15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Milyen típusú mimulust kell termeszteni a nyaralójukban

Mimulus virágzik Különféle típusú mimulusok léteznek, amelyek eltérnek a rügyek színétől és a bokrok méretétől. A növények összes jellemzőjének ismeretében kiválaszthatja azt a lehetőséget, amely a legjobban megfelel a követelményeknek.

A mimulusok fő típusai

mimulus egy vidéki virágágyásban A mimulus vagy a rúzs az egyik legnépszerűbb növény. Körülbelül 150 faj létezik a természetben. Köztük vannak egynyári és évelő fajták is..

A szivacs fű, alj cserje vagy talajtakaró növény formájában nő. Mindegyik eltér a hajtások hosszától, a bokrok alakjától és méretétől. Egyes fajok magassága eléri a 150 cm -t. Az ágak simaak, de vannak olyan fajták is, amelyekben a hajtásokat kis bolyhok borítják.

Mimulus guttatus (foltos)

Mimulus guttatus (foltos)Ez a faj 1808 óta ismert. A virág hazája Észak -Amerika és Új -Zéland. A kultúra inkább a jól megvilágított területeken, a víztestek közelében nő.

Ezt a fajt lenyűgöző mérete különbözteti meg. A virág magassága eléri a 80 cm -t, az ágak felállóak, hosszúak. Sárga árnyalatúak, mélyvörös foltokkal. Legtöbbjük a corolla torkában található..

Ami a lombhullató lemezeket illeti, kékes-zöld árnyalatúak, fehér szegéllyel. A legkeresettebb fajta Richard Bish. A virágok sárgák, bordó pöttyökkel. A virágzás június-júliusban esik. Megfelelő gondossággal a növény legfeljebb 25 cm magasra nő.

A foltos Mimulus tökéletesen tolerálja az alacsony hőmérsékletet.

Mimulus piros (lila)

Mimulus piros (lila)Évelő őshonos Észak -Amerikában. Elágazó hajtások, akár 60 cm hosszúak is. Felülről kis bolyhok borítják. Lombhullató lemezek, enyhén hegyesek a végén. Virágai nagyok, mélyvörösek. A rügyek június elején virágoznak, és megjelenésükig szeptemberig örülnek.

A vörös mimulust gyakran használják új fajták előállítására. A legnépszerűbbek a következők: bíboros (a rügyek vörösek, sárgás pöttyökkel), vörös sárkány (a virágok mélyvörös árnyalatúak), rózsaszín királyné (ha lazák, a rügyek lágy rózsaszín tónusúak és sötét színnel tarkítva), Auranticus (virágok vörös-narancssárga tónusú).

Mimulus rézvörös

Mimulus rézvörösEz egy alacsony növekedésű fajta, amely legfeljebb 15 cm magas lehet. A növény a virágok talajtakaró csoportjába tartozik. A szárak hosszúak, csupaszok, a végén enyhén emelkednek. A virágok rézvörösek vagy réznarancsok lehetnek. Átmérőben minden kinyílt rügy eléri a 3 cm -t, a Mimulus júliustól szeptemberig virágzik.

A Mimulus primula szintén nem kevésbé népszerű. 12 cm magasra nő. Kúszó szárak, bőségesen lombokkal borítva. A lemezek árnyalatot kapnak a mélyzöldtől a lilászöldig. A virágok sárgák, hosszú kocsányokon helyezkednek el. A rügyek júniustól augusztusig virágoznak.

Mimulus hibrid: a növény és fajtájának leírása

Mimulus hibridEz a leggyakoribb típus. Az ebbe a csoportba tartozó fajtákat erősen elágazó szár jellemzi. Megfelelő gondossággal a hajtások magassága eléri a 25 cm -t. Gazdag árnyalatú rügyek, különböző színű foltokkal vagy csíkokkal. Ennek a fajnak a virágzási ideje június-júliusra esik..

Virágzás közben a hibrid mimulus kellemes illatot áraszt, amely hasonló a pézsmához.

Főbb fajták:

  • a Feuerkenig faj mimulusa;mimulus a Feuerkenig fajtából
  • fajta királyi díj;fajta királyi díj
  • Mimulus varázslat.Mimulus varázslat

Az ebből a fajból származó összes fajtát virágcserepekbe és tartályokba ültetésre használják.

Mimulus narancssárga, sárga

mimulus narancsEz a növény az Egyesült Államok délnyugati részén őshonos. A virágot csak a nap által jól megvilágított területekre szabad ültetni. A növény nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet, ezért régióinkban éves termésként termesztik. Egy bokor 1 m magasra nő. A virágok mély narancssárga vagy lazac árnyalatot kapnak. Ritkán vannak vörös szirmú rügyek. Ez a faj májustól szeptemberig virágzik..

A mimulus narancssárga termesztéséhez támaszokat kell használni.

A sárga mimulus évelő növény, de évente termesztjük. Szára felálló, akár 60 cm magas. Lehetnek meztelenek vagy pelyhesek. A levelek tojásdadok, oldalán jól látható fogak vannak. Virágai élénk sárga színűek, mindegyiket hónaljban vagy végső virágzatban gyűjtik össze.

Más növényfajok

Vannak más csodálatos típusú mimulusok is, amelyeket feltétlenül meg kell ismernie..

Mimulus foltos (Mimulus guttatus)

Mimulus foltos voltEz a virág akár 80 cm magasra is megnő. Szárai elágazottak, egyenesek. A virágok sárgák, mélyvörös foltokkal a koronában.

Mimulus pézsma (Mimulus moschatus)

Mimulus pézsmásA virág lágyszárú növényekhez tartozik. Szára pubescens, vékony. 30 cm hosszúra nőnek. Egyes fajtákban a hajtások kissé elterjedtek a talaj felszínén. A levelek oválisak, szemben vannak. A kanyarok helyén pézsma illatú nyálka jelenik meg. A felnőtt növényben a lemezek hossza eléri a 6 cm -t.

Mimulus nyitott (Mimulus ringens) vagy nyitott mimulus

tátongó mimulusEz egy lágyszárú évelő növény, amelynek magassága 20-100 cm, elágazó szára, kellemes tapintású. A lombhullató lemezek oválisak. Kis rügyek, levendula.

Tudva, hogy milyen típusú mimulusok és hogyan különböznek egymástól, gyökeresen átalakíthatja a virágágyásokat és díszítheti a lakást. Ezek csodálatos növények, amelyeket erkélyeken, télikertekben, kereskedelmi és lakóövezetekben termesztenek. A rúzs jól illeszkedik a verbéna vagy a lobelia mellé. Azok számára, akik függesztett cserépben szeretnék termeszteni a Mimulust, a Brass Monkeys fajta a legjobb választás. Ez egy hibrid, amelyet kifejezetten beltéri körülmények között tenyésztettek. Megfelelő gondossággal mindenkit örömet szerez egyedi megjelenésével és gyönyörű virágzásával..

Növekvő csodálatos mimulus – videó

Previous Post
Melyik automatikus etetőt válasszuk akváriumi halakhoz
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι