15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Babát termesztünk magvakból otthon, a tapasztalt kertészek tanácsait követve

babér magvakból otthon A környezetben található zöldterületek változatossága példátlan öröm a természet szerelmeseinek. Ezért szívesen termesztenek nemcsak beltéri virágokat az ablakpárkányon, hanem illatos babért is magvakból otthon. Egyesek számára ez a növény egy hatalmas fához kapcsolódik a kaukázusi vagy a krími hegység lejtőin. Valójában a babér a világ bármely pontján díszítheti az élettér belsejét. Ehhez alaposan tanulmányozza a termesztésének alapvető szabályait, vegye figyelembe a kertészek tanácsait, és lelkesen kezdjen bele az üzletbe. Először is megtudjuk, hol lehet babérmagot szerezni egy növény fazékba ültetéséhez. És akkor vegye figyelembe a kertészek tanácsait, hogyan lehet beltéren termeszteni..

Érdekes, hogy természetes környezetében a babérfa 18 m -re nő. A törzs átmérője eléri a 40 cm -t. A növény élettartama körülbelül 400 év.

Babér magvakból otthon: a termesztéshez szükséges anyagok kiválasztása

babérmag érik A növényt két fő módon szaporítják: dugványokkal vagy magvak használatával. Természetesen az első lehetőség kevesebb időt és erőfeszítést igényel. A szakértők azonban a második módszert részesítik előnyben, mivel a kapott eredmény soha nem látott örömet okoz..

Ahhoz, hogy otthon sikeresen termeszthessük a babért a magvakból, fontos, hogy kiváló minőségű ültetési anyagot vásároljunk.. Meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • nagy méret;
 • Ovális alakzat;
 • hossza körülbelül 2 cm;
 • vékony, de húsos membrán;
 • eltarthatóság – legfeljebb 6 hónap (a tisztítatlan anyag sokkal hosszabb ideig tárolható).

magvak előkészítése az ültetéshezMivel a babérlevél magjai meglehetősen gyorsan elvesztik csírázásukat, a legjobb, ha közvetlenül a betakarítás után vetik őket. Ha a magokat boltból vásárolják, tanácsos ellenőrizni az áru csomagolásának dátumát.. a babérmag minőségellenőrzéseAz idősebb példányok nem mehetnek fel. A pozitív eredmény eléréséhez türelmesnek kell lennie. Gyakran sokáig ülnek a földben, mielőtt zöldséget bocsátanak ki. Az ültetés előtt a magokat meg kell tisztítani a pikkelyektől, ami megvédi magját a kártevőktől és az éghajlati viszonyok káros hatásaitól.

Célszerű az ültetési anyagot sötét, hűvös, körülbelül 60% -os páratartalmú szobában tárolni.

A termékeny talaj megbízható alap a cél eléréséhez

tápláló talaj a babérnakA babér magvakból történő otthoni reprodukciója türelmet igényel a kertésztől és a növény termesztésére vonatkozó szabályok gondos végrehajtásától. Fontos figyelembe venni a talaj összetételét és hőmérsékletét, ahol a palánták növekedni fognak. A növény a laza természetű, tápláló talajt részesíti előnyben. Ha csak savas hordozó áll rendelkezésre, akkor fahamuval hígítható.

Készítse elő a talajt a következő összetevőkből:

 • lombos föld;
 • humusz;
 • gyepes talaj;
 • tőzeg;
 • homok.

A talaj keverésekor az első hármat 2 részre szedjük, a többit egyenként. A kész aljzatot tartályokba vagy edényekbe helyezik, amelyek átmérője több mint 10 cm. A tömörítés után elkezdenek babért ültetni.

Felöntésként tanácsos kis mennyiségű hamu hozzáadása a talajhoz..

a palántanevelés szakaszai

A látványos növény ültetésének finomságai

buja babérbokorBeltéri virágként a babér nem csak zölddel díszíti az otthont, hanem gyakorlati előnyöket is hoz. Levéllemezei illóolajokat bocsátanak ki az űrbe, amelyek jótékony hatással vannak az ember érzelmi állapotára. A szájüreg felfrissítésére rágják, főzeteket és gyógyteákat készítenek. Ahhoz, hogy ilyen csoda legyen az ablakpárkányunkon, megtanuljuk, hogyan lehet otthon babból babot termeszteni.

