15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Megtanulják otthon ápolni a gyengéd fájdalmat

Ahimenes a tájtervezésben Kínálunk Önnek, hogy ismerkedjen meg a beltéri virágok achimenesével, amely hosszú buja virágzással varázsol el. A növényt ampullás vagy bokros növényként használják, fajtától függően. Az akimenetek gondozása egyszerű, de vannak funkciók. Már a virág neve is azt jelenti, hogy “fél a hidegtől”, neki már 20 0 hőségnél hideg van. Más finomságok is vannak a jóképű férfi gondozásában. A virág rendkívüli dekorativitása azonban elbűvölő, és megígérik, hogy minden feltételt megteremtenek az achimenes számára otthon, szeretettel és törődéssel kényeztetik..

Lásd még: fukszia – termesztés és gondozás otthoni szaporításban és metszésben!

A növény eredete és fő jellemzői

Ampelous achimenes Akhimenes a Gesneriev családhoz tartozik, az Uzumbar ibolya és a gloxinia közeli rokona. Trópusi vendég Dél -Amerikából, szereti a meleg és párás levegőt. A cserje a fák árnyéka alatt nőtt, nem láttam otthon a napsugarakat, nem vagyok hajlandó megváltoztatni szokásaimat.

Az achimenes alacsony bokrai a fajtától függően 30-60 cm -re nőnek. A növény levelei sötétzöldek, fényesek, serdülők és fogak a széleken. A virágok tölcsér alakúak, csészével, hosszú csöves koronával. Legfeljebb 5 cm átmérőjűek, különböző színekben és szegélyekkel. A virágzási időszakban a levelek szinte láthatatlanok a virágok szőnyege alatt, amelyeket nem nyitnak sokáig, de folyamatosan új rügyek helyettesítik.

Az Achimenes felületes gyökérzettel rendelkezik. A nyári szezonban a tápanyagok gumókban, rizómákban halmozódnak fel. Az ilyen kúp minden skála tavasszal készen áll a reprodukcióra. A tenyészidőszak végével a szár kiszárad, a növény tavaszig nyugdíjba vonul, ebben az időszakban minimális a gondozása.

Otthoni ápolás achimenes számára

Az Achimenes virágzása legfeljebb 4 hónapig tartA karbantartási feltételek függvényében a növény tavasszal gyorsan zöld ágakat növeszt, és virágzásba kezd, ami akár 4 hónapig is tart. Egy -egy levél kebléből gyönyörű virág jöhet ki, és több is. Annak érdekében, hogy ne zavarja a szépséget, a fakó koronákat azonnal el kell távolítani, több darabot hagyva a magokon. A magok körülbelül két hónapig érnek.

Bármilyen szobanövényt megvásárolhat, ha lehetséges feltételeket teremteni a fejlődéséhez. A színre vonatkozó követelmények néha éppen az ellenkezője. A kompozíció létrehozásához hasonló gondozási feltételekkel rendelkező növényeket kell kiválasztania..

Dús bokorképződésAnnak érdekében, hogy a növény kényelmes legyen, számos szabályt be kell tartani:

 • a tartalom nyári és téli hőmérséklete;
 • fényviszonyok;
 • levegő páratartalma, öntözési rendszer;
 • az aljzat és az ültetéshez használt tartály összetétele;
 • etetés és átültetés;
 • kártevők és betegségek elleni védelem;
 • a fogva tartás különleges feltételei.

Csodálja meg a szépség lázadását az Ahimenes videóban, és a növény gondozása nem tűnik fárasztónak. A növény nyári hőmérséklete 20-24 0, télen egy sötét, hűvös sarok elegendő 13-15 0 között.

A fiatal növényeket, amelyek még nem kezdték virágozni, akár a déli ablakra is fel lehet helyezni, világos függönnyel árnyékolva. De a kifejlett növényeket el kell távolítani a közvetlen sugaraktól a keleti, nyugati ablakhoz vagy a szoba hátsó részébe. Mindenesetre elegendő fénynek kell lennie. A gyenge megvilágítás jele a szárak nyújtása, kitettsége, valamint a levelek és virágok méretének csökkenése. Meg kell találnunk a középutat. Ha lehetőség van árnyék létrehozására az erkélyen vagy a verandán, akkor a növények kényelmesek lesznek..

Az ápolási szabályok betartása mellett a növény örül a bőséges virágzásnakA páratartalom értéke nagy. A növény szereti a rendszeres, bőséges öntözést, de az edény alján állóvíz nélkül. De még inkább mikroklímára van szüksége, körülbelül 60%-os páratartalomra. Ne nedvesítse meg a leveleket és virágokat finom permetezéssel, amikor ápolja az akimenet. Ködös felhő keletkezik a növény közelében, de nem a növény felett. Amikor cseppek ütik a virágot, fekete pontok jelennek meg. Az akvárium segít. Rakhat egy raklapot mohával és expandált agyaggal, párásítót a közelben, vagy megteheti a fényképen látható módon. Otthon Achimenes nyáron a száraz levegőtől szenved. Minél magasabb a szobahőmérséklet, annál több páratartalomra van szükség.

A buja virágzáshoz rendszeres bőséges öntözésre van szükség.Az intenzív növekedésű és virágzású növény különleges táplálkozást igényel. Télen a növény nem nő, kora tavasszal friss szubsztrátumba ültetik át. Az ahimeneket évente otthon ültetik át, de a jobb fejlődés és virágzás érdekében a súlygyarapodás időszakában az átrakást tavasszal kétszer hajtják végre..

Achimenes transzplantációA talaj összetételét táplálóan választják ki:

 • gyepföld – 2 kötet;
 • levél humusz – 3 kötet;
 • homok – 1 térfogat.

Alkalmas ibolya talajhoz, vagy egyenlő részből álló perlit, vermikulit és vermikompost összetételéhez.

Az achimenes edényeinek sekélynek és szélesnek kell lenniük, mivel a virág gyökerei felszínesek és rizómák jönnek ki. Ezért jó, ha a tetejét mohából vagy hasonló anyagból készült talajtakaróval borítjuk..

A növényt a növekedési időszak kezdete után legfeljebb egy hónappal később, jó növekedéssel, kettő után etetheti. Kéthetente folyékony műtrágyát kell használni a virágos növényekhez..

Az Achimenes folyékony műtrágyát használŐsszel a növény visszavonul, eldobja a lombozatot, a gallyak kiszáradnak. Ahogy a talajrész eltűnik, az étel a gyökérrendszerbe kerül, ahol aktívan felhalmozódik a csomókban. Ezért fontos, hogy hagyjuk, hogy a növény gyűjtse az ételt, előkészítse, majd metszesse meg az achimenes -t. Ezzel a cselekedettel a növény teljesen megszabadul a földi résztől, és nyugalomba kerül..

Mivel a rizómák a talaj felszíni rétegében helyezkednek el, a növény nem szárítható vagy fagyasztható. A virág pihenési helyét télen hűvösnek, 13-15 fokosnak választják. Hogyan őrizhetjük meg az achimenes gyökérzetét télen, és mit tegyünk vele? Keressen egy kuckót egy fényerős lakásban, és helyezzen oda egy virágot. Időről időre ellenőrizni kell a földrög állapotát, ne engedje kiszáradni. Februárban, a nap észrevehető meghosszabbításával a növényt kivesszük, új szubsztrátumba ültetjük át, ha szükséges, szaporítjuk és a fénybe állítjuk, hogy újrainduljon az élet. Ugyanakkor a csekélyből kiindulva folyamatosan növelik az öntözést, felébresztik a vesét.

Az Achimenes -t kora tavasszal új szubsztrátumba ültetik át.Az achimenes gondozása magában foglalja a kártevők kolonizációjának gondos vizsgálatát. A növényt benépesíthetik a beltéri növények gyakori kártevői – levéltetvek, fehér legyek, takácsatkák. Ebben az esetben elkerülhetetlen a rovarirtó kezelés. Ha nem tartja be a fogva tartási feltételeket, megfertőzheti a virágot szürke rothadással vagy más gombás betegségekkel, amelyeket réz oldatokkal, gombaölő szerekkel kezelnek. A mezőgazdasági technológia függvényében az achimenes ritkán betegszik meg otthon..

A virágüzletnek figyelmeztetnie kell:

 • foltok megjelenése a leveleken – hideg vízzel öntözik, vagy a növény huzatban áll;
 • a levelek sárgultak – nem leülepedett kemény víz, nincs elegendő nitrogén műtrágya;
 • rügyek barnulnak és szárazak – száraz levegő a szobában, a növény forró.

Megfelelő gondossággal a növény gyorsan növekszikNem nehéz virágot termeszteni otthon. Elég, ha egy kicsit odafigyelünk rá. Jutalomként egész nyáron élő csokorral ajándékozza meg, büszke arra, hogy képes ilyen szépséget otthon termeszteni.

Achimenes virágzik otthon – videó

Previous Post
Melyik automatikus etetőt válasszuk akváriumi halakhoz
Next Post
Απλή φροντίδα shefflera στο σπίτι