15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ismerkedés a kozmeiával fotókkal és leírásokkal

kosmeya a tájtervezésben A gyermekkor óta mindenki számára ismert fényes virágot, amely a ház közelében vagy az országban lévő virágágyásokban nőtt, sokan szeretik. Szeretik őt az igénytelenségéért, a színek lázadásáért és az ültetés és gondozás egyszerűségéért, valamint a hosszú virágzási időszakért: június végétől őszig. Az alábbiakban a kozmoszvirágok fényképeit és a legnépszerűbb típusok leírását vesszük figyelembe.

Lásd még a cikket: évelő delphinium!

Leírás és ápolás

többszínű kosmeya A Kosmeya (Cosmos) az Aster család gyakori növénye, amely Mexikóból, Brazíliából és Közép -Amerikából érkezett hozzánk. Sokáig a növényt nem érzékelték virágnak, tekintve egy közönséges fűnek. De a tenyésztők munkájának köszönhetően sikerült olyan fajtákat tenyészteni, amelyek most egész nyáron színes lázadással díszítik a kerteket és a városi virágágyásokat..

Van egy népszerű elnevezése a cosme -nak – “kócos ifjú hölgy”, amelyet megjelenése miatt kaptak a virágnak: a vékony göndör lombozat a zilált fürtökhöz hasonlít, amelyek csúcsait fényes virágzat tarkítja.

Vannak éves és évelő típusú kozmoszok. Összesen körülbelül 25 fajtája van ennek a virágnak, de a kénsárga kosmeya és a dupla tűs kosmeya gyökeret vert és népszerű nálunk. Függetlenül a fajtól, a növény szereti a fényt, de a legjobban gyökeret ver, és a buja virágzásnak örül tovább, ha a virágot részleges árnyékban ültetik.

Ha kosmeyát ültet a ragyogó napra, gyorsan elhalványul. Erős árnyékban a növény rosszul virágzik.

A növény ültetéséhez érdemes könnyű, lélegző talajt választani. A Cosmey magvakkal vagy palántákkal ültethető. Az első lehetőség a leggyakoribb egyszerű fajtákhoz alkalmas. Közvetlenül a talajba vetik őket április-májusban, amikor a talaj már eleget felmelegedett. Két -három hét múlva csemeték jelennek meg, amelyeket, ha eléri az 5 cm -t, ritkítani kell.

a kozmosz nagy virágaiA kiválasztott, hibrid fajtákat palántákon keresztül termesztik. Az így ültetett növények július második felétől kezdik virágozni. A közvetlenül a földbe vetett Kosmeya augusztusban virágzik. Annak érdekében, hogy a virág ne veszítse el dekoratív tulajdonságait, el kell távolítani a fonnyadt virágzatot. Bármilyen Cosmey -t addig öntözünk, amíg felnőtt növénygé nem alakul. Ezenkívül szükség esetén mérsékelt öntözést hajtanak végre, azaz száraz nyárral és csapadék hiányával.

Ez egy szerény, hideg és szárazságtűrő növény. A kozmoszvirágok fényképei lehetővé teszik, hogy értékelje a virág szépségét, és megértse a tájtervezés népszerűségének okait, valamint a személyes parcellák és virágágyások elrendezését.

A kozmosz típusai

A növény népszerűsége a méretek változatosságának is köszönhető. Van egy magas, alulméretezett kosmeya és törpe kosmeya, amelyeket gyakran virágcserepekben termesztenek otthon..

A kozmosz egyszerű fajtái leggyakrabban magasak, eloszlanak a talajon, ezért fel kell kötni őket. A tenyésztők azonban alulméretezett cosme és törpe cosme fajtákat tenyésztettek, amelyek tiszta, kompakt virágrózsákat képeznek, könnyen szomszédosak a virágágyás más virágaival. És bár több mint 20 fajta kozme ismert, a növények széles körben elterjedtek, amelyeket az alábbiakban ismertetünk..

Kosmeya duplatollas

cosmeya kettős tollúA legnépszerűbb növényfajta a Duplatollas Kosmeya, amelynek hazája Mexikó hegyvidéki régiói. Ez egynyári növény, amelynek szárai néha eléri az 1 méter magasságot. Fehér, rózsaszín és lila színű virágzat, legfeljebb 10 cm átmérőjű. Leggyakrabban a virágágyásokon csak ilyen virágokat láthat.

A szárak felállóak, sűrűek és elágazottak, a levelek tollasak és kétszer fel vannak boncolva. Ezért ez a fajta ilyen nevet kapott, és a növények – a zöldek áttört megjelenése. A kettős tollazatú kozmosz virágai a kamillához hasonlítanak, sok virágzatú kosárba gyűjtve. Júniustól szeptemberig bőségesen virágzik. A leggyakoribb éves, virágágyások díszítésére termesztik. A magok jól érnek, a csírázás 3-5 évig tart.

A tenyésztők munkájának köszönhetően kifinomultabb fajtájú, dupla csapszegű, kevésbé fülbemászó színtartományú és kisebb virágzatú cosmea fajtákat tenyésztettek ki. A cosme magas fajtái kiválóan alkalmasak vágásra. A kozmoszvirágok fotóján látszik, milyen gyönyörű és fényes növény..

Kosmeya Kénsárga

kosmeya kénsárgaA fent leírt kettős tollúval ellentétben a kénsárga kosmeya termofilabb, és csak júliusban kezd virágozni. Szélesebb levelei vannak, és meleg színű virágzat: sárga, narancs vagy piros. Maga a kén szó a nevében a virágok sárga árnyalatát jelenti. Méretük kicsi, legfeljebb 6 cm átmérőjű, de a szirmok két sorban nőnek. Ezért a virágot, amelyet kozmosznak is neveznek, félig kettősnek tekintik..

a kozmosz késői virágzásaFajtától függően a szárak magassága is változik: 30 centimétertől másfél méterig nőnek. A Kosmeya kénsárga szárazságálló, ezért a napos oldalon is termeszthető. Sok rügyet képez, hevesen virágzik, hervadás után a szirmok leesnek. A növény bőséges önvetést ad, a magokat is nagyon könnyű összegyűjteni, nincs szükség tisztításra. A virágzás októberben ér véget.

A legjobb, ha a kénsárga kozmosz magjait fényben csíráztatjuk, és ehhez nem kell mélyen a talajba temetni őket..

Külsőleg ennek a fajnak a növényei fényes sárga virágok fagyott tűzijátékához hasonlítanak: a szár vékony, elágazó, az ágak különböző irányokban vannak elosztva, kissé leereszkedve.

Kosmeya csokoládé

kosmeya csokoládéEgy másik növényfajta az évelő kosmeya csokoládé. A virág egyedi, érdekes, de nem annyira elterjedt. Virágai sötétvörösek, bordóak, ezért fekete kozmának is nevezik. Hazája Latin -Amerika és Mexikó, ezért ez a faj a korábban leírtakhoz képest nagyon termofil..

Előnyös a déli régiókban termeszteni, mivel ennek a fajtának a hidegállósága nagyon alacsony. Ha a fekete kosmeya északi éghajlatú területeken nő, akkor azt évente szabadban vagy beltéren évelő növényként termesztik. Szereti a laza, termékeny, jól fűtött talajt és elegendő napfényt.

évelő kosmeya csokoládéA növény a csokoládé aromája miatt kapta a nevét. Az emberek mindig megpróbáltak virágot választani emléktárgyként, amely olyan csábító és édes illatot áraszt. Ezért a múlt század végére Mexikóban csak néhány bokor évelő csokoládé maradt. De a tenyésztők munkájának köszönhetően sikerült elkerülni ennek az egyedülálló növénynek a teljes megsemmisülését..

A kozmoszt nem szabad túlzottan trágyázni, különösen nitrogén műtrágyázással, mivel ez a zöld tömeg növekedéséhez vezet a virágzás rovására.

A Kosmeya Chocolate egy évelő növény, de mivel gyenge a télállósága, a hideg évszakban be kell vinni a házba vagy az üvegházba. Vérvörös, skarlátvörös, majdnem fekete, 4 cm átmérőjű virágok vannak szétterítve a növény ágaival, amelyek eléri a 40 cm-től másfél méter magasságot. A fekete kozmoszt palántákon keresztül is lehet termeszteni évente.

