15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A szárazföldi élő szőnyegek típusai és fajtái szívósak

szívós a vadonban Egyáltalán nem nehéz elképzelni egy virágos szőnyeggel borított rétet. A Tenacious e természetes dizájn kiemelkedő képviselője. És talán a vándorló Bréma város zenészei a régi rajzfilmből énekeltek róla.

Természetes környezetében a növény megtalálható az afrikai trópusokon, Amerikában, az európai erdőkben és a távoli Ausztráliában. A művelt szívós először Angliában, egy kertészeti kiállításon mutatkozott be 1653 -ban. A bemutatóra Londonban került sor, a világ minden tájáról érkeztek színbarátok.

A szívós leírása és jellemzői

szívósan kúsznak nyaralójukban A növény nevét annak köszönheti, hogy elképesztően képes túlélni a kedvezőtlen körülmények között. Csodálatosan alkalmazkodik a kopár vagy köves talajhoz. A szívós más nevei is ismertek – Ayuga, Bitter és Dubnik. A kertészetben leggyakrabban a talajt borító díszítő fajtákat használják. Hosszú ideig nőhetnek egy területen anélkül, hogy elveszítenék érintetlen szépségüket..

tavaszi ébredés szívósNéha tavasz elején a tavalyi fagyott levelek és hajtások jelennek meg a hó alól. De ez nem ijesztő, mivel a fiatal levelek és szárak mindig friss megjelenésűek. Ezenkívül a túlélő gyorsan felépül. Az aktív növekedés ebben az évelőben májusban kezdődik, amikor a virágzási időszak lemarad.

Az Ayuga gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik, ezért használják az orvostudományban. Az Egyesült Államokban kifejezetten méhkasok közelében tenyésztik, a mézes virágzathoz.

A tapasztalt szakácsok szívósan használják saláták vagy halételek fűszerezésére. A kertészek ezzel díszítik privát telkeiket, a tervezők pedig egyedi tájakat alkotnak..

kúszó szívósA kúszó növény leírása segít a növény teljes szépségében elképzelni. Borostás szárú, négyoldalas alakú. 35 centiméterre nő, miközben képes szilárdan gyökerezni a talaj felszínén. Ennek eredményeként a növény kúszik a földön, és élő szőnyeget hoz létre..

Az évelő levelek oválisak, tojásdadok, szaggatott szélekkel. A gyökereknél hosszú levélnyélűek, kék árnyalatúak. A szárak nagy champlevé levelekkel rendelkeznek..

virágzik a kúszó szívósA szívósan kúszó, egy ajkú, miniatűr legyezőkre emlékeztető virágok a hajtás mentén fül alakban helyezkednek el. Kék vagy kék színűek. Néha vannak fehér és rózsaszín példányok. A leveles zöld szőnyeg fölé magasodva élénk virágokkal díszítik. A virágzás májusban kezdődik és júniusban ér véget..

szívós rózsaszín virágzikA gyümölcsök szőrös diófélék, amelyek a rügy kelyhe belsejében jelennek meg. A mag érése júliusban vagy augusztusban következik be. Vannak ilyen típusú dekoratív kúszó szívós.

Fekete fésűkagyló

szívós Black SkellopEnnek a fajnak a növényei 10 cm -re nőnek, a levelek fényesek, domborúak. Hullámos szegély a szélek mentén. Szín – cékla vagy lila.

Burgundi ragyogás

szívós bordó ragyogásEgy ilyen kúszó rovarnak fényes zöldes-skarlát levelei vannak. Széleik fehér vagy rózsaszín szegéllyel vannak festve..

A szívós Burgundia Glow színe megváltozik, amikor átültetik. Ezt figyelembe kell venni a személyes telek tervezésekor..

Barna Hets

szívós barna HetsA faj megkülönböztető jellemzője a sötétbarna vagy lila levelek. A világon bronz árnyalattal csillognak. Virágzik kék rügyekkel a fiatal hajtásokon.

Variegata

szívós variegatA növény zöld levelekkel rendelkezik, szürke vagy ezüst árnyalattal. A széleket fehér vagy krémszínű göndör szegély díszíti..

Más fajtákhoz képest nem nő olyan gyorsan. Jól érzi magát cserépben és kis sziklakertekben.

Ayuga a Bárány családhoz tartozik. Örökzöld és lombhullató fajok találhatók a természetben. A nemzetségükben legfeljebb ötven éves és évelő fajta található. A kertészek elsősorban kúszó rovarokat használnak a tájképi háttér létrehozásához. Különösen igényesek a bordó, ezüst vagy bronz levelű évelők..

A személyes parcellák díszítésére szolgáló leghíresebb fajták bronzbarna, sötétlila, zöldesbarna levél színűek. Egyes fajok fehér mintával és bonyolult szegéllyel vannak jelölve.

Az alábbiakban bemutatott túlélők fényképei meghívják Önt a növények csodálatos birodalmába.

A rugalmas szépség népszerű típusai

fiatal szívós bokorA szívós évelő talajtakaró virágai extrém körülmények között is képesek túlélni. Nem félnek a nyári forróságtól, a hideg teltől, a nedves vagy száraz éghajlattól. A növény jól nő lejtőkön, kövek között és szegélyek közelében. Díszíti a fák és bokrok lábát a kertben. Ampullás növényként tökéletesen illeszkedik a belső térbe. A kertészetben több mint 50 féle életképes szépség létezik.

Kitartó nemzetség

szívós genfEz a faj Oroszország feketeföldi övezetében található. Látható a Kaukázus és a Krím -hegység meredek lejtőin. Az európai erdőkben és Skandináviában. Kis -Ázsiában és a mediterrán országokban.

A szívós helena genva fürtgyökeres évelő növény. Vízszintes gyökerei vannak, ahonnan szőrös hajtások nyúlnak ki. A szárak átlagosan 40 cm -re nőnek. Az alapon rövid levélnyél -levelek nőnek, és a hajtáson – ülő, hosszúkás alakú, fogazott szegéllyel.

A virágok 2-6 darabos kavicsokban vannak. Felső részük fület képez. A rügy kelyhe eléri a 7 mm -t. A szerkezet szőrös. Szín – kékes, néha fehér. A virágzás májusban vagy júliusban következik be..

A növény gyümölcse barna dió formájában jelenik meg, ráncos felülettel. Vegetatív módon vagy magvakkal szaporítják.

Piramis szívós

piramisos szívósEz a faj Európa alpesi rétjein található. Ez egy évelő növény. 15 cm magasról 30 -ra nő.

A piramis szívós hatalmas hajtásokkal rendelkezik, amelyekre jellemző:

  • tetraéderes forma;
  • függőleges helyzetben;
  • bozontos borító.

Az alján számos levél 11 cm -re nő, alakja ellipszisre hasonlít, levélnyélre szűkítve. Akik a virágzat közelében nőnek, tojásdadok. Széle enyhén fogazott. Szín – sötétzöld.

A rügyek kék vagy halványlila színűek, a szár mentén helyezkednek el. Emlékeztesse az eredeti virágfület.

A növény nagyon szereti a nedvességet, ezért célszerű árnyékos helyen tenyészteni..

Kitartó atropurpurea

szívós atropurpureaEnnek az évelő növénynek a levelei sötétek, vörös vagy barnás árnyalattal. 15 cm magasra nő. A szívós atropurpurea változatosságának sajátossága, hogy nincs kúszó szára.

Ennek eredményeként mindig kompakt megjelenés a kerti pázsiton. Sok fényt szeret. Könnyen tolerálja a hideget. Alkalmas sziklás talajú kertekhez.

Elbűvölő fajta – mahagóni

szívós mahagóniA mahagóni szívós 10 vagy 15 cm -re nő, lekerekített fényes, vöröses levelekkel.

Vannak sötét bordó árnyalatú példányok is. Virágzik a kék rügyekkel, amelyek a függőleges hajtás mentén helyezkednek el. Szereti a csúszó árnyékot, de nem fél a közvetlen napfénytől sem.

A szívós különféle fajtákat széles körben használják a nyaralókban. A kecses virágszálakból szőtt hihetetlenül szép élő szőnyeg helyettesíti a füves gyepet.

szívós más növények közöttA lejtők tájtervezésében a szívósság harmonikusan kombinálódik más növényekkel. A virágágyáson az Ayuga a nemes virágok eredeti háttere, amely egész meleg évszakban kellemes a szemnek..

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?