15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A kert csodálatos szépsége – kaliforniai escholzia

Kaliforniai escholzia Júniustól az ősz kezdetéig a virágágyásokban látványos arany virágokat lehet látni, amelyek erősen hasonlítanak a miniatűr pipacsokra. Ez egy kaliforniai escholzia, amelyet több mint kétszáz évvel ezelőtt találtak az észak -amerikai kontinens déli részén, és azóta a virágtermesztők egyik kedvenc növényévé vált a világ minden tájáról..

Aescholzia virágzása egy természetvédelmi területen (USA) Az Amerikába érkezett európai telepesek azt hitték, hogy az új földek hihetetlen kincseket rejtenek. Csak ásni kell, és a belek elárulják a bennük rejlő gazdagságot. Valószínűleg ezért nevezik a ragyogóan napos árnyalatú virágokat a spanyolul beszélő amerikaiak és a mexikóiak körében még mindig Copa de Oro-nak, vagy arany tálnak. A helyi lakosság úgy véli, hogy az aranyrögök végül megtalálhatók ott, ahol az Escholzia kinyitja a corollait..

Természetesen ez nem más, mint egy gyönyörű legenda, de az Egyesült Államok számos régiójában a virág jogilag védett, Kaliforniában pedig több mint egy évszázada az állam élő szimbólumának számít..

Hogyan néz ki a növény? Van -e valódi haszna vagy káros az escholzia, és hogyan lehet virágot termeszteni a saját webhelyén?

Eschscholzia californica és leírása

Vadon termő kaliforniai eschscholziaA természetben a növény nemcsak Kaliforniában, hanem Oregonban, Nevadában, Arizonában, az Egyesült Államok déli és délnyugati részének más államaiban, valamint Mexikóban is megtalálható. Hazájuk meleg éghajlata miatt a kaliforniai pipacsok lágyszárú évelők, nagyon szerények és hatalmas mezőket képeznek, teljesen arany-narancssárga virágokkal borítva..

A 20–50 cm magas növény elágazó légi részt képez, egyenes szárral és világoszöld vagy kékes árnyalatú, levágott levelekkel, hosszú levélnyélre ülve. Közép -Oroszország körülményei között a kaliforniai escholzia termesztése nyílt terepen vagy otthon, cserépkultúraként lehetséges. A virágágyásban látványos egynyári növény, amely nem igényel különös gondosságot, és virágzik a meleg szezonban..

Az ablakpárkányon, őszi-téli megvilágítás mellett, a növény sikeresen áttelel, majd a tavasz kezdetétől virágzik.

Escholzia fajta sárgabarack sifonA vadon termő Escholzia virágai egyszerű, tálszerű alakúak. A szirmok sárga, narancssárga, ritkábban vörös színűek. A fajtafélék köre sokkal szélesebb. Ma a virágtermesztők fehér, lila, rózsaszín, sőt tarka virágú fajtákkal rendelkeznek. A kaliforniai escholzia frottír formái hihetetlenül népszerűek.

Az 5–7 cm átmérőjű korona érzékeny az időjárás és a napszak változásaira; éjszaka és esőveszély esetén zár. Ebben az esetben a virág nem tart tovább 2-3 napnál, de a rövid távú virágzást kompenzálja a masszivitása. A kifakult korona helyett egy magkapszula jelenik meg, amely éréskor könnyen kinyílik, ami gyakori önvetéshez vezet.

A növekvő escholzia jellemzői

Escholzia arany sifonA híres kaliforniai mezők, amelyek teljesen benőttek arany virágokkal, az escholzia nagy alkalmazkodóképességének és hihetetlen igénytelenségének eredménye.

A növénynek nincs szüksége különösen tápláló talajra vagy speciális öntözési rendszerre..

Napot szerető virág:

 • tolerálja a szárazságot;
 • nem fél a rövid távú hidegtől;
 • rossz talajban nőhet;
 • alkalmas erkélyek tereprendezésére, beltéri termesztésre.

A kultúra ezen tulajdonságai, valamint a hosszú, bőséges virágzás befolyásolták a kaliforniai pipacsok elterjedését az egész világon. Az eshcholzia termesztés Oroszország legtöbb régiójában elérhető.

Hogyan kell vetni escholzia

Escholzia hajtások a nyílt terepenA növény úgy szaporodik, hogy kis magokat vet, amelyek könnyen csíráznak a talajban, és tároláskor két évig megőrzik csírázásukat. Hogyan kell az escholzia -t a szabadban vetni?

Egy jól megvilágított terület, ahol a nedvességet enyhén áteresztő, semleges vagy enyhén savas reakciójú talaj tökéletesen alkalmas a tenyésztésre. Mivel a magvak kicsik, a talajba ültetés előtt száraz homokkal kell összekeverni őket. Ez egyszerűsíti a munkát és garantálja az egyenletes csírázást. A vetést enyhén tömörített talaj felszínén végezzük, majd gondosan öntözzük meg, hogy elkerüljük a nedvesség stagnálását..

Eschsholzia: színek keverékeA hajtások 1,5-2 hét múlva jelennek meg. Amikor az első igazi levelek kialakulnak a fiatal Echscholzia-ban, a növényeket ritkítani lehet, így minden 20-25 cm-re jut egy..

A vetés ideje nyílt terepen

Aescholzia california palántáiMikor ültessük az Escholzia -t a szabadban? Ennek az érdekes virágnak kis magjait vetheti:

 • tavasszal, április közepétől kezdődően, amikor a talaj kellően felmelegszik;
 • ősszel, a tartós fagy kezdete előtt.

Tavaszi vetéssel nyílt terepen a virágzás gyakran csak a nyár közepén kezdődik..

Annak érdekében, hogy a kaliforniai pipacsok már a nyár első napjaiban kinyithassák koronáikat, a tapasztalt virágtermesztők azt tanácsolják, hogy végezzék el a tél előtti vetést, vagy alkalmazzák a palánta módszert..

Kaliforniai escholzia palántákon keresztül

Kaliforniai mák a mixborder részekéntMikor kell az Escholzia palántákat ültetni? Ezt március második felében vagy áprilisban lehet megtenni oly módon, hogy az érett növény a lehető leghamarabb megtalálja állandó helyét. Ha késik, az escholzia hosszú gyökérgyökeret képez, amely könnyen megsérülhet, ha virágágyásra, alpesi csúszdára vagy rabatra kerül..

Amikor a talajt előkészíti az Escholzia palánták vetéséhez vagy ültetéséhez, ne használjon friss szerves anyagokat, és legyen buzgó a növekvő virágok öntözésében is..

Növekvő escholzia egy edényben

Eschsholzia egy edénybenAz erkély, terasz zöldelléséhez vagy ablakpárkány díszítéséhez a virágtermesztők nemcsak a gyönyörű, hanem a legkeményebb növényeket is választják. Az Eschsholzia kiválóan alkalmas erre a célra. Nem fél a közvetlen napfénytől, a nedvesség és a tápanyagok hiányától.

Otthon az Echscholzia magvakból való termesztése még egy kezdő számára sem lesz nehéz. Kényelmes vetni a magokat közvetlenül az erkély virágdobozába vagy edényébe. A talaj legyen könnyű, laza és kellően nedvszívó. Ezt a talajt kerti talaj, alacsonyan fekvő tőzeg, homok vagy perlit keverésével nyerik..

Eschsholzia vörös főnökMinimális gondossággal az escholzia aktívan növekszik és bokrosodik, szívesen virágzik még a hideg évszakban is. Igaz, ehhez a termelőnek gondoskodnia kell a nappali fény mesterséges meghosszabbításáról 12-14 órára. Az ellátás többi része:

 • mérsékelt öntözés, amikor a talaj felszíni rétege kiszárad;
 • a hervadt koronák eltávolítása;
 • fél adag virágos növényi étel.

Még az escholzia cserépbe ültetése előtt szem előtt kell tartani, hogy a virág elágazik és hosszú gyökerekkel rendelkezik. A legtöbb fajta kaliforniai mákja számára legalább 18-20 cm mélységű és szélességű edény alkalmas.

A kaliforniai escholzia gyógyító tulajdonságai

Összegyűjtött Escholzia növényekA virágüzleteket vonzza az escholzia egyszerű ültetése és gondozása a szabadföldön, fényes, hosszú virágzás és sok látványos fajta. Ez azonban nem minden előnye a növénynek..

A tájtervezésben az escholzia -t alpesi csúszdákon, más egynyári növényekkel kombinálva mór pázsitot és hagyományos virágágyásokat használnak.

Eschsholzia -t, a Pipacs család tagjait az amerikai indiánok hagyományosan fájdalomcsillapítóként és nyugtatóként használják. A kaliforniai escholzia gyógyászati ​​tulajdonságaival kapcsolatos modern kutatások teljes mértékben megerősítették a népi tapasztalatokat..

A növény minden része biológiai aktivitással rendelkezik. Az olyan alkaloidokat tartalmazó nyersanyagokat, mint a helirubin, a szangvinarin és a makarin, a flavon -glikozidok és más értékes anyagok a virágzás idején szüretelnek, szárítják vagy frissen használják fel.

Kaliforniai mákporGyógyászati ​​használatra kaliforniai mákból készítenek kivonatokat, alkoholos tinktúrákat és porokat, amelyek nyugtató, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatásúak..

A használat leggyakoribb javallata:

 • álmatlanság;
 • szorongás és ideges feszültség;
 • fog- és görcsös fájdalom;
 • vizelettartási nehézség.

Az idősebb korosztály számára az Escholzia készítmények hasznosak lehetnek a memóriazavarok megelőzésére és általában az értelmi állapot javítására..

A kaliforniai mák tinktúra vagy por ivása nemkívánatos reakciókat okozhat a szervezetben. Ezért a szedés előtt konzultálnia kell orvosával..

A növény nedve fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A fájdalom enyhítésére az íny károsodása vagy gyulladása esetén a kaliforniai Escholzia friss gyökerét hosszában elvágják és az érintett területre kenik. Antimikrobiális tulajdonságai miatt a termék megkönnyíti és felgyorsítja a kezelést:

 • horzsolások;
 • karcolások;
 • irritáció;
 • gyulladásos folyamatok a bőrön és a nyálkahártyákon.

Escholzia almavirágA görcsoldó tulajdonságok segítenek enyhíteni:

 • izomfájdalom és görcsök;
 • ideges feszültség egy nehéz nap után;
 • kemény köhögés.

Magas testhőmérsékleten az escholzia főzete vagy infúziója természetes antihisztamin szerepet játszik. A növény gyökeréből származó tinktúrát az emlőmirigyek kezelésére használják, hogy elnyomják a szoptató nők laktációját. A por pedig az alapja a népi módszernek, hogy megszabaduljunk a fejtetvektől.

Az Escholzia infúzió elkészítése és adagolása

Az escholzia főzetének főzéseVizes infúziót készíthetünk 2 gramm szárított gyógynövény és 150 ml víz felhasználásával. A növényi nyersanyagokat forrásban lévő vízzel felöntjük, felforraljuk és hagyjuk infúzióban. A kész készítményt szűrjük és naponta 2-3-szor itatjuk:

 • álmatlanság;
 • ingerlékenység;
 • szorongás és egyéb enyhe rendellenességek.

Ha a gyógyszeres szekrény kaliforniai mák kivonatát vagy alkoholos tinktúráját tartalmazza:

 • enyhe fájdalom és szorongás esetén igyon naponta háromszor 15–25 cseppet;
 • súlyos esetekben az adagot 30-40 cseppre emelik, és naponta 2-5 alkalommal fogyasztják.

Ellentétben a mákkal, amely különös gondosságot igényel, a növény nem tartalmaz opiátokat..

Ezért a hasznos tulajdonságok tömegével sokkal kevesebb ellenjavallat van az escholzia számára..

Óvintézkedések a kaliforniai escholzia szedésére

Ha betartja a szakember ajánlásait és az előírt adagokat, a növény biztonságosnak tekinthető gyermekek és felnőttek számára. Korlátozás nélkül termeszthető a kertben és otthon..

A kaliforniai mák alapú termékek nem ajánlottak terhes vagy szoptató nőknek.

Escholzia fajták nyílt terepen és otthon

Eschsholzia a virágágyásbanSzerény eschscholzia örömét buja virágzás egész nyáron. Ebben az esetben maghüvelyek képződnek a hervadó virágok helyett. Ha nem gyűjtik be időben, önvetés következik be. És jövőre a növények a virágágyáson kívül jelennek meg. Sajnos az ilyen példányok gyakran nem őrzik meg a szülőfajtákban rejlő jellemzőket..

Eschsholzia Béke KupaEzért azok a termelők, akik jól ismerik a kultúrát, azt tanácsolják, hogy csak fajta vetőmagot használjon. Ebben az esetben a fagy előtti escholzia virágágyást finom narancssárga, fehér, sárga, lila és rózsaszín árnyalatú virágok borítják..

A Mikado escholzia sötétvörös, narancssárga vonásokkal tarkított peremei nagyon lenyűgözőek. Az egyszerű virágok selymes ragyogással és gazdag színnel ragadnak meg, amely gyakorlatilag nem fakul a forró nyári napsütésben.

Az Orange King fajta frottír virágai vagy az Escholzia Chase of Peace még kifejezőbbnek tűnnek. Mindkét növény eléri az 50 cm -es magasságot, és a koronák a teljes feloldódás szakaszában 10 cm -re nyílnak.

Eschsholzia Lila sugár egy virágágyásonA vadon termő szokatlan színű fajták segítenek a virágoskert diverzifikálásában és új színek hozzáadásában. Ezek közül a fajták közül:

 • a fényképen látható eschsholzia Lila sugár egyszerű lila vagy rózsaszín virágokkal;
 • escholzia Almavirág kettős virágokkal, fehér, sárgás, daru és kárminrózsaszín tónusokkal kombinálva.

A koronák átmérője 7 cm, a virágágyás felett a növények 35–40 cm -re emelkednek.

Érdekes az eschsholzia – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org