15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Különböző típusú és típusú kökörcsineket termesztünk az országban

kökörcsin csokorban A kökörcsineket, amelyek fényképei ezen növények szépségét mutatják, 172 faj képviseli. De ezeknek a kerti virágoknak a változatossága nem korlátozódik erre az adatra: sok fajtát tenyésztettek, amelyek eredeti megjelenéssel rendelkeznek. Bármilyen virágágyást és helyet díszítenek.

Az anemones második neve anemone, vagy “Szelek lánya”: így fordítják le a növények nevét görögből. A finom virágszirmok a legkisebb lélegzetvételnél is lobogni kezdenek, gyengéden lengedeznek hosszú és vékony kocsányukon.

Anemone hibrid (Anemone × hybrida)

A hibrid kökörcsin egy virágnemesítők által mesterségesen létrehozott faj a tájtervezéshez. Ezeket a japán fajta Anemone vitifolia keresztezésével nyerik.

Példák a fajtákra:

 1. “Queen Charlotte” (“Queen Charlotte”) félig dupla virágokkal, mély rózsaszín színnel.kökörcsin hibrid királyné charlotte
 2. “Honorine Jobert” fehér szirmokkal.kökörcsin hibrid honorine jobert
 3. „Rosenschale”, amelynek szára eléri a 60-85 cm magasságot. Nagy rózsaszín virágokkal rendelkezik.anemone hibrid rosenschale

A fajok legtöbb fajtájának virágzása szeptember-októberben történik, és csak az állandó hideg időjárás kezdetével ér véget.

Dubravnaya (Anemone nemorosa)

kökörcsin tölgyEzt a fajtát “fehérnek” is nevezik a szirmok természetes színe miatt. A növény alapján a fajtákat más színekkel tenyésztették: rózsaszín, lila, kékes. A virág szerkezete lehet egyszerű vagy félig kettős. A szárak magassága kicsi – csak 20-30 cm, és a virágok átmérője nem haladja meg a 3,5 cm -t.

A tölgyes kökörcsin tavasszal virágzik – szinte azonnal a hó elolvadása után. A virágzási időszak majdnem egy hónapig tart. Már júniusban a levelek sárga árnyalatot kapnak, és a nyár magasságában teljesen kiszáradnak. A fajta magvakkal szaporodik, de gyenge megőrzésük miatt gyakrabban használják a bokor felosztását. A fotóból értékelheti ennek a szellőnek a szerény szépségét és tulajdonságait..

A tölgyes kökörcsin fontos előnye – szerénysége a középső zóna éghajlatában. A növény “történelmi” hazája a közép -oroszországi erdők, ahol a tavaszi erdőben látható. Ezért a kertben a fehér kökörcsin nehézségek nélkül nő: elegendő árnyékos sarokba ültetni, mert a természetben a fák lombkorona alatt van. Szereti a nedvességet is..

A fajta másik jellemzője a rizóma erős elágazása. Ha nem ellenőrzi a növekedési folyamatot, akkor a tölgyes kökörcsin hamarosan hatalmas területet tölt be a kertben. Ajánlott továbbá a régi virágok leszedése, hogy ne súlyosbítsa a helyzetet önvetéssel..

Vannak mesterségesen tenyésztett fajták:

 • „Alba Plena” – kettős fehér virág;kökörcsin tölgy alba plena
 • Az „Allenii” ritka fajta, kékes rózsaszín szirmokkal;kökörcsin tölgyfű fajta allenii
 • “Robinsoniana” lila színű.kökörcsin Robinsoniana

Koronás (Anemone coronaria)

korona szellőA koronafürt talán a legnépszerűbb növényfaj, amelyet kertészeti virágkertészetben használnak. Az árnyalatok palettája és a színszerkezetek változatossága lenyűgözi a fantáziát. E faj alapján olyan fajtákat tenyésztettek, amelyek nagy dekoratív hatással bírnak. Igaz, az ilyen virág gondozása némi tudást és figyelmet igényel, de a szabályok betartása segít abban, hogy a kert fénypontja legyen..

A növény a talajt kedveli mész hozzáadásával.

A virágok átmérője akár 8 cm is lehet. A fajta a meleg éghajlatot részesíti előnyben (szülőföldje a Földközi -tenger), ahol 45 cm magasra nő, de a középső zóna éghajlatában nem haladja meg a 20 cm -t. Ezt a kökörcsit évente vagy különleges intézkedésként termesztik (menedék , gumók kiásásával) a következő év megtakarítására használják.

Minden növényfajtát 2 nagy csoportra osztanak:

 • kökörcsin korona de kan (‘De caen’) egyszerű virágszerkezettel;anemone korona de can
 • kökörcsin St. Brigid (‘St. Brigid’) fél- és frottírral.kökörcsin szent híd

Ha nem ássa fel a gumókat télen, vagy ősszel ülteti őket, akkor a virágzás május végén vagy nyár elején kezdődik (az időjárási körülményektől függően). Tavaszi ültetéskor a nyár közepére esik, és nem túl kifejező, és a rügyek újbóli megjelenése egybeesik a fagy érkezésével..

Népszerű fajták:

 1. Anemone “Admiral” málna színű, lágy gyöngyház árnyalattal és smaragd levelekkel. A növény magassága körülbelül 20 cm.
 2. Fokker lila-kék szirmokkal. A virág közepe szokatlan sötét, majdnem fekete. Félig dupla szerkezetű, és fényűzően néz ki egy virágágyáson..kökörcsin mr. fokker
 3. Anemone “Lord Lieutenant” egy látványos növény kettős virágokkal. Színük kék, intenzívebb, mint a “Mr. Fokker “é, és ugyanaz a sötét közép. A fajta jól keveredik a kert más virágaival, és nem zavarja őket..kökörcsin lord hadnagy
 4. “Bicolor” – eredeti fehér szirmokkal büszkélkedhet. Középükön élénk lila csík fut körbe..kökörcsin kétszínű
 5. “Hollandia”, vörös virágai hófehér központtal rendelkeznek.
 6. Anemone “Governor” – egy másik fényes fajta, színes skarlát.kökörcsin kormányzója Különbözik a kettős és fehér színű szirmok alján. A növénynek több buja, fekete porzója van.
 7. ‘Sylphide’ – málna fajta.
 8. Anemone “De Caen” keverék – alkalmas azok számára, akik virágágyásukat élénk színek szórásával szeretnék változatossá tenni. Színük változatos lehet: világos és sötét telített.
 9. A Mount Everest anemone egy olyan növény, amelynek szép virágai megnövekedtek. Számos, szinte gömb alakú szirom világos arany közepű.anemone mount everest Hófehér színűre vannak festve..

Erdő (Anemone sylvestris)

erdei kökörcsin a kertbenEz a kökörcsin évelő, mert mérsékelt éghajlaton jól érzi magát, és jól tolerálja a téli hideget. A könnyű talajt részesíti előnyben. Gyorsan nő, bolyhos párnákat képez a zöld levelekből. A növény magassága 25-50 cm között változik, kissé lecsüngő virágai kicsik (3-5 cm), fehérre festve. Május végén vagy június elején díszítik a helyszínt, és a virágzási időszak 2-3 hétig tart.

Az erdei kökörcsin hosszabb ideig virágzik az árnyékban, mint nyílt területen.

Mesterségesen tenyésztett, nagyobb (kb. 8 cm átmérőjű) és kettős virágú növényfajták.

Tender (Anemone blanda)

A növények miniatűrek: mindössze 5-10 cm-rel emelkednek a talaj fölé, a százszorszéphez hasonló virágok tavasszal 2-3 hétig jelennek meg. Napos és félárnyékos területeken egyaránt nő. Az anemones blanda színei változatosak.

Népszerű fajták:

 1. „Bűbájos” mély rózsaszín, majdnem lila szirmokkal.
 2. A “Rózsaszín csillag” vagy “Rózsaszín csillag” nevezetes finom levendula virágairól, rózsaszín árnyalattal.
 3. Anemone “Blue Shades” lágy kék színű, ami tükröződik a fajta nevében: “kék árnyék”. Népszerű növény, szerény, mégis bájos megjelenéssel.kökörcsin kék árnyalatai
 4. “Radar” – kerti fajta lila szirmokkal.
 5. A “Purple Star” kéttónusú színű: a fehér középpont hatékonyan harmonizál az alap ametiszt hanggal.kökörcsin lila csillag

Hubei (Anemone hupehensis)

Hubei kökörcsinA Hubei kökörcsin magassága 50-120 cm. A virágok nem túl nagyok – átmérőjük körülbelül 5-7 cm, de nagyon ügyesek és elegánsak. 2 hónapig díszítik a bokrot: augusztusban és szeptemberben.

Népszerű fajták:

 1. „Kriemhilde”, amely félárnyékos területeken is jól nő. Virágai félig kettősek, gazdag rózsaszín-lila színűek.
 2. ‘Splendens’ – piros fajta.anemone splendens
 3. A ‘September Charm’ egy magas növény, amelyet Angliában tenyésztettek, és jó körülmények között eléri az 1,2 m -t. Színe halvány rózsaszín, enyhe gradiens átmenet a majdnem fehér szegélyről a telítettebb középpontra.kökörcsin báj szeptember

Japán (Anemone japonica)

kökörcsin japánA japán kökörcsin egy kicsi bokor, amelynek magassága nem haladja meg a 40 cm-t, sötét színű levelekkel. A szirmok színei változatosak. A virágokat virágzatba csoportosítják. Az anemone japonica -t a botanikai kutatások során Anemone hupehensis névre keresztelték, és ma Anemone scabiosa a neve.

A kökörcsin virágai természetes élőhelyükön évelők, és a középső sávban előfordulhat, hogy nem bírják a téli fagyokat. De a kertészek szeretik őket gyönyörű és bőséges virágzásuk miatt, bár rövid életűek. A növény termesztése figyelmet igényel, bár nem különösebben nehéz. A legfontosabb dolog az, hogy megfelelő fajtát találjon az egyes fajták preferenciái alapján..

Érdekes a kökörcsinről – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?