15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az ixora típusai és az otthoni termesztés szabályai

virágzó ixora Az Ixora egy déli egzotikus virág, otthoni termesztésre alkalmas. Megfelelő ápolás és karbantartás mellett remekül érzi magát otthon egy edényben, és szokatlan fényes virágzatokkal örvendezteti meg a tulajdonosát. Ez egy meglehetősen ritka növény, mivel nem tolerálja a szállítást, és útközben elveszítheti leveleit. Ha azonban virágboltban megtalálható, szinte egész évben virágozhat. Nézze meg a hosta virág fotóját!

A növény és fajtáinak leírása

Ixora egy edényben Az Ixora minden fajtája a Madder családhoz tartozik. Úgy néznek ki, mint a kis cserjék, sűrű levelekkel, különböző zöld árnyalatokkal. Fő díszítésük 10-20 cm átmérőjű, fényes virágzat.. Ixora jávaiA virágok lehetnek vörösek, fehérek, sárgák és a lazac kaviár színe is. Otthon az Ixora élénkvörös és az Ixora javai termesztik. Megjelenésük és gondozási igényeik szerint szinte azonosak. Ezt a két hihetetlen fajt csak a csészelevelek alakja és a virágzat színe alapján különböztetheti meg. Az Ixora Javanese csodálatos, élénkpiros virágokkal rendelkezik, amelyek szirmai hegyesek.Ixora élénkvörös

Ezek a növények egész évben virágoznak, de különösen aktívak az esős évszakban. Otthon megteremtheti számukra a megfelelő éghajlati feltételeket a virágzáshoz..

Ültetési és gondozási szabályok

Ixora leszállt a helyszínreAz ixora virágokról készült fotók fényesek, és élőben ez a növény bármilyen belső teret díszít. Fontos megjegyezni, hogy a virág természetesen a trópusokon nő, ezért érzékeny a hőmérsékletre és az öntözésre. Ez nem olyan növény, amely szabálytalan gondozás mellett, nedvességhiányban és hidegben jól érzi magát, elpusztulhat..

Nyáron a növény friss levegőre vihető, de nem tolerálja a fagyot

Hőmérséklet -szabályozás és világítás

az ixora megfelelő ápolásaAz Ixora megfelelő helyének kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy nem tolerálja a hőmérsékletváltozást, hanem a jól megvilágított helyeket részesíti előnyben. Beltéren vagy lámpák alatt termeszthető..

Az üzemi karbantartás alapvető követelményei:

  • nappali hőmérséklet – legalább 20 fok, 30 fokos és magasabb hőmérséklet, jól tolerálja;
  • sok napfény, különben a levelek és virágok unalmasak lesznek;
  • télen a levegő hőmérséklete 15 fokra csökkenhet, de a virágnak fokozatosan hozzá kell szoknia ehhez.

Nyáron az edényeket ki lehet vinni az erkélyre vagy a verandára, de csak akkor, ha nincs hideg éjszaka. A virágot fokozatosan kell megkeményítenie – nyáron tegye az ablakpárkányra az ablak közelében, amely folyamatosan kinyílik. Ha lámpák alatt termesztik, akkor a fényforrás és a teteje közötti távolságnak legalább 15 cm -nek kell lennie.

A virágnak jó megvilágításra van szüksége, egyesek inkább lámpa alatt termesztik

Talaj, öltözködés és öntözés

Ixora a nyaralójukbanAz ishora virág ültetése és gondozása nem nehéz, ha a szoba elég meleg és világos. Ehhez a növényhez egy nagy edény alkalmas, amely le van kerekítve, és alján lyukaknak kell lenniük a felesleges nedvesség eltávolítására. A talaj alá speciális vízelvezetést kell elhelyezni – bármelyik boltban megvásárolhatja, vagy polisztirolt használhat erre a célra.

A talaj összetétele egy másik követelmény, amely nélkül a virág nem nőhet magasra és egészséges. Környezetének enyhén savasnak kell lennie, és a talajt rendszeresen meg kell lazítani..

A virágnövekedéshez szükséges szubsztrát otthon elkészíthető a következő összetevőkből:

  • gyep vagy kerti föld, amely megvásárolható a boltban;
  • homok;
  • mint öntet – humusz, tőzeg vagy komposzt.

A növényt rendszeresen öntözik, amint a termőtalaj kiszárad. A szobahőmérsékletű, több napon át álló víz megfelelő. Szükséges továbbá a levegő páratartalmának szabályozása a víz szórásával a palackból. Hasznos a dísznövények felső öltözködését is megvásárolni, és nyáron 2 hetente egyszer, télen pedig havonta egyszer a talajba önteni..

A fő jele annak, hogy a növény nem kap elegendő nedvességet, az alsó levelek leesése. Nem állítják helyre, ezért jobb, ha folyamatosan figyelemmel kíséri a virág egészségét..

Az ixora reprodukciója

bonsai képződmény az ixorábólA növény egész évben szaporítható dugványokkal. Ehhez a virágzás után le kell vágnia több hajtást, és egy vízzel ellátott tartályba kell helyeznie a gyökeret. Az Ixora 1-2 hét után felszabadítja az első gyökereket, és 3 hét elteltével elég erősek lesznek ahhoz, hogy átültesse a virágot a földbe. A szerves trágyákat azonnal felviszik az edénybe, hogy a növény gyorsan gyökeret verjen. A hajtások gyökereinek növekedésének felgyorsítása érdekében speciális bolti termékeket (Kornevin) használhat.

Ennek a növénynek néhány fajtája miniatűr növények – bonsai – létrehozásához termeszthető

Az Ixora remekül néz ki edényekben az ablakpárkányon. Tekintettel arra, hogy a jól megvilágított területeket részesíti előnyben, nem ajánlott magas növények mellé helyezni. Ennek a virágnak a szomszédsága fontos, mivel meg kell őrizni a magas páratartalmat körülötte. Megfelelő gondossággal és rendszeres öntözéssel nagy virágzat jelenik meg apró, többszínű virágokkal. Különböző árnyalatokban kaphatók, de a legtöbb fajtának vörös vagy sárga virága van. Ennek a növénynek kevés fajtája eladó, a természetben sokkal több van. Ennek oka a szállítás nehézségei és a fajták külföldi országok éghajlatához való alkalmazkodásának képessége..

Videó Ixoráról

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit