15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A második metszési csoport színes klematiszai nőnek az országban – a népszerű fajták leírása és fényképei

klematisz a második metszőcsoportból Nagy rügyek, egyszerű vagy kettős, finom világos színek vagy gazdag színek – melyikünk nem szereti a jóképű klematiszt? E kúszó cserje szőlőfajtái közül érdemes megjegyezni a második metszési csoport klematiszát, amelynek fényképét és leírását a fajtákról az alábbiakban mutatjuk be: többnyire ezek a hibridek, amelyek meglepik formájukkal és színükkel . Mi a népszerűségük titka, és mik ezek, erről lesz szó ma..

A csoport különlegességei

a második metszési csoport metszési klematiszát A klematisz megkülönböztető jellemzője, hogy képes rügyeket képezni mind a tavalyi növekedésen, mind a fiatal szempillákon, míg a legtöbb fajnál ez az elválasztás nem befolyásolja a virágzás minőségét, de különleges megközelítést igényel a bokor kialakulásához. Ez különösen fontos azoknál a fajtáknál, amelyeknek két virágzási periódusa van: rájuk jellemző, hogy először a rügyek jelennek meg a tavalyi ágakon, majd rövid szünetben fiatal növekedéssel. Néhány hibrid nem rendelkezik ilyen megkülönböztetéssel az időben, és folyamatosan virágzik, zökkenőmentesen haladva a régi ágakról az egynyári növényekre, míg mások a hosszabb és bőségesebb virágzásban különböznek a második menetben..

A növény szép megjelenésének és a virágok méretének megőrzése érdekében évente és rendszeresen könnyű metszést kell végezni. Ez szezonban kétszer történik:

 • nyáron a virágzás első hulláma után vágja le a tavalyi ágak kifakult részét, vagy teljesen vágja ki, ha a bokor túl vastag;
 • ősszel, a második virágzási hullám után lerövidítik őket ¼ kifakult fiatal szempillák, legfeljebb 1,5 m.

Magától értetődik, hogy a bokor belsejében növekvő összes beteg, csavart ágat kötelező teljes eltávolítani..

Manapság a második csoport klematisz -fajtáinak hatalmas választéka áll rendelkezésre, és néha nagyon nehéz választani az egyik vagy másik faj javára: az egyik hibrid méretben feltűnő, a második kettős rügyekkel “veszi”, és a harmadik – elképesztő színnel. Megpróbáltuk összegyűjteni Önnek a klematisz legszebb fajtáit, amelyek nemcsak a kertészektől, hanem a “szakmai területen” is elismerést és szeretetet érdemeltek, és sietünk bemutatni őket. Tehát kezdjük.

Terry fajták

Mi lehet szebb, mint egy hatalmas kitömött rügy, amely sok sziromból áll, lekerekített vagy hegyes, egyenes vagy hullámos, finom vagy telített színű? A frottír klematiszok között vannak korai virágzású és késői fajták is. Ennek a csoportnak az az érdekes tulajdonsága, hogy egyes fajok megőrzik a virágok kettős alakját a teljes virágzás során, mind a régi, mind az új hajtásokon, míg másokban a megtelt virágzat csak a tavalyi növekedéskor nyílik, és a fiatal szempillák legfeljebb félig örülnek -dupla, vagy akár egyszerű virágok. Csodálja meg a fényképet, és olvassa el a második metszési csoport klematisz frottír és félig dupla fajtáinak leírását.

Clematis vörös csillag

klematisz vörös csillagAz egyik fényes kettős hibrid nagy bíborvörös virágzatú, bár a növény félig kettős változatai is megtalálhatók. A szirmok enyhén hullámosak, hegyesek. A bokor maximális magassága 2 m, nem nő nagyon gyorsan, az ostorok jól rögzülnek a tartóhoz és kúsznak rajta.

A fajta korai virágzású, és két hullámban virágzik a tavalyi és a jelenlegi növekedésben felváltva:

 • május közepétől júniusig;
 • augusztustól szeptemberig.

A Clematis Red Star még kezdő a kertészek körében, de évről évre egyre több rajongót szerez pompás virágzása és jó fagyállósága miatt..

Clematis Innocent Blush

Clematis Innocent BlushA bokor meglehetősen szerény méretű (a liana legfeljebb 2 m magasra nő), de a fajta híres a virágairól. Nagyon nagyok, akár 18 cm átmérőjűek, színük ritkán fordul elő a klematiszok között: a széle mentén és közepén világos rózsaszín szirmok sötétebb gyöngyrózsaszínnel vannak festve. A Clematist két virágzatforma egyidejű jelenléte jellemzi:

 • a tavalyi növekedésre a legnagyobb kettős virágok nyílnak, míg a szirmok a középponthoz közeledve egyre kisebbek lesznek, mint a bazsarózsa;
 • a fiatal gallyakon hat enyhén hullámos szirom kisebb és egyszerűbb virágzata nyílik.

A Clematis korán, májusban virágzik, és ősszel ismét virágzik, de nem olyan bőségesen..

A bokor enyhe metszésnek van kitéve, a tavaszi hajtások 75 cm -re rövidülnek. Jól telel, de különösen fagyos télen menedék nélkül fagy.

Clematis ártatlan pillantás

Clematis ártatlan pillantásEgy másik nagy virágú, korai virágzású fajta kis liánokkal és jó télállósággal. Csakúgy, mint az Innocent Blash fajta, a bokor magassága körülbelül 2 m, májusban nagy dupla virágzat nyílik rajta a régi ágakon, júliusban pedig fiatal növekedéskor már egyszerű vagy félig dupla rügyek vannak. Talán itt ér véget a fajták hasonlósága:

 • a Blush világos színezésével ellentétben a Glans telítettebb színű, bár a rózsaszín tónusokon belül marad, a szirmok széle körül sötétebb szegéllyel;
 • maguk a szirmok ellipszis alakúak, éles hegyükkel, míg a pirosítóik lekerekítettek.

Clematis Blue Explosion

Clematis Blue ExploitedAz egyik új lengyel fajtát (más néven Blue Burst), amelyet 2011 -ben szereztek, nagy, mélykék színű virágzat jellemzi, míg a szirmok csúcsa rózsaszín. Kora, május hónapban sűrűn kettős virágok nyílnak a régi ágakon, nyáron a fiatal hajtásokon – már egyszerű rügyek.

A cserje támogatást igényel, és akár 3 m magasra is fel tud emelkedni. Jól telel, gyenge metszésnek van kitéve.

Clematis kék fény

Clematis kék fényA kék klematisz ugyanolyan látványos fajtája azonban valamivel kevesebbet nő, mint Explozhen (legfeljebb 2 m magasságban), emellett szirmai kettősek, a megnevezett fajtával ellentétben, a virágzás teljes időtartama alatt megmaradnak. A liana pedig korán, két sorozatban (májustól júniusig és augusztustól októberig) virágzik, fiatal és idős ágakon egyaránt, ezért a metszést könnyedén kell elvégezni. A rügyek maguk nagyok, akár 15 cm átmérőjűek, hegyes keskeny szirmokkal.

Clematis Piilu

Clematis PiiluA Viticella csoport észt hibridje nagy méretével és finom virágszínével vonzza a figyelmet: rózsaszín-lila színűek, sötét, majdnem bíborvörös színűek, a szirom mentén csík, és sárga, bolyhos porzók nyúlnak ki a rügy közepéből.

A Clematis két időszakban virágzik, szinte megszakítás nélkül:

 • május hónapban a tavalyi ágakon a kitömött rügyek nyílnak meg először;
 • július végén, fiatal növekedésen egyszerű, de ugyanakkor nagyon szép és nagy virágok nyílnak.

A Clematis Piilu leírása nem lenne teljes, ha nem is beszélnénk a szőlő méretéről: maximális magassága 1,5 m, ezért a növényt gyakran erkélyeken, cserépben termesztik.

Clematis Veronica választás

Clematis Veronica választásCserje szőlő akár 3 m magas, nyár elején a régi ágakon nagy, dupla virágokat nyit, finom, lila-fehér színű pomponok formájában. De augusztusban, egy fiatal növekedésen már egyszerű virágok nyílnak, miközben megtartják az eredeti színt. A fajta ellenáll az alacsony hőmérsékleteknek, meglehetősen kompakt méretekkel rendelkezik – a bokor magassága nem haladja meg a 2,5 m -t, jól szőtt a tartó mentén.

Clematis Kiri Te Kanava

Clematis Kiri Te KanavaEgyike azoknak a fajtáknak, amelyek megőrzik a rügyek kétszeresét a virágzás során. A virágzat elég nagy, sok sötétkék sziromból áll, enyhén hegyes és hullámos szélű, közepén jól láthatók a kontrasztos sárga porzók.

A klematisz folyamatos virágzása egy hónapig tart, és két hullámban zajlik:

 • Május (tavalyi ágak);
 • Augusztus (fiatal hajtások).

A fajtát nagyra értékelik a gyönyörű vágott rügyek használatának képessége és a magas télállóság miatt..

Clematis Andromeda

klematisz andromedaEgy kellően magas liana akár 3 m -re is elnyúlhat, jól sző a támasz mentén, a növekedési ütem átlagos. A virágzat kétszínű színében és a virágzás két hullámában különbözik:

 • májusban félig dupla, nagy (akár 16 cm átmérőjű) fehér virágzat, a szirmok mentén széles, világos bíborcsíkkal, a régi ágakon sárga porzó virágzik;
 • szeptemberben az azonos színű egyszerű virágok fiatal növekedésen nyílnak.

Jobb részleges árnyékban ültetni a klematist – a napon a finom rügyek gyorsan elhalványulnak, és a virágzási idő csökken.

Clematis Kaiser

klematisz KaiserAz egyik legkisebb klematisz, legfeljebb 1,5 m magasra nő. Nem méretben, hanem virágzáskor “vesz”: meglehetősen nagy virágzat (14 cm átmérőjű) szinte teljesen eltakarja a liana -t, alatta lombot rejt. A kettős virágok élénk rózsaszín-lila színnel vannak festve, érdekes szerkezetűek:

 • a szélső sor nagy széles szirmokból áll, a csúcsokon lekerekítve;
 • a belső szirmok keskenyek, míg minél közelebb a közepéhez, annál keskenyebb, akár tűszerű.

A Kaiser korán, már májusban virágzik, de nem sokáig, csak két hónapig, és a hideg tavasszal a virág közepe zöldre vált.

Clematis Asao

klematisz AsaoA legfeljebb 3 m magas Liana-t egyszerűen függőleges kertészkedésre hozták létre, különösen félárnyékos helyeken, egy ház falának, egy kerítésnek, valamint a pavilonoknak, csak a mérsékelt növekedésnek számít. Ez azonban nem olyan fontos, mivel a klematisz fiatal és öreg ágakon egyaránt virágzik..

Asao két hullámban virágzik:

 • először májusban a tavalyi növekedés nagy (akár 20 cm-es) félig dupla virágai nyílnak;
 • július végén – augusztus elején a jelenlegi növekedésnél kisebb és már egyszerű virágzatok jelennek meg.

A virágok színe nagyon finom: a széles rózsaszín szirmok közepén fehér csíkok vannak rózsaszínű hálóval, a sárga porzók pedig kiegészítik a látványos színpalettát.

Clematis Mazouri

klematisz MazuryKicsi, legfeljebb 3 m magas, a bokor nagyon nagy, kékre festett kettős virágzatával lep meg, a szirmok külső kerületén alig észrevehető zöldes foltokkal. A fajta viszonylag új és későn virágzik: a legfeljebb 20 cm átmérőjű rügyek csak júniusban virágoznak, de szeptemberig díszítik a növényt. Érdekes, hogy eleinte a szirmokat szorosan összegyűjtik, így a virág ügyes origami mesterségnek tűnik, de mire a virágzat elhalványul és elhervad, a szirmok kinyílnak, és maga a virág is laza lesz.

A fajta magas fagyállósággal rendelkezik..

Clematis May Drágám

klematisz drágámA lengyel tenyésztők újdonsága nagy, dupla virágzatokkal örvendeztet meg, akár 23 cm átmérőjű. A maximális kettősség az első virágzáskor látható, amely későn, júniusban következik be, a nyár végi második hullám már félig dupla. De a rügyek élénk színe az egész virágzás során megmarad: lila-piros, rózsaszín csíkkal a szirom mentén és egyenetlen világosabb éllel. A rügyek alakja az Innocent Blush fajtára hasonlít – a virág közepe felé a szirmok fokozatosan rövidebbek és kisebbek lesznek.

A bokor meglehetősen szerény méretű, 1,5-2 m, ami lehetővé teszi kádban és tartályban való termesztését.

A szőlőtípusok egyszerű virágzatszerkezettel

A második metszési csoport Clematis fajtái, amelyek leírását és fényképeit az alábbiakban ismertetjük, nem tartalmaznak annyi szirmot, mint a frottír klematisz. A legtöbb hibridnek 6 vagy 8 darabja van, de nagyon nagyok és szélesek, ennek köszönhetően az egyszerű klematiszok nem kevésbé hatékonyak, mint például ezek a fajták.

Clematis Mrs. Chelmondely

klematisz asszony chelmondelyA fajtát hosszú és bőséges virágzás jellemzi. Ezenkívül virágzata csak nagyon nagy, akár 25 cm átmérőjű, élénk kék színű, enyhén lila színű. Maga a liana akár 3 m magasra is megnő.

A virágzat alakja és a virágzási idő a metszés típusától függ. Általában a fajta a második metszési csoportba tartozik, és rügyeket képezhet mind az elmúlt évben, mind a jelenlegi növekedésben. Ha a liana gyengén vágódik, akkor a régi ágakon májusban félig dupla rügyek nyílnak, és a virágzás augusztusban ér véget. Erős metszéssel a virágok egyszerűek, de nagyok, és csak júliusban virágzik, és szeptemberig tart.

Clematis Kis hableány

klematisz kis hableányJapán hibrid egyedi és meglehetősen ritka színnel: nagy, körülbelül 12 cm átmérőjű, virágzata 8 széles lazacszínű sziromból áll (tiszta, foltok és csíkok nélkül), bársonyos felülettel. A háttérben a sárga bolyhos portokok nagyon szépek. A szín elhalványulásával a szín fokozatosan elhalványul, és halvány rózsaszínűvé válik. A virágok majdnem szabályos kerek alakúak, és májusban virágoznak a régi szempillákon. A virágzás második hulláma a fiatal növekedésen nyár végén következik be. A tavalyi hajtásokon a rügyeknek több szirmuk lehet, ami miatt félig duplájává válnak.

A fajta továbbra is megtalálható “A kis hableány” néven.

A bokor meglehetősen kompakt, magassága nem haladja meg a 2 m -t. Jól telel, de ha a középső sávban termesztik, jobb, ha lefedi a liana -t.

Clematis naplemente

klematisz NaplementeEgy mérsékelten elágazó bokor, erős szempilláival, akár 3 m hosszúságig, szorosan tapad a levélnyéllel ellátott alátámasztáshoz, és egyszerűen függőleges kertészkedésre készült. A virágzat nagy, egysoros, érdekes színű: a közepén lévő sötét rózsaszín szirmok piros széles csíkkal rendelkeznek, a porzók kontrasztos sárga színűek.

A fajta második neve, vagy inkább fordítása – Sunset.

A klematisz korán, májusban virágzik, és az ősz beköszöntéig folytatódik. A rügyek mind a régi, mind a fiatal ágakon virágoznak, miközben anélkül, hogy megváltoztatnák a virág színét és alakját.

Clematis Queen Jadwiga

Clematis Queen JadwigaA bokor legfeljebb 2,5 m magasra nő, jól tapad a támaszhoz, levelein levélnyéllel. A sötétzöld lombozat hátterében a nagy, akár 16 cm átmérőjű fehér virágzat gyönyörűen néz ki kontrasztfoltként. A Clematis Queen Jadwiga leírásából és fotójából látható, hogy laposak, egy sorban kerek, széles szirmokkal, széle enyhén hullámos és kifejezett borda. Maguk a porzók fehérek, a tetejük pedig lila. Május végén a rügyek virágoznak a régi hajtásokon, augusztusban pedig a fiatalokon, ezért gyenge metszésre van szükség.

Ha a tavasz hideg, világoszöld csíkok jelennek meg a szirmok közepén..

Clematis elnök

klematisz ElnökA Patens csoport meglehetősen kompakt fajtája, legfeljebb 2,5 m -re nő, a növekedési arány tisztességes – akár 10 cm éjszakánként. Ellenáll az alacsony hőmérsékletnek és a betegségeknek. Bőséges virágzás jellemzi öreg és fiatal szempillákon, két hullámban:

 • május végétől június végéig;
 • júliustól szeptemberig.

A virágzat nagy (17 cm), gazdag, kék-ibolyaszínűre festve. A szirmok szélesek, a csúcsukon elkeskenyednek, közepén sötétebb vagy világosabb csík található, a virág fő árnyékától függően. A porzók is sötétek, vörösek, de a szálak rózsaszínek.

A fajta a brit kertészeti egyesület elnökének tiszteletére kapta a nevét, és a 19. század elején tenyésztették..

Clematis Westerplatte

clematis wester plattePompás változatosság, nemes színű virágzat: sötétpiros színűek, bársonyos, széles és lekerekített szirmokkal egy sorban és ugyanolyan színű porzókkal. A növekvő éghajlattól függően világosabb csík jelenhet meg a közepén..

Korán, júniusban virágzik a tavalyi ágakon, rövid szünet után, fiatal növekedésre váltva, és augusztus végéig örül a megjelenésének. Maga a bokor kompakt, legfeljebb 2 m magas.

Clematis Tudor

klematis tudorAbszolút szerény fajta, egyformán jól nő és virágzik mind a napon, mind a részleges árnyékban. A bokor legfeljebb 2 m magasra nő, jól sző a támasz mentén. Májustól nyár végéig két szettben virágzik, először öreg, majd fiatal szempillákon. A virágzat lenyűgözi egyszerűségével és élénk színével: 6 nagy, széles szirom hullámos göndör széllel és tompa hegyekkel lila színűre van festve, de a szirom mentén világos bíborvörös csík látható. Minden virág átmérője körülbelül 12 cm, míg a virágzat alakja és mérete a virágzás teljes ideje alatt megmarad.

Clematis Szolidaritás

klematisz SzolidaritásA lengyel tenyésztőktől származó, mindössze 1,5 m magasságú, nagyon kompakt “baba klematisz” nagy, élénkpiros, akár 16 cm átmérőjű virágzatokkal örvendeztet meg. Szirmuk bársonyosnak tűnik, közepén alig látható csíkkal, pár árnyalattal világosabb, mint a fő hang.

A szolidaritás korán, már májusban virágzik az áttelelt ágakon, de szeptemberig folyamatosan virágzik, és egy fiatal növekedés felé halad.

A fajta napfényben és részleges árnyékban is ültethető..

Amint már látta, a klematiszok második csoportja még a legigényesebb kertészeket is meglepheti. Nos, hagyjon egy kis munkát a mászó szőlő körül, de az eredmény megéri. Válassza ki kedvenc fajtáit, és alakítsa udvarát virágoskertté. Sok szerencsét!

Clematis metszési szabályok – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?