Mielőtt az ültetési anyagot a talajba engedné, meleg vízzel, kálium -permanganát -oldattal vagy speciális növekedést serkentő anyaggal kell felönteni. Amikor a magok megduzzadnak, kb. 2 cm mélységig az aljzatba helyezik, majd a talaj felső rétegét tömörítik, és alaposan megtöltik vízzel. A palánták megjelenése előtt az edényeket üveggel borítják, és a talajt rendszeresen megnedvesítik..

babérmag csírázásaBizonyos esetekben a kertészek más módszert javasolnak a babérmag csíráztatására. Rövid áztatás után az ültetési anyagot durva homokkal ellátott műanyag pohárba helyezzük. A növény külső környezettől való elszigetelése érdekében a tartályt polietilénnel borítják. A talajt nedvesen kell tartani. A palánták körülbelül 30 nap alatt csíráznak. Ezután óvatosan átültetik őket nagyobb cserépbe..

A vetőmagok január végén vagy február elején kívánatosak..

Egyszerű szabályok a palánták gondozására

babérpalánták gondozásaMint látható, a babérmag ültetése nem bonyolult üzlet, a legfontosabb, hogy tartsa be a tapasztalt kertészek tanácsait. De ahhoz, hogy teljes értékű növényt termesszen az ablakpárkányán, fontos, hogy megfelelően gondoskodjon róla.. Ehhez több alapvető eljárás létezik:

 1. Napi szellőztetés. Egyszerűen készül – a nap folyamán néhány percre eltávolítják az üveget vagy a fóliát az edényekből, ahol babérmagot vetnek.
 2. A levegő és a talaj nedvességének szabályozása. Az optimális szintet a csírák öntözésével és permetezésével érik el.
 3. Szobahőmérséklet. Mivel a babér termofil növény, célszerű meleg körülmények között termeszteni..

babérmag hajtásokIdővel a babért nagyobb cserépbe ültetik, hogy elegáns beltéri “fává” váljon. Először is, humuszból, homokból, gyepből és tőzegből szubsztrátumot készítenek (ugyanaz, mint a magvak vetéséhez). A tartály aljára vízzáró réteg tágult agyagot, szenet vagy törött téglát helyeznek. Ezután az aljzat elkészített keverékét öntik, a növényt belehelyezik és bőségesen vízzel öntözik.

Annak érdekében, hogy ne sértse meg a fő babérgyökeret az átültetés során, a palántákat alaposan meg kell nedvesíteni, hogy könnyen kijöjjenek a talajból.

sikeres fejlesztésEleinte 2-3 héten belül a palántákat gondosan védeni kell a közvetlen napsugárzástól a fiatal levéllemezeken. Ezután a babért nyílt és tágas helyre helyezzük, ahol sok a fény, így sikeresen fejlődik..

fiatal babérbokorHavonta egyszer a növényt etetni kell. A legjobb, ha összetett, ásványi vagy szerves anyagokat használ. Az eljárás különösen fontos a babér növekedési időszakában. A műtrágyákat speciális üzemekben lehet megvásárolni.

Az impozáns “fa” az ablakpárkányon: a felnőtt növény gondozásának alapjai

babér az ablakpárkányonSok kertész észrevette, hogy a babérmag ültetése otthon meglehetősen egyszerű, ha követi a szakértők utasításait. De ha felnő, fontos, hogy folyamatosan vigyázzon rá. Annak ellenére, hogy a növény nagyon lassan fejlődik, kétévente egyszer ültetik át. Ez idő alatt a gyökérzet teljesen kitölti a tartály teljes helyét, amelyben nő. A babér nagyobb edénybe való áthelyezése hozzájárul annak gyors fejlődéséhez.

babér zárt térbenMivel a fa nem szereti a száraz levegőt a helyiségben, rendszeresen permetezni kell. És havonta egyszer a virágot egyszerűen fürdik a zuhany alatt. Annak érdekében, hogy valahogy növeljék a helyiség páratartalmát, vízzel töltött tartályokat kell felszerelni a babér mellé. A kényelem érdekében mesterséges virágokkal díszítik, így elegáns belső elemet hoznak létre..

felnőtt babérnövényEgy felnőtt beltéri babérfa rendszeres etetést igényel, mint a kis palánták. Ásványi műtrágyákat juttatnak a talajba a hónap 4 hetente. A szerves anyagok közül a galambürülék jól beváltak. Az eljárás során a felső talaj is meglazul.

babér virágzikA beltéri babér nedvesítését leülepedett vízzel végezzük 1 alkalommal 3 napon keresztül május elejétől szeptemberig. Késő ősszel és télen az öntözést hetente egyszer végezzük. A forró nyári időszakban a nedvesítést a termőtalaj kiszáradásakor végzik. Ezzel párhuzamosan a talajban lévő víz feleslegét is szabályozzák. Ennek eredményeként az impozáns fa csendben díszíti a zöldfelületek szerelmeseinek otthoni belsejét..

Hogyan termeszthetünk babért otthon – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org