15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gyógynövény szaxofrage: hasznos tulajdonságok és alkalmazás

gyógynövény saxifrage A saxifrage gyógynövény egy évelő növény. A növekedés helye sziklás felületek, hegyi szurdokok. Ez egy egyedülálló virág, gyógyító tulajdonságokkal. A hasznos anyagok jelenléte miatt a népi gyógyászatban gyakran használják számos betegség kezelésére..

A növény megfelelő gyűjtése

szaxofrage levelek betakarítása A gyógynövény -gyógyászatban mind a szaxofázs lágyszárú részeit – leveleit, szárait, mind gyökereit és magjait használják. Ami a levelek és szárak gyűjtését illeti, ezt májusban kell megtenni. A szárítás mindig árnyékban történik. Ezt követően a kapott anyag összetörhető.

A zamatos szaxofrage levél szintén fagyasztva van anélkül, hogy elveszítené gyógyító tulajdonságait..

A magokat nyár végén gyűjtik. pörkölt magvakKora tavasszal vagy késő ősszel a legjobb alkalom a rizóma ásására. A talajtól és a homoktól alaposan leöblítve jól szellőző helyen szárítják. Ezután vágja a szükséges részekre.

Sok más gyógynövényhez hasonlóan a száraz szaxofázst is átlátszó edényben, sötét helyen kell tárolni..

Ha nem tervezi a rizóma betakarítását, akkor összegyűjtheti a növény felső részét. Javasoljuk, hogy a bokor teljes térfogatának legfeljebb 80% -át vágja le. Ez a megközelítés segíti a szárazsárat, hogy a zöld rész következő metszésével helyreálljon..

Nagyon fontos, hogy legyen óvatos, amikor bokrot szed össze gyűjtésre. Mivel a természetben nagyon hasonló növények vannak, amelyek mérgező tulajdonságokkal rendelkeznek az emberi test számára.

vad szaxofrage kereséseA saxifrage keresésekor ügyeljen a következőkre:

 • a növény megjelenése;
 • növekedési jellemzők;
 • virágzási folyamatokra, a szár és a magzsák kialakulására jellemző időszak.

Az ilyen típusú kultúrának több típusa létezik. Maguk között nemcsak a rügyek árnyalataiban, hanem a bokor méretében is különböznek egymástól. A levelek enyhén oválisak. Minden lemez gyökérfoglalatba van szerelve. A saxifrage gyakran 70 cm magasra nő. Virágzik rózsaszín, fehér, piros színben.

A saxifrage másik egyedülálló tulajdonsága, hogy kiválóan tolerálja a különböző hőmérsékleti ingadozásokat. A bokor jól fejlődik alacsony és magas hőmérő értékeknél.

Gyógynövény szaxofrage és kémiai összetétele

egyedi összetételűEnnek a növénynek egy másik neve a könnyfű. Közös eredete van a gyökérzet jellegzetes sajátossága miatt a növekedés során a kőzetek feldarabolásához.

A saxifrage kémiai összetétele szerint megkülönböztethetők az emberek számára hasznos szerves anyagok:

 • alkaloidok;
 • glikozidok;
 • esszenciális anyagok;
 • szaponinok;
 • zsírsav;
 • kumarinok.

A gyógyszertárakban megtalálható a saxifrage gyógytea, amely számos betegség kezelésére szolgál..

A saxifrage nem minden gyógyászati ​​tulajdonsága egyformán jól ismert. Vannak olyan információk, amelyek szerint a benne lévő anyagok megakadályozzák a különböző típusú daganatok kialakulását és növekedését. De eddig nincs hivatalos megerősítés erről a verzióról..

Növényi alkalmazás

gyógytea készítéseA növény jól gyógyítja a gennyes sebeket, a fagyás és a pontosság forrása az antimikrobiális tulajdonságai miatt.

A növény leveléből származó gyümölcslevet cseppként használják középfülgyulladásra. Miután korábban kinyomta, szűrni kell, majd fel kell használni. A saxifrage levél karotint, aszkorbinsavat és fehérjéket is tartalmaz..

A lingular saxifrage a következő gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket egy személy gyógyításra használhat:

 • fájdalomcsillapítók;
 • fertőtlenítés;
 • nyugtatók;
 • gyulladáscsökkentő.

Sok recept van az infúziókhoz, de a legnépszerűbb a gyógytea. Egy rész gyökérléből és három rész mézből készül. Vagy főznie kell 1 tk. rizómák egy pohár vízben. Vegye be étkezés után naponta 3 -szor.

tinktúra elkészítéseUgyanilyen hatékony egy pohár vízből és egy fél evőkanál száraz gyökérből készült tinktúra. Keverje össze az összes összetevőt és forralja fel. Ragaszkodjon három órán keresztül. Az egyszeri belépő 100 gramm. A napi italok száma akár négyszeresére is növelhető.

A fenti infúziók kiválóan működnek:

 1. Fertőző és krónikus bronchopulmonális betegségek.
 2. Vesekő betegség.
 3. Gyomorfekély.
 4. Más betegségek fájdalmas tünetei.

Az immunrendszer erősítésére szaxifrage combot használnak.

A saxifrage hasznos tulajdonságai mellett ellenjavallatokkal is rendelkezik az emberi használatra. Ezért egy szűk szakember konzultációja szükséges ahhoz, hogy megállapodjunk a fitoterápiás szer bevételéről ebből a növényből..

A trombózis és a bradycardia, a terhesség és a két év alatti gyermek kora ellenjavallt az ilyen típusú kezelésben. Ellenkező esetben nemkívánatos, néha veszélyes helyzetek és folyamatok léphetnek fel a szervezetben. Mint minden növényi gyógyszer, ez is allergén..

A saxifrage gyógyító tulajdonságainak megismerése mellett tanácsos megismerkedni az aktinidia jótékony tulajdonságaival. Legyen körültekintő és óvatos a használatakor. A saját egészségéhez való hozzáértő hozzáállás nagyszerű módja bizonyos tünetek és betegségek kiküszöbölésének..

Nagynyomású saxifrage – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei