15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A cannes típusai és fajtái, amelyek nyártól fagyig díszítik a kertet

cannes típusai és fajtái Ha belefáradt a virágágyások öntözőkanna körüli szaladgálásába és a virágkártevők elleni küzdelembe, ültessen kannát. A cannes -i fajok és fajták változatosak, ami lehetővé teszi, hogy minden termelő saját ízlése szerint válasszon növényt. És a kannák szerénységének köszönhetően sokáig letelepednek a kertjében. A kultúra előnye nemcsak a gyönyörű lombozat és a fényűző virágzás. Mivel a virágzatnak egyáltalán nincs aromája, nem érdekesek a rovarok számára. A bokrok maguk is képesek elviselni a szabálytalan öntözést. Ha érdekli ezeket a virágokat, azt javasoljuk, hogy ismerje meg részletesebben, milyen típusú és fajtájú cannes van, hogy kiválassza a virágot.

Cannes -i osztályozás

A csodálatos virágoknak több fő típusa és sok csodálatos fajtája van..

A cannes fő típusai

A sokféle kanna közül háromféle növényt különböztetünk meg, amelyeket jellemző tulajdonságaik alapján könnyű megkülönböztetni:

 1. Orchidea (orchidea) kanna. Látványos, közepes méretű bokrok, akár 2 m magasak, zöld levelekkel. Egyes fajtáknál a lombozat lila árnyalatú. Ezeknek a kannáknak a fénypontja a nagy, akár 17,5 cm magas virágok, amelyek hasonlóak az orchidea virágokhoz. Széles szirmokból állnak, hullámos szélekkel. Ilyen virágok citrom Sueviában, sárga a piros pontban Richard Wallace, narancssárga Andenken en Pfitzer vörös vonásaiban.orchidea -kannák
 2. Kis virágú lombhullató kanna. A nagy, 1,5–3 m magas bokrok apró virágokkal virágoznak, legfeljebb 6 cm magasak. Keskeny szirmúak, de a cannes levelei nagyok, zöldek vagy lila színűek. Az ilyen kannák főleg természetes körülmények között nőnek, ritkán ültetik őket a kertbe. Néha megtalálható a Durban fajta narancssárga levelekkel, rózsaszín-sárga-zöld csíkokkal..kis virágú kanna
 3. Cannes Crosey. A 60-160 cm magas kompakt bokrokat kékes virágzás jellemzi a leveleken. A kicsi, akár 10 cm magas virágzat nagyon hasonlít a kardvirághoz. A virágszirmok hajlottak, mint a vörös-bíbor Livadia fajtái, a gazdag vörös Amerika, az élénkvörös elnök.cannes crosey

Az indiai canna is meglehetősen nagy csoport. Néhány képviselőjének fotói a cikk későbbi részében láthatók. Az ilyen típusú kultúra jellemzője, hogy nemcsak vegetatív módon, hanem magvak segítségével is képes szaporodni. Ezenkívül szinte minden indiai kanna későn virágzik. Júliusban vagy akár augusztusban virágoznak, de október-novemberig (a termőterülettől függően) virágoznak. De az ilyen virágok különböző magasságúak. Tehát egy törpe sárga Pak legfeljebb 60 cm magasra nő, míg a fehér virágú Eurika 1,5 m-ig terjed.

Különböző hasadási tényezők

Az irodalomban gyakran találhat egy másik cannes csoportot, amelyben a termelők minden foltos fajtát tartalmaznak. Úgy hívják őket – Cannes Spotted, ami angolul “foltos, foltos, foltos”. A cannes -i üzletekben gyakran ezen a néven árulják..

A cannes másik általános besorolása a virágzás idejétől és a levelek színétől függ. A virágzás időpontja szerint korai és késői fajtákra oszlanak..

A levelek színe szerint a kanna is két csoportba sorolható:

 • zöld levelű kanna, jellegzetes, zöld színű lombozattal, további árnyalatok nélkül;
 • vörös levelű fajták-amelyekben a levelek lila-barnára vannak festve.

Most nézzük a cannes -i fajtákat, amelyek virágzási időszakban különböznek egymástól, és tanulmányozzuk képviselőiket..

Cannes -i korai fajták

Ezek a növények júniusban nagy és nem túl virágzatokkal örvendeztetnek meg. Egész nyáron virágoznak, és az utolsó rügyek szeptember elején virágoznak..

A korai virágzású cannes nagyon szép fajtái:

 • Wyoming;
 • Striata;
 • Bajnok;
 • Konfetti;
 • Afrodité.

Canna wyoming

canna wyomingA tisztességes méretű bokor dekoratív megjelenésű a tavaszi-nyári szezonban. Tavasszal és késő ősszel a canna barna levelekkel, a nyár elejétől az ősz elejéig int, fényes virágokkal. A növény átlagos magassága 1 m, de napsütésben és meleg talajban elérheti az 1,5 m -t. A virágzat átmérője nem haladja meg a 12 cm -t, gazdag narancssárga színnel festettek, és a sötétebb vonások alig láthatóak a szirmok mentén.

A Canna Wyoming elsősorban a rizóma felosztásával szaporodik. Ősszel fel kell ásniuk. A Canna -t hűvös helyiségben tárolják, ahol világos.

Canna Striata

canna striataGyönyörű, közepesen korai fajta, hosszúkás, enyhén hegyes levelekkel. 50 cm levéllemez-hosszúság mellett szélessége mindössze 20 cm. A bokor közepes méretű, a növény maximális magassága nem haladja meg a 90 cm-t. Kellemes, meleg, narancssárga színűek, belül sötétebb árnyalatúak..

A változatos levelek a fajta jellemzői. A zöld levéllemez világos sárgás csíkokkal van festve.

Canna bajnok

canna bajnokGyönyörű középkorú fajta, viszonylag alacsony, akár 1 m-es, bokros és finom virágzatú. Krémes rózsaszínűek és kicsit később, júliusban virágoznak. A virágzás azonban szeptemberben véget ér. Távolról úgy tűnik, hogy egy kardvirág virágzik – a virágzat annyira hasonlít egymásra. Mellesleg elég nagyok, akár 12 cm magasak. A levelek színe a megvilágítás intenzitásától függ, lehet zöld vagy bordó árnyalatú..

Canna Confetti

canna konfettiEz a középkorú fajta csak júliusban kezdi el virágozni első rügyeit, és kora ősszel fejezi be a virágzást. A virágok nem túl nagyok, legfeljebb 10 cm magasak, de szépek, foltosak. A Canna Confetti fotóján látható, hogy a vörösesbarna pöttyök mennyire sűrűn szóródnak sárga-citromos alapon. Maga a bokor 90 cm -re nő.

Canna afrodita

canna afroditaMint egy istennő más virágok között, a valódi Aphrodité Cannes -ban feltárja nagy virágzatát. Maga a bokor nem túl magas, csak 1 m, de a virágok átmérője elérheti a 18 cm -t. Az Aphrodite canna virágzik a nyár közepén, és sötét rózsaszín színnel örül az ősz elejéig. Ennek a középkorai kanna lombja nem kevésbé szép. Ez bronz, és őszre a bronz csak az ereiben marad..

Cannes -i későn virágzó fajták

A késői fajták előnye a hosszabb virágzási idő. Bár csak a nyár közepén virágoznak, az októberi (sőt novemberi) fagyokig díszítik a kertet..

Az őszi dáliákkal való versengésre érdemes késő Cannes -ok közül érdemes megjegyezni a következő fajtákat:

 • Picasso;
 • Lucifer;
 • Sárga Humbert;
 • Szemafor;
 • Fekete lovag;
 • Törpe;
 • Kleopátra.

Canna Picasso

canna picassoA bokor magassága meglehetősen szerény, legfeljebb 90 cm, de a fajta fő előnye a nagy tigris színű virágzat. Átmérőjük eléri a 13 cm -t, nagy és sűrű vörös pöttyök fényes sárga alapon szóródnak szét. A levelek nagyok, szélesek és zöldek, világosabb vagy sötétebb árnyalattal. A Picasso csak a nyár közepén virágzik. De tigrisbimbókat csodálhat októberig.

Kompakt mérete miatt a fajta nemcsak nyílt terepen, hanem cserepes kultúraként is termeszthető.

Canna Lucifer

canna luciferNagyon hatékony kétszínű fajta kompakt méretben. A bokor legfeljebb 80 cm magasra nő. A levéllemez zöld, széles, hullámos szélű. Canna Lucifer fotóján látható, hogy virágai élénkpirosak, széles és egyenetlen sárga szegéllyel. A virágzat magassága eléri a 12 cm-t, a kanna pedig nyár közepétől a fagyig virágzik.

Ha átülteti a kanna a kertből a cserépbe, és ősszel beviszi a házba, akkor szinte egész évben virágzik. Tóban is szépen fog nőni..

A körülbelül 50 cm magas kompakt növényeket gyakran Kanna törpe Lucifer néven árusítják. Általában egy és ugyanaz a fajta, csak más “kaliberű”. A szín is ugyanaz, az egyetlen dolog, hogy a szegély szélessége lehet szélesebb vagy keskenyebb.

Canna Sárga Humbert

canna Sárga HumbertKözepes méretű növény, ritkán, ha 120 cm-nél nagyobbra nő.A zöld levelek nagyok és szélesek. Közelebb a hegyhez, kölcsönadják őket, éles csúccsal végződnek. A virágok szintén közepes méretűek, akár 10 cm magasak is.Ez egy nagyon szép sárga eland. Szirmai citromsárga színűek. A virágzat közepére sűrű, vörös folt rajzolódik ki. Néha részben átjuthat a szirmokra..

Kanna Szemafor

canna szemaforNagyon hatékony fajta, amelynek magassága 90-180 cm, figyelemre méltó a levelek és a rügyek kontrasztos színével. A lila árnyalatú barna lombozat hátterében a szép kis virágok sárga közlekedési lámpái világítanak. A virágzás júliustól szeptemberig tart. Ez egyike azoknak a fajoknak, amelyek jól érzik magukat virágágyásban és kádban, beltéren..

A fajta jól tolerálja a rövid távú aszályt, de nem a tenyészidőszakban..

Canna fekete lovag

canna fekete lovagEz az egyik legfényűzőbb vörös kannafajta, amely a webhely fő díszítésévé válik, és színe miatt azonnal felkelti a tekintetet. Először is gyönyörű, gesztenyebarna lomb. A levelek nagyok, oválisak és kemények, a hegyükön enyhén kúposak. A szín barna lesz a száron. A skarlátvörös virágzat, nagy, több mint 12 cm magas, nem kevésbé elegáns.A Cannes -i Fekete Lovag fotóján látható, hogy a sötét lombok hátterében a rügyek valóban nemesek. A virágok júliusban nyílnak és szeptemberig virágoznak. Maga a bokor meglehetősen kompakt, mindössze 1 m magas.

A fajta kiváló ellenállást mutat a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben, amelyek nem befolyásolják fejlődését és virágzását..

Kanna Gnome

canna gnomeA Cannu Gnome -ot törpének hívják – a növény magassága mindössze 50 cm. Finom virágzata imádnivaló: ami magát a kannát illeti, elég nagyok, rózsaszínűek. A virág közepe alig ragyog napos sárga árnyalattal. A rügyek rövid kocsányokon vannak kialakítva, de a Törpe levelei nagyok, ovális alakúak, éles hegyekkel. A lombozat színe a szokásos zöld. A cannes -i virágzás júliustól októberig tart.

Canna Kleopátra

canna cleopatraAz indiai kannák népszerű változatát a kertészek értékelik eredeti sokszínű virágai és levelei miatt. A bokor sűrűvé válik, a szárak magassága nem haladja meg a 90 cm-t.A lombhullató rozetta egyszerűen gyönyörű: a nagy, széles levelek csíkos, zöld-bordó színűek. A Canna Cleopatra fényképe megerősíti virágainak dekorativitását. Július elején virágzik, november elejéig virágoznak. A virágzat színe nagyon érdekes:

 • a szirmok fele skarlátvörös;
 • a többi sárga, piros pöttyökkel.

Ezek messze nem minden fajta és típusú kanna, és sokkal több olyan növény van, amelyet kertben vagy kádban lehet termeszteni. Ne halogassa későbbre álmát, és ne féljen megvenni ezeket a csodálatos virágokat. Virágozzanak és örüljenek sok éven át!

Videó Cannes legjobb fajtáiról

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit