15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gyöngy nyaklánc a kerthez – anafalis

hófehér anaphalis a kertben Annak érdekében, hogy kertjük egyediségét és varázsát adják, sok termelő anaphalist termeszt. Szerelmesek lettek gyöngynyakláncra emlékeztető finom virágzatáért, igénytelen beállítottsága és könnyű gondozása miatt. A növény közeli ismerete segít értékelni..

Vonzó megjelenés

anaphalis a virágágyásban Az Anafalis egy évelő kerti növény. A természetben 35 faj található. Közép -Oroszországban azonban leggyakrabban gyöngy anaphalis található, amelyet buja fehér virágok különböztetnek meg sárga központtal..

A növény szárát teljes hosszában fehér szőr borítja. Ők adják az anafalisnak szokatlan árnyalatot. Ezért a fajta neve – gyöngy. 50 cm -re nő. A legfeljebb 30 cm magas törpefajokat különösen kedvelik a virágtermesztők..

az anaphalis finom virágzataA meleg évszakban a pompás szár tetején kis fehér virágú virágzat jelenik meg. Általában nem árasztanak aromát, de a figyelmet egy száraz levelekből szőtt kosár hívja fel rájuk. A virágzat közepén finom sárga csövek vannak. Kecsesen kiemelkednek a fehér háttér előtt..

Anaphalis hosszúkás levelekkel rendelkezik, amelyek felső része elágazik. Belülről szürkés színűre vannak festve, ami igazán elragadó..

Az anaphalis első virágzata már június elején megjelenik. Az utolsó virágok szeptemberben tűnnek el. Ha egész nyáron csodálni szeretné a buja kerti dekorációt, akkor az Anafalis kiváló választás..

Ennek a kerti díszítésnek a sajátossága a gyökérzet, amely gyorsan kihajt. Minden évben 30 cm -re nő, ennek köszönhetően az anafalis növény nem fél a gyomoktól. A tapasztalt virágtermesztők ezeket a gyöngynyakláncokat használják oldalaik védelmére. Szép és hasznos. anaphalis a tájtervezésben

Az anaphalis népszerű típusai

Több évtizede az orosz virágtermesztőket meghatotta e kerti gyöngy szépsége. Finom fürtjei miniatűr virágokból, susogó levelekkel több generációt vonzottak..

Az ókorban az anaphalist gyógyászati ​​célokra használták. Még ma is megtalálható néhány gyógyszerben. Annak ellenére, hogy ennek a növénynek sok faja van a természetben, nem sok a termesztett. A következő fajták népszerűek:

  • gyöngyszem;
  • három erejű;
  • Nepáli;
  • cisztás.

Az alább bemutatott anaphalis fotók segítenek a növény teljes pompájában látni.

anaphalis gyöngyAz anafalis gyöngy az amerikai kontinens északi részéről vándorolt ​​Oroszországba. 40 cm magasra nő. A növény szárát és sok lineáris levelét ezüstös fehér filc borítja. A virágokat kosarak formájában a hajtások legtetején található virágzatban gyűjtik össze. Ide tartoznak a miniatűr fehér virágok, amelyek körül több sor száraz levél található..

Ez a fajta nem fél a hideg időjárástól, így kényelmesen túléli a téli időszakot..

háromvénás anaphaliszAnafalis három erejű ereszkedett le virágágyásainkba a Himalája hegységből. Hozzászokott a sziklás talajon való növekedéshez, termékeny talajon virágzik.

Ez az évelő növény akár 50 cm -re is megnőhet, szára egyenes, lándzsás levelekkel, szürkés színű. A fehér színű, finom ezüst árnyalatú virágzat gyöngykapszulában van a felálló szárak tetején.

Nepáli anaphalisA nepáli anaphalisz szülőhelye a híres hegyek magashegyi gáta. 30 cm -re nő.A gyökereken elhelyezkedő levelek ovális hosszúkás alakúak. A hajtásokon lévők peremükre szűkülnek, fehér éllel.

A bézs vagy fehér virágzat ecsetek formájában nő, 1–15 darabból. A nepáli Anafalis virágzik a nyár végén.

anaphalis cisztásAz anaphalis cisztás típusának különösen nagy a virágzata. Gyakran eléri az 1,5 cm átmérőt. Ezért a szépségért értékelik ezt a fajta anaphalist. Rendkívül ritka, ezért kizárólagos fajnak számít..

Gyöngyszépség ültetése és gondozása

anaphalis egy magas virágágyásonMivel az anaphalisz hozzászokott a szélsőséges körülmények közötti termesztéshez, még egy amatőr kertész is képes termeszteni. És akkor őszig díszíti a virágoskertet. A szárított rügyek pedig hasznosak a lakberendezéshez..

Az anaphalis gyöngy ültetésekor és gondozásakor fontos figyelembe venni a következő pontokat:

  • ez a növény évelő;
  • szárazságálló;
  • szereti a kert napos területeit;
  • a jó vízelvezetésű talajt részesíti előnyben.

Amint láthatja, a szabályok szerint nem nehéz gyöngyszépséget termeszteni saját kertjében..

Amikor a növény gyökeret ver, nem szabad túlöntözni. Ez anaphalis halálához vezethet, ami nagyon szomorú..

A növényt háromféleképpen ültetheti: magvak, dugványok és a bokor elosztásával.

Vetőmagok vetése

anaphalis magvak palántáiAz Anaphalis magvak kicsik, ezért vetés előtt durva homokkal keverik össze. Ezután óvatosan lefektetik a földre kis tartályokban, anélkül, hogy a tetejüket földdel szórnák meg. A következő lépés az, hogy a tartályt üveggel kell lefedni és rendszeresen permetezni. Ha hajtások jelennek meg, dobja őket dobozokba vagy edényekbe. Palántákat ültessünk szeptemberben.

Vágások

A reprodukció késő tavasztól szeptemberig tart. Ehhez vegyen 10 cm -nél nem hosszabb dugványokat, amelyeket alulról 1 cm -re vágnak a vesétől, és felülről 2 cm -rel fölötte. Csak a felső két levél maradt, a többit levágták. A dugványokat homokba ültetik, fedve a tartályt üveggel vagy fóliával.

Télen a dugványokat hűvös, fagytól védett helyiségben kell tartani..

Tavasszal, amikor a dugványok gyökeret vernek, a kertbe ültetik.

A bokor felosztása

fiatal anaphalis bokorAz anaphalis tenyésztési módszerét a bokor felosztásával tavasszal vagy késő ősszel hajtják végre. Ehhez kiásnak egy bokrot, darabokra vágják, és igyekeznek mindegyikben gyökeret és szárot megőrizni. Ezt követően a növényt az előkészített helyre lehet ültetni..

Amikor a növény gyökeret ver a kertben, könnyű gondozni. Kevés gyom van a közelében, ezért nem kell gyakran gyomlálni. Kényelmesen tolerálja az aszályt, ami azt jelenti, hogy mérsékelten kell öntözni. És mivel nem fél a fagytól, nem lehet takarni télen..

Az alapvető anaphalis ellátás magában foglalja a rendszeres őszi metszést. A gyökérben, a talaj szintjén történik. És szintén 5 évente egyszer a bokrokat ritkítani kell..

A növény ritkán beteg, vagy kártevők érintik. Ezért szinte mindig díszíti az otthoni területet buja virágzásával..

Ismerkedés anafalisszal – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei