15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A házi gerbera otthoni gondozásának titkai

virágoznak a beltéri gerberák Az élénk színek fényűző virágai hangulatos légkört teremtenek még egy ház vagy lakás legszerényebb belsejében is. Ez a beltéri gerbera, amelynek otthoni ápolása bizonyos ismereteket igényel, ehhez a növényfajhoz tartozik. Gyakran termesztik az utcán vagy üvegházban. Azonban a jó világítás és a meleg mikroklíma a lakásban lehetővé teszi a háztartások számára, hogy sokáig élvezhessék virágzását. Van néhány titka az ültetésnek, az etetésnek, a szaporodásnak és az Astrovs képviselőjének gondozásának.

Leszállási jellemzők

csokor beltéri gerberát A beltéri gerbera az évelők lágyszárú növényeinek családjába tartozik. Virágai szerkezetükben egy nagy kamillára emlékeztetnek, százszorszép alakú központtal. A sűrűn ültetett szirmok ötször hatékonyabbá teszik.

Ez a fajta Astrovs alulméretezett. Öt vagy hét virág egy cserépben elegáns megjelenést kölcsönöz otthonának. Ezt az eredményt elérheti, ha a megfelelő edényt választja. Agyagból kell készíteni. Az anyag porozitása miatt a gyökerek lélegezni tudnak. Ezenkívül segít fenntartani a talajban a szükséges hőmérsékletet..

gerbera átültetése agyagcserépbeA megvásárolt példányok átültetését a vásárlás után 14-20 nappal kell elvégezni. Ebben az időszakban a növény alkalmazkodik az új körülményekhez. A szárak és a levelek rugalmasabbak, felemelkednek. Az átültetés során vegye figyelembe a következőket:

 • az edény mérete kétszer akkora, mint az előző;
 • a tartályt forrásban lévő vízzel kezelje fertőtlenítés céljából;
 • teljesen cserélje ki az egész talajt, óvatosan rázza le az ideiglenes talajt a gyökerekről;
 • a fiatal csíráknak szükségük van trágyázásra, a megtermékenyítés gyakoriságára: először 4-8 naponként.

a megfelelő edényméret kiválasztásaAmint az a képen is látható, a szoba gerberájának otthoni gondozása magában foglalja a kedvező feltételek megteremtését a virágzáshoz. A kertben és otthon is nem igényel különös figyelmet magára..A gerbera nem igényel különös gondosságot

A hosszú távú megvilágítás a fajta degenerációjához vezet. A növény kimerült és mindössze 2 év alatt eltűnik.

Talaj ültetése (transzplantáció)

A talajnak könnyűnek kell lennie, ami enyhén savas. A szakértők nem javasolják komposzt és humusz trágyázását. Tápláló talajt készíthet saját maga. Ehhez a következő összetevőket kell összekeverni:

 • két darab lombhullató talaj;lombhullató talaj
 • 1 rész tőzeg;tőzeg
 • homok vagy sphagnum moha egy része;homok
 • kitöltő agyagból és fenyő kéregből álló töltőanyag.expandált agyag és fenyőkéreg töltőanyag

Az állapot kiemelt fontosságú – a gyökérkimenetnek 1,5-2 cm -rel magasabbra kell kinyúlnia a talajból. Az átültetést a nyugalmi időszakban kell elvégezni, amikor nem virágzik. Ellenkező esetben megzavarhatja természetes bioritmusát.. egy virágzó gerberát jobb nem átültetniHa ilyen varázst mutattak be a virágzó szeretőnek, akkor nem kell rohanni az átültetésével. Kis edényben sokáig jól nő..

Javasolt a gerberák újratelepítése kora tavasszal vagy tél végén. Ehhez vehet egy agyagedényt, amelynek átmérője 2-3 cm-rel nagyobb, mint az előző. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsabban virágozzon..

Világítási követelmények

gerbera szereti a napsütéstA legoptimálisabb nappali időszak 12 óra. Ezért jobb olyan helyet választani, ahol elegendő fényes napfény hatol be. Egy másik esetben megengedett, hogy szétszóródjon. A virágzás időtartama és minősége attól függ, hogyan gondoskodik a beltéri gerberákról.. nyáron kivesszük a gerberát az erkélyrePéldául a nyári időszakban ki kell vinni a virágcserepet az erkélyre. Ha ezt nem lehet megtenni, akkor a helyiséget rendszeresen szellőztetni kell. A friss meleg levegő áramlása javítja a tápanyagok szállítását a levelekre és a virágokra.

kényelmes körülményekEz a csodálatos kamilla a nyár közepétől augusztus végéig minden erejét “beleveti” a növények építésébe. Mivel a nappali órák több mint 12 órák, a veséknek egyszerűen nincs idejük kötni. Augusztus végére viharos virágzási időszak kezdődik, amely novemberig tart..

Hőmérséklet és páratartalom

a nem megfelelő gondozás eredményeA helyiség gerbera megfelelő gondozása magában foglalja a hőmérséklethatárok betartását is. Bár meglehetősen szívós növény, nem szabad túlzottan használni. A nyugalmi időszakba lépve a transzvaális kamilla (a virágcserép másik neve) teljesen leállhat. Termesztésének optimális feltételei a következők:

 • télen legalább 11-14 ° С;
 • a meleg évszakban 20-25 ° С;
 • korlátozza a gyakori hőmérsékletváltozás lehetőségét;
 • viszonylag magas páratartalmat biztosít.

Télen nem ajánlott a növényt az erkélyen tartani. A nedvesség és a hideg álmosítja a gerberát. Idővel kölesbe is halhat.

esőcseppekEnnek a virágnak a hazája Afrika (Madagaszkár -sziget), valamint Ázsia. E tekintetben fontos figyelembe venni, hogy ezeken a részeken trópusi éghajlat uralkodik. Ezért a beltéri gerbera virág számára a legjobb dolog a természetes életkörülmények megteremtése..

Locsolás

meleg vizet veszünk öntözésreA forró, nyári napokon rendkívül veszélyes a virágcserepet hideg vízzel öntözni. A gyökérzet túlhűtése veszélyes betegségekhez vezet. Ezenkívül a talajnak nem szabad kiszáradnia. Ha vizes, akkor a gyökérrozetta rothadni kezd. Ezenkívül a fonálférgek – parazita kerekférgek, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni – nedves talajba települhetnek. A szobai gerbera otthoni gondozásának fő titka az öntözés helyes technológiájában rejlik, nevezetesen:

 • a tartály szélső falaira kell öntenie, hogy a folyadék ne kerüljön a gyökerekre;
 • naponta kizárólag a leveleket permetezze, mert a virágok sajnos nem bírják az ilyen vízi eljárásokat;permetezzen gerbera leveleket
 • raklapot használjon. Ehhez folyadékkal töltik fel. 30 perc elteltével a maradék vizet felöntjük.gerbera öntözése a raklapon keresztül

Egyes kertészek azt tanácsolják, hogy növeljék az öntözés gyakoriságát két ilyen esetben: a fűtési szezonban (túl száraz a levegő) és február végén. Végül is március eleje a szár és a rügyek aktív növekedésének időszaka.

A virágok öntözéséhez ülepített vizet kell használni. Ehhez folyadékot gyűjtenek egy üvegbe, és egy napig a konyhában hagyják, mert ott meleg van. Ekkor a víz hőmérséklete legalább 20 fok lesz..

Felső öltözködés

műtrágyát tenyésztünkElőnyben kell részesíteni az ásványi műtrágyákat. A képen látható beltéri gerbera nagyon finom gyökérzettel rendelkezik, ezért abszolút nem tolerálja a szerves anyagokat. A humusz vagy a komposzt egyszerűen leégeti finom gyökereit. Azt is szem előtt kell tartani, hogy fejlődésének különböző természetes ciklusaihoz bizonyos etetési összetételre van szükség. Az eredetiben így néz ki:

 • a nyugalmi időszakban (július, augusztus, február és március) nitrogéntartalmú műtrágyákat használjon, ezúttal a gerbera csak zöldet termeszt;
 • virágzás közben alkalmazzon káliumkötést;hamuzsír műtrágya
 • amikor a leveleken halvány foltok jelennek meg, fontos magnézium -szulfátot adni a talajhoz (az oldatot 5 liter vízből és 10 g porból készítik);
 • a talajban mirigynek kell lennie, megakadályozza a klorózis megjelenését.nitrogén trágyázást végzünk

Felső öltözködés nem végezhető erősen koncentrált oldatokkal. Érdemes kétszer hígítani a gyógyszert az utasításokban feltüntetett nagy mennyiségű folyadékkal..

Sajnos a megtermékenyítés gyakoriságáról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint ezt 1-2 hét alatt kell megtenni, míg mások szerint évtizedenként egy felső öltözködés elegendő. Az ilyen véleménykülönbségek miatt minden háziasszonynak magának kell eldöntenie, hogyan kell gondoskodni a szoba gerberájáról. A megfigyelés, valamint az egyszerű női intuíció segít neki ebben. Amennyire lehetséges, hetente egyszer meg kell bolyhosítani a talajt, így a gyökerek elegendő adag oxigént kapnak..

A háztartási növényfajtákat nem kell metszeni. Elég csak óvatosan eltávolítani a szárított virágokat vagy leveleket.

távolítsa el a szárított virágokat

Betegségek és kártevők

Semmi sem frusztrálja a kétségbeesett háziasszonyokat, mint a szoba gerbera betegsége, mert ez a fényűző növény csak elolvad a szemünk előtt. Amikor a parazitizmus első jelei megjelennek, azonnal cselekednie kell. Látásból ismerni kell a következő kártevőket:

 1. Lisztharmat. A hideg víz vagy a gyakori és hirtelen hőmérsékletváltozások hozzájárulnak a lisztharmat kialakulásához. A nitrogén -kiegészítők visszaélése is ezt okozhatja..lisztharmat
 2. Pók atka. A nedvesség hiánya azt eredményezi, hogy a levelek kiszáradnak és leesnek. Harc – permetezés naponta 3 -szor. A gombaölő szerek használata elpusztítja a kullancsot is..levelei kiszáradnak
 3. Penész (fehér és szürke). A talajban lévő víz stagnál, és ennek eredményeként gombás foltok jelennek meg. Az érintett levelek, néha szárak, fontos, hogy azonnal levágják.penész a földön
 4. Levéltetvek, valamint a fehér legyek. A kártevőt el kell távolítani réztartalmú oldatok (például réz -szulfát) vagy rovarölő szerek használatával.levéltetvet találtak
 5. Phytophthora. Az ok – a talaj sokáig nedves marad.késői folt

Bár ez az egzotikus aster trópusi eredetű, a túlzott páratartalom károsíthatja. Ezért a szoba gerberájának otthoni gondozásakor különös figyelmet kell fordítani az öntözési és permetezési eljárásra. Az eredmény a Transvaal százszorszép gazdag és pompás virága lesz..

A szoba gerbera tartalmának jellemzői – videó

Videó a gerbera átültetéséről és szaporodásáról

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org