15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Otthoni gondozás szokatlan brugmansia esetén

brugmansia szoba körülmények között Ha a brugmansia megjelent a kertész kollekciójában, az otthoni gondozása nem lesz a legegyszerűbb, de a növény csodálatos, valószínűtlen virágzással reagál a gondozásra.

A természetben a brugmansii nagy, évelő cserjék vagy fák, amelyek akár 11 méter magasra is megnőnek. Úgy tűnik, hogy egyszerűen nincs elég hely a szobában egy ilyen óriásnak, de a virágtermesztők számára semmi sem lehetetlen. Az örökzöld termés cső alakú, varázslatos harang alakú virágokkal, amelyek hossza 20 és 50 cm között érhető el a beltéri növények szerelmeseinek..

brugmansia nyáron a teraszon Hogyan kell megszervezni az ültetést és a brugmansia gondozását, amelynek virágai nemcsak méretével és furcsa formájával, hanem változatos színekkel, valamint éjszaka felé felerősödő illattal is lenyűgöznek?

Mivel a növény nagyon nagy, vetés vagy ültetés előtt észszerűen fel kell mérnie a lehetőségeket és a rendelkezésre álló feltételeket. Bár a brugmansia esetében metszésre van szükség, a méretet korrigálva, virágzás előtt, a fának el kell kezdenie elágazni. És ez a pillanat 1-4 évig tart.

A szobanövény brugmansia növekedésének feltételei

virágzó fiatal brugmansiaBrugmansia, mint a dél -amerikai trópusok bennszülött lakója, nagyon termofil, és élesen reagál a hőmérsékletváltozásokra, lehullja a lombozatot és megállítja a rügyek kialakulását. A kényelmes hőmérsékletet 23-28 ° C tartományban tartják, és a kellemetlenség első jelei akkor is észrevehetők, ha a hőmérséklet 8-10 ° C-ra csökken. A nullához közelebb a brugmansia először leállítja a növényzetet, majd a fa légi része elhal.

A növény vonzerejének fenntartása egész évben, amikor otthon gondoskodik a brugmansia -ról:

 • próbáljon állandó hőmérsékletet tartani;
 • védje a növényt a huzattól;
 • fényes és tartós megvilágítást biztosít;
 • rendszeres öntözést és etetést végezzen, amelynek ütemezése a beltéri virág vegetatív aktivitásától függ;
 • a korona levágása és a növény újratelepítése, amikor “kinövi” a régi edényt.

Nyáron, amikor nem áll fenn a fagy, a hideg szél vagy az eső veszélye, érdemes egy fazék brugmansia -t a friss levegőre vinni..

brugmansia nyáron az oldalonBrugmansia szereti a napot, és nem csak a keleti vagy nyugati, hanem a déli oldalon is remekül érzi magát. Csak a legnaposabb napokon, délben a növény kissé elhervadhat, ami könnyen korrigálható öntözéssel és egy méter mélyen a helyiségbe mozgatva..

Ha a brugmansia szobanövény egész évben beltérben van, ősztől tavaszig, valamint az ablaktól távol elhelyezve, a virágnak további megvilágításra van szüksége. Ha télen hidegen tartják, például egy pincében, amelynek hőmérséklete körülbelül 10 ° C, egyáltalán nincs szükség fényre.

Talaj brugmansia, átültetés és egy edény kiválasztása

brugmansia transzplantációs folyamatA brugmansia gyorsan nő egy cserépben, és a teljes értékű növényzethez tápláló, könnyű hordozóra van szüksége.

Az ilyen keveréket a következők alapján lehet elkészíteni:

 • 2 rész alacsonyan fekvő tőzeg;
 • 1 rész humusz;
 • 1 db kerti föld.

Ha szükséges, előmosott homokot, perlitet és vermikulitot adunk a talajhoz a brugmansia miatt; a gombás fertőzések és a rothadó baktériumok megelőzése érdekében hasznos egy kis zúzott szén bevezetése.

A brugmansia edényét komoly mérete alapján választják. A gyors növekedés miatt jobb egy tartályt “margóval” venni, különben a bokrot évente többször át kell ültetni.

telelés után felébreszti a növénytAz átültetést kora tavasszal hajtják végre, a fő növekedési pontok ébredése előtt. A kis példányokat egy nagyobb tartályba helyezik, és a felnőtt Brugmansban a talaj felső rétegét megváltoztatják.

fiatal növény átrakásaAz ültetés előtt egy réteg expandált agyagot, faszénnel vagy más anyaggal kevert kavicsot öntünk a fazék aljára. Ezután egy gyökeres vágást vagy egy transzplantációt igénylő példányt egy régi földdarabgal átvisznek egy kis talajrétegbe.

Ami az átültetést illeti, a brugmansia gyökerei kissé elvágódnak az edény kontúrja mentén, ezzel egyidejűleg eltávolítva az elhalt vagy elpusztult rizómákat.

A végén az új edény összes ürege megtelik tápláló, előre sterilizált keverékkel, amelyet gondosan tömörítenek és öntöznek.

