15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nagyság és finomítás liatrix spikelet által

liatris spikelet A virágágyás új megjelenést kap, amikor a liatris tüskéje pompásan virágzik rajta. A lélegzetelállító illat és az élénk színek bozontos panikulai elképesztően gyönyörűvé teszik ezt a földdarabot. A virágok egyrészt igazi óriásokra hasonlítanak, másrészt szokatlan bozontos kígyókra. Az első reakció rájuk az érintés és az ölelés. Közelebb érve a növényhez, azonnal hallani a vanília mámorító illatát és a szárított fű jegyeit, amelyekkel lehetetlen búcsút venni.

liatris tüske a kertben Ha a tulajdonos le akarja nyűgözni a vendégeit és a szomszédokat a birtokával, akkor meg kell tanulnia a liatrix spikelet ültetésének és gondozásának titkait. Nyílt területen a tenyészet fagyállónak és nem szeszélyesnek bizonyult. Ennek ellenére a bokor reprezentatívnak tűnik, ha vigyáznak rá..

A virágokból származó szagot a lepkék elleni küzdelemben használják. Ha hat hónapig tárol egy virágzó ágat egy szekrényben, akkor a rovarok nem kerülnek közel a ruhákhoz 10 m távolságban.

A szem varázsa

vágott liatrisA népszerűbb fajták megismerése előtt fontos figyelni magának a lágyszárú növénynek a leírására. Az egyes kocsik magassága 40-80 cm. Vannak esetek, amikor a nyilak elérték az 1-2 métert. Az első virágok júniusban jelennek meg, és az utolsó – augusztus elején.. fényes virágokA színpaletta világos és változatos. A következő árnyalatokból áll:

  • fehér;
  • lila;
  • piros;
  • lila;
  • kék.

A képen a liatris spikelet csodálatosnak bizonyul a bolyhos panicles miatt. Gyakran nevezik őket “sztyepp tollaknak” vagy “lángoló csillagoknak”. Egy csokorból egyszerre több virág nyílik. A szirmok szokatlanok, mert vékony indák formájában kerülnek bemutatásra. Együtt buja virágzatot hoznak létre, amely meglehetősen harmonikusnak tűnik a vékony (szélesség – 3 cm) levelek hátterében. Sokan meglepődnek a tüskék virágzásának módján – felülről kezdődik és alul végződik..

Csodás szépségŐsszel a faragott füves “szőnyeget” lehullott szirmok bronzrétege borítja. Ez a nézet a legkevésbé sem rontja el a kert tájképét, hanem éppen ellenkezőleg, titokzatossá teszi. Sok kertész szívét adta a liatris spikelet 3 csodálatos fajtájának.

A növény értékes nektárt tartalmaz, ezért vonzza a rovarokat: poszméheket és mézes növényeket. Ezért jobb, ha biztonságos távolságra ültetjük a játszótértől..

A Liatrix “Blue” -ról

Kék LiatrisAz eredeti lila árnyalat csodálatos vörös panelekkel tökéletesen illeszkedik a ház külsejéhez. A szárak magassága nem haladja meg az 50 cm -t, a virágzat majdnem 35 cm -t tesz ki. Ez lehetővé teszi, hogy a szegély mentén növényt ültessünk, vagy sövényt készítsünk belőle, de csak miniatűrben. Az ünnepek 30-45 napján gyönyörködhet benne.

A tűző nap és a nedvesség hiánya semmilyen módon nem befolyásolja a kék tüskés lyatrixot. Vonzó és bájos marad. Ugyanakkor a virág nem tolerálja az esős nyarat. Az állóvíz okozta nedvesség gyökérrothadáshoz és lisztharmathoz vezet. Ő sem alkalmas agyagra, valamint nehéz típusú talajokra..

A probléma az, hogy a talajvíz túl közel van a felszínhez, vagy a hó tavaszi olvadása sokáig késik. Ebben az esetben a kultúrát dombokra, dombokra ültetik, vagy teljes töltést alakítanak ki – egy alpesi dombot.

Alba, de nem Jessica

Alba LiatrisA kertben a liatris spikelet “Alba” egy igazi “menyasszony”. Amikor egy enyhe szellő zavarni kezdi a kifinomult fehér panikliket, a virágágyás esküvői ruha vonatjává / fátyollá változik. Egy ilyen hófehér dekoráció csak egy világszínvonalú színésznőhöz méltó. A virágzás időtartama – június végétől augusztusig. buja szárA szár majdnem 100 cm -rel emelkedik a talaj fölé.

mézes növényA fajta gumói nagyon közel vannak a felszínhez. Eső / zápor alatt a talaj elmosható. Ezért rendszeresen ki kell önteni a bokrokat..

A virágüzletek azt tanácsolják, hogy a rizómákat lombhullató humusszal (12 cm) fedjék le. Műtrágyaként és megbízható támaszként szolgál a növény számára..

Rózsaszín vagy lila “Flamingo”

lila liatris a Flamingo fajtábólAz afrikai utazás értelmetlen lesz, ha a turista nem látja ezeket a lenyűgöző madarakat. Létrehozhatja saját “jövő kontinensét” (másik neve ennek a világrésznek) a liatrix spikelet “Flamingo” elragadó változatának segítségével. flamingó rózsaszín liatrisFeltűnő, hogy ez a fajta forró rózsaszín és lila árnyalatú. A legtöbb esetben az utóbbi lehetőség népszerűbb, mint az előbbi. Ezt a nevet a virágnak adhatták, mert a bozontos fülek hasonlítanak ezen afrikai lakosok tollazatához..

Leszállás a lustáknak

növény a lustáknakA Liatris spikelet -et (latinul spikata) “engedelmes” jellege miatt szeretik. Ennek ellenére a hely világos, meleg és tágas. A talajnak termékenynek kell lennie, ezért rothadt trágyával, komposzttal vagy ásványi anyagokkal kell megtermékenyíteni. A “lángoló csillagok” termesztésének két módszerének gyakorlása: magvak és gumók.

A magok a földbe esnek, gyökeret vernek és – előre

Liatris mag vetéseA vetést tavasszal – április elején vagy ősszel – október végén végzik. Az ágyat először kiássák, természetes eredetű öltözködést vezetnek be, majd meglazítják és kis mennyiségű vízzel öntözik. Alul kövekből, homokból vagy kavicsokból készül a vízelvezetés. liatris leszálló lyukakA lyukakat 1,5 cm mélyen alakítják ki, így 10 cm távolságra vannak, csírázás után a palántákat állandó helyre ültetik. Három évvel az ültetés után a liatris tüske fenséges virágaival örvendezteti meg a kertészt.

A déli régiók esetében nem szükséges a növényt telelelni. Az ország északi részein ajánlott talajtakaróval vagy zsákvászonnal letakarni. Ez vonatkozik a hómentes telekkel rendelkező területekre is..

A gumók nem szépek, de erősek

szaporításra szánt gumók felosztásaEz az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb tenyésztési módszer. Amikor a zöld lombozat ősszel elhagyja, a hagymákat kiássák, a talajt megtisztítják és több részre osztják. Az egyes gumók átmérője 2 cm, ezt követően válogatják és szárítják a padláson vagy a kamrában.

ülés előkészítéseMájusban / augusztusban az előkészített területen 7-10 cm-es mélyedések alakulnak ki, amelyeket humussal töltenek meg (a gödrök 1 /3-a). A bokrok távolsága 20 cm, egyes esetekben 30 cm.

Az anyabokor gumókra oszlik. Ezt még virágzáskor is megteszik. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a fiatal csemete erős gyökérnyakú és egészséges hajtásokkal rendelkezzen. A lyukak távolsága – 30 cm, mélysége – 20 cm.

A növényre irányuló figyelem jelei

virágápolásAmint megjegyeztük, a liatrix spikelet ültetése és gondozása nem igényel különleges szakmaiságot és készségeket. A kultúrát sokáig nem lehet öntözni. A bokor körüli föld fellazítása és megdöntése azonban létfontosságú eljárás. A talajtakarás miatt a talaj szellős és puha lesz. A gyomnövények rendszeres eltávolításával a termelő meghosszabbítja a virág élettartamát. Az ásványi műtrágyák (tavasszal – nitrogéntartalmú, nyáron – kálium -foszfor) bevezetése hozzájárul a liatris spikelet bőséges virágzásához. A figyelem ilyen jeleivel a virágágyás fenséges és kifinomult kerti dekorációvá válik..

Videó a Liatrice leszállásáról

Previous Post
Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit
Next Post
Сколько вы можете получить за кредит под залог автомобиля в Техасе?