15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A ricinus legjobb fajtáinak kiválasztása kertjébe

ricinusfajták az országban A ricinusolaj növény egy örökzöld dísznövény, évelő növény, amely az Euphorbia családhoz tartozik. Sok nyári lakos és virágtermesztő használja előkertek, virágágyások és udvar díszeként. Úgy néz ki, mint egy pálmafa – ugyanolyan nagy, szétterülő ágakkal és faragott levelekkel. ricinusolaj növény dekoratív lombjai De ennek ellenére ültetés előtt érdemes tanulmányozni a ricinusolaj növények fajtáit. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ennek a növénynek különböző fajtái vannak, amelyek mérgező hatással vannak az egészségre. Ön és szerettei védelme érdekében jobb, ha részletesen megtudja ennek a dekoratív virágnak a jellemzőit.

Lásd még a cikket: a réti fűszernövény gyönyörű növény!

Botanikai leírás

A ricinusolaj növény egy terjedő, gyorsan növő cserje, amely eléri a 2–10 méter magasságot. Természetes körülmények között 2-5 évig nőhet, ezalatt folyamatosan örül nagy méretének és dekoratív lombozatának. Mérsékelt éghajlaton a ricinusbabot egynyári növényként termesztik.

ricinusA ricinusolaj -növény a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A szezon során a virág 3 méter magasra nő, és néha még magasabbra is.
 2. A növekedés során erős elágazó hajtásokat képez, amelyek bordázott felületű üreges csövekhez hasonlítanak.
 3. A virág hajtásait rózsaszínű, zöld vagy lila árnyalatú bőr boríthatja. Ezenkívül előfordulhat kékes színű virágzás.
 4. A növény nagy levélnyéllel rendelkezik, amelyek egymás után nőnek. Egy levélnyél átlagosan eléri a 20-60 cm-t.
 5. A levél mélyen vágott ujjszerű alakú, 5-7 lebenyű.
 6. A levéllemezek szélessége eléri a 30-80 cm-t.

ricinusbab virágzikA virágzás nyáron kezdődik. Ebben az időben sűrű ecsetek nyílnak, amelyeken észrevehetetlen kis virágok jelennek meg. Minden virágzat női és hím rügyeket tartalmaz fehér és krémszínű árnyalattal.

A számos porzóból buja csomó képződik, amely a virágzat pompáját adja. A nőstény virágoknak három különálló stigmájuk van, amelyek karmazsinvörösek, sárgák és vörösek lehetnek..

gyümölcsök éréseA virágzás után gömb alakú maghéjak érlelődnek. Vékony bőrükkel és éles tövisükkel vannak bevonva. A gyümölcs átlagos átmérője 3 cm. Belső része 3 részre van osztva, mindegyikben nagy magok vannak, foltos szerkezetűek, úgy néznek ki, mint a bab.

Csökevényes faj

alulméretezett ricinusolaj üzemA ricinusolaj növények fajtáinak mérlegelésekor ügyeljen az alulméretezett fajtákra. Ideálisak kertben vagy veteményesben való termesztéshez. A tájtervezés területén is gyakran használják virágágyások díszítésére..

Az alacsonyan növekvő ricinusolaj-növény, amelynek fajtái alkalmasak a helyi éghajlaton történő ültetésre, remek kiegészítője lehet az előkertnek vagy az udvarnak. Nem nő túl magasra, és jól illeszkedik más virágokhoz. De jobb, ha először figyelembe vesszük a népszerű növényfajtákat..

Új -zélandi lila

ricinusolaj növény új -zéland purpEnnek a fajtának a ricinusolaj -növénye gyönyörű külső jellemzőkkel rendelkezik. Nagy, faragott levelei vannak, sötét lila színű és masszív bordó szárú. Az oldalon a virág fényesnek, dekoratívnak és szokatlannak tűnik. Ezzel az oldal eredeti, stílusos lesz.

Annak ellenére, hogy az új -zélandi Purpl ricinus magassága nem nagy, a növény kiemelkedik a sok virágból. Gyakran pavilonok vagy szökőkutak közelében ültetik..

Carmencita

ricinus bab carmensitaA Carmencita virágfajta élénk és szokatlan. A fő pozitív minőség az egyedülálló szín, amely megkülönbözteti a növényt sok más virágtól..

A Carmensita ricinusolaj -fajta fő tulajdonságai a következők:

 • a növény gyönyörű lombozatú, faragott formákkal. Vöröses-bordó színe van;
 • a szárak vörös árnyalatúak;
 • a virágzási időszakban a virágzat rózsaszín-zöld színű;
 • a felnőtt növény magassága másfél méter.

