15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A Scindapsus típusai és fajtái otthoni termesztésre

típusú scindapsus szoba körülmények között A Scindapsus az egyik legnépszerűbb beltéri szőlő az amatőr virágtermesztők körében. Annak megértéséhez, hogy ez a kultúra mennyire változatos és dekoratív, figyeljen az otthoni termesztésre szánt scindapsua típusokra és fajtákra..

A hatalmas Aroid családhoz tartozó növények természetesen Malajzia, Jáva, Francia Polinézia és Délkelet -Ázsia számos más részének trópusi erdeiben élnek. A fák tövében lévő nedves, tápláló talajból kiindulva a scindapsus gyorsan felmászik a törzsre, könnyen eléri a 8-10 méter magasságot. A házi példányok szerényebb méretűek, de a tenyésztőknek köszönhetően, akik fényes, sokszínű lombozatú fajtákat hoztak létre, sokkal eredetibbek..

A hatalmas fajszám, természetes élőhelyük távolsága és a növekedés során drámaian változó képességük miatt a legtöbb Aroid nemzetséget nem vizsgálták kellőképpen. Ezért a scindapsus botanikusok és a beltéri növények termelőinek sok fajtája epipremnum, potos vagy rafidophores..

Scindapsus golden (Scindapsus aureus)

scindapsus arany A névvel való összetévesztés leggyakrabban az arany scindapust érinti, amely a beltéri kultúrában a leggyakoribb. Ezt a növényt, amely eredetileg a Csendes -óceán szigetvidékéről származik, gyakran pinnate scindapsus vagy Scindapsus pinnatum néven emlegetik, és az Aroid család trópusi szőlőfajtái közé sorolják, hasonló alakú és méretű levelekkel..

A virág szerénysége, gyors növekedése és egyedi lombozata miatt népszerűvé vált a beltéri növényekkel foglalkozó virágtermesztők körében..

cirrus scindapsusA hegyes szívű levelekkel rendelkező lágyszárú szőlő otthon 2–4 méter magasra nő, szilárd támaszt igényel, vagy ampellás növényként termesztik. A természetben ez a fajta scindapsus tökéletesen felmászik a meredek törzsekre, a mohos kövekre és más felületekre, erőteljes, szívós légi gyökerek segítségével. Világos virágdíszítés – bőrös sima levelek 10–20 cm hosszúak.

Minél idősebb a növény és annál jobb a gondozása, annál nagyobbak a levéllemezek. Ugyanakkor az árnyékban a levelek sötétebbek és egyenletesebb színűek, mint azok, amelyek a szétszórt napsugarak alatt vannak..

Napjainkban a virágtermesztőknek sok különböző növény áll a rendelkezésükre, amelyeket az ilyen típusú scindapsus fajták otthoni termesztésére szántak..

Scindapsus pinnate NeonA Scindapsus pinnate Neon nem tartozik a tarka fajták közé, nem téveszthető össze más fajtákkal. A növény kecses, hegyes levelei élénk citrom-zöldes árnyalatúak, és nem változnak, ahogy öregszenek..

scindapsus Golden Queen fajtaAz igazi Aranykirálynő a scindapsusok között az Aranykirálynő, zöld levelekkel, nagylelkűen fehér-sárga vagy citromos foltokkal és érintésekkel. A scindapsus beltéri termesztési változatának nincs egyetlen ismétlődő mintája a levéllemezeken. Mindegyik valóban élénk és egyedi!

Scindapsus pinnate fajták N-joyA Scindapsus pinnate fajta N-joy nagy, fehér és ezüstzöld árnyalatokkal borított. Nagyszerű dekoráció az otthon számára, amelyben kényelmes hely található egy virág számára részleges árnyékban. Itt a növény teljesen felfedi egzotikus szépségét..

Scindapsus fajta Marble QueenA Marble Queen fajta jellemzője a kaotikusan szétszórt vonások bősége, ami megnehezíti annak megállapítását, hogy melyik levéllemez volt eredetileg fehér vagy zöld.

Scindapsus festett (Scindapsus pictus)

scindapsus festettScindapsus festett vagy foltos – a távoli Malajzia szülötte. Nedves erdőkben a tarka aszimmetrikus levelekkel tarkított liánok másznak a fákra, a törzsekbe kapaszkodó légi gyökerek segítségével, és további nedvességet kapnak a levegőből.

Ennek a fajnak a jellegzetessége a hegyes-szív alakú levéllemezek szokatlan alakja, amelyek egyik oldala kisebb, mint a másik. A lap szélén világos fehér szegély húzódik, és ezüstös-fehér foltok szóródnak szét a területen..

Scindapsus Argyraeust festetteAz otthoni termesztés népszerű fajtái közé tartozik a festett scindapsus Argyraeus, amely mellett a virágtermesztők szeretik és értékelik a növény ezüstös változatát..

Sziámi Scindapsus (Scindapsus siamensis)

scindapsus sziámiA beltéri termesztésre alkalmas scindapus típusok között van egy másik, tarka aszimmetrikus levelű növény. Délkelet -Ázsiában őshonos sziámi scindapsus. A tenyészet közötti radikális különbség a nagyon nagy levéllemezek, amelyek világosabbnak tűnnek az ezüstös vagy világoszöld összeolvadó foltok miatt.

Scindapsus perakensis (Scindapsus perakensis)

scindapsus PerakensisRitka típusú scindapsus, amelyben a hegyes nyíl alakú levelek nem tarka, hanem sima zöldek. Minden levéllemez tövében szárnyas függelékek vannak, amelyek mindkét oldalon a hosszúkás levélnyéllel határosak. A növény Thaiföldön őshonos, és a Csendes -óceáni szigetek magassága elérheti az öt métert. Egy edénykultúrában valamivel kisebb, de ugyanolyan szerény, mint a többi, az otthoni termesztésre szánt Scindapsus egyéb gyakoribb fajtája és típusa.

Scindapsus Troiba (Scindapsus treubii)

scindapsus TroibaA Jáva, Borneo és Malajzia területén természetben elterjedt Scindapus Troibát gyűjtőritkaságnak is nevezik. A faj jellegzetessége a meglehetősen keskeny hegyes levelek, sűrű levéllemezzel és a többi fajtához képest gyors növekedéssel.

scindapsus troba a vadonbanMa a virágüzletek rendelkezésére áll egy eredeti fajta, zöldesszürke viaszos levelekkel, zöld csíkkal és ugyanazokkal a központi erekkel. A szeszélyes hajlam és a lassú növekedés miatt ez a fajta scindapsus kiválóan alkalmas vivárium díszítésére..

Érdekes a scindapsus – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?