15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legnépszerűbb pedilanthus fajták az otthoni termesztéshez

pedilanthus otthon Pedilanthus az Euphorbia család egyik legfényesebb képviselője. A növény Közép -Amerika trópusi sávjában őshonos, de néhány pedilanthus faj népszerűvé vált, ha otthon termesztik. A virág elnyerte a virágtermesztők szeretetét élénk színe és szokatlan levélszerkezete miatt. Ezenkívül nagyon szépnek tűnik a virágzás során. Alapvetően virágzata kicsi, de gazdag rózsaszín-vörös színű és szokatlan alakú. Az üzem gyakorlatilag nem igényel különleges feltételek megteremtését.

A legtöbb beltéri növénytől eltérően a pedilanthus késő ősszel – tél elején virágzik..

A beltéri termesztéshez az ilyen típusú pedilanthusokat használják:

  • Titimaloid;
  • Finca;
  • Nagy gyümölcsű;
  • Shportsevy;
  • Koalkomanensky.

A pedilanthus minden fajtája nagyon ellenáll a toxinokkal és nehézfémekkel való szennyeződésnek, és önmagában képes megtisztítani a levegőt a káros anyagoktól. Egy ilyen asszisztens az ablakpárkányon nemcsak a ház dísze lesz, hanem egyfajta szűrője is..

Az otthoni termesztéshez mindenféle pedilantust óvatosan kell használni olyan otthonban, ahol kisgyermekek vannak. A gyermek által véletlenül letört gally és a gyermekek kezén hagyott vagy arcra fröccsenő mérgező tejfűlé kellemetlen, sőt veszélyes következményekhez vezethet. Nézze meg a Tradescantia fotóit nyaraló weboldalunkon!

Pedilanthus Titimaloid – veszélyes jóképű

pedilanthus titimaloid Az egyik legszeszélytelenebb virágfajtát a hajtások érdekes alakja és a levelek elrendezése miatt Jákob létrájának vagy Ördöggerincnek is nevezik. A húsos, sűrű hajtás ellenkező irányú szögben hajlik, hasonlít a gerinc szerkezetére. Fiatal levelek nőnek a hajtás redőin, mintha lépcsőfokokat alkotnának.

A bokor akár 2 m -re is meg tud nőni, de maga nagyon kevés oldalhajtást enged ki. A közepes méretű (körülbelül 7 cm hosszú) levelek hosszúkás alakúak és enyhén hegyes hegyűek. A lap felülete sima, szöszmentes, széle hullámos.

A tapasztalt termelőknek bokorszerű formát kell adniuk a növénynek, és tanácsos rendszeresen levágni a hajtásokat, 10 cm-t hagyva. A vágást azonnal meg kell szórni kénnel vagy faszénnel.

A déli régiókban a Titimaloid Pedilanthus -t gyakran használják sövények létrehozására. A metszés után az új hajtások nagyon gyorsan nőnek, ami megkönnyíti a cserje kialakítását.

pedilanthus titimaloid sövényeA faj jellemző tulajdonsága, hogy a levelek képesek a színt megváltoztatni a fogva tartás körülményeitől függően. Külső tényezők hatására a titimaloid pedilanthus zöld levelein rózsaszín vagy fehér szegély jelenhet meg a szélek mentén. Ezenkívül a lombhullató tányérok olajbogyó árnyalatot kaphatnak, és a fénypontokat középen tartják. Ősz végén a hajtások tetejét piros, apró (legfeljebb 1,3 mm) virágzat díszíti, hasonlóan a cipőhöz vagy a madárcsőrhöz.

virágzó pedilanthus titimaloidA viráglé előnyös antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy gyógyszerként használják gyógyszergyártáshoz..

A Pedilanthus (tejfű) Titimaloid leve nagyon mérgező, és allergiás reakciót és a nyálkahártya irritációját okozhatja. Súlyos esetekben kontakt dermatitis vagy mérgezés léphet fel.

