15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A Vriezia tenyésztésének különböző módjai

vriezia a bromylium családból Egy új növény megjelenése az ablakpárkányon mindig emlékezetes és nagyon kellemes esemény! Ha a termelő beleszeretett a vriezia -ba, ennek a növénynek a szaporítási módszerei nemcsak a gyűjtemény rendszeres feltöltését segítik, hanem egyszerűen nem veszítik el a fényes beltéri kultúrát.

A Vriezia a broméliák családjába tartozó növény, amelyhez a jól ismert ananász tartozik, maga a bromélia és a virágtermesztők által kedvelt guzmania. A beltéri virág könnyen felismerhető a hosszúkás levelek erőteljes rozettájából, amelyek az idő előrehaladtával nőnek. Amikor Vriezia virágzik, elengedve egy tüskés virágzatú kocsányt, élete hanyatlásnak indul. További növekedési pontok nélkül a rozetta meghal, ezért felmerül a kérdés a virág megújulásával kapcsolatban.

a vriezia otthon virágzik A Vriezia reprodukciós módjainak ismerete segít a terv megvalósításában. Otthon leggyakrabban az anya kimeneténél kialakított gyermekek jiggereit használják. Ez a módszer nem túl fáradságos, és még a kezdők számára is elérhető. Ezenkívül a szülőmintán nőtt hajtások gyorsabban érnek és virágoznak.

A Vriezia hajtásokkal történő reprodukciója nem az egyetlen lehetséges út. Ennek a kultúrának a rajongói tudják, hogy bizonyos készségekkel és ismeretekkel egy virág magvak felhasználásával szaporítható..

A vriezia szaporodása hajtásokkal

a vriezia reprodukciójaBár a virágzás végén a vriezia élete természetesen véget ér, maga a növény gondoskodik a maga nemének folytatásáról. Gyorsan növekvő utódok jelennek meg a kimenet alján.

40-60 napig a leánynövények elég életképes rozettákat képeznek. Kényelmes elválasztani őket a transzplantáció során, amikor a teljes gyökérzet kívül van a cserépen, és az elválasztás minimális veszteséggel elvégezhető.

A fiatal rozettáknak gyökerei lehetnek. De néha nem lehet megmenteni őket, vagy a kivezetés még mindig olyan kicsi, hogy nem volt ideje saját táplálékszerveit beszerezni. Ne essen kétségbe, és dobja el az értékes ültetési anyagot..

növekedést serkentő kezelésA növekedést serkentő szerrel végzett kezelés és a kedvező körülmények közé esés után a fiatal vriezia helyreáll, és gyökérrendszert képez.

Keverék a következők alapján:

  • mosott folyami homok;
  • tőzeg;
  • levélföld.

A talaj strukturálásához zúzott kérget és szenet adnak hozzá. Az utolsó összetevő megvédi a fiatal növényeket a rothadástól és a baktériumflóra szaporodásától.

Az ültetést sekélyen végzik, ügyelve arra, hogy a talaj ne essen a kimenet magjába. Az edényeket egy üvegházba helyezzük, ahol a hőmérsékletet 25-27 ° C-on tartjuk.

fiatal növények gondozásaAz átültetés utáni gondozás lágy vízzel történő öntözésre korlátozódik, és megtartja a megnövekedett, de nem túlzott páratartalmat. Nem szabad megengedni a bőséges páralecsapódás kialakulását, amely veszélyezteti a penész elszaporodását és az új vírusok bomlását. Ezért az üvegházat rendszeresen szellőztetik, és a lelógó cseppeket puha ruhával távolítják el. A friss levelek megjelenése jelzi, hogy a növény gyökeret vert, és átvihető az ablakpárkányra felnőtt testvéreihez.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a Vriezia hajtásokkal történő szaporítása lehetővé teszi, hogy pontos másolatokat kapjon az anyanövényről, megőrizve mind a dekoratív levelek, mind a fülbemászó tüskés virágzat megjelenését..

A vriezia reprodukciója magvak segítségével

vriezia magvak gyűjteményeEz a Vriezia tenyésztési módszer munkaigényesebb, mint az előző, de ő segít új hibridek beszerzésében, és érdekli a szobakultúra igazi rajongói.

A Vriezia virágok rövid életűek, de ha természetes vagy mesterséges beporzásúak, magok képződnek, amelyek életet adhatnak új növényeknek. A maghéjak kinyílása után készen állnak az ültetésre..

vriezia magvak ültetésreA vetéshez laza, könnyű keveréket használjon:

  • gyep és lombos föld, egyenlő arányban;
  • durva zárványoktól megtisztított tőzeg a talaj felében;
  • kis mennyiségű folyami homok az aljzat fellazításához;
  • zúzott, előre párolt kéreg;
  • tőzegmoha.

vriese magvak csírázásaHa nem lehet saját maga elkészíteni a talajt, vegyen egy kész keveréket a broméliákhoz vagy az orchideákhoz. Az utolsó hordozó túl durva, ezért a Vriezia reprodukciós módszerével összetörik. A magokat a felületen eloszlatják és bőségesen hidratálják. Magas páratartalom mellett és körülbelül 25 ° C hőmérsékleten a hajtások 2-3 héten belül megjelennek.

Nagy magokat helyeznek el egy finom hálós műanyag hálón, amelyet egy sekély edény fölé feszítenek. Ha ilyen tartályt fedéllel fed le, rögtönzött üvegházat kaphat a vriezia csírázásához.

2 hónap után merülhet apró aljzatokba, és hat hónapos korban a Vriezii -t állandó lakóhelyre ültetik át.

vriezia magvak palántáiAz apró kimenetek átültetése különös figyelmet igényel. Fontos, hogy ne mélyítsük el a magot, különben a növekedési pont gyorsan lebomlik, és az egész növényt halálra ítéli. Amíg a palántákat állandó edényekbe nem helyezik át, jobb, ha magas páratartalmú és állandó hőmérsékletű üvegházban tartják őket. A vriezia további ápolása a transzplantáció után nem különbözik a szokásosól, amely az öntözésből és a ritka etetésből áll, broméliákhoz való folyékony készítményekkel.

Érdekes Vriezia – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei