15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Csodálatos szaxofázs otthon

szaxofázs otthon Az otthoni saxifrage gyönyörű és nagyon hasznos növény. A virág nemcsak vonzerejében, hanem gondozhatóságában is különbözik. Annak érdekében, hogy a saxifrage sokáig tetszeni tudjon megjelenésének, számos egyszerű szabályt kell követnie.

Otthoni ápolás

növényápolás Azok számára, akik gyönyörű beltéri szaxofákot akarnak termeszteni, a megfelelő öntözést és ültetést kell követni. Ezek azok az alapvető követelmények, amelyeken a bokor egészsége függ..

Gondozás a vásárlás után

növény a vásárlás utánAmikor a boltban szaxifrage-t vásárol, válasszon előre elkészített, gyökeres rozettákat..

Biztosíthatja a szükséges vízelvezetést, ha egyszerűen egy réteg közönséges expandált agyagot önt a fazék aljára..

Ez a növény ideális függő ültetvényekhez. Az egyetlen feltétel az, hogy el kell különíteni az elemektől és a fűtőberendezésektől..

A növény átültetésekor ne felejtsük el a jó vízelvezetést. Az állóvíz hozzájárul a gyökérzet bomlásához.

Világítás

mérsékelt világításA beltéri saxifrage virágokat olyan helyiségekben kell elhelyezni, amelyeknek ablakai északra vagy nyugatra néznek. A túl sok erős fény negatívan befolyásolja a keményfa lemezeket..

Metszés

metszés utáni szaporításCsak akkor vágja le a saxifrage -t, ha elhalványul. Vágja le a régi kimenetet, és új levelek nőnek a helyére. Annak érdekében, hogy a növény esztétikus megjelenésű legyen, ne felejtse el eltávolítani a száraz ágakat..

Locsolás

mérsékelt öntözésEzt a virágot csak lágy vízzel öntözik, amely jól telepedett. Márciustól októberig rendszeresen öntözze (amint a talaj felszíne kiszárad). Télen mérsékeltebb öntözést biztosítanak, csak a földdarab nem száradhat ki.

Leszállás

A sáfrányt egész évben lehet ültetni. Egyszerre több aljzatot helyeznek el egy kis széles edényben. Ez gyönyörű bokrot hoz létre..

Az otthoni saxifrage gondozása nemcsak a növény ültetését, hanem a talajválasztást is magában foglalja. A földet humuszban kell gazdagítani. Ez egy olyan szubsztrát, amely lehetővé teszi a tenyészet megfelelő fejlődését..

A saxifrage nagyon szereti a mészkövet. Annak érdekében, hogy ennek a szépségnek ideális körülményeket biztosítson, adjon hozzá zúzott mészkövet a talajhoz, vagy ültessen egy sziklafajtát egy sziklakert lejtőjére.

Ha azt tervezi, hogy a saxifrage -t a szabadban ülteti, akkor a legjobb, ha tavasszal teszi meg. Ne ültessen növényeket túl közel egymáshoz. A legoptimálisabb távolság közöttük húsz centiméter..

Saxifrage otthon: átültetés és etetés

szaxifrage transzplantációA saxifrage -t a gyökerek növekedésével ültetik át, és nem valamilyen szigorú ütemterv szerint. Amikor a gyökerek teljesen összefonódnak egy földlabdával, és az edény túl szoros lesz számukra, ideje újratelepíteni. Ha az eljárás a virágzási időszakra esik, a kocsányokat levágják. Az új tartálynak sekélynek kell lennie, és a talajnak humuszosnak kell lennie, átlagos savassággal.

Ügyeljen arra, hogy lyukat készítsen az edény alján, hogy a felesleges nedvesség ki tudjon jutni..

