15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A miscanthus ültetése és gondozása a szabadban pillanatok alatt megtörténik

miscanthus ültetése és gondozása a szabadban Ha a miscanthus ültetése és gondozása a nyílt területen helyes, akkor az évelő minden bizonnyal örömet szerez mindenkinek szokatlan megjelenésével. Ez egy lágyszárú növény, amely a cukornád közeli rokona. Ázsiában, Afrikában és Ausztráliában nő.

A növények fő típusai és leírása

miscanthus az országban A természetben ennek a növénynek számos faja létezik. Különböznek egymástól a virágzat méretében, árnyékában és alakjában.

A miscanthus másik neve legyező vagy pampás fű.

A miscanthus a tájtervezők körében a legnépszerűbb gyógynövény. Dús bura alakú virágzatának köszönhetően a növény bármilyen területet képes átalakítani. A tájtervezésben ezt a gyógynövényt tavak és gyepek díszítésére használják. A Miscanthus -t gyakran használják száraz virágdíszek készítésére is. Különösen népszerű fajták és típusok.

Miscanthus óriás

miscanthus óriásEz egy hibrid, amelyet gyakran használnak a kertészek. A növény szára felálló, palacsinta. 3 m magasra képesek. A levelek akár 25 cm szélesek is. Minden lemez mélyzöld színű, közepén fehér csíkkal. A virágzás nyáron történik. A panicles rózsaszínűek, végül ezüstös színűek. Ennek a fajnak az a sajátossága, hogy az őszhez közelebb esnek az alsó levelek, így kitárulnak a vékony és hosszú szárak. Ezért a miscanthus giganteust ültetik a háttérbe..

Kínai Miscanthus

miscanthus kínaiEz a faj 3 m magasra nő. A gyökérzet kompakt, amely lehetővé teszi a növény különböző méretű területekre történő ültetését. A levelek kemények, a tetejük durva. Szélességük elérheti az 1,5 cm -t is. Akár 0,7 cm hosszúra is képesek nőni.

Miscanthus kínai zebrinus

miscanthus kínai zebrinusEz a fajta a legvonzóbb. Mindez a tarka keskeny-lineáris lombozatnak köszönhető, amely eléri a 10 mm szélességet. Az év nyári hónapjaiban a lemezek mélyzöldek, fehér keresztcsíkkal. Az őszhez közelebb a levelek bordó sárgák lesznek. Ez a fajta októberben virágzik. A virágzat vöröses-bronz árnyalatú. A fülek hossza nem haladja meg az 1 cm -t. Jól gyökerezik a különböző aljzatokon, és nem igényel gyakori öntözést..

Miscanthus szigorú

miscanthus rangeusEz a fajta inkább a nap által jól megvilágított területeken nő. A növény nem fog virágozni az árnyékban. Az évelő eléri a 2,5 m magasságot. A levelek hosszúak, körülbelül 2 m. Zöld árnyalatúak, sárga csíkokkal. A virágzás szeptember második felében figyelhető meg. A Veernik szigorú szerény az ellátásban.

Miscanthus kaszkád

miscanthus kaszkádA fajtát nagy mérete különbözteti meg. A fű 2 m -re nő, néha még magasabbra is. A virágok világos rózsaszínűek, vöröses árnyalattal. Nyár végére kissé halványulni kezdenek..

A miscanthus kínai gracillimus nem kevésbé népszerű. A hajtások maximális magassága körülbelül 1,5 m. A virágzat buja, fehéres. Virágzik a nyár utolsó hónapjában.

Cukorvirágú miscanthus: a faj leírása

miscanthus szacharózEnnek a fajnak a hazája Kína, Japán és Korea területe. Otthon a miscanthus szacharózt Amur ezüstfűnek nevezik. A növények magassága 1,5 és 3 m között van. A szárak csupaszok, bőségesen világos zöld árnyalatú levelek borítják. Megfelelő gondossággal 90 cm hosszúak és 1,5 cm szélesek..

A cukorvirágú legyező július elején virágokkal kedveskedik. A fajtától függően a rügyek fehér, rózsaszín vagy ezüstös árnyalatot kapnak. A virágzat pánikszerű, hosszú. 25-40 cm hosszúra nőnek.

Ez a fajta miscanthus több fajtát tartalmaz, amelyek közül a legnépszerűbb a robustus. Ez a csoport legnagyobb képviselője. A természetben a fű a folyók partján nő, ahol sűrű és hihetetlenül szép bozótot képez..

A miscanthus ültetése és gondozása a szabadban

miscanthus ültetéseAnnak ellenére, hogy a növény nem igényel gondozást, bizonyos szabályokat továbbra is be kell tartani. Csak így válhatnak a miscanthusok webhelye igazi fénypontjává..

A leszállóhely kiválasztása

A növényt csak azokon a területeken szabad ültetni, ahol nincsenek épületek és fák a közelben. Ennek az eljárásnak az optimális ideje március utolsó hete vagy május első fele..