Szobanövény brugmansia öntözése és etetése

brugmansia az üvegházbanA Brugmansia jól fejlett koronával rendelkezik, amely:

 • védi a virág alatti talajt a túlmelegedéstől és a párolgástól;
 • részt vesz a fotoszintézisben, és segíti a növényt a szükséges táplálkozás megszerzésében;
 • sok nedvességet és tápanyagot igényel a tónus fenntartásához, különösen forró napsütéses időben.

Ezért a cserepes brugmansia -t rendszeresen és bőségesen öntözik, csökkentve az öntözést csak felhős időben és teleléskor. A virág öntözését meleg lágy vízzel végezzük, áztassuk be az egész földi komit, és ügyeljünk arra, hogy a serpenyőben felhalmozódó felesleget 30-40 percen belül ürítsük ki.

a megfelelő ápolás eredményeA trópusi növények, különösen a fiatal példányok számára a nedvesség nemcsak az aljzatban, hanem a levegőben is fontos. A virágokon és leveleken lévő nedvesség azonban égési sérülést okozhat. Ennek elkerülése érdekében nedvesítik a levegőt:

 • öntözés, amikor a növény részleges árnyékban van vagy este;
 • egy edény vízzel való elhelyezése mellette;
 • az edényt nedves expandált agyaggal ellátott raklapra helyezzük;
 • háztartási párásítók.

A felső öltözködést a tenyészidőszak során végzik. Először a tavaszi metszés után közvetlenül nitrogén műtrágyákat kell kijuttatni, amelyek aktiválják a növények növekedését, majd összetett keverékekre váltanak, amelyek stimulálják a rügyek kialakulását és a buja virágzást..

Meleg időben a brugmansia otthoni gondozásban 7-14 napos időközönként táplálkozik..

Brugmansia termesztése magvakból otthon

brugmansia magvak palántáiMa a virágtermesztőknek lehetőségük van a brugmansia különböző módon történő termesztésére, beleértve a vetőmagot is. Ha a magot önállóan szerezték be, nincs bizonyosság arra vonatkozóan, hogy milyenek lesznek a fiatal növények. Hibrid szobanövényként a brugmansia nem őrzi meg a szülői jellemzőket. A másik dolog egy megbízható gyártó magja.

Ebben az esetben nem lesz nehéz otthoni magvakból fajtabrugmanziát szerezni. A vetés januártól kora tavaszig történik. Ebben az esetben a palánták növekvő nappali órákkal jelennek meg, és gyorsan növekednek. Az alap talajt szubsztrátumnak is veheti, de ugyanolyan jól keverhető tőzeg, homok vagy perlit keveréke. A magokat nedves talajon eloszlatják a felületen, és megszórják 5-12 mm -es talajréteggel.

palántákat üvegházbanA 22-25 ° C-os léghőmérsékletű és magas páratartalmú üvegházban a magok 1-10 hét alatt kelnek ki, és megmutatják a hajtásokat, a vetőmag frissességétől függően.

Ez idő alatt a tartályt fénynek teszik ki, és szükség szerint nedvesítik. A magvakból termesztett brugmansia szedést 4-5 valódi levél állapotában végzik. A jövőben a növények gondozása nem sokban különbözik a felnőtt példányok gondozásától..

Csak emlékezni kell arra, hogy egy évig a lignified hajtások kevésbé ellenállnak a hőnek és a száraz levegőnek, jobban félnek a kártevőktől és a gombás fertőzésektől.

A szoba brugmansia szaporítása dugványokkal

fiatal brugmansia a dugványokbólA vágás lehetővé teszi, hogy gyorsabban és könnyebben szerezzen virágzó növényt, mint amikor maggal brugmansia -t ültet, és apró palántákat gondoz. A fél vagy teljesen lignifikált hajtások darabjaiból nőtt példányok már az ültetés után második évben virágoznak. A palánták esetében ez 2-4 év..

A szívós dugványokat tavasztól kora őszig készen állhat a gyökerek kialakulására, a lényeg az, hogy növekedési pontok vannak a szár ilyen darabjain. Az elágazó dugványok a szokásosnál korábban, egyenes vonalúak.

Még jobb, ha a brugmansia szaporítására gyökér dugványokat használunk, amelyek időnként megjelennek egy felnőtt növény tövében. A transzplantáció során szétválasztják őket, mint a szárvágásokat, gyökeresedést serkentő anyaggal kezelik, és könnyű tápanyagtartalmú aljzatba ejtik, vagy vízbe merítik néhány darab szén vagy aktív szén hozzáadásával..

A brugmansia vágás átlagos hossza 15-20 cm, ami elegendő 1-3 növekedési pont felébresztéséhez. Egy szoba üvegházában a gyökerek 4-7 hét alatt képződnek, majd a palántákat át lehet helyezni saját edényeikből.

Brugmansia egy edényben – videó

Previous Post
Milyen szigetelés jobb a keretházhoz: válassza a legmegbízhatóbbat
Next Post
Σωστή καλλιέργεια ρόκας σε ανοιχτό χωράφι και μετά από 20-30 ημέρες είναι στο τραπέζι σας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org