15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A legjobb lumbago típusok kiválasztása egy vidéki virágágyáshoz

lumbago típusai A természetben található lumbago típusokat egyedi, élénk színű virágok különböztetik meg. Ez egy szokatlan növény, amely közvetlenül a hó elolvadása után jelenik meg. Külsőleg a lumbago nagyon hasonlít a tulipánokhoz, ami sok kertészt örömmel tölt el..

A lumbágó típusai: a növények leírása

álomfű vagy lumbago A lumbágó, az álomfű vagy a hóvirág, ahogy az emberek is nevezik, vonzó megjelenésűek. A növény a boglárkafélék családjába tartozik. A virágok gyakran lila-lila rügyekkel örvendeztetik meg a járókelőket. De vannak olyan hibridek, amelyeknek más színű a virágja..

A szárakat és a leveleket finom bolyhok borítják. Egy kis hóvirág nő. Az északi féltekén álomfűvel találkozhat.

A lumbago néhány fajtája szerepel a Vörös Könyvben.

Tavaszi lumbágó

tavaszi lumbágóA természetben ez a faj megtalálható a Karéliai -öbölben, az Alpesi -hegységben, Jütlandon, Finnországban és a Skandináv -félszigeten..

A tavaszi lumbágó nő, legfeljebb 30 cm magasságig. A szár enyhén ívelt. A levelek hosszúkásak. Közvetlenül a virágzás után jelennek meg. Egyetlen rügyek. Lazán eléri a 4 cm átmérőt. Külsőleg a virágok lila árnyalatúak, de belül fehérek. A rügyek május második felében virágoznak. 25 napig megfigyelheti a virágzást..

Lumbago arany

lumbágó aranyA fajtát nagy és fényes virágok különböztetik meg, amelyek átmérője eléri a 6 cm -t. A bokor akár 35 cm magas is lehet. A levelek hosszúak, hosszú levélnyélben helyezkednek el. Az arany lumbágó júniusban virágzik.

A tavaszi lumbágó nem alkalmas termesztésre.

Bell lumbago

harang lumbágóA fajtát a virágok alakja különbözteti meg. A harang alakú lumbágóbimbók kissé megnyúltak és lefelé hajlanak. A virágok kicsik, csak 2,5 cm átmérőjűek. Kecseségükben és világoskék árnyalatukban különböznek egymástól. A szirmok azonos méretűek, a végeik fel vannak osztva. Áprilistól májusig megfigyelheti a harang alakú lumbágó virágzását..

A természetben a harang alakú lumbágó csak szubalpin és alpesi réteken nő.

Krími lumbágó

Krími lumbágóEnnek a típusnak van egy másik neve, Haller lumbago. A vadonban megtalálható a Krím-félszigeten, mégpedig fátlan fennsíkszerű csúcsokon.

A virágok bozontos, mély lila. Ennek a fajnak a közepe sárga. A rügyek április második évtizedében virágoznak. A szirmok egyenletesek, felfelé irányulnak. A virágzás körülbelül egy hónapig tart.

A lumbágó rét leírása

lumbago rétA növényt lelógó rügyek különböztetik meg, amelyek lazán halvány lila színűek. A virágok átmérője nem haladja meg az 5 cm -t.

A réti lumbágó a legmérgezőbb az összes faj közül.

Egy bokor 30 cm magasra nő. A természetben fenyőerdők területén, valamint száraz lejtőkön fordul elő. A rét lumbago levelei több árnyalattal rendelkeznek. A lemezek zöldes-ezüst színt kapnak, amelyet a bársonyszéle hangsúlyoz..

A rügyek április közepén kezdenek kialakulni, de a hónap végén virágoznak. A virágzás 20-30 napig tart. A számos fajta közül a legnépszerűbb a lumbago nigricans. A növény tintafényű lila virágokban különbözik.

Kétes lumbágó

kétes lumbágóEzt a fajt mélykék árnyalatú virágok alapján azonosíthatja. Szóróharang formájában kerülnek bemutatásra. A virágok 2 cm átmérőjűek. A leveleket egy 30 cm -es rozettában gyűjtik össze. Minden tányért kissé feldarabolnak.

A kétes lumbágó április második felében, ritkábban június elején virágzik. A természetben csak a magas hegyvidékeken található..

Gyakori lumbágó

Gyakori lumbágóEgy ilyen álomfű akár 20 cm magasra is megnő. A virágok egyszemélyesek, harang alakúak. Szirmok, enyhén hegyesek a végén, feldarabolva. A közönséges lumbágó nagyon népszerű a kertészek körében. És mindezt a változatos fajtáknak köszönhetően.

A legnépszerűbb fajták:

  1. Piros-lila árnyalatú virágok.
  2. Vékony leveles lemezekben és vörös rügyekben különbözik.
  3. A virágok 8 cm átmérőjűek.

A közönséges lumbágót a korai virágzás és az alacsony hőmérsékletnek való jó ellenállás jellemzi..

Lumbago feltárt

lumbágó nyitvaEz a közös lumbágó fő versenytársa. A virág akár 50 cm magasra is megnő. Ujjlevelek. Minden tányért örvénybe gyűjtenek, amelyek csak a rügyek kinyílása után jelennek meg. A virágok körülbelül 8 cm átmérőjűek. Lehetnek fehérek, kék-ibolyák vagy mélylilák..

A fajta egyedisége, hogy egy bokron akár 50 rügy is megjelenhet. A virágok helyett gyümölcsök jelennek meg dobozok formájában. Nagyon jól reagálnak az időjárásra, ezért felhős napokon a dobozokat mintha a talajba csavarják..

Sárguló lumbágó

sárguló lumbágóA bokor lenyűgöző méretű. Egy kifejlett növény elérheti a 30 cm -t, a sárguló lumbágó leveleit faragják. Egy fényűző gyökérkivezetésben gyűjtik össze. A lemezek, más fajokhoz hasonlóan, a rügyek után jelennek meg. A virágok úgy néznek ki, mint a harangok. A kinyílt rügyek felfelé mennek. Citrom árnyalattal rendelkeznek. A virágok átmérője eléri a 6 cm -t. Sárguló lumbágó, finom récekkel borítva, különösen a rügyeken.

Ayansky lumbago

ayan lumbagoEnnek a fajnak a lombja bujabb. A gyökérzet függőleges. Egy bokor 10 cm magasra nő. A bazális levelek hasonlóak a zellerhez. Hosszú, gyakorlatilag nem serdülő levélnyélhez vannak kötve. A kocsányokat kis bolyhok borítják. Keskeny, lándzsás levelek borítják, amelyek akár 5 cm hosszúak is lehetnek..

A virágok lila színűek. A rügyek nem nyílnak ki teljesen. A szirmok tojásdadok. Piros, finom bogyók borítják a szirmokat kívül.

Lumbago Turchaninov

turchaninov lumbájaEzt a fajtát leggyakrabban szokatlan tájkép kialakítására használják. A lombozat világos, feldarabolt. Megjelenik a rügyekkel együtt. Kék-lila árnyalatú, nem teljesen laza virágok.

Lumbago Magadansky

lumbago MagadanEz a legalacsonyabb fokozat. A rozetta magassága nem haladja meg az 5 cm -t. A kocsányok hosszúak. 10 cm -t is elérhetnek.Virágok egyszemélyesek, nagyok. Lazán kékesfehér árnyalatúak..

Nem kevésbé népszerű a Tarao lumbago. A rozetta átmérője nem haladja meg a 25 cm -t. A virágok szintén barna színűek, csak körülbelül 2 cm átmérőjűek.

A lumbago egy egyedülálló virág, amelyet nem lehet elfelejteni. A gyönyörű formájú, világos rügyek képesek elhódítani minden járókelő szívét.

Csodálatos tavaszi virág – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei