15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ilyen fényes, szokatlan típusú filodendron az otthonában

hazai filodendronfajok Úgy tűnik, hogy a 21. században a tudománynak mindent tudnia kell a növényvilágról. Számos filodendronfaj azonban továbbra is lenyűgözi a tudósokat, vitáik okaivá válnak, sőt felülvizsgálják a növények elfogadott osztályozását..

Ennek oka Dél -Amerika, Óceánia és Délkelet -Ázsia trópusi övezetének bennszülött lakóinak ritka sokszínűsége és változékonysága. Ma a botanikusoknak közel ezer filodendronfajuk van. Különböznek egymástól a levelek méretében és alakjában, életmódjában, színeiben és egyéb tulajdonságaiban. Nem meglepő, hogy a növénybarátok szívesen “megszelídítik” a párás trópusok lakóit. A háztermesztés során leggyakrabban használt filodendron típusok leírása és fényképei segítenek abban, hogy könnyebben eligazodjanak színes királyságukban.

Philodendron golden black, vagy Philodendron Andre (P. melanochrysum)

Philodendron fekete-arany A kolumbiai Andok lábánál, a természetben arany-fekete filodendron található, nagy, hosszúkás szív alakú levelekkel és erőteljes, de törékeny szárral, sűrűn borított légi gyökerekkel. Ez a fajta filodendron tipikus liana, amely a szabadban mászik az esőerdő felső szintjein. A kultúra a lombozat méretével és eredeti színével vonzotta az egzotikus növények szerelmeseit. A levéllemez átlagos hossza 60 cm A felnőtt levelek sötétzöldek, bársonyos fényűek és észrevehető, majdnem fehér erek. A fiatal lombozat barnás rézárnyalatú és levélnyéllel azonos színű.

Philodendron fekete-arany Fekete aranyA botanikusok már a 19. században megszerezték az arany-fekete Black Gold filodendron fajtát, majdnem fekete felnőtt levelekkel, bronz vagy arany szegéllyel..

Philodendron óriás (P. giganteum)

Philodendron óriásA filodendron nemzetség legnagyobb képviselőjét joggal tekintik az óriás filodendronnak, amely a Karib -szigeteken és Dél -Amerika számos régiójában honos. Ezek a trópusi erdők koronája alatt élő növények 4-5 méter magasságot érnek el, és lekerekített szív alakú leveleik akár 90 cm hosszúak is lehetnek.

Nem meglepő, hogy egy ilyen figyelemre méltó filodendron fajt fedeztek fel a 19. század közepén, és ma a világ legjobb botanikus kertjeit és üvegházait díszíti..

Philodendron szemölcsös (P. verrucosum)

Philodendron szemölcsösTársai közül a szemölcsös filodendron kiemelkedik sokoldalúságával és a levelek egyedi megjelenésével. Ha más típusú filodendronok ritkán változtatnak szokásaikon, és vagy epifiták, vagy szárazföldi növények, akkor ez a növény könnyen alkalmazkodik minden körülményhez. A fák teteje alatt és rajtuk is megtalálható. A mászó lianák könnyen gyökereznek a földben, és táplálékot találnak az ágakon.

A filodendron szemölcsös levél hátuljaA növény dísze szív alakú mintás levelei. Sőt, a lila vagy barnás dísz, amelyet zöld erek alkotnak, nem elöl, hanem hátul van. Egy kissé összenyomott, 15-20 cm hosszú levéllemezt tartanak egy hosszú levélnyéllel, amelyet zöldes halom borít.

Philodendron gitár (P. panduriforme)

filodendron gitárAhogy érnek, sok filodendron faj levelei elképesztő metamorfózison mennek keresztül. Lándzsából vagy szívószálból pengéssé, ujjszerűvé vagy lobáttá alakulnak. Nem kivétel – gitár filodendron.

Ez a liana, amely a természetben akár 4–6 méterre nő, majdnem fele akkora, mint egy cserépkultúrában. De ugyanakkor nem veszíti el az átalakítás képességét. A felnőtt növények pedig feltűnőek a bizarr háromkaréjos levelekkel, amelyek a botanikusokra emlékeztettek egy ókori görög hangszer megjelenéséről, amelyről ezt a fajta filodendront nevezték el.Philodendron bipennifolium

Néha a gitáros filodendron fiatal növényeit összetévesztik a kétvirágú filodendronnal, de amikor ezek a nagy beltéri fajok éretté válnak, a különbség köztük még egy nem szakember számára is nyilvánvalóvá válik.

Philodendron bipinnate vagy Sello (P. bipinnatifidum)

Philodendron SelloEnnek a fajnak sok neve van, és kiválóan illusztrálja a filodendronok osztályozásának évtizedes zűrzavarát. A virágtermesztők leggyakrabban philodendron double-peristalis, Sello vagy dupla hámozott néven ismerik a növényt.

Ha a Philodendron Sello nevet a híres növény- és természetfelfedező tiszteletére adják, akkor a többi név tisztelgés a fantasztikusan vágott, többkaréjos levelek 40–70 cm hosszúságának szokatlan alakja előtt.

Philodendron Sello fiatal növényeÉrdekes, hogy a nagyon fiatal sello filodendronok, más fajtákhoz hasonlóan, tömör, hegyes, szív alakú levelekkel rendelkeznek. Ezenkívül a bipinnate filodendron ritka fajta, amelyet régóta használnak a gazdaságban..

Az őslakosok légi gyökereket használnak házi kötelek készítéséhez. A levelek és a levélnyelek gyógyító hatásúak, ahogy a lakók hiszik.

Virágzás Philodendron kettős periston vágássalA Sello filodendront tanulmányozó botanikusok észrevették, hogy a virágzás során a portokok hőmérséklete megmagyarázhatatlanul majdnem 13 ° C -kal emelkedik. Ennek a jelenségnek az eredményeképpen az édeskés-mézes szag élesen megnő, ami szó szerint vonzza a beporzó rovarokat a növényhez. A Philodendron bipinnate lédús bogyói a kifakult fülek helyén érnek.

Philodendron vöröses vagy elpirult (P. erubescens)

Philodendron elpirultEgy másik liana a filodendron fajok konstellációjában otthoni termesztésre a piruló filodendron, amely sok fajtát adott a termelőknek eredeti, köztük tarka szív alakú vagy hegyes tojásdad levelekkel.

Philodendron pirulva Imperial RedA növény nevét a vöröses levélnyél, az internódusok adták, és bizonyos esetekben ennek a mászó, szinte nem elágazó lianának a levéllemezei.

Philodendron elpirult Pink PrincessA többi filodendron számára szokatlan árnyalatot észlelve a tenyésztők sok érdekes fajtát kaptak rózsaszínű, képzöld, sűrűn lila és márvány levelekkel.

Philodendron elpirult Red KongóbanA fokozott dekorativitás mellett az elpirult filodendron termesztett fajtái kompaktabb méretűek és jobban alkalmazkodnak a szoba körülményekhez..

Nyílhegyes filodendron (P. sagittifolium)

Nyílhegyes filodendronEz a filodendronfaj először 1849 -ben került a tudósok figyelmébe, és azóta a hosszúkás egész leveleknek és az igénytelenségnek köszönhetően Közép -Amerika számos részén az őslakos lakó az üvegházak és a botanikus kertek szívesen látott vendége..

Otthoni termesztéshez a nyílhegyes filodendron túl nagy, mert levelei elérhetik a 70 cm hosszúságot, és a levélnyél – 1 méter.

Pikkelyes filodendron (P. squamiferum)

Pikkelyes filodendronEnnek a bonyolultan feldarabolt, 5 karéjos levelekkel rendelkező nagy liana különlegessége a hosszú levélnyél, amelyet vöröses halom borít. Nyilvánvaló, hogy ennek köszönhetően a pikkelyes filodendron megkapta a nevét..

A filodendron levéllevelei pikkelyesekA levelek, mint minden filodendron, először egész, három-, majd ötkaréjosak, akár 30 cm-re is megnőhetnek. A légi gyökerek segítenek a növénynek megmászni a meredek felületeket, és megtartani bármilyen megfelelő támaszt..

Csepp filodendron (P. guttiferum)

Philodendron cseppEzt a dél -amerikai filodendron fajt a XIX. Század első felében írták le és tanulmányozták. Sokhoz hasonlóan a csepp filodendron is megtelepedhet a földön és az ágakon, és szárazföldi formában ez a szőlő majdnem kétszer olyan miniatűr és szerény, mint egy hasonló epifita..

Rövid szárakon tartva a hosszúkás hegyes levelek a talajon nem haladják meg a 15 cm-t, és függőleges növekedéssel 20-30 cm-re nőnek.

Philodendron kecses (P. elegans)

Philodendron kecsesAmikor egy filodendront néz, egy kecses, tapasztalatlan virágüzlet összetévesztheti a növényt egy szörnyeteggel vagy egy Sello filodendronnal. Azonban az általános hasonlóságok ellenére ezeknek a kultúráknak is sok különbségük van. 40-70 centiméteres kecses filodendron levelei mesterségesen szétvágva minden vénán keskeny, lineáris lebenyekbe.

Borostyán filodendron (P. hederaceum)

Philodendron borostyán vagy mászásA virágkereskedők körében az egyik legkisebb, legkisebb és legnépszerűbb filodendron faj tekinthető a kétértelműnek. A borostyán filodendront különböző időpontokban, sőt néha ma is mászó filodendronnak, a ragyogó, ragaszkodó vagy hegyes filodendronnak nevezik. Egyetlen más fajta sem “büszkélkedhet” a nevek ilyen széles skálájával. A növény azonban nem tartja meg az emberi szeretetet sem.!

Philodendron mászik BrazíliábaLiana széles, szív alakú hegyes levelekkel, hosszú, rugalmas levélnyélre ülve a kedvenc beltéri kultúra. A népszerűség tekintetében a növény a hozzá hasonló scindapsusszal vitatkozik (fotó).

Philodendron ragyogó citromlimeA természetben vannak sima sötétzöld lombozatú példányok, amelyek tökéletesen ellenállnak a mély árnyéknak. Ma a beltéri virágkertészet szerelmeseinek rendelkezésére állnak olyan fajták, amelyek nemcsak citrom- és fehér foltokkal ellátott márvány színezéssel rendelkeznek. Sokféle ragyogó filodendront tenyésztett, teljesen sárga levelekkel.

Lobuláris filodendron (P. laciniatum)

lobuláris filodendronA tollas levelekkel rendelkező növények között az ampelous fajként növekvő vagy mászó liana lobuláris filodendronja mindig fokozott figyelmet élvez. A növény fényes díszítése – díszes levelek, akár 40 cm hosszúak, egyenetlen lebenyekre vágva.

Philodendron a beltéri virágkertészetben – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?