15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Csodálatos zhiryanka és fajtái otthonában

zhiryanka és fajtái Zhiryanka és fajai húsevő növények. Népszerűen olajfűnek is nevezik. Ez egy szokatlan virág, amelyet egyre inkább beltéren termesztenek. Hogy néz ki egy húsevő növény a fotón, ebben a cikkben megtudhatja..

Zhiryanka és fajtái

A csodálatos növények közeli ismerete segít létrehozni egy egyedi kollekciót a házban..

Gyakori gyomnövény (pinguicula vulgaris)

Pinguicula vulgaris Ez a legnépszerűbb fajta otthoni termesztésre. A közös Zhiryanka egy másik nevet kapott – kék. Ezt a nevet a rügyeknek köszönhetően kapta, amelyek lazán nagyon hasonlítanak az ibolyára és lila árnyalatúak. Megfelelő gondossággal bőségesen és sokáig virágozhat. A rügyek hosszú és vékony kocsányokon helyezkednek el. A virágok kicsik. Legfeljebb 3 cm átmérőjűek lehetnek..

A szirmok lehetnek lila, kék, kék. A fehér és rózsaszín rügyek nagyon ritkák. A virágzás végén a kapszulák csészék formájában jelennek meg. Minden oldalról bő szőrzet borítja őket..

Ami a leveleket illeti, tojásdadok, meglehetősen húsosak, világos zöld árnyalatúak. Hosszuk körülbelül 2-5 cm, szélességük 2 cm, tapadósak. A szár egyenes és hosszú. Magassága elérheti a 17 cm -t.

Más rovarnövényekhez képest ez a faj az egyetlen, amely jól fejlett gyökérrendszerrel rendelkezik..

A levelek rovarfogóként működnek. Némelyikük szagot bocsát ki, amely vonzza a kesztyűt, a szúnyogokat.

Ha egy nagy rovar kerül a tányérra, akkor a levél lassan gördül csővé..

Alpesi Zhiryanka

alpesi zhiryanka

Jellemzők:

  1. Ennek a fajnak a leveleit gyökérnyílásban gyűjtik össze. Minden lemez enyhén ívelt szélekkel rendelkezik. Színük lehet világoszöld vagy enyhén sárgás. A tányér felső része bőségesen borított kis bolyhokkal, ragadós. A levelek hosszúkásak. 1,5 cm szélesek és 30 cm hosszúak..
  2. A kocsányok simaak, felállóak. Legnagyobb magasságuk 12 cm, mindegyiken egy -egy virág képződik. Lehetnek fehérek vagy sárgák. Corollas hosszúkás, kissé hegyes a végén.

Az alpesi gyomnövény júniustól július végéig virágzik.

Morán zsírfű (pinguicula moranensis)

Zhiryanka moranaNyáron a növény bazális rozettát képez, amely akár 10 cm -re is megnő. A Zhiryanka összes többi képviselőjéhez hasonlóan a morániai is különféle rovarokkal táplálkozik.

A növény virágai kicsik. Gyakran lila vagy rózsaszínűek. A rügyek egy vékony, függőleges száron helyezkednek el, amely akár 25 cm hosszúra is megnő. Megfelelő gondossággal ez a faj évente kétszer virágozhat..

A legkompaktabb a moráni Zhiryanka.

A moráni zhiryanka szülőhazája Mexikó országa. Guatemalában is megtalálható..

Zsiranka Tina

zhiryanka tinaEz egy hibrid, amelyet Pinguicula agnate és Pinguicula zecheri növényekből tenyésztettek. A levelek is ragadósak, és színes rozettába gyűjtik őket. Egy bokor 15 cm magasra nő. Virágai lila, szingli.

A fajta előnye, hogy könnyen alkalmazkodik a különböző körülményekhez. Tina kövér virága hat hónapig virágzik.

Lapos levelű gyomnövény (Pinguicula planifolia)

lapos levelű zhiryanka

A különbség a lapos levelű zhiryanka között más típusoktól:

  1. A levelek színe. Ennek a kövér nőnek bordó árnyalata van..
  2. Közepes aljzat. Átmérője nem haladja meg a 12,5 cm -t.
  3. Egy bokor 12 cm magasra nő.
  4. A virág 5 sziromból áll. Különböző árnyalatok lehetnek, de a leggyakoribbak a rózsaszín, a lila és a fehér..
  5. A rügyek kicsik. Kibontva átmérőjük nem haladja meg a 2 cm -t.

Egy ilyen zhiryanka virágzik márciustól áprilisig. Annak érdekében, hogy a laposlevelű zhiryanka rügyei teljesen kinyíljanak, a virágcserepet a növénysel a nyugati vagy déli ablakra kell helyezni. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem várhat a teljes virágzásra..

Csak fényes napfényben a lapos levelű zhiryanka levelei bordó árnyalatot kapnak.

A természetben ez a faj hegyi lejtőkön, mocsarakon, réteken nő. Ezért otthon a zhiryanka -t gyakran és bőségesen kell öntözni..

A növény hazája az Egyesült Államok. De a virág gyakran megtalálható Franciaországban..

Vallisneria zsíros

Vallisneria zsírosA Pinguicula vallisneriifolia inkább sziklás hegyekben és magas mészkőtartalmú területeken nő. Ez egy évelő növény, amely szereti a nedves talajt és a részleges árnyékot..

A virágot halvány rózsaszín vagy lila rügyek különböztetik meg. Nagyon ritkán a szirmok fehérek vagy világoskékek lesznek. A rügyek május elején alakulnak ki, a virágzás júniusig tart.

Pinguicula filifolia

fonalas zsírosA Pinguicula filifolia a világ számos országában megtalálható. A növény kedveli a nedvesebb területeket. A vadonban a bokor mocsarakban és folyók közelében nő.

Ezt a fajt először 1866 -ban tenyésztették..

Ennek a zhiryanka levelei 6 cm hosszúra nőnek. Szélességük 1 és 1,5 cm között van, más fajokhoz hasonlóan a fonalas ragacsos lemezekkel fogja a rovarokat. Egy fiatal növényen terjednek, de minden évben felkelnek. Így a bokor elkerüli a felesleges nedvességet, ami a gyökérzet rothadását okozza..

A rozetta átmérője eléri a 10 cm -t, mindegyikben 4-6 levél található. A virágok kicsik, színesek. Öt sziromból állnak, kékes vagy fehéres árnyalattal. A fonalas ghee júliustól augusztusig virágzik. De ha olyan körülményeket teremt a növény számára, amelyek a lehető legközelebb állnak a természeteshez, akkor a rügyek minden nyári hónapban megjelennek a bokron.

A kristályzsír nem kevésbé népszerű. A fajtát először Törökország területén találták meg. Azóta az üzem nem veszítette el népszerűségét az amatőrök és a profik körében..

A Zhiryanka egy nagyon szép virág, amely bármilyen szobát díszíthet. Megfelelő gondossággal a növény folyamatosan örülni fog az egyedi rügyeknek és a rovarok fogásának képességének.

Ilyen különböző és gyönyörű zhiryanka – videó

Previous Post
Melyik automatikus etetőt válasszuk akváriumi halakhoz
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι