15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fotó, amely leírja a beltéri virágok calathea típusait és fajtáit

A különböző típusú calathea levelek A calathea virág fajairól készült számos fénykép lenyűgözi a virágtermesztők fantáziáját, nem díszes virágzatokkal, hanem lombozattal, egyedi színnel minden fajtához. Ennek a tarka lágyszárú nemzetségnek a hazája a dél -amerikai kontinens trópusi övezete..

A nagy, akár 70–80 cm magas calatheákat a beltéri növények szerelmesei nagyra értékelik az egyszerű, ovális vagy ellipszis alakú lombozat miatt, eredeti mintával a lemez levél oldalán és vastag bordó színnel a hátán. Minden típusú calathea, mint a képen, saját egyedi dísze van. Egyes fajtákban a 20-40 cm hosszú levéllemezek észrevehetően hullámosak.

A dekoratív leveles beltéri növények között vannak olyanok, amelyek különböző színű tüskés virágzatokkal örvendeztetik meg a virágtermesztőket. Ha a kalata fényes keverékét gyűjti össze otthoni gyűjteményében, a szoba ablakpárkányát igazi esőerdő látványává alakíthatja.

Calathea warscewiczii

Calathea Varshevich Ez a fajta a calathea virágzó fajai közé tartozik. Calathea Varshevich sűrű sötétzöld leveleiről ismerhető fel, a középső vénából sugárzó világos vonásokkal. Ha a levél felső oldala bársonyos mintázatú, akkor a hátsó felület, mint sok más beltéri kalata, lila-bordó.

Kalathea Varshevich, a botanikusról nevezték el, aki először írta le a fajtVarshevich calathea virágzata a levél axillájából tűnik fel, spirálisan csavart fehér vagy rózsaszín levéllemezből álló karó, amelyből a rovarokat vonzó kis koronák kandikálnak ki. A calathea virág hervadása után a képen fiatal rozetták képződnek a levélnyélén, amelyeket a virágtermesztők szokatlan beltéri növény szaporítására használnak.

Calathea crocata

Virágzó calathea sáfrányAz egyik legdekoratívabb típusú katalea, amelyet otthon termesztenek. A fajtának nemcsak elképesztően szép hullámos lombja van, mély lila-zöld árnyalattal. Ennek a fajnak a feltűnő jellemzője a nagy, sok virágzat, narancssárga-sárga árnyalat, amely szokatlan a calathea számára. A Calathea Crocata a sáfrány színéhez közeli színének köszönhetően kapta második nevét..

Calathea Crocata virág a belső térbenSok termelő ismeri ezt a kecses megjelenést sáfrányos calathea néven. A közeli rokon fajokhoz képest ez a növény meglehetősen kompakt, és nem foglal sok helyet még ablakpárkányon sem. De a növény elhelyezkedése nem túl rugalmas, csak akkor érhető el virágzás és a sötét lombok stabil növekedése, ha minden követelmény teljesül a távoli trópusokról érkező vendég gondozásához..

Ennek a fajnak a virágáról készült fénykép jól mutatja, hogy a fényes narancssárga virágzat milyennek tűnik a majdnem fekete lombozat hátterében. A dekoratív leveles kultúra jól reagál a takarmányozásra, nem tolerálja a közvetlen napfényt, és jól tolerálja az átültetést, lehetővé téve számára a zöld tömeg felhalmozódását.

Díszített calathea (Calathea ornata)

Díszített calatheaA díszített calathea számos rokon faj közül kiemelkedik, hosszúkás, tojásdad levelekkel, kifejezett központi vénával és kontrasztos fehér csíkos mintával. A virágüzletek rendelkezésére áll ma számos fajta, amely e gyönyörű calathea fajhoz tartozik. De leggyakrabban a gyűjteményekben megtalálható a Sanderian calathea, sötétzöld okarsky sűrű, széles ovális levelekkel.

A központi vénától a levéllemez széleiig párban húzódó, vékony rózsaszín vagy fehér csíkok adják a növény dekorativitását. A levél alsó része barnás vagy bordó..

Calathea Sanderian LeafOtthon a Calathea Sanderian nem nő 50 cm fölé, de a természetben a korona jelentősen megnőhet, és akár a két méter magasságot is elérheti.

Calathea zebrina

Bár a calathea minden fajtája nem különbözik engedelmes hajlamától, és arra kényszeríti a termelőt, hogy folyamatosan figyeljen önmagára, ez a fajta teljesen szeszélyes..

Crohn calathea csíkosA Calathea csíkos vagy zebrina nagyon érzékeny a száraz levegőre; termesztéséhez nagyon tápláló, laza talajra és az öntözésre van szükség. A természetben ennek a calathea fajnak a virága, mint a képen, gyorsan növekszik, és erőteljes örökzöld törpecserjét képez, akár egy méter magasra. Megfelelő gondossággal a calathea ugyanolyan magas lesz a házban.

A csíkos calathea különleges büszkesége nagy levelei. Világos, fényes, 50 cm hosszú levéllemez sötétzöld színű díszítéssel díszített, a levél alsó része mély bordó.

Calathea lancifolia

Lombozat calathea lancifoliaA képen bemutatott calathea típusa azon kevesek közé tartozik, de nagyon értékelik a virágtermesztők, a virágos növényfajták. Otthon, Brazília trópusain a calathea lancifolia gyakorlatilag állandó hőmérséklet, magas páratartalom és bőséges táplálkozás körülményei között él. A beltéri növények szerelmeseinek ugyanazt a hangulatot kell fenntartaniuk, hogy megcsodálhassák a képen látható calathea virágokat..

A Calathea lancifolia egy nagy szobanövény, amely akár 80 cm magasra is megnőhet.A virágok a levélrozetta tövében elhelyezkedő rövid kocsányokon helyezkednek el. A koronák színe fehér vagy enyhén rózsaszínű. A levelek hosszúkásak, vékonyak, világoszöldek, a középső véna mentén sötét foltokkal. A hátsó oldalon a lansifolia calathea fajának levéllemezei vöröses-lila színűek..Calathea Lancifolia virágok

Calathea makoyana

Az előző növényhez legközelebb eső faj a brazil származású Calathea Makoya. Ennek a fajtának a lombozatát is kontrasztos foltok borítják, de maguk a levéllemezek lekerekítettek, és hátoldalukon a minta teljesen megismétlődik, csak nem zöld, hanem barnásvörös tónusokban.Calathea Macoya

Calathea rufibarba

A calathea rubifarba virágának megjelenéseAz ilyen típusú calathea hegyes, hosszúkás levelei, mint a képen, közönségesnek tűnhetnek a növény más fajaival összehasonlítva. A lombozat egyenletes zöld színű, amely egyes fajtákban a hátsó részig terjed. Pedig a calathea nagyon vonzó a hosszú barnás-lila dugványokon ülő sűrű levéllemezek hullámos alakja miatt..

Otthon a növény jó táplálkozást és szórt fényben való elhelyezést igényel. A karbantartási feltételek függvényében a virágüzlet kis sárga, mint a képen, calathea virágokat kaphat.

Calathea bachemiana

Az ilyen típusú calathea levelei meglehetősen keskenyek és hosszúak, akár 35 cm -ig terjednek, vékony, hosszúkás dugványokon tartják őket, és sűrű rozettát képeznek a talajfelszín felett. A faj jellegzetessége a levéllemez felső részének ezüstös színezete, amelyen egy sötétzöld dísz elegáns gallyaként kiemelkedik.

Calathea BahemaA Bahema calathea virágai nem olyan dekoratívak, mint a sáfrányos calathea, de nagyon élénkítik az összképet, és érdekesek a trópusi kultúrák szerelmeseinek.

Calathea roseopicta

A Calathea roseopicta Brazíliában őshonos, ahol a növények elérik a 80 centiméteres magasságot, és tarka lombokkal gyönyörködtetik a szemet, amit más calathea fajoknál is nehéz megtalálni.

Calathea roseopicta fajták MedallionA beltéri növények szerelmeseinek gyűjteményében a leggyakoribb a Calathea Medallion. Ezt a fajtát lekerekített ovális, bőrszínű leveleiről, sokszínű díszítéssel ismerhetjük fel. A középső véna rózsaszín, körülötte észrevehető az olívavonás, és krémes vagy fehér színű göndör csík halad át a levéllemez szélén. Ennek a calathea virágnak a levele, amely palacsinta levélnyélén található, bíborvörös, nagyon világos.

Calathea loeseneri

Calathea a Loseneri fajbólA Calathea Lozeneri Ecuador, Kolumbia és Peru egyenlítői régióiból származik. Ez egy olyan növény, amely nem tűnik ki a lombozat színének eredetiségével, de méltó helyet foglal el a kertészek gyűjteményében a világos lándzsás lombozat és a calathea kecses csillag alakú virágai miatt.

Videó Zebrin calathea -ról

Previous Post
Elegáns, jóképű plectranthus: gyakori típusok az otthoni termesztéshez
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org