Kambodzsai ricinusolaj -növény

Kambodzsai ricinusolaj -növényA kambodzsai ricinusolaj növényt gyakran termesztik természetes módon. Zöldségkertbe, virágágyásokba, virágágyásokba ültetik. A növény nem túl magasra nő, legfeljebb 120 cm, felnőtt virágoknál a törzs feketére színeződik. A levéllemezek sötétzöld színűek, az aljához vannak boncolva.

Kazachka

ricinusolaj üzemA Kazachka ricinusolaj fajtát hazai tenyésztők tenyésztették. A növény legfontosabb jellemzői a következők:

 1. Egy felnőtt virág elérheti a 2 métert.
 2. A szár barnásvörös színű.
 3. Levéllemezei sötét lila színűek, fehérrel tarkítva. Idővel sötétzöld színt kapnak, központi árnyalatokkal, piros árnyalattal..
 4. Virágzáskor a növény apró virágokat termel. Színük vérvörös.
 5. A virágokkal együtt apró, lila színű maghüvelyek jelennek meg. A magok teljes éréséig tárolják, reprodukcióra használják..

levelek

Ricinusolaj Gibson

gibson ricinusbabjaGibson ricinusolaja gyönyörű virág, amelyet az előkertben, a veteményesben, a kertben lehet termeszteni. Természetes körülmények között legfeljebb egy évig nő..

A fajta fő jellemzői a következők:

 • egy kifejlett növény 150 cm magasra nő;
 • a levéllemezek sötétzöld színűek, központi bordó erekkel;
 • idővel fémes csillogás jelenik meg a levelek felületén;
 • a levelek gyönyörű faragott formájúak, és a fémes csillogás fényességet kölcsönöz nekik, és csillagoknak látszanak.

Népszerű fajták

ricinus bab a kertbenA ricinusbab népszerű fajtái láthatók az interneten egy fényképből. Gyönyörű megjelenésük van, ami lehetővé teszi, hogy a webhely világos és eredeti legyen. Sokukat mérgezőnek tekintik, a nyári lakosok, kertészek és virágüzletek aktívan ültetik ezt a növényt.

Minden mérget tartalmaz a mag és a gyümölcslé. Ha nem lép kapcsolatba vele szorosan, könnyen elkerülheti a mérgezést..

Bourbon whisky

bourbon ricinusbabA ricinusolaj növény Bourbon egyfajta kerti pálma. Különlegessége, hogy magassága akár 3 méter is lehet. A növény fő tulajdonságai a következők:

 • egy fához hasonlít az erős törzs jelenléte miatt;
 • a törzs sűrű szerkezetű, vörös árnyalatú;
 • a törzs átmérője 15 cm;
 • a Bourbon fajta ricinusbabja faragott formájú nagy laplemezekkel rendelkezik;
 • a lemezek fényes felületűek, sötétzöld árnyalatúak.

Északi tenyér

ricinus bab északi pálmaA ricinusbab északi pálma fás faj. Egy felnőtt növény magassága eléri a két métert. Telek és előkertek díszítésére szolgál.

Az északi pálmafajta ricinusbab egyedi jellemzői:

 1. A növény szokatlan palmate levelekkel rendelkezik. Átmérőjük akár 30 cm is lehet.
 2. A virágzás idején feltűnő apró virágok jelennek meg.
 3. A virágok sűrű szerkezetű és racemózus alakú rügyeket képeznek. Hossza elérheti a közel 30 cm -t..

Zanzibár Zöld

ricinus bab zanzibár zöldA ricinusolaj Zanzibar Green díszvirág, a Malvaceae család része. Magasságában általában 250 cm -re nő, és elég gyorsan nő.

A ricinusolaj növény zanzibárjának nagy levelei élénkzöld színűek. A virágzáskor virágok képződnek, amelyek sűrű virágzatot alkotnak, racemóz alakúak. Vörösek.

Ricinusolaj növény forró szív

ricinusolaj növény forró szívRicinusolaj növény A forró szív nagyon szép növény, élénk színű. Ez a növény a legmérgezőbb, ezért nem ajánlott az országban, a kertben, a kertben termeszteni. A fő méreg a magokban és a tövisekben található, amelyek nagy távolságokra repülnek ki..

Vörös ricinusolaj növény

vörös ricinusolaj növényA dísznövény ricinus egyedülálló növény, amelyet telek vagy virágoskert díszítésére terveztek. Gyönyörűen faragott lombjai vannak, amelyek különböző árnyalatokkal festhetők – a sötétzöldtől a világospirosig. Nagyon magas és erőteljes törzsű, ezért oldalról egy fára vagy egy díszes pálmafára hasonlít. A ricinusbabnak sok fajtája és fajtája létezik, amelyek számos kritérium szerint eltérhetnek – a lombozat alakja és színe, a törzs magassága, sűrűsége, átmérője és színe..

Dekoratív ricinusolaj a kertben – videó

Previous Post
Uborka arcmaszk otthon – az alkalmazás előnyei és eredményei