Ne ültessen miscanthus -t huzatba..

Talajválasztás

tápláló talaj a miscanthus számáraA növény minden talajon virágzik, kivéve a nehéz és homokos. Kiváló lehetőség erre a gyógynövényre a tápanyagban szegény talaj. Az ilyen területeken a ventilátor jól fejlődik és egyszerre bőségesen virágzik..

Miscanthus ültetése

gödör előkészítéseA leghosszabb palántákat kell ültetni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a növény hosszú tenyészidejű. Az ültetés után ajánlott a mintákat polietilénnel bevonni. De ha a hőmérséklet +250 C felett van, akkor nem szükséges mini üvegházat készíteni. A meleg régiókban ez a kultúra akár a telet is túlélheti..

Azok számára, akik buja bokrot akarnak termeszteni, deszkákkal vagy más tartós anyaggal kell keríteni a kerület körüli miscanthus -t. Ehhez 10-15 cm mélységű árkokat kell készíteni, és mini kerítést kell felszerelni. Magasságának legalább 7 cm -nek kell lennie.Ez elég lesz ahhoz, hogy a léggyökerek ne “másszanak át” rajta.

A ventilátor ültetése előtt háromszor nagyobb mélyedést kell készíteni, mint maga a gyökérzet. Tegyen termékeny talajt a gödör aljára, és helyezzen rá miscanthus -t. Ezután szórjuk meg talajjal, tapossuk egy kicsit, és bőségesen öntsük fel vízzel.

Ültetéskor ügyelni kell arra, hogy a gyökerek ne nézzenek ki a föld alól. Lassíthatja a fű növekedését..

Miscanthus: öntözés, trágyázás, gyomirtás

talajtakaró miscanthusAnnak érdekében, hogy gyönyörű legyezőbokrot termesszen, nem kell speciális készségekkel rendelkeznie. Elég, ha ismeri az ellátás egyszerű szabályait és betartja azokat..

A miscanthus szaporítását legjobb a gyökérrendszer felosztásával végezni. A vetőmag módszer meglehetősen bonyolult, és nem mindig adja meg a kívánt eredményt..

Egy növény öntözése

kerti növények öntözése

A ventilátor öntözése a követelmények figyelembevételével történik:

  1. A fiatal példányok gyakori és bőséges öntözést igényelnek..
  2. Az eljáráshoz használt vizet csak tisztán és szobahőmérsékleten szabad használni. A hideg folyadék gyökérbetegséget okozhat, és a növény kiszáradhat..
  3. A virágot csak napos időben ajánlott öntözni. Ebben az esetben gondosan ellenőrizni kell, hogy a víz ne essen a levelekre. Ellenkező esetben a lemezek megégnek és barna foltokkal borítják, ami nem túl szép..

A ventilátor megtermékenyítése

műtrágya dísznövényekhezNem szükséges etetni ezt a növényt, de ha azt szeretné, hogy gyorsabban növekedjen és világos virágzatú legyen, akkor ajánlott rendszeres műtrágya kijuttatása. Az alacsony nitrogéntartalmú termékek jó választás. Ennek az összetevőnek a feleslege a szárak lerakódását okozhatja, a növény elveszíti felálló megjelenését.

Az első évben nem szabad az etetéshez folyamodni. A legjobb, ha a virág megtermékenyítését a második évtől kezdjük. Az első eljárást májusban kell elvégezni. Ehhez elegendő karbamid oldatot használni. A komposztot nyár közepén alkalmazzák. Augusztusban meg kell trágyázni a ventilátort kálium-foszfor készítményekkel.

Gyomeltávolítás

gyomirtásEz egy fontos eljárás, amelyet időben és megfelelően kell végrehajtani. Különös figyelmet kell fordítani a növényre az ültetés utáni első két évben. Ezután a gyomokat szükség szerint eltávolítják. Szintén szezononként érdemes gyomirtó szerekhez folyamodni, amelyeket a sorok közé permeteznek..

A növény előkészítése a télre

miscanthus télenA miscanthus növény elég jól tolerálja a telet. Ha azonban kint nincs hó és súlyos fagyok figyelhetők meg, a fű egyszerűen elpusztulhat. Ezért annak érdekében, hogy a virág jól teleljön, kiváló minőségű menedéket kell biztosítani. Ehhez készítsen egy kunyhót a deszkákból, és fedje le egy kerti ruhával, és hagyjon kis ablakokat a levegő keringésére.

A megfelelő ültetés és a növény gondozása a virág gyönyörű megjelenésének kulcsa. A kívánt eredmény eléréséhez szigorúan be kell tartania az összes szabályt, különösen azokat, amelyek a teleléssel kapcsolatosak. Végtére is, a ventilátor rossz menedéke fagyáshoz vagy gyenge virágzáshoz vezethet..

Növekszünk miscanthus – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org