15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A reggeli dicsőség nyílt terepen történő ültetésének és gondozásának jellemzői

hajnal dicsőség élő fala A tájtervezők gyakran mászó virágos növényeket használnak a kert díszítésére. A reggeli dicsőség, az ültetés és gondozás, amely nyílt terepen nem igényel sok erőfeszítést, hűvös árnyalattal és dekoratív hatással fogja megköszönni.

A reggeli dicsőség szépsége nagyon mérgező, ezért gondoskodnia kell egy védőkerítésről, ha kisgyermekek és háziállatok sétálnak a területen.

Az Ipomoea a fűfűfélék családjába tartozik, és színes képviselője, mert e faj fajtái tele vannak kaleidoszkóppal. A növény gyorsan növekszik, és korán virágzik. A magvak elvetésétől számított mindössze 2-3 hónap alatt a dicsőséges szőlő sűrű virágzó szőnyeget képez. A növekedési ütem miatt a növény népszerű dekoráció a pavilonokban, a ház homlokzatán, a kerítésen és a kert csúnya területein..

Hogyan nő a reggeli dicsőség

a reggeli dicsőség különböző fajtáinak összetétele Az Ipomoea magokkal és palántákkal ültethető, és új afrikai fajták fejlődnek a föld alatti gumókból. A reggeli dicsőség ültetése nyílt terepen minden régióban eltérő. Az éghajlati viszonyoktól és a szaporodási módtól függően a növényeket a tél végétől a nyár elejéig ültetik..

Vetőmagok vetése

dicsőséges magvakA vetőmag -anyag megvásárolható a virágüzletekben, vagy saját maga gyűjtheti össze, a lényeg az, hogy a magvak jó minőségűek legyenek. A nyílt talajban történő vetést tavasz első felében, meleg időben végezzük. Ne használjon három évnél hosszabb ideig fekvő magot – a palánták részlegesek lesznek.

Az ipomoeát egynyári növényként termesztik, mivel nem képes a talajban telelni. A legkisebb fagy esetén a növény elpusztul.

A dicsőséges magvak nyílt talajba ültetése alkalmas a moszkvai régióba, ahol a növények gondozása kora tavasszal kezdődik.

A hajnali fény a legjobban fekete talajban és vályogban nő. Gyorsan nő, és bőséges virágzással örül. Az előkészített területen sekély ültetési lyukakat alakítanak ki, amelyekbe egy vagy két magot helyeznek. Megszórják őket talajjal és meleg vízzel öntözik..

Amikor a palánták kissé felnőnek, gondoskodni kell egy szilárd tartóról, amelyen a kúszónövény szőlője halad.

Palánták termesztése

Ipomoea palántákAnnak érdekében, hogy tavasz végéig erős és egészséges palántákat kapjunk, a vetőmagokat az ültetési tartályokban február végén vagy márciusban kell vetni. A palánták talaját előzetesen elő kell készíteni, levél humusz, tőzeg, vermikulit, kókuszrost és expandált agyag keverésével (2: 1: 1: 1: 0,5).

Az Ipomoea palánták nyílt talajra történő ültetését Szibéria zord éghajlatán gyakorolják, mert ott hosszú tél és a kerti növények gondozása késő tavasszal kezdődik.

Magvetési technológia:

 1. A maganyagot egy napra meleg vízbe kell helyezni, hogy megduzzadjon. Ha nem jelentkezik duzzanat, akkor minden magot steril tűvel kell megszúrni, és ismét vízbe kell helyezni..
 2. A duzzadt magokat kis ültetőedényekbe ültetik, több darabonként, öntözik és polietilénnel borítják. A palántákat minden nap szellőztetik, és ha szükséges, öntözik.
 3. Az első hajtások másfél hét múlva jelennek meg, ha a hőmérséklet legalább 18 fok.
 4. Amikor a fiatal növények akár 16 cm -re is megnőnek, vastag cérnát vagy kötelet kötnek az alapjukhoz, amelynek szabad végét a tetejére rögzítik – ez támaszt nyújt a növekvő fűszálaknak.

Ahogy a fiatal fűfélék nőnek, többször át kell őket ültetni nagyobb tartályokba. De a gyökérgömböt nem szabad megzavarni, mert a reggeli dicsőség rossz az átültetésre..

Reggeli dicsőség ültetése a földbe

Ipomoea leszállóhelyA jól megvilágított helyek a legjobbak a növény ültetéséhez, de a virágok gyorsan bezáródnak közvetlen napfényben, ezért a kertészek azt javasolják, hogy szórt fényű helyet válasszanak. Az árnyékban a növény lassan növekszik, és kis rügyeket képez.

Fontos a palánták helyes átültetése, hogy a reggeli dicsőség jól fejlődjön:

 1. A palántákat átrakási módszerrel kell átültetni, a lehető legnagyobb mértékben megőrizve a földdarabot.
 2. A növények közötti távolságnak legalább 25 cm -nek kell lennie.
 3. Minden bokor mellé támaszokat szerelnek vagy köteleket húznak, amelyekre az ültetett növényeket feltekerjük.
 4. Öntözze minden növényt bőségesen.

reggeli dicsőség a ház közelében

Ha a reggeli csillogót ültetik az épületek közelébe, akkor ügyelni kell arra, hogy ne essenek a tetőről áramló csapadékra. A vízáramlás károsíthatja a növényeket.

Kompetens növényápolás

dicsőség a kerítés menténAnnak érdekében, hogy a nyílt terepen ültetett reggeli dicsőség jól érezze magát, számos szabályt kell betartani távozáskor.

 • rendszeres öntözést végezzen, de kerülje a nedvesség stagnálását a talajban;
 • trágyázza a növényeket összetett kötésekkel;
 • a betegségek és kártevők megelőzésének elvégzése;
 • időben gyűjtse össze a magokat, amelyek a virágok hervadása után három héttel érnek.

A szokásos gondozási módszerekért a növény meghálálja a buja növényzetet és a bőséges tarka virágzást.

A reggeli dicsőség ültetése a nyílt terepen és gondozása segít megmenteni a kertész erejét. Ez az igénytelen, gyorsan növő szőlő képes bármilyen kert átalakítására rövid idő alatt..

Minden a hajnali dicsőség növekedéséről – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit