és a természetes szépség szerelmesei használják..

A Gomfrena csodásan néz ki csokrokban:

 • cinnivel:gomfrén zinniakkal
 • egzotikus pozsgás növényekkel rendelkező társaságban;összetétel pozsgás növényekkel
 • angol rózsákkal párhuzamosan;gomphrena angol rózsákkal
 • craspedia mellett.gomfrena craspediával

Az ilyen virágkompozíciók feltűnőek kifinomultságukban és szépségükben. Ezért gyakran megjelennek a természet szerelmeseinek házában és lakásában.

A tájtervezésben a gomfrenát sziklakertekben, kerti ágyakban, függő edényekben és padlóedényekben használják. Főként a következőképpen használják:

 • a fák közötti különböző üregek dekoratív kitöltése;fák között
 • a fő virágágyások szegélydíszítése;gomfrena a járdaszegély mentén
 • egy gyönyörű növény, amelyet kerti díszek vesznek körül;kerti díszek készítése
 • virág egy hatalmas cserépben a nyaralójukban.

Ezenkívül a gomfrenát különböző betegségek kezelésére használják. Például Indiában arra használták, hogy erőt adjon az időseknek. A modern “gyógyítók” különféle főzeteket készítenek egy virágból, és a hörghurut kezelésére vagy a test általános megerősítésére használják. Bárhogy is legyen, fontos, hogy bölcsen közelítsünk a betegségek bármely kezeléséhez. Hiszen ami segít az egyik személynek, az káros lehet a másiknak..

Összefoglalva megállapítható, hogy a gomfrena a kerttervezésben a tiszteletbeli helyet foglalja el. Elképesztően díszíti a vidéki virágágyásokat. Kiválóan néz vágáskor, és sokáig megőrzi színét és tulajdonságait a téli csokrokban. Valóban végtelen természeti remekmű.

Gomphrena magvak vetése palánták számára – videó

Gomphren kiszállása a nyílt guntban – videó

Dús virágzású gomfrén – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei