15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bölcs kertészeti tanácsok: hogyan kell gondozni Kampsist

kampsis a nyaralójukban Ha a nyári lakos tudja, hogyan kell gondozni a kampsist év közben, akkor szokatlan szépségű cserjét tud majd termeszteni a webhelyén. És milyen kellemes egész nyáron ragyogó virágzását szemlélni. Vöröses árnyalatú narancssárga rügyek szóródnak a zöld levéltakaró hátterében. A növény tökéletesen tolerálja a száraz időszakokat és a meleget, valamint a frissítő hűvösséget. Segítségével a kertészek eredeti íveket és virág sarkokat hoznak létre. Alattuk kellemes barátokkal vagy magányban gyülekezni, hogy a jövőről álmodozzon. Nézzük meg közelebbről, hogyan kell gondoskodni a virágzó liana -ról egy nyaralóban.

A Kampsis gondozása: a siker alapelvei

hogyan kell gondozni Kampsist Nem lehet nehézség nélkül kihúzni egy halat a tóból. Ez az egyszerű igazság minden foglalkozásra vonatkozik, különösen a növénytermesztésre. És persze a Kampsis sem kivétel.. Az egzotikus szőlőápolás egyszerű eljárásokat tartalmaz:

 • ésszerű öntözés;
 • rendszeres etetés;
 • a gyomok eltávolítása a fő törzsből;
 • védekezés a kártevők ellen;
 • betegségmegelőzés;
 • tervezett metszés;
 • felkészülés a télre.

Amint láthatja, a Kampsis gondozásának elvei egyáltalán nem bonyolultak. A legfontosabb, hogy mindent időben és bölcsen tegyünk..

Ésszerű megközelítés az öntözéshez és etetéshez

Kampsis öntözése és etetéseAnnak ellenére, hogy a szőlő ellenáll a száraz időszakoknak, rendszeres nedvességre van szüksége. Ezért gondosan ellenőrizni kell a nedvességszükségletét. Ha hiány van – víz, ha felesleg van – tartson szünetet.

A Kampsis gondozására jó példát mutatnak a kertészek, akik rendszeresen etetik a szőlőt. Ha rossz talajra ültetik, akkor a virágzás rövid életű lesz műtrágya nélkül. Ezért rendszeres időközönként nitrogén-foszfor műtrágyázást kell bevezetni a talajba. Hála, a növény rengeteg fényes rügyet ad.

A kampsis kényelmes fejlődéséhez a növény szárának közeli területét talajtakarhatja. Ez segít megőrizni a nedvességet aszály idején..

Védelem a gyomok és kártevők ellen

levéltetvek a KampsisonSok európai országban gyökerező tábor nő, amelyet tekomának neveznek. Szereti a hatalmas csőszerű narancs vagy skarlát rügyeket, amelyeket kis csokrokba gyűjtenek. Amikor bőségesen borítják a bokrot, a külvárosi terület sok fényes virággal borított völgyre hasonlít. Természetesen egy ilyen növénynek rendszeres gyomlálásra van szüksége egy szár közelében. Tedd úgy, ahogy a gyomok megjelennek.

A szakértők észrevették a gyökerező tábor különleges állóképességét és télállóságát, amely könnyen tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket. Nem fél a kártevőktől és a betegségektől. Szélsőséges esetekben, ha a növény túlzott nedvességtől szenved, gyökerei rothadni kezdenek. És száraz, fülledt időben a levéltetvek “telepednek” a levelekre és a rügyekre, amelyek a növény nedvével táplálkoznak, kárt okozva benne. Könnyű megszabadulni tőle, ha folyékony mosószappannal kezeli a növényt..

A magas télállóság lehetővé teszi a Kampsis termesztését Szibériában, különösen a déli régiókban. A fő feltétel az illetékes gondozás, etetés, metszés és kiváló minőségű menedék télen..

Tervezett növényi metszés a paradicsom sarkának létrehozásához

metszés kampsisAnnak érdekében, hogy a Kampsis sikeresen fejlődjön, és élénk színekkel díszítse a nyaralót, folyamatosan figyelemmel kell kísérnie annak növekedését. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a virágot, tudnia kell, hogyan kell vágni a campsist ősszel vagy kora tavasszal. A szakértők azt tanácsolják, hogy a növekedési időszak végén távolítsák el a gyenge hajtásokat a bokrokból. Ugyanakkor hagyjon erős ágakat, vágja őket 3 rügyre.

Fontos, hogy rendszeresen távolítsa el a növény hajtásait szezononként kétszer..

tavaszi metszésA Kampsis tavaszi ütemezett metszése még a rügyek duzzadása előtt megtörténik. A bokron több erős hajtást választanak, amelyekből a korona kialakul. A többit metszőollóval távolítják el. Amikor a szőlő új hajtásokat bocsát ki, azokat egy tartóhoz, például egy szerelt rácshoz irányítják. Ezt az eljárást 3 vagy 4 évig ismételjük egymás után.. campsis fa kialakulásaEz idő alatt a törzs és az ágak a kívánt méretre nőnek, ami lehetővé teszi a kampsis levágását, hogy fa, bokor vagy széles virágzó vászon formájában koronát képezzen egy rácson.

A szőlőfiatalítás érdekében célszerű teljesen levágni a hajtásokat 30 cm magasságig.

Gyakran sok ág nő a virág talajterületén, ami akadályozza a szőlő sikeres fejlődését. A megjelenésük után el kell távolítani őket, erős csontvázágakat hagyva. Tavasszal a Kampsis egészségügyi metszést igényel (a száraz, fagyasztott vagy gyenge mintákat eltávolítják).

A növény előkészítése a hideg időjárásra

menedék kampsis télenMint tudják, egy egzotikus liana nem fél a súlyos fagyoktól, de a szélességi körök közepén további védelmet igényel. Például, ha a leningrádi régióban kampsist termeszt, tanácsos a hajtásait meleg “takaró” alá rejteni. Késő ősszel, amikor nincs lombozat az ágakon, eltávolítják őket egy fa- vagy fémtartóról, és a földre fektetik.. Ezután megbízható menedéket készítenek különféle anyagok felhasználásával ehhez:

 • lucfenyő lucfenyő ágak;
 • fűrészpor;
 • széna vagy szalma;
 • száraz lombozat.

Feltétlenül tegyen egy műanyag fóliát a tetejére. Ilyen téli menedék alatt Kampsis nem fél a súlyos fagyoktól és a hőmérséklet -csökkenéstől..

Ha a szőlő boltív vagy kerítés mentén teker, télen gyökereit homokkal hintik meg, és az ágakat polietilénbe csomagolják.

Eredeti támaszok egzotikus liana számára

A nyaralókban különféle típusú támaszok állnak rendelkezésre a hegymászó növények számára:

 • lugas;kárpit a kampsis számára
 • ívek;boltív a kampsis számára
 • pergolák;
 • rácsok;
 • pavilonok;
 • obeliszkek.

Segítségükkel elfedik a csúnya melléképületeket, házakat díszítenek, vagy zónákra osztják a személyes telket. De a támaszok fő célja a mászó szőlő támogatása. Sok kertész hasonló terveket készített a Kampsis számára saját kezével. Valóban, a természetes környezetben virág virágzik a fák törzsei vagy ágai mentén, és a kertben egyszerűen nem lehet nélkülük. Az eredeti növény egy fémívre néz, amely két tartóból és boltíves, téglalap alakú, kerek vagy hosszúkás mennyezetből épül fel.

felnőtt kampsis bokor az ívbenEgy egyszerűbb lehetőség fa, fémhuzal vagy szintetikus kötél. Könnyű szétszerelni egy ilyen szerkezetet késő ősszel, hogy a szőlő ágait biztonságos menedékben elrejtsük. Ezenkívül gyakran áthelyezik őket új helyre, ha a növény elöregedett és elvesztette vonzó megjelenését. De hogyan lehet elpusztítani a kampsist a nyaraló területén? A legegyszerűbb módja az ágak kényelmes méretre metszése, majd gyomirtó szerrel való permetezés. Az eljárást óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsítsa a közelben növekvő növényeket..

A gyógyszer alkalmazása előtt gondosan olvassa el az utasításokat..

A kampsis használata a tájtervezésben

Kampsis a tájban

Eredeti szőlő, áttört lombozat és fényes rügyek hatékonyan díszítik:

 • sövények;
 • pavilonok;kampsis a pavilonban
 • házak falai;
 • bejárati ívek;boltív az udvaron
 • teraszok.

kampsis a kerítés menténSzívós gyökereiknek köszönhetően gyorsan emelkednek minden felületen. Amint a fotón látható, a tájtervezésben lévő Kampsis ennek élénk bizonyítéka. Ezenkívül a növény csodálatosan kombinálható klematissal. Lábánál levendulát vagy muskátlit ültethet. A szőlő egész szezonban élénk színeivel örvendezteti meg a szemet..

sövény KampsistólSajnos néha előfordul, hogy a kampsis nem virágzik. Miért történik ez? Ennek több oka is lehet:

 • tavaszi váratlan fagyok;
 • gyökérrendszeri betegség;
 • éghajlati viszonyok (hideg nyár);
 • növényi kor.

Kampsis az udvaronEnnek ellenére a virág buja növényzettel díszíti a külvárosi területet, amely alatt elrejtőzhet a nyári hőség elől. És talán eljön az a pillanat, amikor narancsbimbó csokrok jelennek meg rajta..

Previous Post
A szalag alap megerősítése: technológia és alapvető szabályok
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε ένα κουμκουάτ από ένα κόκκαλο – χαρακτηριστικά φύτευσης και φροντίδας