15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tanulmányozzuk a calla liliom fajtáit – virágokat a menyasszony számára

calla virágok A calla virágok népszerű dísznövények a kertekben, az üvegházakban és a cserépkultúrában. A calla liliom a Zantedeschia nemzetségbe tartozik, az aroid család évelő gyógynövénye. A virág népszerű neve calla. Ez a találó szó pontosan tükrözi a kultúra megjelenését – egy nagy, széles szirmú ágytakaró leggyakrabban fehér, és úgy néz ki, mint egy madárszárny. A virág egyenlítői és Dél -Afrikából származik. Ott mocsaras helyeken nő.

A kalla liliomok általános leírása

calla évelő A Calla vagy a zantedeschia évelő növény, legfeljebb 2,5 méter magas. A levelek szélesek, bazálisak, sötétzöldek. Egyes fajtákban a leveleket fehér foltok borítják. A virágzat sárga fül a hosszú kocsányon. A virág borítója nagy, tölcsér alakú, fehér, rózsaszín vagy sárga.

A kalla liliomot üvegházakban termesztik, gyakori a beltéri virágkertészetben. Sok fajta alkalmas vágásra, hiszen akár egy hónapig is csokorban állhat..

A kalászok magas kalcium -oxalát tartalmuk miatt mérgező növények..

Az egész növény mérgező. Amikor a calla juice a nyálkahártyára kerül, fájdalom és irritáció lép fel, duzzanat és ezt követő súlyos allergiás reakció lehetséges. Kontakt dermatitis jelenhet meg a bőrön a viráglevekből. Nagyon óvatosan kell vigyázni rá, kerülve a lé bőrrel való érintkezését..

A calla liliomot magvak is szaporíthatják, de leggyakrabban vegetatív módon – a gyökér megosztásával – történik.

A calla liliomoknak nyugalmi időszakra van szükségük a rendszeres virágzáshoz. Két -hat hónapig tart..

Ebben az időszakban a színes fajok lehullják leveleiket, és teljesen leállnak, és a fehér calla liliomok nem veszítik el dekoratív hatásukat, de leállnak. A nyugalmi időszakban a színes fajtákat hűvös helyen tárolják szunnyadó gumó formájában, a fehér fajtákat pedig korlátozottan öntözik..

A beltéri virágkertészetben a következő típusú kalla liliomok gyakoriak:

 • calla liliomok;calla eliot
 • calla Remani;calla Remani
 • calla Picasso;calla picasso
 • calla etióp.calla etióp

A calla virágokról készült fotók lenyűgözőek a különböző formákban és színekben. Köztük hófehér példányok, sárga, piros, lila és majdnem fekete. A kétszínű fajták különösen szépek, ha a virág tövében és szélén különböző árnyalatok vannak..

Calla Elliott “Zantedeschia elliottiana”

A Calla Elliott -t nagy levelek, fehér foltok és két árnyalatú virágok különböztetik meg. A növény gumós, jobb vegetatív módon szaporítani. A fajta szereti a jó ápolást – sok fényt, meleget, gyakori öntözést.

A kalla liliom leghíresebb fajtái:

 1. “Vermeer” – nagyon dekoratív. A levelek faragottak, szélein hullámosak, fehér foltokkal borítva. A szárnál egy bordó kalla virág, közelebb a szélekhez, simán fehérré válik.calla vermeer
 2. “Sárga sarok” – a zöld szár fokozatosan sárgássá változtatja a színét. A virág borítója halványsárga, napos árnyalatú. Jól néz ki világos foltos levelekkel.calla sárga sarok
 3. “Fekete szemű szépség”-széles, világos sárga szirom mély lila központtal és kukoricasárga porzóval rendelkezik. A levelek sötétek, szabálytalan alakú, nagy fehér foltokkal borítva.calla fekete szemű szépség

Calla rehmannii

A Calla Remani egy csökevényes fajhoz tartozik. A növények magassága nem haladja meg a fél métert. Keskeny zöld levelei vannak, amelyeket télre hullat. Gumókkal szaporítva, beltéri virágkertészetben népszerű.

Híres fajták:

 1. “Este” – ez a neve a kalla fajta sötét lila, szinte fekete virágokkal.calla este
 2. “Indiai nyár” – a vörös kalla liliomok szokatlan és ritka fajtája gránátalma árnyalattal.calla indiai nyár
 3. “Chameleon” – teljesen indokolja a nevét – a virágok az őszibarack és az arany árnyalatok minden árnyalatával ragyognak. A sötétzöld leveleket fehér foltok borítják.calla kaméleon
 4. A “Picasso” a 35-45 cm magas kalla liliomok sokfélesége. Nagy bordó virágok, július-szeptemberben virágzanak világos szegéllyel, és másfél hónapig virágoznak.
 5. Fekete -erdő – a fajta nagy virágokkal rendelkezik gyertya alakban, bordó -lila árnyalatban.calla fekete erdő
 6. “Anneke”-gyönyörű tölcsér alakú virágok rózsaszín-lila árnyalatú.calla anneke

Calla etióp (Zantedeschia aethiopica)

A Calla Ethiopian a legnagyobb beltéri zantedeschia fajta. Ennek a fajnak nagy szív alakú levelei és tölcsér alakú virágzata van. A nyugalmi időszakban a lombozat élénkzöld marad, ami fokozza a faj dekoratív hatását.

Az etióp kalla liliom leghíresebb fajtái:

 1. “Zöld istennő”-fajta fehér-zöld virágokkal és rövid citrom színű porzóval.calla zöld istennő
 2. “Childsiana” – a fajta bőségesen virágzik hófehér virágokkal, narancssárga központtal.calla childsiana
 3. “Ametiszt” – a lila kalla változatossága jelentős magasságával és finom aromájával.calla ametiszt
 4. “Pearl” – magas fajta, világos zöld levelekkel, a virágok nagyok, fehérek, illatosak, kívül zöldesek. Alkalmas csokrokhoz.
 5. “Albomakulata” – egy nagy fehér virág, gyertya alakú és könnyű vanília aroma.calla ambomukalata
 6. A Chelsea kapitány egy szép kétszínű fajta. Bordó ágytakaró arany szegéllyel. A levelek sötétzöldek, ezüstös pöttyökkel.
 7. “Little Jam” – a calla eredeti megjelenésű fehér virágai vannak. Egy virágban, amely nem virágzott ki a végéig, a szirom tölcsérként csavarodik, középen élénk sárga porzó van. A szirom szélén zöldes kinövés-karom.

Hogyan ültessünk kalla liliomot

calla liliom ültetése egy edénybenA megvásárolt gumókat először rózsaszínre hígított kálium -permanganátban kell tartani, majd pár órára a Kornevin -stimulátor vagy bármely más oldatba kell helyezni. Az üzemhez meglehetősen nagy mennyiségű földre van szükség – körülbelül 2,5 liter gumóra. Az edény aljára vízelvezetést öntünk, majd tápanyag talajt. A calla gumó alul sima, felső részén kis domborulatok vannak. A gumót a sima résszel le kell fektetni a nedves talajba..

Az ültetés sekély legyen, a gumót csak 1-2 cm-nél nem nagyobb földréteg borítja. Ellenkező esetben nagy a gyökérrothadás veszélye.

Közvetlenül az ültetés után a kallat nem öntözik, az edényt meleg helyen hagyják huzat nélkül. A jövőben a calla virágokat rendszeres öntözésre van szükség. Ezenkívül a növényt komplex műtrágyával kell táplálni a virágok számára..

Videó válogatás a kalla liliom fajtáiból és típusaiból

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org