15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Csodálatos sheffler fajták beltéri növények szerelmeseinek

sheffler fajták A lakótereken belüli zöldfelületek mindig csodálatot váltottak ki az emberek körében. Különös figyelmet kell fordítani a shefflers különféle fajtáira – egy látványos dekoratív fa. Kecses hajtásformái, faragott zöld levelei, a korona eleganciája lenyűgözi a beltéri növények sok rajongóját. A növény gondozásának egyszerű szabályainak köszönhetően sokáig gyökeret ver a színbarátok házában, sok pozitív érzelmet adva nekik.

Schefflera remekül érzi magát egy hűvös szobában. Ezért, amikor a hőmérséklet 25 ° C -ra emelkedik, egy másik helyre helyezzük..

Ismerkedés a szoba szépségével

csodálatos növény A virágot J. Scheffler német biológusról nevezték el, aki felfedezte és leírta írásaiban. A növény az “Aralievye” családhoz tartozik, amely körülbelül 600 különböző fajtát tartalmaz. Természetes környezetében a Scheffler akár 20 m magasra is megnőhet, fenséges fává változva. Vannak sheffler fajták, amelyek hasonlítanak a liana -ra. Mások miniatűr cserjéknek tűnnek..

Scheffler a természetbenA természetben a növény a Csendes -óceán szigetein, Dél- és Közép -Amerikában található. Ausztrália és a közeli szigetek hatalmas területein csodálhatók meg. Európában a virág beltéren nő, és beltéri dekoráció. Ilyen körülmények között, távol otthonától, a shefflera ritkán nő 2 méter felett. De aranyos karmos faragott levelei egyre több rajongót vonzanak. Kecses esernyőkre hasonlítanak, amelyek 5 vagy 15, körülbelül 30 cm hosszú részecskékből állnak. Ezért idővel a növény az igazi virágtermesztők házaiban telepedik le.

virágzó shefflerekA sheffela fajtától függően különböző méretű virágzatokat képeznek egy miniatűr fán, amelyeket a következő színekkel festenek:

  • Piros;
  • sárga;
  • zöldes;
  • fehér.

Sajnos egy ilyen jelenség rendkívül ritka, és akkor is csak speciális üvegházakban. Ennek ellenére látványos növényzete hangulatosságot kölcsönöz minden helyiségnek, legyen az nappali, hálószoba vagy üzleti iroda..

A fűtési szezonban a pásztázót távol kell tartani a hőforrásoktól és a huzattól. Csökkentse az öntözés gyakoriságát is.

Utazás a zöld világba: shefflera fajták

különböző fajta shefflers a házbanA zöldfelületek rajongói kellemesen meglepődnek, amikor megismerkednek a trópusi szépség háziasított fajtáival. Levéllemezei változatosak. Sima vagy szaggatott élekkel érkeznek. Különböző zöld árnyalatokkal festve. Néhány példány még citromfestékben is megtalálható. Egy csodálatos betekintés a zöld világba segít jobban megismerni a virágot. És egy fénykép a shefflera fajták nevével erősítheti az elhatározást, hogy ilyen virág legyen otthon..

Sugárzó (csillag)

sheffler sugárzóA természetben ez a növény az ausztrál kontinensen nő, és eléri a 20 m magasságot. Egyes példányok közvetlenül a fákon nőnek, például epifiták. A fa beltéri változata is erős gyökérzettel és barna törzssel rendelkezik, széles talppal. A sugárzó sheffler levéllemezek 16 részre vannak osztva. Ovális alakúak, enyhén hosszúkásak, hegyes hegyükkel. A lombozat fényes felülete leggyakrabban lédús zöld.

évfolyam Szeretném megemlíteni ennek a beltéri növénynek a legnépszerűbb alfaját. Például a “Zöld arany” megkülönböztethető a mustár színű levelekkel. És a “Nova” fajta shefflera csillaglevelű olíva színű levéllemezek szaggatott szélekkel. Piros vagy sárga rügyek.

Annak érdekében, hogy a fa sikeresen fejlődjön, megfelelően öntözni kell. Ebben az esetben kerülni kell az állóvizet. Amint a termőtalaj kiszárad, ez azt jelenti, hogy a virágnak szüksége van egy rész nedvességre..

Faszerű

fahordóEnnek a fajtának a miniatűr változatát egy fához hasonló Schefflernek tekintik, amelynek fényképe lehetővé teszi, hogy megnézze kifinomult elemeit. Ennek a szobanövénynek egyenes fás törzse van. Eltérnek tőle a rugalmas részek, élénkzöld levéllemezekkel, 16 részre osztva. Mindegyikük ellipszis alakú. A virágzás időszakában sárga-zöld színű racemózus rügyek jelennek meg a növényen.

Híres fajták:

  1. “Arany Capella” (levelek arany foltokkal és csíkokkal).évfolyam
  2. Schefflera Tarka (a levéllemez sötétzöld hátterén különböző formájú sárga foltok kecsesen vannak elhelyezve).Schefflera Tarka
  3. Geisha Girl (sötétzöld, lekerekített tányérok).évfolyam
  4. “Hayata” (hosszúkás ovális levelek, hegyeken kúposak, világos zöld árnyalatokkal festve).
  5. “Amatőr” (a fajta nem igényes a fényre, remekül érzi magát a szoba északi oldalán).évfolyam

Melanie

sheffler melanieA képen látható növény alulméretezett fajtája – a sheffler melanie kis lombozatú. Csak másfél méterre nő. De remekül illeszkedik bármilyen belső térbe. A fa kompakt bokrot képez, amelyet kellemes otthon gondozni..

Célszerű tavasszal újratelepíteni a növényt, mivel a fiatal példányoknak 2 évente szükségük van erre az eljárásra. Felnőtt virágok – körülbelül 5 évente egyszer.

Charlotte

Sheffler CharlotteUgyanilyen érdekes alfaj a Sheffler Charlotte. Fényes bőrű levéllemezek különböztetik meg. Eredetileg különböző méretű fehér foltokkal díszítették..

Bianka

Sheffler BianckElképesztően kecses növény, rövid levelekkel, más fajokhoz képest. Mindössze 8 cm, mindegyik hófehér kerettel és bézs árnyalattal rendelkezik a levél tövében. A Bianchi shefflers fotóján jól látható a sötét és világos árnyalatok kontrasztja. Ennek köszönhetően a lombozat szaggatott keretezése szinte láthatatlan..

Louisiana

sheffler louisianaEgy igényes szobanövény, áttört lombozat vonzza a zöldség szerelmeseinek figyelmét. A képen látható Louisiana Scheffler tarka, fényes bőrű levéllemezeket tartalmaz. Általában fehér vagy sárga foltokkal vannak festve. Megjelenésük annak köszönhető, hogy egy növény olyan helyen nő, ahol sok a napfény. Kívánt esetben ezt mesterségesen lehet elérni világító lámpák beszerelésével.

Ujjas

sheffler ujjaA kezdő virágüzletek számára egy miniatűr bokros virág tökéletes. A Shefflera szájpad levelei 10 azonos részből állnak. Mindegyik ellipszis alakú és hegyes hegyekkel rendelkezik. A növény gondozása nem szeszélyes, ezért sokáig díszíti az otthoni vagy irodai belső teret..

Gianni

sheffler gianniA pompás növény tarka leveleivel vonz, amelyek egész évben elegánsak és gyönyörűek. Scheffler Gianni csodálatos az árnyékos helyek átvitelében. Ugyanakkor világos levelei sötét foltokkal és igényes foltokkal hígítva soha nem veszítik el dekoratív hatásukat..

Annak érdekében, hogy a növény gyökerei ne szenvedjenek, tanácsos szobahőmérsékletű vízzel öntözni..

Gerda

Sheffler GerdEgyedülálló kilátás festői levelekkel vonzza a beltéri növények rajongóit. A képen látható növény – Sheffler Gerd, fényes és tarka sárga -zöld lombozattal büszkélkedhet. Ezenkívül hasonlítanak egy kecses nyitott aljzathoz, amely több részből áll. A virág szereti a szórt fényt. Beltéren akár 2,5 m magasra is megnőhet.

Észlelve

Schefflera kiszúrtaE fajta dísznövénye eredeti nagy levelekkel vonzza a virágtermesztőket. Sötétzöld színűre vannak festve, amelyeken véletlenszerűen találhatók foltok. A foltos Scheffler levéllemezének szélei kis bevágásokkal rendelkeznek, amelyek kiemelik annak egyedi szépségét..

A virág gyökerei, lombjai és hajtásai mérgező anyagot tartalmaznak. Ezért óvatosnak kell lennie termesztése során, különösen, ha kisgyermekek laknak a házban..

Zöld csillag

Scheffler zöld csillagaEgy csodálatos, kis méretű dísznövény nő egy miniatűr fa formájában. A Shefflera Green Star levelek olyanok, mint egy tenyér nyitott ujjakkal, mivel több részre vannak osztva. 4-12 darab van, ami különösen népszerű a beltéri zöldségek szerelmeseinek. Néhány kertész a fajtát “esernyőfának” nevezi, mert szokatlanul hasonlít a nyitott esernyőhöz.

A sheffler szobájában ritkán dobja ki a rügyeket, de néha előfordul. A mélytengeri lakosok kecses csápjaira hasonlítanak, és soha nem látott örömet okoznak rajongóiknak. A növényt azonban elsősorban lombozatának eredeti formája és dekorativitása miatt termesztik..

A fő típusok és ajánlások az ellátáshoz – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org