Kosmeya Terry

frottír kosmeyaÁltalában a kosmeya olyan növény, amelynek kamillaszerű virágai különböző átmérőjűek. De tekintettel a népszerűségre, sokféle fajtát és hibridjét tenyésztették. A Kosmeya Terry pontosan ez: nem különálló fajta, hanem növényfajta. A különbség az, hogy a szirmok több sorban nőnek, ami miatt a virágok frottírnak tűnnek. Az ültetésre és gondozásra vonatkozó szabályok megegyeznek a többi növényfajjal..

Vetheti közvetlenül a földbe, vagy dobozokban palántákhoz. A terry kosmea magja nagyon kicsi, ezért nem szabad túl mélyre temetni őket, elég, ha enyhén megszórjuk őket földdel. A virágzás fokozása érdekében rendszeresen el kell távolítania a hervadt virágzatot. A fajtától függően a frottír kozmosz virágai különböző színűek lehetnek, és a fagyig örülnek.

Cosmeya Sensation

cosmeya érzésFénykedvelő, hidegálló növény, nem igényes a talaj összetételére. A Cosmea Sensation szárai elérik a 90 cm magasságot, és a növény fehér, rózsaszín, kármin virágokkal virágzik, meglehetősen nagy méretűek, akár 10 cm átmérőjűek is. Kiválóan alkalmas természetes kerítésként történő ültetésre, falak, kerítések díszítésére, virágágyások hátterére és vágásra. A kozmoszvirág illata Az érzés vonzza a kertbe a pillangókat és a méheket.

Kosmeya Shell

cosmeya héjEz a kettős tollú kozmosz típusa érdekes, göndör szirmokkal. Ennek a tulajdonságnak köszönhető a növény neve: kosmeya Shell. Ezek szétterülő bokrok, sok hajtással. A jellegzetes áttört lombozat és fehér, rózsaszín és lila virágok. Magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, bármilyen kertet díszít, vágásra alkalmas. A Shell kozmoszfajták igénytelenek az ellátásban, júniustól őszig virágoznak. Magvakként ültetik nyílt terepen és palántákon keresztül.

Kosmeya narancs

kosmeya narancsAz egynyári növények kedvelt fajtája az Orange Kosmeya. Világos, lekerekített virágzatban napos sárga-narancssárga színű. A szárak erősek, lágyszárúak, 30-120 cm magasak, kecses, csipkés levelekkel és félig dupla virágokkal, legfeljebb 6 cm átmérőjűek..

Kosmeya Pikoti

cosmeya picotiEgynyári, legfeljebb 80 cm magas szárú növény, buja bokorban nő, áttört levelekkel. Kosmeya Pikoti híres szokatlan virágszínéről: a fehér szirmokat különböző intenzitású kárminvörös szegély keretezi, a virágzat átmérője 7-10 cm. Júliustól az első fagyig intenzíven virágzik. A Pikoti kozmosz ragyogó virágai bármilyen virágoskertet díszítenek, kiváló dekorációi lesznek a kerítésnek, és vázában is jól mutatnak. A fajta könnyen szaporítható önvetéssel..

Kosmeya piros

kosmeya pirosEgy másik szerény növényfajta a kosmeya red Cardinal. Magas bokor, vékony, kecses lombozattal, a szárak sűrűn elágazottak, nagy vörös virágok borítják. Egész nyáron virágzik szeptemberig, jól nő szegény talajon. Ezt a fényes növényt magas szegélyként használják csoportos ültetésekhez, önvetéshez.

Miután megnézte a kozmikus virágok fotóit ebből a cikkből, biztos lehet benne: bármilyen fajtát is választ a kertjéhez, világos, sokszínű virágágyásokat kap, amelyek nemcsak színekkel, hanem kellemes illattal is örülnek . Ugyanakkor a kozmoszvirágok termesztéséhez nincs szükség különleges erőfeszítésekre, ezért bármely nyári lakos és amatőr virágüzlet termesztheti őket..

Karcsú és kecses cosmeya – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org