15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ismert és kevéssé ismert fajták és fajták

fajták és fajták A Periwinkle egyedülálló növény, amely a legsötétebb és legszárazabb helyeken is képes növekedni, és zöld levélszőnyeggel borítja a talajt. De a gyönyörű levelek mellett, amelyek vonzzák a figyelmet, gyönyörű virágok nyílnak a szárakon. A virágüzletek agresszív típusnak minősítik a növényt, mivel a termékeny talajért folytatott küzdelemben a szőlővíz kiszorítja a többi növényt.

A híres fajták és fajták, amelyek világszerte népszerűek:

 • lágyszárú sziklafű;
 • nagy periwinkle;
 • télizöld;
 • frottír kölyök;
 • rózsaszín szemhéj;
 • tarka.

Hazánkban csak 3 típus népszerű. A többit Európában és Ázsiában, a Kaukázusban termesztik.

Minden faj saját fajtákat tartalmaz, amelyeket a virág, levél, szár szerkezetének és színének érdekes jellemzői határoznak meg. Egyes fajok szelekció útján jönnek létre. Gyakran vannak olyan hibridek, amelyek egyesítik a legjobb tulajdonságokat és jellemzőket..

A jellemzőktől függően néhány fajta elterjedt a virágüzletek és a lelkes virágágyások körében. Más fajták csak a vadonban nőnek, és gyakran előfordulnak mezőkön, erdőszéleken..

A nagy virágzás fő jellemzői

periwinkle nagy A periwinkle minden típusa és fajtája közül kiemelkedik az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb a kertészek és a nyári lakosok körében.. A fajta fő jellemzői a következők:

 1. Nagy, sima tojásdad levél.
 2. A virág átmérője körülbelül 5 centiméter.
 3. E fajta legnépszerűbb virágszínei a kék és a kék..

Mindezek a jellemzők határozzák meg a nagy szőlőhéjat, amely őshonos a Kaukázusban. A fajtát széles körben népszerűvé tették Európában. Vannak alfajták:

 • Alba;
 • Variegata;
 • Maculata.

Itt a különbség a virágszirmokon lévő erek színében és színében rejlik..

Érdemes kiemelni a természetben növekvő alfajokat: var. Oxyloba és var. Hirsuta. A növény vad változatának külső adatai kissé eltérnek a termesztettől: a levelek keskenyebbek, a szirmok szélesebbek, a hajtások borítása sűrű és sűrű.

A Periwinkle örökzöld és virágzó lehetőség a saját telek díszítésére. A helyes választás érdekében érdemes figyelembe venni a növény jellemzőit a megjelenés és a növekedés elve tekintetében..

A virág nagyon gyorsan nő és új területeket foglal el, ezért az elhagyás során érdemes ellenőrizni a virág által elfoglalt területet.

Mennyit lehet megtudni a kisebb szálkásodásról

télizöldA kisméretű fajták nem annyira elterjedtek, mint egy kereskedelmi termék. Aktívan növekszik Oroszország déli részén és a Földközi -tengeren. A fajtákat hagyományosan 2 kategóriába sorolják..

Klasszikus szín

Ebbe beletartozik:

 • Bowles Variety (Bowles, La Grave) – ellenáll az időjárási körülményeknek, nagy virágú és gyorsan nő;Bowles Variety fajta
 • A Dart’s Blue -t halvány virágszín jellemzi;Dart kék színvonala
 • a periwinkle tarka különbözik a többitől a levelek különleges színében – arany foltok a lombozaton;
 • Marie – szabványos virág, de a szár alacsonyan terjed;évfolyam Marie
 • Sabinka – majdnem megegyezik Marie leírásával, de miniatűr méretű és kompakt alakú.

Periwinkle fehér

A fajnak megvannak a sajátosságai, és belépnek a növényi alfajokba:

 • Alba – teljesen megismétli a vad rokon jellemzőit, de az egyetlen különbség egy piros cső jelenléte egy fehér virágban;fokozatú Alba
 • Emily Joy – a virág kontrasztja jellemzi saját leveleinek hátterében;évfolyam Emily Joy
 • Gertrude Jekyll (Miss Jekyll) nem nő hatalmas területeken, ideális kis virágágyásokhoz és virágágyásokhoz;Gertrude Jekyll fajta
 • Az atropurpurea (Purpurea, Rubra) lila színű;Atropurpurea fajta
 • A kisvízi vinca minor a faja egyedülálló képviselője, mivel csak pozitív tulajdonságokat egyesít. A színséma 3 alapszínt tartalmaz: fehér, fehér-bíbor, fehér-kék.

Ha szeretné telepíteni a szegélyt a helyszínen, akkor olyan fajtát kell választania, amely releváns a kerti telek típusa és paraméterei szempontjából..

Ebben az esetben a szálkás fajok és fajták majdnem azonosak, csak a virág méretében és a levél textúrájában különböznek egymástól. Itt sincsenek különösebb különbségek a vad rokonokhoz képest..

Érdekes információ a serdülő (frottír) periwinkle -ről

A serdülő vagy kettős periwinkle számos fajtát tartalmaz, amelyeket a levél, a virág eltérő szerkezete jellemez. Ezt a fajt nem termesztik, ezért a szőlő pubescent változata csak az Észak -Kaukázus természetében található..

A pubescent periwinkle a következő fajtákat tartalmazza:

 • Az Albo Plena fehér virágai ovális zöld levelek szőnyege fölé emelkednek. Közepes méretű rügy geometriailag szabályos formákkal.Albo Plena fajta
 • A Double Purple zöld szőnyeg kis lila virágokkal. A rügyek a hajtások fő része felett helyezkednek el.
 • Flore Pleno (Florepleno, Multiplex). Láthat népszerű fotókat a kék bokorról sok kertészeti folyóiratban, amelyek ebbe a fajtába tartoznak..virágos fajták Flore Pleno
 • Az Azurea Flore Pleno kék virágokkal rendelkezik, amelyek hosszú ideig virágoznak, de minden ág csak egy virágot dob ​​ki.sziklafű Azurea Flore Pleno

A bemutatott fajok fajtáiban a fő jellemző a szirmok érdekes alakja és a szár szövése. Érdekes formák vonzzák a kertészek és virágüzletek figyelmét.

A legérdekesebb a rózsaszín körömvirág

rózsaszín szemhéjA fényképen látható rózsaszín virágzás gyakran teljesen más, mint a többi rokon. A virág cserje. A szárak kedvező körülmények között elérhetik a fél métert.

Egy rózsaszín virágzás fotó meglep a levél alakjával és a virág szépségével. Világos rózsaszín virág koronázza az aszténia szárát, amelyen szép smaragd levelek találhatók. A virágzás egész nyáron tart, májusban..

Csak 2 fajta kiemelkedik:

 1. Az első csók egy cserje, amelynek tetején több apró rózsaszín virág található..évfolyam Első csók
 2. Perepmint hűtő. A virág rózsaszínűnek tűnik a közepén lévő piros folt miatt. Valójában a szirmok lehetnek fehérek vagy krémek..fokozatú Perepmint hűtő

Különleges fajták

A déli -ukrajnai és a Kaukázusban termő gyógynövény, a szegélyrózsa különleges megjelenéssel és jelentőséggel bír. Ennek a fajnak a növénye jelentősen eltér minden fajtától. Nehéz meghatározni, hogy mi alkotja a szárakat: bokor vagy kúszó szőnyeg. A virágok kicsik, kék vagy lila színűek. A szár éles ovális levelekkel koronázott, alja kerek.

tarka szálkásA fényképen található tarka szálkát a Variegata fajta neve határozza meg. Számos analógja van, amelyek kiemelkednek a levelek egyedi színével. Általában a zöld alap széleit világosabb szín szegélyezi: sárga, arany, fehér. Az alfajok pontosan azonosíthatók a határoló Argenteovariegata – fehér, és Aureovariegata – sárga színnel.

A periwinkle arany tarka a következő fajtákkal képviselteti magát:

 1. Aranysárga. A levél szegélye.
 2. A Valley Glow szinte hófehér körvonalakkal rendelkezik a leveleken az izzó hatás érdekében.Valley Glow fajta
 3. Ralph Shugert vékony szegélyt mutat egy sötétzöld levélre.Ralph Shugert fajta
 4. A képen látható tarka szálkás virág szokványos virágfajta, de az eredeti levelek. Minden véna és szegély sárga.Periwinkle variegat
 5. Az Alba Variegata (Albo-variegata) fordított példány, mivel a levelek szélei fehérre vannak festve, és maga a virág lehet krém vagy fehér is.Alba Variegata fajta
 6. A Sterling Silver nagyon népszerű fajta, jellegzetes virágokkal és levelekkel..Sterling ezüst fokozat

A fűszernövényt aktívan használják az orvostudományban, mivel sok alkid anyagot tartalmaz.

fűszernövényA levelek egyedi színezése vonzza a figyelmet, fényesebbé és vonzóbbá teszi a virágágyást. Könnyű gondozni egy ilyen növényt, mivel nem szeszélyes. Ezért az udvar fő dísze általában a szőlő.. télikert a tájtervezésbenA képen látható tájképi periwinkle mindig gyönyörűnek, fényesnek és egyedinek tűnik. Egy növény segítségével bármilyen virágágyást díszíthet, kitöltheti az üres helyeket és egész kompozíciót alkothat.

Egy ilyen egyszerű és annyira szokatlan bokor – videó

Previous Post
Elegáns, jóképű plectranthus: gyakori típusok az otthoni termesztéshez
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι