15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A kerti boglárka sikeres termesztése

kerti boglárka termesztése Egy gyönyörű virág, amely Törökországból származik (az Oszmán Birodalom szimbólumának tekintik), mára a közönséges kertek házigazdája lett. A kerti boglárkák termesztése a kifejlesztett technológiák szerint, a szakemberek tanácsait felhasználva (ajánlott a cikkben), sok virágtermesztő hobbijává vált.

A Ranunculus egzotikus virág (számos legendával és mítosszal együtt) megjelent Európa kertjeiben a 16. században. Sok hibrid forma jelent meg, formájukban és színükben feltűnő. Ahhoz, hogy sikeresen megcsodálhassa a virág szépségét az ágyásokban, a vágásban, szigorúan be kell tartania a termesztési tippeket, gondoznia kell a boglárkákat a kertben..

A kerti boglárka leírása

A növény lágyszárú évelő fajokhoz tartozik. A dáliaszerű levelekkel borított elágazó bokrok kicsik (50 cm-ig) nőnek. A gyökér gumós. A virágok mérete eléri a 12 cm -t bizonyos fajok esetében. Most sok hibrid fajtája van a kerti boglárkának, egy közönséges kertben történő termesztéshez és ápoláshoz, amelyeket vad boglárkafajták alapján nyernek. Természetes körülmények között a botanikusok mintegy 600 növényfajt fedeztek fel. Közöttük:

 • maró boglárka;
 • kúszó;
 • mérgező;
 • terület;mezei boglárka
 • víz;boglárka víz
 • Kasubiai;Kasubai boglárka
 • szürke-sárga.

A víztestek közelében, réteken, a bolygó különböző régióinak hegyei között talál egy gyönyörű, szívós növényt. Aconitol (borecel) óriás (akár egy méter magas), hófehér vagy sárga virágokkal borítva látható a kerti ágyakban.boglárka akonit

A kertekben a legdekoratívabb és legnépszerűbb az ázsiai Ranunculus, különböző fokú virágzással és különböző színű szirmokkal. Boglárka virágok hasonlítanak a kis rózsákra, bazsarózsákra, mákokra. Formájuk szerint a következő típusokat különböztetjük meg:

 1. Chalmoid (afrikai). A sűrű virágok gömb alakúak, befelé hajlított szirmokkal (nagyon hasonlóak a bazsarózsákhoz).turbán boglárka
 2. Francia. Félig dupla kilátás két sor szirmokkal.francia boglárka
 3. Perzsa. Csökevényes növény egyszerű, félig dupla virágokkal.perzsa boglárka
 4. Pünkösdi rózsa. Dupla virágok, nagy méretek. Közép -Oroszország éghajlatán (kevésbé igényes az időjárási viszonyokra) az ilyen típusú kerti boglárkák termesztése a legnépszerűbb.bazsarózsa boglárka

A legjobb kerti boglárok közé tartoznak a Blooming Valley sorozat képviselői:

 • Dupla rózsaszín boglárka;Boglárka fajták Dupla rózsaszín Boglárka
 • Rebecca;Boglárka Rebecca
 • Lila pikotee.Boglárka Lila Picotee

Kerti boglárka termesztése

boglárka termesztése a kertben

A vágásra alkalmas, 5 évig virágzó bokrokat a termesztési technológia szabályainak betartásával, szakértők tanácsát követve lehet megszerezni. Köztük a következő tippeket, hogyan kell helyesen ültetni a boglárkákat, a növényápolás szakaszait.

Hely előkészítése a kertben

talaj előkészítéseA boglárkákat tavasszal ültetik egy porózus, termékeny talajba, jó vízelvezetési feltételekkel..

A boglárkák leszállóhelye nem lehet huzatban, ragyogó napon. A szél jelenléte, a perzselő sugarak feleslege gátolja a virágzás, a vetőmag lerakódásának folyamatait.

A talajt laza, enyhén savas, semleges savtartalommal választjuk. A boglárkák tavaszi ültetése előtt ajánlott komposztot, humuszt adni. A jó leszállóhely az a terület, ahol közeli felszíni vizek teremtenek (optimális) párás éghajlatot. A fiatal hajtások 10-14 napon belül megjelennek. Fagyveszély esetén ajánlatos letakarni őket. A boglárkák nyílt talajba ültetésének idejét a pozitív éjszakai hőmérséklet folyamatos ismétlődése határozza meg. Az ültetési hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a boglárka virágai mérgező vegyületeket tartalmaznak..

Locsolás

locsolásAnnak ellenére, hogy a természetben a boglárka nedves körülmények között jól nő, a kerti boglárkák ültetése előtt tudnia kell, hogy a virág ugyanolyan rosszul reagál az aszályra, a talaj vizesedésére..

A kerti boglárka gumói gyorsan rothadnak, gyakori, bőséges öntözéssel elpusztulnak. Megmentik őket azzal, hogy időben kiássák a földből, kálium -permanganáttal kezelik, szárítják.

A növényeket rendszeresen, kis adagokban öntözzük. A hatékony termesztés érdekében ajánlatos lezárni őket nagy esőzések idején, hogy kiváló minőségű vízelvezetést végezzenek az ültetési lyukak alján. Virágzáskor az öntözés csökken. A boglárka gondozása virágzás után teljesen megszünteti az öntözést. A jel minden rügy eltűnése, sárga levelek megjelenése. Az öntözést gyomlálás, a talaj lazítása kíséri.

Felső öltözködés, trágyázás

műtrágya virágokhozA boglárkák termesztése és gondozása a kertben nem lesz hatékony megfelelően szervezett etetés nélkül, ami erőt ad a fiatal növénynek. A csemete növekedési periódusát, a levelek kialakulását, az első rügyek megjelenését különösen felelősségteljes időnek tekintik..

Trágyázza 10 naponta szerves, ásványi műtrágyákkal.

A nitrogén maximális kijuttatását a bokrok aktív növekedésének időszakában kell elvégezni. A rügyek megjelenésekor használjon mullein oldatot, majd foszfor-kálium műtrágyákat.

Etetés előtt tanácsos óvatosan eltávolítani a száraz leveleket, virágzatokat.

Kártevők és betegségek elleni védekezés

a növény ellenáll a kártevőknekA növény ellenáll számos kártevőnek, amelyek megtámadják a virágágyásokat. A túlzott öntözés nedvességet okoz, és vonzza a káposzta pillangókat. Legyőzheti őket vegyszerek használatával, népi gyógymódokkal, hasonlóan a zöldségkert gondozásához.

A gumók halálához vezető probléma a vírusok, amelyek a virágok dekorativitásának elvesztéséhez vezetnek. A szakértők gyakrabban (legalább 3,4 év) azt tanácsolják, hogy fiatalítsák meg a növényt a boltban vásárolt új gumókkal.

Felkészülés a télre

felkészülés a télreA bokrok aktív virágzása augusztus végéig tart. Ezenkívül az üzemnek meg kell szerveznie a feltételeket a téli tároláshoz, a következő tenyészidőszakhoz való felkészüléshez. Szeptember közepén a növényeket felássák, megszárítják, kartondobozokba helyezik, fűrészporral, tőzeggel vagy mohával borítják. A boglárka téli tárolásának ismerete nagyban hozzájárul a minőségi anyagok beszerzéséhez a következő szezonban..

A gumókat + 4 + 6 ° C hőmérsékleten kell tárolni. Meleg tél esetén a kertet télen hagyhatja. Az ültetvényeket fóliával borítják, lucfenyő ágakkal, más ágakkal borítják.

Virágok levágása

virágzás után metszést végeznekHasznos agrotechnikai technika (kerti boglárkák termesztésében), amely sokáig megőrzi a bokor dekoratív hatását, a helyes metszés. Tegye a következő esetekben:

 1. A szárított virágzatú hajtásokat eltávolítjuk. A bokor egyenetlenül virágzik, mindig láthat rajta ágakat, amelyek különböző fejlődési szakaszokban vannak. A metszés megőrzi a bokor gyönyörű megjelenését.
 2. A kerti boglárkák jól illeszkednek a csokrokba. A perzsa növénycsoport modern fajtái hosszú szárúak és körülbelül két hétig megőrzik dekorativitásukat..csokor kerti boglárka

Vágja le a szárakat vízben (a vágásnak ferdének kell lennie), távolítsa el az összes levelet a vízszinthez, folyamatosan adjon hozzá vizet, vegye le a hervadt virágzatot, rügyet, ne tartsa a csokrot huzatban.

Boglárka reprodukciója

gumó szaporításaMost már könnyű kész gumót, palántát vásárolni, és megcsodálni egy új, bármilyen árnyalatú és alakú hibrid növényfajtát. De ha át akarja menni a kerti magvakkal rendelkező boglárka fejlődésének minden szakaszát (ültesse, gondozza), akkor a következő információkat használhatja:

 1. A boglárka magvak szaporítását nehéznek tartják. Különösen, ha a kerti boglárka magjainak gyűjtésével kezdődik a saját területén. Javasoljuk, hogy távolítsa el őket az első erős virágokból, amelyek a legteljesebben megőrzik az anyanövény tulajdonságait. A virágot gézzel kötik a bokorra, és várják a magvak érését. Februárban (vagy március elején) egy tőzegből, leveles földből, homokból (ajánlott arányok 1: 1: 0,5) álló talajba töltött edénybe vetik. A magvak ültetési mélysége nem haladja meg az 1 cm -t. A dobozt üveggel lezárják, + 12º C hőmérsékletű helyiségbe helyezik. A palánták három vagy négy hét múlva jelennek meg. A tartályt áthelyezzük egy könnyebb, melegebb helyre (a hőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint + 20ºC). A palántát négy valódi levél megjelenése után külön edényekbe ültetik át. Aztán eljön az ültetés ideje, a boglárka szabadföldön marad.magból növekvő
 2. Boglárka termesztése gumókból. A boglárka gyökereit, a kis kúpokhoz hasonlóan, április végén, május elején ültetik nyílt talajra. Ültetés előtt áztatják őket bármilyen növekedést serkentő oldatban. “Karmokkal” ültetik őket a fossa aljáig, körülbelül 15 cm távolságra egymástól. Nehéz talajokon az ültetési mélységet körülbelül 5 cm -en tartják, könnyű talajon pedig 8 cm -re nő.

A kerti boglárkák termesztésének folyamata izgalmas élmény. A ráfordított munkát egy szokatlan szőnyeg szépségével jutalmazzák, amikor egy boglárka virágzik, és még a legborúsabb napon is örömet okoz a tulajdonosoknak.

Kerti boglárka virágzik a kertben – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?