15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A nap része egy nyaralóban – éves coreopsis

éves coreopsis Miniatűr napraforgó vagy szokatlan kamilla. Így jelenik meg az éves coreopsis az amatőr virágtermesztők előtt. Latinból a virág nevét fantasztikusan fordítják – “a poloska gyümölcse”. Külsőleg a fényes maghéjak hasonlítanak ezekre a rovarokra..

buja virágzás A növényt rendkívüli vitalitása jellemzi. A fagy és az aszály, a szél és a részleges árnyék jelentős veszteségek nélkül száll át rájuk. A kertészek beleszerettek ebbe az Astrovy fajtába, szerény gondozásáért és fényűző virágzásáért, ami majdnem 5 hónapja lenyűgözte a tulajdonosokat. Júniusban a bokor virágzik, és az első fagykor rügyeket ejt. frottír coreopsisA hagyomány szerint a coreopsis termesztését magvakból végzik. A termény ültetésének módját a legnépszerűbb fajták rövid leírása után ismertetjük..

A könnyű, vízelvezető és tápláló talajok alkalmasak egynyári növényekre. Dehidratált állapotban a növény nem pusztul el, hanem egyszerűen abbahagyja a virágzást..

Olvasson a tulipánfáról!

Egy év

éves coreopsis az összetételbenAz évelő növényekkel ellentétben az éves coreopsis (másik neve “lány szeme” vagy cigány) a törpe csoporthoz tartozik. Ugyanakkor 2 hónappal tovább virágzik, mint „rokonai”. A szár maximális magassága 30-50 cm, és alulméretezett-15-25 cm. Az Astrov család 70 fajtájából csak tíz termesztik.

Ha lehetséges, a bokrot virágzás után levágják a gyökérnyaktól 10-15 távolságra. Ennek eredményeként a szár ismét eldobja a rügyeket. Így késő őszig élvezheti a “napos rétet”.

Festés – természetes festék

coreopsis festékAz ültetés előtt a lány szemének magjait egy napig áztatják vízben, amely sárga árnyalatot kap. Ez az egyik oka annak, hogy a növény ezt a nevet kapta..

A vízkezelés elősegíti az elágazó szár növekedését. Bár vékony, mégis elég rugalmas ahhoz, hogy akár 100 cm magasra is kinyúljon. A levelek nagy része a gyökérkötegben koncentrálódik. Ezután felváltva helyezkednek el. A Coreopsis festés buja virágzatát buja, legfeljebb 5 cm átmérőjű kosarak formájában mutatják be. A szirmok szaggatottak és tarka. Lehet tüzes sárga vagy sötétvörös. Minden a fajtától függ:

 1. Bíbor király. Mutatós kárminvirág sötétbarna csíkokkal / foltokkal. A bokor 30 cm -re nő.coreopsis Crimson King
 2. Vörös tigris vagy Bengáli tigris. Világos sárga szirmokon vörös, foltos, szaggatott élek jelennek meg. A növény magassága – 15-20 cm.Bengáli tigris fajta
 3. Arany Perselin. Nagy narancssárga virágok (4 cm átmérőjűek) díszítik az alulméretezett szárakat (20 cm).Coreopsis fajta Golden Severin
 4. Arany Teppih. A virágzat borostyán-sárga színű. Az esernyők legfeljebb 5 cm szélesek lehetnek.coreopsis fajta Gold Teppich

Amikor a coreopsist évente magvakból termesztik, különös figyelmet fordítanak az öntözésre. Az ültetést csak akkor kell öntözni, ha a talaj teljesen száraz. Rendszeres és erős csapadék esetén erre nincs szükség. A kultúra nem tolerálja a felesleges műtrágyát. Kevés komposzt kerül tavasszal vagy ősszel a virágzás időszakában. A felső öltözködést közvetlenül a metszés után kell elvégezni.

Annak érdekében, hogy a bokor buja és sűrűn virágozzon, meg kell tisztítani a fonnyadt / száraz levelektől, valamint a hajtásoktól. A talaj fellazításával a gyökereket elegendő mennyiségű oxigénnel telítik.

A rulett egyáltalán nem orosz rulett

virágzó coreopsis rulettA kertben különleges helyet kap egy másik típusú festés évente – coreopsis “Roulette”. Felöltözött és gyönyörű, még egy kifinomult termelőt is képes meglepni. Szirmai mély bíbor színűek. Bordázott széleik tökéletesen illeszkednek a kert bármely külsejéhez. Ezenkívül a finomított esernyőknek (átmérő – 7 cm) van egy másik sor vékonyított szirmuk. Ezek a keskeny sárga indák a Roulette fajta fénypontja. A paradicsom sarka létrehozásához közel ültetik őket:

 • búzavirág;
 • őszirózsák;
 • echinacea;
 • kamilla;
 • Gaillardia;
 • zinnias.

coreopsis rulett

Ez a választék eredeti tisztást hoz létre, amely felett 50 centiméteres “cigányok” állnak. Ennek a fajtának az a sajátossága, hogy elég gyorsan nő, nem fél a szárazságtól és a hidegtől. A coreopsis tekercsek termesztésének legjobb módja a magvak. A vetés késő ősszel, télre (október) vagy tavasszal történik, amint a hó elolvad.

Az ültetési mélység 0,5-1 cm. Az első hajtásokat 2-3 levél formájában ritkítani kell.

Drummonda – mindig divatos

A tenyészet magassága 40-60 cm, a Coreopsis virágokat nagy méretük és sárga színük jellemzi bozontos bordó maggal. Lehet széles vagy keskeny. A fodros nyelv alakú szirmok elegánsan néznek ki a kecses száron. A halványzöld kultúra levelei egy tűzmadár tollához hasonlítanak. A virágzási időszak júliusban kezdődik és októberig tart.

coreopsis terry Earley SunriseSok kertész imádni fogja a Drummond egyik fajtáját – “Airlie Sunrise”. A Terry coreopsis első látásra lenyűgöző. A botanikusok szőrös virágát a felkelő nappal társítják.. csodavirágA fényűző csomók sok szirmból állnak, amelyeknek széle és különböző hosszúsága van. Egy ilyen látványos “felhő” varázslatos hangulatot teremt az esti kertben. A fénysugarakban a virágágyás borostyánsárga színekben csillog.

Amit vetnek, feltámad

éves Coreopsis palántákA nyílt terepen a korai fajtákat márciusban vagy áprilisban ültetik. Az egyes minták közötti távolság 20-30 cm, előtte a talajt jól meg kell lazítani. Kívánatos, hogy enyhén nedves legyen. A hely hangulatos legyen, huzat nélkül..

Néhány termelő sikeresen gyakorolja a palántanevelést. Ez a módszer különösen fontos azokon a területeken, ahol a nyár rövid és hűvös. A dobozok tele vannak talajszubsztrátummal. A magokat 5 cm távolságra helyezzük, kissé a talajba nyomva. Ezután szórjuk meg egy vékony homokréteggel, amelyet talajjal keverünk és öntözünk. Használhat tőzegtablettákat, mindegyikbe több szemet ültetve. A sikeres csírázás érdekében a tartályt fóliával vagy üveggel borítják.. Coreopsis magvak csemetéi éventeHa a hajtások megjelennek, a leggyengébbeket levágják. Az aktív növekedés lehetetlen megfelelő éghajlati feltételek nélkül:

 • a palántákat ablakpárkányra vagy jól megvilágított meleg helyiségbe helyezzük;
 • rendszeresen permetezzük, szükség szerint öntözzük;
 • rendszeresen szellőztesse a helyiséget;
 • 14 nappal az ültetés előtt keményítse meg a palántákat (naponta vegyen ki egy doboz palántát friss levegőre és napfényre).

a növény készen áll az ültetésreA képen a Coreopsis virágok ültetése és gondozása látható. Fontos tudni, hogy 1-2 hajtás megjelenésekor a burkolatot eltávolítják. Érdemes a palántákat külön tartályokba ültetni, amikor teljes levelek képződnek (2-3 nagy jelenik meg).

Érdemes a lány szemét a nyílt talajra áthelyezni egy földi csomóval együtt, akkor a gyökerek érintetlenek maradnak. A lyuk kétszer nagyobb, mint a gyökérzet.

A távozás egy lépés a növények fejlődése felé

bőséges öntözésAz öntözés, metszés és trágyázás fontos lépések a növények gondozásában. Mint korábban említettük, a bokornak csak a száraz nyári szezonban van szüksége bőséges öntözésre. Csak a nedves talajt szabad fellazítani a gyomok eltávolítása közben. Bár az egyéves fajták hihetetlenül ellenállnak a betegségeknek, néha rozsda, valamint vírusos és gombás betegségek is érintik őket.. szárvágásEzért a virágzó leveleket azonnal levágják, és az egész bokrot valamilyen gombaölő szerrel kezelik. Ha a sérülés jelei ismét megjelennek, akkor a növényt eltávolítják a helyszínről a gyökerekkel együtt. A rovarirtó szereket a levéltetvek elleni küzdelemben használják.

A Coreopsis Annual kiváló virágágyási dekoráció. Még a felhős és esős időben is ezek a virágok hasonlítanak a fenséges és hatalmas naphoz..

Napot szerető coreopsis az országban – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit