15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kényelmes körülményeket teremtünk otthon a filodendron termesztéséhez

filodendron beltéri körülmények között A filodendronok hihetetlenül változatosak, és több millió virágtermesztőt érdekelnek. Amikor egy filodendron jelenik meg a kollekcióban, ennek a növénynek az otthoni termesztése nem lehet félelmetes a bonyolultsággal vagy a fáradsággal. A párás trópusok bennszülöttjei az egzotikus megjelenés ellenére teljesen szerények, és sokáig örömüket lelik a tulajdonosoknak élénk zölddel és kiváló növekedéssel..

A siker biztosítása érdekében meg kell találnia a filodendron típusát, mielőtt újratelepítené a virágot, és megfelelő helyet keresne neki. A több száz fajta között vannak epifiták és szárazföldi növények, szőlő és nagy fajták, amelyek inkább cserjékre vagy fákra hasonlítanak..

A legtöbb hazai filodendron mászó szőlő, dekoratív lombozattal és légi gyökerekkel, amelyek a csomópontokban képződnek. Amellett, hogy optimális feltételeket teremtenek a növekedéshez, az ilyen növényeknek megbízható támogatásra és elegendő helyre van szükségük a hosszú hajtásokhoz..

Világítás a filodendronhoz

világítás filodendronhoz A filodendronok igénytelenek. A legtöbb zöld lombú faj jól tolerálja a részleges árnyékot, és még az északi ablakokon is nő. A tarka fajták valamivel több fényt igényelnek. A filodendronok számára nem megfelelő megvilágítás a közvetlen napfény, különösen veszélyes nyáron és délben:

 1. A filodendron edény optimális helye a nyugati vagy a keleti ablak.
 2. Ha az északi oldalon tervezik a filodendron otthoni termesztését, akkor gondoskodnia kell az egész éves világításról..
 3. A déli oldalon a meleg évszakban a legtöbb filodendron árnyékolással rendelkezik, ami megvédi az aszténiát a perzselő déli sugaraktól..

reakció a nem megfelelő megvilágításraA beltéri virág legjobb helyének kiválasztásakor a preferenciáira és állapotára kell összpontosítania.

Philodendron nem fél a mozgástól.

Ezért szükség esetén nyugodtan átrendezheti egy másik ablakpárkányra, kicsit mélyebbre viheti a helyiségbe, vagy éppen ellenkezőleg, közelebb viheti a fényforráshoz..

Kényelmes hőmérséklet a filodendron számára

kényelmes körülményekA trópusi lakos tökéletesen alkalmazkodik a házhoz. A filodendron kellemes hőmérséklete nyáron 20–26 ° C. A tél kezdetével, akárcsak a természetben, a növénynek szüksége van egy kis pihenésre, ezért a hőmérsékleti háttér kissé csökken. A lényeg az, hogy a szoba levegője ne hűljön le 15 ° C -ra vagy alacsonyabbra. Ez, különösen az öntözési ütemterv módosítása nélkül, komoly problémákkal jár:

 • az élelmiszer felfüggesztése vagy lelassítása;
 • a gyökerek bomlása;
 • a bakteriális fertőzések kockázata;
 • növényi halál.

A filodendronok nem szeretik a huzatot, ezért a hideg évszakban jobb eltávolítani őket az erkélyajtóktól és az ablaknyílásoktól. A téli beltéri körülmények nem túl kényelmesek az esőerdők élőhelyei számára. A ház túl száraz és forró. A fűtőradiátorokból származó forró levegő fúvókájába kerülve a filodendron elveszíti hangját és dekoratív hatását.

Ha a termesztő nem képes fenntartani a trópusi télhez közeli körülményeket, 22-26 ° C-os szobahőmérsékleten, a növényt megvilágítják, és meghosszabbítják a nappali órákat, és lehetőség szerint megnövelik a levegő páratartalmát.

Philodendron: páratartalom és öntözés

öntözés és páratartalom a filodendron számáraA megnövekedett páratartalom, mint az öntözés, a filodendron számára létfontosságú feltétele a növekedésnek és a jólétnek. Nem szabad azonban visszaélni a talaj nedvességével abban a reményben, hogy az elpárolgó víz kényelmes légkört teremt a virág számára..

A túlzott nedvesség a talajban csak a gyökérzet romlásának valódi veszélye. Ezenkívül a növény sok nedvességet nem a talajukból, hanem a levegőből kap további gyökerek segítségével..

A virág rendszeres permetezése meleg lágyított vízzel segít kompenzálni a levegő páratartalmának hiányát. Az otthoni termesztés során a filodendron szereti a szabadtéri zuhanyzót, amelynek során a talajt meg kell védeni a víz elárasztásától. Télen ne hagyja figyelmen kívül:

 • háztartási párásító;
 • nagyvonalúan megnedvesített törülköző a radiátoron;
 • az edényt egy raklapra szerelve finom expandált agyaggal vagy sphagnummal, jól kiömlött nedvességgel.

jól fejlett növényÁllandó léghőmérsékleten az öntözések közötti optimális intervallum addig tart, amíg körülbelül egy centiméter vastag száraz felületi réteg képződik. Ha a filodendront télen hűvösen tartják, fontos, hogy csökkentsék az öntözést, és tavasszal folytassák az előző ütemtervet, amikor a nappali órák száma megnő, és a hajtások és levelek aktív szája folytatódik.

A filodendron a túlzott öntözést és a levegő páratartalmát jelzi, amikor kis cseppek jelennek meg a levéllemezeken..

Philodendron transzplantáció és talajválasztás

filodendron transzplantációA tavasz az aktív vegetáció kezdete. Annak érdekében, hogy a növények megfelelő mennyiségű tápanyagot kapjanak és együtt növekedjenek, át kell ültetni őket. A fiatal filodendronokat évente nagyobb cserépbe helyezik át. De a felnőtt növényeket, amelyek növekedési üteme sokkal alacsonyabb, 3-4 éves időközönként át lehet ültetni..

Az átültetés során a filodendron talajának megválasztása az egyik legfontosabb feladat. A trópusi erdő lombkorona alatti szubsztrát humuszban gazdag, nedves, jól felépített, laza és könnyű. A lombhullató erdők talaját otthon újra létrehozhatja, ha egyenlő részeket vesz fel:

 • jól rothadt humusz;
 • kert vagy lombhullató föld;
 • alacsonyan fekvő tőzeg;
 • durva homok vagy vermikulit.

Hasznos finomra tört szén és sphagnum moha hozzáadása az aljzathoz. A filodendronokat otthon, enyhén savas reakciójú talajon termesztik. Ha a talaj lúgos volt, nagy mocsaras tőzeget vagy zúzott fenyőkéreget adtak hozzá. A túlságosan savas talajokat dolomitliszttel 5,5-6,5 pH-ra deoxidálják.

Egy nagy növény számára tágas edényt választanak a gyökérzet méretének megfelelően. Az alján vízelvezető réteg van elhelyezve. Az ültetés úgy történik, hogy a gyökerek egyenletesen oszlanak el a talaj teljes térfogatában..

Az átültetés után a talaj mindent tartalmaz, amire szüksége van a virág táplálásához. Az első etetést csak 1-2 hónap elteltével kell elvégezni. Ezekre a célokra a legkényelmesebb folyékony komplex keverékeket használni dekoratív lombhullató növényekhez. Ezután a filodendront 2-4 hetente megtermékenyítik, a kiválasztott szer utasításai szerint járva.

Ha a filodendron valóban nagy, akkor nem kell őt transzplantációval kínlódni. Elég, ha kicseréljük a fazék felső talajrétegét, levágjuk a leeresztő nyílásból kilépő gyökereket, és zúzott aktív szénnel kezeljük őket. A filodendron műtrágyáit ebben az esetben azonnal adják, de a koncentráció felében..

Filodendron átrakása – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org