Kavicsot vagy expandált agyagot használnak vízelvezetésként. A talajkeverék lehet a következő: tőzeg homokkal, humusz, levél és gyep talaj. Minden alkatrészt egyenlő részekre kell venni. Más arányban is részt vehet: keverje össze a homokot gyep, tőzeg vagy humusz keverékével (1: 1: 2).

megtermékenyítésA virág megtermékenyítést igényel. Az első eljárást 14 nappal a leszállás után hajtják végre. A tavaszi öltözködést kéthetente, majd ritkábban alkalmazzák. Ősz közepétől a tél végéig (kb. Októbertől februárig) a szárazsárat egyáltalán nem trágyázzák semmivel. A megvásárolt folyékony műtrágyát nagyon gyenge koncentrációban hígítjuk (kétszer kevesebbet, mint az utasításokban feltüntetett). A növény jól reagál a szuperfoszfátra, a komplex műtrágyákra és a csontlisztre. De jobb, ha nem használ nitrogéntartalmú műtrágyákat. A hajtások kaotikusan nőnek a növény virágzásának és dekorativitásának rovására.

Saxifrage reprodukciója otthon

A saxifrage három módon reprodukálódik, és mindegyiknek megvan a maga ideje. Ha követi az ajánlásokat, nagyon szép növényt nevelhet..

Magok

magszaporításAz ültetési anyagot hosszú ideig elő kell készíteni a csírázáshoz. A hideg kezelés áprilisban kezdődik. A nedves talajt egy kis edénybe öntik, és a magokat a felületére helyezik. Ezt követően ezt a tartályt két -három hétre a hűtőszekrénybe helyezzük, majd világos helyre tesszük. Az első hajtásoknak egy héten belül kell megjelenniük, de azzal a feltétellel, hogy a helyiség hőmérséklete legalább + 18 ° – + 20 °.

A második erős levél megjelenése után a palánták nagyobb dobozokba merülnek. A növények közötti távolságnak legalább 8-10 cm-nek kell lennie. Szedéskor fontos gondoskodni arról, hogy a talaj a gyökereken maradjon.

Vágások

levél növényEz a módszer a legkényelmesebb. 9-10 hónapon belül új növényeket kap. A dugványokat júniusban vagy júliusban készítik, és tavasszal szállítják ki. Amikor a szaxofázs virágzik, a párna egy részét el kell választani, és két (egy -egy centiméteres) rozettára kell osztani. Az alsó leveleket eltávolítják a kimenetekről, és az előkészített talajba ültetik. Biztosítson árnyékot és fedőt (fólia vagy üveg), hogy a gyökeresedési folyamat sima legyen.

Az új oldalsó rozetták megjelenése sikeres gyökeresedést jelez.

A bokor felosztásával

bokor felosztásaEgy másik meglehetősen egyszerű tenyésztési módszer. Várja meg a virágzás végét. A felnőtt virágokon lévő nyílások száma több, mint három. Csak egészséges példányok oszthatók szét. Válassza ki a kívánt bokrokat, és jól öntözze őket. A felnőtt virág hajtásait éles késsel elválasztják a gyökerektől és a levelektől, és további rozettákkal együtt új virágcserépbe ültetik át. A körülöttük lévő talajt rendszeresen öntözni kell..

Növekvő problémák

pók atkaA leggyakoribb nehézségek a pók atkák és a gombás betegségek (lisztharmat). A rézkészítmények segítenek hatékonyan megbirkózni velük..

A magas hőmérséklet és a túl párás levegő a legjobb táptalaja a kártevőknek.

A férgeket könnyen el lehet pusztítani kézzel, és magát a növényt kokcidellenes gyógyszerekkel kell kezelni. A “Pirimor” segít a zöld levéltetvek ellen. A gyökérrothadás a legveszélyesebb. Gyakorlatilag nem jelenik meg. Ennek a problémának a megoldása radikális intézkedéseket igényel – az egészséges dugványokat elválasztják a beteg növénytől, majd elültetik. Általában a saxifrage termesztéséből adódó problémák könnyen megoldhatók, elegendő okuk megszüntetéséhez..

Ha tudja, hogyan kell otthon ápolni a szaftos fonott fonott szokatlanul szép növényt, akkor sok éven át díszítheti a szobát.

Szerény növény a házban – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?