15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A buzulnik legszebb fajai és fajtái nyaralójukban

a buzulnik típusai és fajtái a kertben A monumentális, buja növény nagy levelekkel és kis napos virágok kupakjával buzulnik. Megjelenését élénk színű faragott zamatos levelek díszítik. Minden fajta más alakú. A különböző fajtájú virágok is különböznek. A buzulnik egyes fajtái és fajtái csak természetes körülmények között történő termesztésre alkalmasak, másokat sikeresen termesztenek otthon.

A virágot évelő növénynek minősítik. Az Astrov családból származik. Egy másik név a ligularia. A levelek eléri a 80 – 90 cm magasságot, és a virágzat legfeljebb két méter magasságban emelkedik a bokor fölé. A Ligularia termofil növény, és csak néhány fajta alkalmazkodik a hideg éghajlathoz.

A buzulnik népszerű típusai és fajtái

A természetes környezetben körülbelül 150 különböző növénynév található. Legfeljebb 20 fajt termesztettek. Éghajlati viszonyainkban többféle fogazott buzulnik és Przhevalsky jól gyökerezik. Fontolja meg részletesebben a legnépszerűbb és legszebb fajták jellemzőit.

Fogazott

fogazott buzulnik Jól nő, eléri a 100–110 cm magasságot. Világos, csipkézett levelekkel különbözik, amelyek alakja szerint kapta a nevét. A virágzat sárga színű: világostól barnáig. Dekoratív megjelenése miatt a kertészek nagyra értékelik. A növényt ösvény mentén, kerítés alá vagy egy nagy virágágyás közepére ültetik.

A dentate ligularia legnépszerűbb alfajai a következők:

  • Desdemona;
  • Othello;
  • Marie Crawford;
  • Ozirisz.

A növény nyár közepén virágzik. A virágok ősszel esnek.

Desdemona fajta

Buzulnik desdemonaA külső adataiban pompás, a fogazott Buzulnik Desdemona, amelynek fotóját az alábbiakban mutatjuk be, sok kertész kedveli. A dupla színű, festői hullámos levelek buja sapkában nőnek a gyepen, vonzva a figyelmet. A lemez alul ibolya-barna, felül sötétzöld színű. A rügyek augusztusban nyílnak. Hegyes, sárga szirmuk van, közepük sötét. A bokor magassága nem haladja meg a 90 cm -t.

Ez a fajta jól néz ki a kert kialakításában. Nézze meg, hogy a desdemona buzulnik sikeresen hangsúlyozza a nyaraló tágasságát és kényelmét (képgaléria az Ön figyelmébe).

virágzó busulnik desdemonaVirágzó Desdemona. A kultúra nem fél a részleges árnyékotól, és jól nő a vidéki ház mentén.

buzulnik őszi virágzásaFiatal ligularia az őszi virágzás idején.

kerti kompozíciók buzulnik -nalBuzulnik más nagy virágágyások közvetlen közelében.

Othello fajta

Othello fajtaAz Othello megkülönböztető jellemzője a terjedő levelek, amelyek mérete eléri a 40-50 cm -t. A növény gyönyörűen néz ki egy mesterséges medence és egy természetes tó partján. A fogazott ligularia -ban rejlő levelek színe különösen fényes lesz az őszhöz közelebb. A Buzulnik Othello, amelynek virágairól készült fotókat az alábbi külön galériában gyűjtik össze, augusztus végén virágzik. A virágzás valamivel több mint egy hónapig tart.

buzulnik a tározó mellettAz Othello fajta apró virágainak szirmai élénk sárga színűek.

Osiris fajta

Buzulnik OsirisA Buzulnik Osiris a fogazott ligularia legkisebb és legbájosabb alfaja. Virágágyásba ültetik közepes növények sorában. A bokor magassága nem haladja meg a fél métert. Az Osiris tökéletesen együtt él más évelő növényekkel, például floxokkal vagy új belga őszirózsákkal. Egész nyáron gazdag zöld levelekkel kápráztatja el, július közepére pedig kis citrom “csillagokkal” virágzik. A virágzási időszak körülbelül 40 nap..

Marie Crawford fajta

bozulnik Marie CrawfordBozulnik Marie Crawford (fotó a fajta növényekről az alábbi kerttervezésben) megkülönbözteti a levelek eredeti színét. Egyszerre több árnyalatot ötvöznek: lila és barnás, mocsári és malachit. Egy terjedő bokor nagy levelekkel körülbelül egy méter magasra nő. A virágok tűzsapkaként emelkednek a levelek fölé augusztustól szeptemberig.

Marie Crawford egy angol kertbenMarie Crawford egy angol kertben, évelő füvek, liliomok, páfrányok és cserjék mellett.

Wilson fajtája

wilson fajtájaEz a fenséges cserje erőteljes faragott levelekkel kiválóan alkalmas a parkban való ültetésre. A malachit zöldek a gyökérzónában nőnek. A tenyészet magassága a virágzás során eléri a 150 cm -t, ebben az időszakban a Wilson buzulnik sárga kosárral rendelkező pánikokat bocsát ki. Átmérőjük csak 2 – 2,5 cm. A virágzás júliusban kezdődik és nyár végéig tart..

A Ligularia Wilsoniana a legjobban alkalmazkodik a forró éghajlathoz, és jobban tűri a száraz nyarat, mint bármely más faj..

Buzulnik Vicha

buzulnik vichA kultúra dekoratív megjelenését az egyetlen bokorban növekvő szilárd bazális levelek adják. A Ligularia Veitchiana egy erőteljes növény, amely akár két méter magasra is megnő. Virágzás közben nagy tüskéket dob ​​ki kis sárga virágokkal. A Buzulnik Vich rövid ideig virágzik: augusztus végétől szeptember elejéig.

Gyönyörűen néz ki, ha egyszer ültet a gyepre, a parkban és a kertben található fajtafüvek közelében. Télen nem igényel menedéket, jól tolerálja a rossz időjárást.

Ligularia Vorobyov

Buzulnik VorobjovAz Astrov család másik nagyképű képviselője. Egy erős bokor másfél méter szélesre nő, míg magassága néha meghaladja a két métert. Kellően esős időben a távol -keleti növény lekerekített vastag levelei akár 50 cm hosszúra is megnőnek. A kultúra meglehetősen későn virágzik. A sötét bőrű szárak augusztus végén jelennek meg, és kis sárga virágokban nyílnak szeptember végéig. Ez a faj jól tolerálja a telet, alkalmazkodik a zord éghajlati viszonyokhoz..

szibériai

buzulnik szibériaiA Buzulnik Siberian a faj nagy képviselője. Egy méter magasra nő. A sötétzöld színű levelek szív alakúak, kemények és tapintásúak. A növény jól tolerálja az aszályt, fagyálló, magas immunitással rendelkezik különböző betegségek ellen. Sötét nyilak, serdülő, vöröses levelekkel, a növény augusztusra szabadul fel. Rövid ideig virágzik, gyönyörű mustársárga magyalvirággal.

Buzulnik Tangutsky

Buzulnik TangutLigularia tangutica, Tangut synakalia vagy Tangutsky buzulnik – mindezek az Astrov család ugyanazon nagy növényének nevei. Ez különbözik a faj többi képviselőjétől göndör faragott bazális levelekkel. A sárga virágzatú kis panicles esztétikai megjelenése és szépsége miatt ezt a fajtát óvodákban és botanikus kertekben termesztik. A növény szülőhelye – Kína.

Tangut Buzulnik gyakori látogatója a parkoknak és tereknek. Rétegezéssel aktívan szaporodik, új helyen jól gyökerezik.

Halász

halász buzulnikA Fischer Buzulnik -t szerénysége és rossz időjárással szembeni ellenállása jellemzi. Szibéria, Kína és Japán hatalmas területein nő. Különösen szereti a bokrokat és a nedves erdő részleges árnyékát. A virágzat júliusban jelenik meg az élénkzöld bokor felett. A növény magassága a virágzás előtt körülbelül 50 cm, a virágzó nyilakkal mérete körülbelül 140 – 150 cm A sárga csillag alakú virágok kis rügyei virágzatban gyűlnek össze.

A Rocket fajta

rakéta bozulnikA keskeny fejű Buzulnik az új Rocket faj őse, amelyet szelekcióval tenyésztettek ki. A Buzulnik Rocket gyönyörű faragott levelekkel vonzza a kertészeket, kicsit olyan, mint a szőlőlevél. Világoszöld színük ősszel lila színűre változik, különösen kellemes a szemnek. A magas termés a virágzás során két méter magasra nő.

A Buzulnik Rocket júliustól augusztusig virágzik.

Gregynog arany hibrid

Buzulnik Gregenog GoldA Buzulnik Gregenog Gold hibridet két fajta keresztezésével tenyésztették: Vich és Faragott fogazat. A sikeres kiválasztásnak köszönhetően megjelent egy magas dísznövény, amelyet meleg, napos virágok koronáztak. A bokor kompakt módon növekszik: akár 150 cm magasságban a szélesség nem haladja meg a 45 cm-t.A szív alakú zöld tömeg világos zöld árnyalatú, arany visszaverődéssel. A kultúra jól növekszik nedves talajon, ellenáll a részleges árnyéknak. Télen nincs szükség további karbantartásra.

Hibrid Zepter

buzulnik zepterA hibrid Buzulnik Zepter gyönyörű a vegetációs időszakban. Tavasszal csodálatos faragott zamatos levelek töltik ki a virágágyást gömb alakú bokor formájában, és a nyár vége felé élénk sárga nyilak lengnek felette. A termés magassága körülbelül 130 cm, előnyös a Zepter fajtát árnyékos, megfelelő nedvességű helyre ültetni. A virágüzletek ezt a fajt használják virágágyás központi alakjaként vagy galandféregként virágcsoportokban a természetes parkokban.

Télre jobb, ha lefedjük a zeptert, hogy a gumók ne fagyjanak meg.

Általános gondozási utasítások

A buzulnik (ligularia) erős, szívós növény. A jó növekedéshez számos tényezőre van szüksége:

  • árnyékos leszállóhely;
  • a huzattól való távolodás;
  • jó páratartalom;
  • termékeny talaj előnyösebb, de akár agyagos talajon is nőhet.

A buzulnik kedvenc helye a tározó partján van. Időben telített nedvességgel, gyönyörűen virágzik. Ugyanakkor a víz közelében a növény a leginkább költői megjelenésű..

A szerény buzulnik különbözik a bokor méretétől és magasságától, a virágzat megjelenésétől, a levelek alakjától és átmérőjétől. A sok fajta közül a legnépszerűbb a hibrid és a fogazott. A növény gondozása egyszerű: fontos, hogy néha öntözzük, és ha szükséges, lefedjük a hideg időjárása előtt.

Csodálatos buzulnik a kertben – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit