15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A croton fajták fényképe és leírása

Croton, codiaeum tarka fajták Mammey A Croton sok szempontból egyedülálló kultúra. A képen a croton lenyűgöz a színek pompájával és a változatos levélformákkal. Nehéz elhinni, hogy az azonos fajon belüli növények lombjai lehetnek hosszúkás-lándzsásak, kerekek és hegyesek-elliptikusak, háromujjasak vagy oválisak. És hol láttad, hogy az élő és egészséges fák és cserjék levelei göndörödnek, vagy szabályos spirálba fordulnak?

Ha más dísznövényeken a lombozat ilyen viselkedését a betegség megnyilvánulásának vagy a kártevők behatolásának következményeinek tekintik, akkor Croton esetében a tarka kodium, ahogy ezt a fajt helyesen nevezik, ez elképesztő, de a norma.

Sokarcú croton vagy tarka kodium

Croton fajták Red Banana India keleti részén és Délkelet -Ázsia számos régiójában 17 kodiumfajt fedeztek fel és írtak le. De csak a Codiaeum variegatum vonzotta a dekoratív növények rajongóinak figyelmét. Igaz, világszerte a virágtermesztők körében nem a helyes fajnév gyökeret vert, hanem a “Croton” név, amelyet a botanikusok egy teljesen más megjelenésű és eredetű növényre utalnak..

Az évelő örökzöldnek egyenes, elágazó szára van, amelyet nagy sűrű lombozat borít. Kedvező körülmények között, a természetben vagy az otthoni tartással találva a croton akár 3-4 méteresre is megnőhet, de ilyen óriást alig lehet látni cserépben. Leggyakrabban a beltéri krotonok, mint a képen, sokkal kisebbek, és nem haladják meg az 50-100 cm magasságot..

Codiaeum variegatum Sanderi fajtaA croton nagy bőrű leveleit nem lehet elfelejteni a színek sokfélesége miatt, amelyek a legváratlanabb módon léteznek együtt a levéllemezeken, és egész évben megőrzik fényességüket, évszaktól függetlenül. Ezenkívül a legtöbb fajtában, mint a bemutatott kroton fotón, a leveleken egyértelműen megkülönböztethetők a kontrasztos erek..

Az egyedülálló színskála és a lombozatok változatossága a fő, vonzó erő, amely a tarka kodiumot vagy krotont a világ egyik legnépszerűbb beltéri növényévé tette..

Croton Virág: Hamupipőke a királyi bálon

Férfi Croton virágokUgyanakkor nem minden termelő mondhatja el, hogy látta, hogyan virágzik a kroton. Bár ennek a növénynek a virágzata sem méretében, sem alakjában, sem az árnyalatok fényességében nem versenyezhet a lombokkal, ezek is figyelmet érdemelnek. A laza racemózus virágzat a levél hónaljában képződik, és 1,5-2 tucat apró fehéres virágot egyesít. A Croton virágokat hím és nőstény példányokra osztják, amelyek egyszerre nyílnak, de különböző virágzaton helyezkednek el.

Az elsőket könnyű felismerni kis hajlított szirmok és bolyhos porzók jelenlétében, amelyeknek köszönhetően kis pomponoknak tűnnek..

Női croton virágokDe a nőstény kroton virágok, mint a képen, finomak és nem vonzóak, mint Hamupipőke, aki elvesztette a cipőjét és a fényekben csillogó királyi kastélyt.

Croton osztályozás: fotók a fajtákról és fajtákról

Croton vörös és fekete lombozattalA Codiaeum croton beltéri körülmények között termesztett minden példánya számos hibrid forma, amelyek egy Codiaeum variegatum botanikai fajhoz tartoznak, és amelyek más növényközösségek között joggal tekinthetők egyedinek. Ez világossá válik, ha figyelembe vesszük a Croton ezen fajának képviselőit a fotón..

Az ilyen képek nemcsak szó szerint elborítják a trópusi színek lázadását, hanem meglepnek a levéllemezek változatos formáival is. Ez utóbbi alapján történik a krotonok modern osztályozása. Az ovális, hosszúkás lándzsa alakú vagy hegyes-elliptikus levelekkel rendelkező növények mellett manapság furcsább fajták és hibridek állnak a virágtermesztők rendelkezésére..

Virágzó croton, háromkaréjos levelekkelA croton háromkaréjos, trilobium és karéjos, lobatum formája három részből álló nagy levelekkel rendelkezik, amelyek alakjukban hasonlítanak a tölgy vagy a füge lombjaihoz. Vannak egzotikusabb fajták is, erősen elválasztott vagy szűkített oldalsó lebenyekkel. Példa a három pengéjű formára a Croton Excelent fajta, amelyet a virágtermesztők ismertek dekoratív tarka lombozattal..

Croton fajták KiválóA keskeny levelű, vagy angustifolium formájú croton nagyon népszerű a virágtermesztők körében. A növények hosszú, lineáris lombozatúak, 20–40 cm -re nőnek, és sok zöld folt díszíti, sötétzöld háttér előtt. Egy példa egy ilyen croton virágra a fotón egyértelműen bizonyítja a növény egyedi megjelenését..

Croton fajták AranyujjA croton levél függeléke vagy appendiculatum formája, mint a fotón, a növényvilág egyik legcsodálatosabbnak tekinthető. A levéllemez tojás alakú vagy lándzsa alakú, a csúcs felé keskenyedő, második vágás látszatává válik, amely némi rés után ismét kitágul, és a levéllemez folytatását képezi.

A Codiaum az appendiculatum változatos formáiA Croton növények, mint a képen, túlnyomórészt zöld lombozatúak, de vannak tarka példányok..

A szokatlan göndör lombozatú növények mindig sok meglepetést és csodálatot okoznak..

Croton virág göndör tarka levelekkelUgyanakkor a képen a crispum fajta krotonjai teljesen különböző méretűek és színűek lehetnek, a foltos sárga-zöldtől a bíborvörösig, rózsaszínig, lilaig vagy majdnem feketéig.

Croton fajták Ram's HornA természet egy másik egyedülálló alkotása – spirális forma, a Spirale alfaj különféle termesztett növényei hosszúkás lineáris levelekkel rendelkeznek, amelyek fokozatosan spirálba göndörödnek a központi véna körül. A szín és a göndörödés növényenként jelentősen eltér..

A volutum formájú Croton növények szokatlan lekerekített alakot kapnak. Lombozatuk erősen ívelt a központi véna mentén, így a levelek minden csúcsa a koronába fordul..

Croton videó

Previous Post
Elegáns, jóképű plectranthus: gyakori típusok az otthoni termesztéshez
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org