15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A türelmetlenség és az otthoni növényápolás típusai

cserepes impatiensek Az Impatiens a balzsamcsalád alacsony lágyszárú növénye, amelyet fényes, szokatlan virágai miatt otthon termesztenek. Természetes körülmények között Afrika trópusi és szubtrópusi területein nő, és Európa és Amerika mérsékelt szélességi fokán is termesztik. Vannak más nevek is: impatiens balzsam, könnyű, érintés nélküli, nedves Vanka. Ez a virág még kezdőknek is alkalmas, mivel szerény és gyorsan nő..

A türelmetlenség fajtái

A virág egy rövid bokor, akár 60 cm magas. A levelek kicsik, egységes zöld színűek. A pásztor virágai késő tavasszal jelennek meg, és a meleg időszak végéig folyamatosan helyettesítik egymást. A türelmetlenségnek számos fajtája létezik a természetben, de a tenyésztők hatalmas fajtákat tenyésztettek:

  1. A Waller egy elágazó bokor, amelyen a vörös különböző árnyalatú apró virágai képződnek. Magassága eléri a 60 cm -t, de e faj alapján vegyes fajtákat tenyésztettek: szimfónia (vörös és rózsaszín virágokkal), futura (fényes virágok), King Kong (kerek bokor nagy fényes virágokkal), novet (növény akár 15 cm magas), színerő sötétvörös (élénkpiros virágzás), levendula láng (piros és rózsaszín virágok).Impatiens Waller
  2. A Hawker olyan fajta, amelyet hosszúkás lándzsás levelek és nagy virágok különböztetnek meg. A bokrok jó fényviszonyok mellett magasak és terjednek.Impatiens Hawker
  3. A Niamean nem olyan, mint a többi fajta. A türelmetlenség virágai összeolvadnak, és úgy néznek ki, mint a vörös, sárga vagy a kettő kombinációja. Ennek egyik változata a kordbársony, amely szokatlan alakú világos bézs virágokban virágzik..Niamey balzsamja
  4. A Petersa sötétzöld levelekkel rendelkező faj hosszú levélnyéllel. A bokor magas és nem nagyon terjed, virágai ismerős alakúak, színük a vörös és a rózsaszín különböző árnyalatai.Balsam Peters
  5. A vasfúró egy éves cserje, amelyet gyakran virágágyások és házrészek díszítésére használnak. A levelek nagyok, hosszúkásak. Az egyes virágok szirmai kifelé íveltek, és piros, rózsaszín, bordó színekkel festettek.Vastartalmú balzsam
  6. A balzsam egy másik fajta, amelyet évente virágágyásként díszítenek. Nem tűri a fagyot. A rügyek nagyok, világosak, mindegyik nagyszámú szirmot tartalmaz.impatiens balzsam
  7. A Tamarinda kicsi szobanövény, amely több évig virágzik. A levelek és virágok nagyok, maguk a bokrok bujaak. Ennek a fajtának két fő fajtája van: fehér (fehér virágokkal) és lila kék (piros és világos bíbor rügyekkel).

A növényt ampelous impatiensnek is nevezik. Ez azt jelenti, hogy függő edényekben vagy vázákban termesztik. Megfelelő gondossággal szilárd leveleket és virágokat képez, amelyek leesnek a virágcserép szélein..

Ültetési és gondozási szabályok

fiatal növényekAz Impatiens magvakkal vagy dugványokkal szaporítható. A rügyek helyett gyümölcsök jelennek meg, amelyek mindegyike nagyszámú magot tartalmaz. Szobahőmérsékleten tárolhatók, és további 6 évig csírázhatnak. A körülbelül 6 cm hosszú apikális dugványok is alkalmasak reprodukcióra. Vízben hagyják, amíg meg nem gyökereznek, majd átültetik a földbe..

Még a kezdő is képes megbirkózni az ültetéssel és a gondozással. A növény virágzik az áruházakban és más talajtípusokban. Mély, de nem túl széles edény alkalmas rá. A vízelvezető alján van elhelyezve, mivel a nedvességnek nem szabad felhalmozódnia az edényekben. A jobb virágzás érdekében a bokrokat ásványi műtrágyákkal kell táplálni a növekedési időszakban. A meleg évszakban öntözéshez vizet adnak hozzá..

az impatiens buja virágzásaA virágok is igénytelenek a megvilágításra. A napon és más növények árnyékában is nőnek, de jobb, ha jól megvilágított területeket választanak. Tehát a fotón az impatiens fényesnek tűnik, és virágai nagyra nőnek. Ez a növény termofil, a legkényelmesebb hőmérséklet 20-25 fok. Amikor a hőmérséklet 13-15 ° C-ra csökken, megfagyhat és meghalhat.

A bokrok jól érzik magukat magas páratartalom mellett. Napsütéses napokon ajánlott permetező palackból származó vízzel permetezni őket..

az impatiens koronájának kialakulásaAz Impatiens dekoratív virágok, amelyeket könnyen termeszthet otthonában vagy kertjében. A tenyésztők hatalmas számú fajtát tenyésztettek, amelyek méretben, levél alakban és szirom színben különböznek egymástól. Természetes körülmények között a növény trópusi éghajlaton nő, ezért otthon hasonló feltételeket kell teremtenie. Nem tolerálja a fagyot, ezért télen is figyelnie kell a hőmérsékletet. Megfelelő ápolás és karbantartás mellett a bokrok szinte az egész meleg szezonban virágoznak, és néhány képviselő novemberig új rügyeket bocsáthat ki.

Videó az impatiens csemeték szedéséről

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?