Pedilanthus Finca – a nedves trópusok tarka bennszülöttje

pedilanthus fincaA leg higrofilabb pedilanthus fajtát tarkanak is nevezik. A közepén lévő fiatal élénkzöld levelek sötétebb színűek. Idővel a levél világosodik, zöld színét csak a lemez közepén tartja, és a széle rózsaszín-fehér lesz. A lap felületét fényes csillogás borítja, alakja cikcakkhoz hasonlít. Maga a növény cserjéként fejlődik, lombhullató fejjel és oldalágakkal a hajtások tetején. A törzs alsó része nem ágazik el.

A Fink pedilanthus termesztéséhez könnyű aljzatot kell választani, amely szabad levegőt biztosít a gyökérzethez..

Pedilanthus Nagy gyümölcsű – virágzó zamatos

pedilanthus nagy gyümölcsűKülsőleg a cserje nem túl vonzó – szinte csupasz, nem leveles hajtások csoportokban nőnek össze, sűrű cserjét képezve. A levelek olyan kicsiek és kicsiek, hogy szinte láthatatlanok, formájukban pikkelyekre hasonlítanak. A hajtások maguk húsosak, zöldek, szürke árnyalattal. A szakaszban leggyakrabban kerekek, de néha ellaposodhatnak. Elnyelik és tárolják a nedvességet, ami lehetővé teszi a növény számára, hogy száraz éghajlaton virágozzon..

nagy gyümölcsű pedilanthus virágzásaDe a virágzási időszakban a Pedilanthus Large-gyümölcsös minden szépségét bemutatja: a bájos virágzat-cipő kis csoportjai alakulnak ki a hajtások tetején. Színük a pirostól a narancsig terjed, a szirmok fényes fényűek..

Pedilanthus Shportsevy: örökzöld óriás spurge

pedilanthus spurA legmagasabb faj fa alakban nő, és képes elérni a 3 m magasságot. A széles koronát közepes méretű (legfeljebb 6 cm) levelek borítják. Szilárd zöld színűek és fényesek, míg a hajtások maguk sötétzöldek, majdnem feketék. A lombhullató lemez kissé megnyúlt, széle enyhén hullámos.

Annak ellenére, hogy a Shportsevy pedilanthus örökzöld fa, alacsony hőmérséklet hatására vagy nedvesség hiányában leválaszthatja lombját.

Pedilanthus Koalkomanensky – nagy virágú jóképű férfi

pedilanthus KoalkomanenskyAz egyik legszebb pedilanthus faj egyedi virágzatának köszönhetően beleszeretett a virágtermesztőkbe. A virágzási időszakban nagyon nagy (más növényfajokkal ellentétben) rózsaszín, őszibarack árnyalatú virágok jelennek meg a hajtások hegyén. A növény terjedő bokrot vagy alacsony fát alkothat.

A pedilanthus Koalkomanensky szülőhelye Mexikó hegyvidéki régiói, ahol az esőzések ideje átadja helyét az aszálynak. Ez az éghajlat határozta meg a növény természetét – képes ellenállni az időjárási viszonyok éles változásának, ugyanakkor képes száraz idő alatt leválni a leveleket..

A dísznövények rajongói között olyan pletykák vannak, hogy a pedilanthus aktív változást vonz az élethelyzetekben. Például, ha ajándékba kerül, ez azt jelentheti, hogy a közeljövőben lehetőség van a lakóhely megváltoztatására vagy legalább a javításra. A szakmai szférában bekövetkező változásokra várva tanácsos kérés nélkül levágni a nyilvános helyen növő növény szárát. Hinni az ilyen jelekben vagy sem, mindenki személyes dolga. Egy körülmény azonban kétségtelen – az igénytelen pedilanthus típusok ideálisak az otthoni termesztéshez, különösen azoknak a virágtermesztőknek, akik szeretik a könnyen gondozható növényeket..

Egy kicsit a pedilanthusról – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org