15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kerti orchidea tricirtis: termesztési készségek és fajtaportfólió

kerti orchidea tricirtis Több mint fél évszázada az extravagáns leopárdminták nem hagyták el a divat kifutóit. A tricirtis kerti orchidea eredeti kiállítás a kertben ebben a kialakításban. E virágcsalád portfóliója az arany árnyalat mellett lila, rózsaszín, fekete és égszínkék tónusokat tartalmaz..

A páfrányok, a trilliumok, a liliomok és a házigazdák ugyanolyan körülmények között nőnek, mint a tarka évelők. Ezért sokkal jobban érzik magukat társaságukban, mint nélküle..

A kertészek megjegyzik, hogy az ilyen példányok ritka “vendégek” az északi szélességek háztartási parcelláiban. Bár ellenállnak a betegségeknek, mégis nagyon „szeszélyesek” a termesztésben..

Kerti orchidea tricirtis: professzionális ültetés

tricirtis virágzik A növény egy terjedő bokor, amely eléri a 70 cm magasságot. A “varangyliliom” (a név a Fülöp -szigetekről érkezett hozzánk) gyökérrendszere felületes. A hengeres hajtások egyedülálló tulajdonsága, hogy gyorsan helyreállnak a sérülésekből..

A vékony szárakat fényűző virágok koronázzák, feltűnő:

 • tojásdad és hosszúkás (legfeljebb 4 cm);
 • nagy szirmok világos foltokkal;
 • frottírközpont miniatűr szökőkút formájában;
 • érett magok, amelyek titkos kapszulákba bújnak;
 • sokféle színpaletta: a krémtől a sötétlilaig.

Mivel a termés a trópusokon őshonos, lombja megég a közvetlen napfénytől. A sikeres növekedéshez erdei talajra vagy fekete talajra lesz szüksége. Az agyagos talajon a növény elpusztul a stagnáló nedvesség miatt.

Csodálatos tricyrtis virágok büszkélkedhetnek ilyen külső adatokkal. Gondozásuk és ültetésük különleges előkészítést igényel. Az első lépés annak meghatározása, hogy hová ültesse a kerti orchideákat..

Szeszélyes jellegükből adódóan ezek a következők:

 • magasabban fekvő helyeken, amennyire csak lehetséges, huzattól védve;
 • nagy fák áttört koronája alatt;
 • tőzegben és humuszban gazdag laza talajon.

évelő cserje tricyrtisA magokat közvetlenül a betakarítás után, azaz télen vetik. Az ültetés előtt a helyet lombhullató vagy rothadt trágyával együtt ássák fel. A műtrágyákat kis mennyiségben alkalmazzák. Kis hornyokat készítenek, a beágyazási mélység 0,3 cm, majd földdel meghintik és bőségesen öntik meleg esővízzel.

A rossz időjárási körülmények gyakran megnehezítik a vetés időben történő elvégzését. Aztán tavaszra halasztják. Ebben a helyzetben a magvaknak rétegződésre van szükségük: 6-8 hétig hűtőszekrénybe teszik, majd elültetik.

A gondoskodás művészete

talajtakaró a tricirtishezA tricyrtis nyílt terepen történő ültetése és gondozása természetes életkörülmények megteremtését jelenti. A kerti orchidea termesztésének kedvező hőmérséklete + 15 ° C. Ebben az esetben 5 ° C -ig terjedő ingadozás megengedett a higanyoszlopon felfelé és lefelé is. A folyamatban lévő változások nyomon követése azonban szinte lehetetlen. Ezért érdemes tudni, hogy a kultúra szokatlan körülmények között jól fejlődik, ha a levegő páratartalma 80-85% között marad.

Ez a követelmény a következő módon teljesíthető:

 • időben, valamint bőségesen öntözze a virágágyást;
 • lazítsa meg a nedves talajt;
 • távolítsa el a gyomokat;
 • fedje le a területet komposzt vagy humusz talajtakaróval.

Semmilyen esetben ne használjon friss trágyát az előkerthez. A benne lévő hatóanyagok képesek a virágok felületes gyökérzetének égetésére.

csepegtető öntözőrendszerÖntözéshez ajánlatos csepegtető öntözőrendszert használni. A kertészek többek között öntözőedényekkel nedvesítik a talajt, vizet öntenek a gyökérbe. Ugyanakkor fontos gondoskodni arról, hogy a helyszín ne legyen vízzé..

Felöntésként szerves műtrágyákat és ásványi komplexeket alkalmaznak. Megfelelő termesztés és gondozás mellett a tricyrtisnek 2 vagy 3 éves korában el kell dobnia a rügyeket. Száraz nyáron a bokrokat ajánlott hideg vízzel permetezni. Ennek ellenére a folyadék hőmérsékletének 5-10 ° C-kal alacsonyabbnak kell lennie, mint a levegő hőmérsékletének.

Téli, hideg, magányos virágok

tricirtis menedéket télenA tenyésztők többféle növényt tenyésztettek, amelyek ellenállnak a kóros hőmérsékletnek (-20 ° C). Közöttük vannak olyan fajták, mint a rövid szőrű és a széles levelű. Ennek ellenére ajánlatos az ágyat sűrű agroszálas réteggel, lombozattal vagy tőzeggel borítani. Néhányan jól talajtakarják az oldalt. Amikor a tél túl havas, a gazdák tisztességes menedéket építenek a hóból a virágaiknak..

A déli régiók lakói tricyrtis kerti orchideákat termesztenek konténerekben, március elején vetnek magokat. Amint kint meleg lesz, kiviszik az edényeket friss levegőre..

A ritka tricyrtis titokzatos világa

egyedi tricirtis a kertbenJelenleg az egzotikus kultúra 10 fajtája ismert. Amint azt korábban említettük, egyes fajták télállóak, míg mások még fedő alatt is elpusztulnak. Pedig szeretik a jól megtermékenyített talajt és a párás mikroklímát. Ideje megismerni néhányat közülük.

Tricirtis Hirta vagy rövidszőrű

tricirtis HirtaTermészetes élőhely – Japán. A termesztett fajta 60-80 cm -re nő, és a vadonban – 1,5 m -ig. A hengeres hajtásokon nagy ovális levelek vannak, depressziós erekkel. Néha a lombhullató lemezek hossza eléri a 15-17 cm-t, szélessége pedig 5 cm. A növény enyhe serdülőkorú, ezért tricyrtis rövidszőrűnek nevezik.

tricirtis Rövid szőrűA szárakat fényűző leopárd virágzat koronázza, amelyek a levél hónaljában is nőnek. A hófehér, rózsaszín árnyalatú szirmokat különböző formájú és méretű, ritkán ültetett foltok borítják. Sötét rózsaszín vagy lila árnyalatúak..

Az első rügyek augusztus közepén jelennek meg, és az első fagyig gyönyörködnek szépségükben.

A Hirt tricyrtis termesztése és gondozása nem különbözik családjuk többi tagjától. Ennek ellenére szem előtt kell tartani, hogy jelentős számú hajtás nő a talaj felső rétegeiben. Ezért az előkert gyomlálásakor a kapának nem kell túl mélynek lennie, hogy ne károsítsa a gyökérzetet..

Szépségleckék a Purple Beauty fajtából

tricyrtis fajták Purple BeautyEz egy másik fagyálló fajta. A virágnövény a legkisebb a “rokonai” között. A bokor 30 cm -re nő, és a legjobb esetben – 40-50 cm. A finomított virágszárakat kis virágok borítják, amelyek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • a hófehér szirmokat sűrűn borítják lila foltok;
 • vörös árnyalatú tarka szív fenségesen emelkedik a virág fölé;
 • a szirmok tövében a sárga középpont fényes tűzzel ég;
 • minden szár finom bolyhokkal van borítva.

Egy egzotikus virág megjelenésével örvendezteti meg a járókelőket, ha gondosan betartja a tricyrtis ültetésének és gondozásának alapvető szabályait. Purple Beauty magvakat vásárolhat a nagyvárosok szaküzleteiben, mivel ez a fajta nagyon ritka..

Természetesen opcióként az ültetési anyag megtalálható az interneten. Mindazonáltal mindig fel kell készülnie arra, hogy a csomagolásban rossz fajta vagy rossz minőségű magok vannak lezárva..

tricirtis Sötét szépségA Tricyrtis “Dark Beauty” hasonló botanikai leírással rendelkezik. Ennek a virágnak az egyetlen különbsége a szirmokon lévő foltok sötétebb színe. Nagyobb mértékben a foltok a rózsaszín és a málna tónusainak tompított árnyalataiban emelkednek ki..

A Formazana fajta egyedisége

tricirtis fajták FormazanaFormosan vagy tajvani néven található. A kultúra híres a virágok szokatlan szerkezetéről:

 • A 6 szirom közül 3 hosszúkás alakú és kettős hegyes;
 • a másik három levél ovális lemezek formájában, lila árnyalatú;
 • a vörös magot tövis borítja;
 • tövén tüzes sárga színű világos kör rajzolódik ki.

Ilyen szokatlan textúra látható a Formosana tricyrtis egyik hibridjén. A fajta más képviselőit bordó foltokkal borított szirmok különböztetik meg, kicsik és nagyok. A rügyek és szárak szokatlan üressége egzotikus varázst kölcsönöz a kultúrának.tricirtis

A tricirtis kerti orchidea ritkaság az északi féltekén. Termesztéséhez valóban magas páratartalomra (85%) és stabil hőmérsékletre (15-20 ° C) van szükség. A virág mocsaras és agyagos talajban pusztul el. Ezért, ha nem mutat fáradságos hozzáállást iránta, nem is fog felemelkedni.

A tricirtis ültetése nyílt terepen – videó

Previous Post
Az eperfa család képviselőivel való közeli ismeretség az egész világon ismert
Next Post
Πότε να φυτέψετε τριαντάφυλλα σε ανοιχτό έδαφος ή πώς να καθορίσετε τις βέλτιστες ημερομηνίες φύτευσης
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org