15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Klematissal díszítjük kertünket, miután tanulmányoztuk az ültetés és a növények gondozásának szabályait

klematisz a nyaralójukban A gyönyörű klematisz termesztéséhez (mint a képen) a nyílt terepen történő ültetésnek és gondozásnak bizonyos szabályokat kell követnie. Csak ebben az esetben minden járókelőt elragadnak a különböző árnyalatú színek “vízesésével”. A növény a jól ismert boglárkafélék családjába tartozik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a törzs három év elteltével merev lesz, a botanikusok gyakran fa virágnak nevezik a klematiszt. Nem finomsága miatt a növény megfigyelhető bolygónk különböző kontinensein, de leggyakrabban Kelet -Ázsia földjein található.

Ez egy egyedülálló virágfajta, amely nemcsak vonzó megjelenésű, hanem nagyon hasznos is. Sok éve használják az orvostudományban. A Clematis képes megtisztítani a levegőt és javítani egy személy általános állapotát..

Növények ültetése az Urál nyílt terepen

növekvő klematisz az Urálban Az ilyen típusú virág gondozása nem igényel különleges készségeket. Ennek ellenére a különböző kontinenseken vannak különbségek a növénytermesztésben. Ami a klematisz ültetését és gondozását illeti az Urálban, kissé eltér a melegebb régiókban való termesztéstől. Ez elsősorban a zord éghajlatnak és a meglehetősen nehéz időjárási körülményeknek köszönhető..

A természetben körülbelül 230 faja van ennek a növénynek, de csak néhányat lehet ültetni a bolygó ezen részén..

Clematis, amely könnyen tolerálja a hirtelen hőmérsékletváltozásokat:

  1. Jacqueman. Ez egy szőlő, amelynek meglehetősen nagy rügyei vannak. Gyakran laza formában, lila színűek. Az ilyen fajta hajtások elérhetik a 4 méter hosszúságot..klematisz fajta Zhakman
  2. Integrifolia. Cserjefajok, amelyek magassága eléri a 2,5 métert. A virágok átmérője körülbelül 12 cm, nagyon hasonlítanak a harangokra. A rügyek csak a fiatal ágakon jelennek meg.clematis Integrifolia
  3. Winzella. Ennek a növénynek a hajtásainak hossza elérheti a 3,5 métert. A levelek összetettek. A virágok nagyok. Gyakran rózsaszín, lila vagy piros színűek. Megfelelő gondossággal akár 100 rügy is megjelenhet egy bokron..klematisz Winzella

A Clematis az északnyugati részen különleges ültetést és gondozást igényel. Annak érdekében, hogy a növény télen el ne haljon, a tavasz első hónapjában kell ültetni. A fagy előtt a bokrok megerősödnek és jól gyökereznek. klematisz palánta az óvodábanA boltokban vásárolt palántákat csak olyan nyílt területen szabad elhelyezni, ahol jó a napfény..

A klematisz az Urálban virágzik, ha széltől védett területen ültetik..

A palántákat 20 centiméter mélyre kell ültetnie. A virág hornyát előre elő kell készíteni. Átmérője körülbelül 0,7 centiméter legyen. Ha a talaj szegény, akkor jobb, ha a gödröt szélesebbé tesszük. Erre azért van szükség, hogy a közepén legyen egy hely, ahol a műtrágyát kell elhelyezni..

klematisz palántáiAzokon a területeken, ahol a talajvíz közel van, vízelvezetést kell alkalmazni. Ezek olyan növények, amelyek nem szeretik a túl sok nedvességet..vízelvezető eszköz

Ezenkívül a klematiszok nem reagálnak jól a savas és agyagos talajra. A legjobb megoldás a szőlő számára a tápláló, laza aljzat..

Sok múlik a megfelelően előkészített leszállóhelyen. Annak érdekében, hogy a növény gyorsan gyökeret verjen, az aljára egy réteg homokot vagy perlitet kell fektetni, amely sütőporként fog működni. A palántát humuszos talajba kell csomagolni..

A növény gondozásának megkönnyítése érdekében a fiatal palántákat azonnal rögzíteni kell a tartóhoz, amelyen nyomon követik őket.

klematisz ültetéseMielőtt a palántákat a talajba helyezi, metszeni kell őket. A hajtásokat annyira eltávolítják, hogy két élő rügy maradjon. A szeleteket szénnel kell megszórni. Ez megakadályozza a rothadást. Az ültetés után a palántákat meg kell öntözni.

Klematisz ellátás az Urálban

a klematiszok gondozása az UrálbanAnnak érdekében, hogy egy virág hosszú, bőséges virágzásnak örüljön, nemcsak a klematisz ültetésének tudnia kell, hanem gondoznia is kell. A közelben lévő növények hatalmas hatással vannak a növekedésére. Kedvezően befolyásolja a szőlő, vad szőlő, kampsis, aktinidia fejlődését.

A növények gondozásának szabályai:

  1. Felső öltözködés. Ez a növényápolás fontos része. A virágot évente többször megtermékenyítse. Tavasszal nitrogén alapú termékek használata ajánlott. A legjobb folyékony készítményeket használni, amelyeket használat előtt vízzel hígítanak. A nitrogén felgyorsítja a szőlő növekedését kora tavasszal, és buja növényzetet kölcsönöz neki. A második eljárást a bimbózás előtt kell elvégezni. Ehhez káliumvegyületeket kell használnia.. hamu bevezetésHamva a legjobb megoldás. A virágok első megjelenésekor abba kell hagynia az etetést. Ha továbbra is alkalmazza a műtrágyákat, akkor a klematisz leáll a virágzással, és minden ereje a növényzet fejlesztésére megy. Az első virágzás 14 napig tart. Ezt követően néhány nap múlva megkezdődik a virágzás második szakasza, amely előtt ismét kis mennyiségű kálium -műtrágyát kell hozzáadni..műtrágyák a klematisz számára
  2. Metszés. Annak érdekében, hogy a növény bőséges és hosszú virágzással örüljön a szemnek, ez az eljárás egyszerűen szükséges. Ha az érett és sérült hajtásokat eltávolítják, a bokor gyorsan megújítja erejét, és az ágak felgyorsulnak a növekedésben. Télre le kell vágnia az összes ágat, két, legfeljebb három csomópontot hagyva a föld felett..metszés klematisz
  3. Felkészülés a télre. Mivel az Urálban hosszú ideig súlyos hideg figyelhető meg, a bokrokat le kell fedni. Ehhez ajánlott olyan vásznat használni, amelyet egy szaküzletben lehet megvásárolni..klematisz előkészítése a télre
  4. Kártevők. Ezt a növénytípust megkülönbözteti a különböző betegségekkel szembeni jó ellenálló képesség. Ennek ellenére a klematisz még mindig fertőz néhány betegséget. Ezek egyike Wilt hervadása. Ez egy olyan betegség, amelytől elsősorban a felső lombhullató lemezek szenvednek. Ha nem tesz semmit, akkor a bokor meghalhat..klematisz segítségre szorul

A klematist érintő betegségek megszabadulásának legjobb módja a kálium -permanganát oldat.

Ha betartja a szőlőtermesztés minden feltételét, akkor megfigyelheti ennek a hihetetlenül gyönyörű növénynek a virágzását rövid idő alatt..

Gyors módszer a klematisz magvakkal történő szaporítására

klematisz magvakEz az egyik fő módszer, amelyet a kertészek használnak. Tudva, hogyan kell klematiszt termeszteni a magvakból, gyorsan növelheti ennek a csodálatos virágnak a gyűjteményét. A szőlő szeme lehet nagy és kicsi. A magvak csírázásának időtartama és a csigák érési ideje tőlük függ..

A rügy és a bokor mérete nem függ a magok méretétől..

A klematisz magvakból történő otthoni termesztéséhez először helyesen kell összegyűjteni a szemeket. Az apró magvakkal rendelkező növényekben a gyümölcs betakarítása egy hónappal a virágzás befejezése után kezdődhet, nagyban pedig 4 hónap múlva. Olyan helyiségben kell tárolni, ahol a páratartalom és a hőmérséklet alacsony..

A vetési szakaszok:

  1. Gabona előkészítése. A sparging a leghatékonyabb módszer. Hála neki, jelentősen növeli a magvak csírázási sebességét. Ehhez öntsön szódabikarbónát egy literes edénybe (2 teáskanál 200 ml folyadékra). Tegye a szemeket a keverékbe, és csatlakoztassa hozzájuk az akvárium kompresszort. Tartsa ebben az állapotban 5 órán keresztül. Javasoljuk, hogy ezt az eljárást minden héten végezze egy héten keresztül. Ugyanakkor naponta cserélje a vizet. Ezenkívül a szemeket harminc percre növekedési stimulátorba lehet helyezni..klematisz magvak bugyborékolása
  2. Vetés. Kizárólag fadobozt szabad használni, amelynek magassága 20 cm -en belül van. Helyezzen lefolyót a tartály aljára. Ehhez zúzott téglát vagy expandált agyagot használhat. A talaj felszínén készítsen apró, legfeljebb 1 cm mély barázdákat, helyezze a szemeket egymástól 5 cm távolságra. Fedje le a tetejét talajjal, és permetező palackkal öntözze meg.klematisz hajtásai
  3. Átruházás. Miután két levél megjelent a fiatal növényeken, átültetheti műanyag edényeiket..

Csípje meg a tetejét. Ezt követően ültesse állandó helyreáthelyezés külön tartályokbat miután a palánták jól megnőttek.

A magvak gyors csírázása érdekében ajánlott mini üvegházat készíteni polietilénnel.

Ha mindent helyesen tesznek, akkor az első virágzás életük második vagy harmadik évében figyelhető meg..

fiatal klematisz virágzikA csírázás felgyorsítható a védőburkolat kézi eltávolításával. De ezt nagyon óvatosan kell megtenni, hogy ne sérüljön a mag..

A klematisz ültetése, gondozása és reprodukciója az Urálban lehetőséget kínál arra, hogy élvezze a növény egyedülálló virágzását a meleg szezonban. Ha betartja az összes feltételt, a szőlő mindig gyönyörű megjelenésű lesz, és díszíti a webhely bármely részét..

Videó a klematisz ültetésének és gondozásának jellemzőiről

Previous Post
Tápfajták macskáknak, tanácsok az ételek kiválasztásához
Next Post
Φροντίδα του νηματάνου στο σπίτι: φύτευση, πότισμα και φωτισμός